Tacno se zapitam zasto covjek uopce ulazi na temu, jer ne postoji nijedna igra o kojoj je nesto pozitivno napisao.Tito_i_Partija wrote: ↑17/12/2023 19:17Doni je poseban slučaj. Fantasy i magija u igrama su krivi za degeneraciju djece.![]()
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#46476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- ferratilis
#46477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Godina je na izmaku, necu imati vremena da odigram sve dobro sto je izaslo ove godine (a broj igara je pozamasan), ali ovo je mojih top 5 za 2023. koje sam igrao (i zavrsio):
5. RE4 remake + Separate Ways DLC - nakon RE3 me bilo strah da ce ovo biti smece, ali cim sam vidio da je Hirabayashi-san producent, znao sam da nece fulit, i tako je i bilo. Tacno su isjekli onoliko koliko treba i vratili u DLC-u, a gameplay ispeglali do perfekcije. Mislim da je RE2 remake i dalje bolji, ali RE4 je odmah pored njega.

4. Atomic Heart - kazu ruski Bioshock, nije daleko od istine. Ko ovo igra kao obicni shooter, bice bezveze. Ali kad koristis sve sposobnosti, poboljsanja, i obracas paznju na protivnike i okolinu, gameplay postaje kao ples. Odlican vizuelni dizajn, dobra optimizacija, i dobra zvucna podloga daju jako solidan paket. Prvih sat vremena ove igre je nesto sto nikad necu zaboravit. A ni borbe s nekim bossovima.

3. Lords of the Fallen - original je bio sranje, ovo je toliki napredak da je pet svjetlosnih godina ispred. Znaci, Dark Souls 2 na steroidima, dosta zanimljivih buildova, oruzja, zanimljive novotarije (pogotovo lampa), dobro dizajnirani bossovi. Najbolja Souls igra koju nije radio From Soft, barem dok ne odigram Lies of P, za koji sam isto cuo odlicne stvari. Sve ove godine smo dobijali osrednje Souls klonove, pa u jednoj godini izadju dva odlicna.

2. Baldur's Gate 3 - nema se sta reci, Larian je zanat koji je ispekao sa DOS 1 i 2 digao na visi produkcijski nivo i napravio nesto s cim se malo ko moze nositi. Osim...

1. Jagged Alliance 3 - ...tima Bugara koji su okorjeli fanovi JA serijala i koji su doveli stare lisce iz zaboravljenog Sir-Techa da zajedno probaju vratit takticke RPG-e na velika vrata. I uspjeli su u tome, i to kako. JA3 djeluje kao da je napravljen devedesetih, i onda portovan u moderni engine. Od gameplaya, preko tezine, do humora - nista ne odaje moderne klisee, osim lijepe grafike i interfejsa. Ovo je PC igra do srzi, sve podsjeca na dobra stara vremena, bez kompromisa. Ako ni zbog cega drugog, zasluzuje mjesto ispred BG3 jer je AI toliko bolji. Svaka cast Larianu na velikom dostignucu, ali JA3 je jednostavno love letter PC igrama devedesetih, i kompetentno odradjen. Ko sebe iole smatra RPG fanom, ovo se ne smije propustiti.

Razocarenja godine:
Forza Motorsport - nisam nista ocekivao i opet sam se razocarao
Company of Heroes 3 - nakon toliko godina, uspjeli su napraviti nesto sto izgleda gore od prve igre iz 2006., a i gameplay nije puno bolji
Jedi Survivor - nije ovo losa igra, ali je tehnicki odradjena jako lose, i nikad se nece popravit kao ni prva, tako da sam je vec izbrisao iz sjecanja, steta
Preostalo za odigrati (nisam stigao odigrati ili poceo pa nisam zavrsio zbog bugova ili neceg drugog, ali ove igre obecavaju):
Quake 2 Enhanced
Robocop Rogue City
System Shock remake
Lies of P
Stasis Bone Totem
Blasphemous 2
Shadow Gambit
Talos Principle 2
Cyberpunk Phantom Liberty
Armored Core 6
Rogue Trader
Sve u svemu, jedna od najboljih godina za gaming ikad.
5. RE4 remake + Separate Ways DLC - nakon RE3 me bilo strah da ce ovo biti smece, ali cim sam vidio da je Hirabayashi-san producent, znao sam da nece fulit, i tako je i bilo. Tacno su isjekli onoliko koliko treba i vratili u DLC-u, a gameplay ispeglali do perfekcije. Mislim da je RE2 remake i dalje bolji, ali RE4 je odmah pored njega.

