Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ILVIIR

#46476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ILVIIR »

sWeeT_Companion wrote:Pa kako da ti objašnjavam kad si zauzeo stav da MZ radi u interesu BiH i kako je ona relevantna. :mrgreen:

Sefer, Haris,Željko, Zlatko, Bakir nisam primjetio da su uradili išta značajno za zajednicu. Zaista. Štaviše u više navrata su negiranjem Republike Srpske negirali Dejtonski sporazum.
tesko je diskutovati s nekim ko kosntatno laze.
bdzs

#46477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bdzs »

zrakomlat wrote:
sWeeT_Companion wrote:Pa zaiste, bez da iko shvati provokatorski, nije mi jasno čemu to neslaganje sa nazivom bošnjački?! Jer tim jezikom i pričaju u 99% slučajeva Bošnjaci. Razumio bih da se majke bošnjačke djece bune što im neko naređuje da uče isključivo ili svakako srpski jezik. Ali ovo, stvarno nejasno.

Ili da je u državi 50%+ Bosanaca i Hercegovaca, a ne 2,5%...
jel ti sad jasnije? 1890 godina

Image
Jedini nacin da natjeras nekoga da te postuje jeste da mu uzvratis istom mjerom, samo sto to nasi bezmudi politicari neznaju niti smiju. Ne bi ga meni spski jezik bio sluzbeni jezik u FBiH sve dok se bosanski jezik ne bi ozvanicio u RS.
zrakomlat

#46478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

sWeeT_Companion wrote:Pa ovo su već neke nove dimenzije, tako reći bosansko-turske... Nisam pametan. :lol:
Pa dobro, utvrđeno je to :lol:
To je bosansko turski riječnik, nastao prije par stoja godina, što dokazuje postojanje bosanskog jezika od davnina. Tad se ovde nije govorilo srpskim, bre. Jer su vas naselili ovi ispod naknadno.
Dakle, imaš i srpsko tursko rečnik, tako reći, nove srpsko-turske dimenzije, kako ti zboriš
Image
greenergy

#46479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by greenergy »

prog321 wrote:Dodik svojm retorikom uspaljuje nacionalizam i odrzava stanje etnopoliticke napetosti.
Zadnje je ovo igranje sa referendumom, na koji ce Bosnjaci gotovo sigurno odgovoriti oruzjem.
Koji ce ozbiljan investitor uloziti milione eura ako bi rat mogao izbiti vec sljedeci mjesec ?? :-)

Kojim oružjem? Kako?
Padas na dnevnopolitičke Bakirove folove.

Zar misliš da će biti budala koji će napasti glasačka mjesta ili pucati na glasače.

Kako uopšte zamišljaš taj odgovor oružjem?
sWeeT_Companion

#46480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sWeeT_Companion »

Bojim se da se ovdje mješanju pojmovi rječnik i jezik. Što je apsolutno poražavajuće.AL dobro.

Što se ostalog tiče, mislim da su ljudi u zabludi sa tezom da im Dodik sreću kvari. Jer meni i dalje nije jasno, kako može Dodik biti kriv za to što sarajevski muzej ne radi. Ili još konkretnije što Sarajevo ni 20 godina poslije rata nije dobilo metro. Msm to stvarno jesu pitanja koja zahtjevaju posvećeniju analizu.
jao_situacije

#46481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

sWeeT_Companion wrote:Bojim se da se ovdje mješanju pojmovi rječnik i jezik. Što je apsolutno poražavajuće.AL dobro.

Što se ostalog tiče, mislim da su ljudi u zabludi sa tezom da im Dodik sreću kvari. Jer meni i dalje nije jasno, kako može Dodik biti kriv za to što sarajevski muzej ne radi. Ili još konkretnije što Sarajevo ni 20 godina poslije rata nije dobilo metro. Msm to stvarno jesu pitanja koja zahtjevaju posvećeniju analizu.
znači da si ti poprilično ograničen
ali dobro to smo već ustanovili
metro u sarajevu ?
muzej u sarajevu ?
blago nama kad je to jedini problem u državi, a ne recimo pitanje vojne imovine i reformi koje tvoj međed iz laktaša stopira
emmir1

#46482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

sWeeT_Companion wrote:Bojim se da se ovdje mješanju pojmovi rječnik i jezik. Što je apsolutno poražavajuće.AL dobro.

Čuj metro u Sarajevu.

Kralju daj se prestani sramotit
sWeeT_Companion

#46483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Govorimo o razvoju. Dakle, Mile je kriv što ga nema?

Što se tiče imovine, dalo bi se na tu temu u Sarajevu.
Dakle, imajući u vidu da trenutno Dodik i nije na vlasti na nivou BiH, opčinjenost i animozitet Dodikom pravdaju vlastite neuspjehe.
Iskren da budem, za prošlogodišnje poplave nikada ne bih okrivio gosn Bakira ili gosn Zlatka. Ne ide.
greenergy

#46484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by greenergy »

Zato što ovi iz Sarajeva hoće da se Muzej finansira iz budžeta zajedničkih institucija.
Bamjaluka ni u kojem slučaju nezeli prihvatiti da muzej bude državni.
prog321

#46485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prog321 »

greenergy wrote:
prog321 wrote:Dodik svojm retorikom uspaljuje nacionalizam i odrzava stanje etnopoliticke napetosti.
Zadnje je ovo igranje sa referendumom, na koji ce Bosnjaci gotovo sigurno odgovoriti oruzjem.
Koji ce ozbiljan investitor uloziti milione eura ako bi rat mogao izbiti vec sljedeci mjesec ?? :-)

Kojim oružjem? Kako?