4. Atomic Heart - kazu ruski Bioshock, nije daleko od istine. Ko ovo igra kao obicni shooter, bice bezveze. Ali kad koristis sve sposobnosti, poboljsanja, i obracas paznju na protivnike i okolinu, gameplay postaje kao ples. Odlican vizuelni dizajn, dobra optimizacija, i dobra zvucna podloga daju jako solidan paket. Prvih sat vremena ove igre je nesto sto nikad necu zaboravit. A ni borbe s nekim bossovima.

3. Lords of the Fallen - original je bio sranje, ovo je toliki napredak da je pet svjetlosnih godina ispred. Znaci, Dark Souls 2 na steroidima, dosta zanimljivih buildova, oruzja, zanimljive novotarije (pogotovo lampa), dobro dizajnirani bossovi. Najbolja Souls igra koju nije radio From Soft, barem dok ne odigram Lies of P, za koji sam isto cuo odlicne stvari. Sve ove godine smo dobijali osrednje Souls klonove, pa u jednoj godini izadju dva odlicna.

2. Baldur's Gate 3 - nema se sta reci, Larian je zanat koji je ispekao sa DOS 1 i 2 digao na visi produkcijski nivo i napravio nesto s cim se malo ko moze nositi. Osim...

1. Jagged Alliance 3 - ...tima Bugara koji su okorjeli fanovi JA serijala i koji su doveli stare lisce iz zaboravljenog Sir-Techa da zajedno probaju vratit takticke RPG-e na velika vrata. I uspjeli su u tome, i to kako. JA3 djeluje kao da je napravljen devedesetih, i onda portovan u moderni engine. Od gameplaya, preko tezine, do humora - nista ne odaje moderne klisee, osim lijepe grafike i interfejsa. Ovo je PC igra do srzi, sve podsjeca na dobra stara vremena, bez kompromisa. Ako ni zbog cega drugog, zasluzuje mjesto ispred BG3 jer je AI toliko bolji. Svaka cast Larianu na velikom dostignucu, ali JA3 je jednostavno love letter PC igrama devedesetih, i kompetentno odradjen. Ko sebe iole smatra RPG fanom, ovo se ne smije propustiti.

Razocarenja godine:
Forza Motorsport - nisam nista ocekivao i opet sam se razocarao
Company of Heroes 3 - nakon toliko godina, uspjeli su napraviti nesto sto izgleda gore od prve igre iz 2006., a i gameplay nije puno bolji
Jedi Survivor - nije ovo losa igra, ali je tehnicki odradjena jako lose, i nikad se nece popravit kao ni prva, tako da sam je vec izbrisao iz sjecanja, steta
Preostalo za odigrati (nisam stigao odigrati ili poceo pa nisam zavrsio zbog bugova ili neceg drugog, ali ove igre obecavaju):
Quake 2 Enhanced
Robocop Rogue City
System Shock remake
Lies of P
Stasis Bone Totem
Blasphemous 2
Shadow Gambit
Talos Principle 2
Cyberpunk Phantom Liberty
Armored Core 6
Rogue Trader
Sve u svemu, jedna od najboljih godina za gaming ikad.
- Tito_i_Partija
#46478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znao sam da Fero hejter neće odabrat' BG3 za svoj GOTY. Čuj Đeged Alajens.

- ferratilis
#46479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑18/12/2023 00:54 Znao sam da Fero hejter neće odabrat' BG3 za svoj GOTY. Čuj Đeged Alajens.![]()
![]()
Ne moze BG3 nikako biti prvi jer, i kad izuzmem svu mentalnu retardaciju sa pricom i likovima, AI u BG3 je ocajan. Divinity igre su imale daleko bolji AI. Npr. u BG3 AI redovno triggeruje attacks of opportunity jer samo idu na tvog wizarda ili ko vec ima najmanji HP u partiju. Redovno prolaze kroz wall of fire i slicne status efekte, i da stvar bude gora, summonuju unutar istih. Ovo se odnosti na Tactician tezinu, ne znam kako je na laksim. Jako lose.
JA3 ima daleko kompetentniji AI, koji dobro koristi zaklon, tipove oruzja po potrebi, zna bacit granatu da valja i slicno. Plus sto igra ima vise sarma i bolji humor nego BG3. Da nisam odigrao JA3 ove godine, BG3 bi bio prvi. Ovako, nema sanse.
-
vernes81
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
vernes81
-
dvajt
#46483 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Može li preporuka legalnih sajtova sa besplatnim igrama, pucacine i sl. Piraterija me ne zanima, zanimaju me jednostavnije (mogu i starije) igre koje nisu 60gb.
- Dope_Man
#46484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tesko ako ocekujes ista od "mainstream" igara tipa CoD i slicno.
Imas Epic gdje tu i tamo izlete za dz dobre igre, ili na GoG se za sicu iz dzepa kupe neki klasici.
Ima dosta stranica sa indie igrama gdje ih dosta bude besplatno tipa itch(.)io, gamejolt i slicno.
- SmokingMan
#46485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Haj nema veze, neka se još vrti i drago mije (mada bih volio da ulete sa još jednim DLC.om za jedinicu), dobro je što će raditi na revidiranju mape, mehanike, i ostalih bagova, povremenim sitnim dodavanjem sadržaja. Mogu preživjeti na ovome, ionako je vrijeme da se nakon višemjsečne pauze vratim tako gdje prirodno pripadam
. Vjerovatno je ovo uvertira pred Hertland da sa njim na tržište vjerovatno izađu bukvalno sa istim engineom.
- Tito_i_Partija
#46486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Drago mi je da će se konačno pozabavit' sa stabilitetom igre, jer već godinama se žale ljudi na random crashing iz čista mira. Evo i na youtube komentarima vidim da mnogi o tome pišu. Igra je super, al' jest' mi vala išlo na kurac kad se zajebajem sa bossom pola sata, i treba mi samo minuta da završim misiju, kad hop...haj restartuj pa sve opet ispočetka. 
-
NecuVise
#46487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja prešao glavni dio i New York bez problema 
- Tito_i_Partija
#46488 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Očekivano. Bethesda se usrala od straha da neće Obsidian opet napravit' puno bolju igru od njih u njihovoj franšizi, pa im rekli da ne može. Umjesto da su pristali i zaradili kamaru para.
- Rootboi
#46489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
The voice of Max Payne, actor James McCaffrey, has passed away at age 65.

-
DonieBrasco
#46490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RIP
Zna li se da li je bio dio Remedy tima sto radi remake ?
Zna li se da li je bio dio Remedy tima sto radi remake ?
- Averus
#46491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za prezauzetog starog prdonju, fino se zaigralo ove godine 

- Politicarko
#46492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzeo GTA V. za 10KM, za PS4. Idemo da prekucamo pa javljam utiske.
- Chmoljo
- House
- Quaresma
- House
#46496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
evo djelić atmosfere iz bunkera
- ferratilis
- Chmoljo
#46499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma brate, teska za odrzavati ko Alfa Romeo. Da smo bar u Kini da ih posaljem u fabriku da telefone prave. Jok ovako mazi, pazi, skoluj, roditeljski, vannastavne aktivnosti
-
Tabakmalac