Zar misliš da će biti budala koji će napasti glasačka mjesta ili pucati na glasače.

Koliko sam razumio ljude oko mene, bilo bi veoma spontano i brzo. A oruzja ne manjka ovaj put. :-D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#46486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Čuj Guardian da podrži nekakav tzv muzej tzv BiH? :-) To bi bio prenos muzejskih nadležnosti na nivo tzv BiH! :mrgreen:
I kakav je to muzej gdje drže nekave usahle leptirove,bube,ptičurine,jazavce i sličnu divljač? :? Guardian bi sigurno podržao takav muzej kada
bi se tamo držale vošti raznih šumskih junaka i heroja koji su položili živote za slobodu u raznim istorijskim periodima,tokom preko 3000 godina
od kada slobodarska šumska postoji. :mrgreen:
dobojlija81

#46487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dobojlija81 »

sWeeT_Companion wrote:Govorimo o razvoju. Dakle, Mile je kriv što ga nema?

Dakle, imajući u vidu da trenutno Dodik i nije na vlasti na nivou BiH, opčinjenost i animozitet Dodikom pravdaju vlastite neuspjehe.
Iskren da budem, za prošlogodišnje poplave nikada ne bih okrivio gosn Bakira ili gosn Zlatka. Ne ide.
tema o guardianu-gromobranu je otvorena da bi se na njoj ozbiljno diskutovalo o liku i djelu istoga,njegovim uspjesima,VIZIJAMA i slicno.Zato pises ovako neozbiljne postove
Postuj makar malo trud kolega hareta i čaike ako ne nas ostalih...

AL metro tebra.. :D
prljavi Hare

#46488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

dobojlija81 wrote:

tema o guardianu-gromobranu je otvorena da bi se na njoj ozbiljno diskutovalo o liku i djelu istoga,njegovim uspjesima,VIZIJAMA i slicno.Zato pises ovako neozbiljne postove

Priča o metrou uopšte nije bezazlena,ne radi se samo o Teheranu. :mrgreen: U svojim suludim planovima,radikalni islamisti su planirali
metro čitavom dužinom te njihove zamišljene "Zelene transvezale",a bio bi povezan jednim krakom sa tim ISIL-ovim kalifatom,drugim sa Turskom.Bosnićeve poturice odmah su pozdravile takav projekat i molili su da im se obezbjede mjesečne karte za taj suludi metro.
Manijakalni projekat je prolongiran jer nema nikakve ekonomske isplativosti,zahvaljujući frekventnosti aerodroma u Trebinju. 8-)

Image
sWeeT_Companion

#46489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

dobojlija81 wrote:

Da, ozbiljnost je detalj sasvim prisutan.
Jbg. U demokratskom društvu mora postojati i nas koji se bavimo istraživanjem. Analizom i adekvatnim ustanovljavanjem činjenica. Bez da kvarimo ičije sne.

Što se tiče metroa. Metro bi trebali imati svi veći gradovi regiona, a nemaju. To govori u kakvom smo ___________.

I da, Sarajevu treba i jedan nov funkcionalan stadion. Pretpostavljam da Mile otežava izgradnju. Baš je neki.
BHCluster

#46490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Mozda i kosmodrom ili moderni aerodrom kao u Trebinju?
moa

#46491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

sWeeT_Companion wrote:Ako se ti tako ljepše osjećaš nek jesam. Znam što sam, tako da mi ne trebaju tuđa pojašnjenja. Ni popa, ni majke.

Nego, vratimo se ključnoj stvari, gosn Dodiku. Dakle, zbog čega je on toliko omražen od strane Bošnjaka, izuzmemo li vruću hard salvu patriotizma i standardne političke priče, šta je on što mu se konkretno zamjera? Dakle, zbog čega se Dodikova politika koristi u svrhu pravdanja vlastitih neuspjeha, kad kažem vlastitih mislim na političke predstavnike u ovom slučaju bošnjačkog naroda? Dakle zbog čega se neispunjena obećanja SDA i SDP-a pokušavaju pravdati Dodikovom retorikom? :?
Mene vise cudi da je dodik omiljen kod odredjenog broja glasaca. Struktura tih gladasaca me ne zanima. Koliko god dodik kocio razvoj republike bih toliko on koci razvoj svih konstutivnih naroda bih. Ako je vama banja i nama je, tako da on uopste nije omrzen. Da li on ima pravo i koliko moglo bi se raspravljati.
greenergy

#46492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by greenergy »

prog321 wrote:
greenergy wrote:
Kojim oružjem? Kako?

Koliko sam razumio ljude oko mene, bilo bi veoma spontano i brzo. A oruzja ne manjka ovaj put. :-D
Šta praktično znači to spontano i brzo ?
Gdje bi prvo ti Novi Stari stratezi napali? Koga?
Zar to nsebi bilo protumačeno kao terorizam ?
Šta je sa SIPOM. ? Misliš da nebi reagovala,?
A oružje, misliš na ilegalno ili od oružanih snaga?
sWeeT_Companion

#46493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

moa wrote:
sWeeT_Companion wrote:Ako se ti tako ljepše osjećaš nek jesam. Znam što sam, tako da mi ne trebaju tuđa pojašnjenja. Ni popa, ni majke.

Nego, vratimo se ključnoj stvari, gosn Dodiku. Dakle, zbog čega je on toliko omražen od strane Bošnjaka, izuzmemo li vruću hard salvu patriotizma i standardne političke priče, šta je on što mu se konkretno zamjera? Dakle, zbog čega se Dodikova politika koristi u svrhu pravdanja vlastitih neuspjeha, kad kažem vlastitih mislim na političke predstavnike u ovom slučaju bošnjačkog naroda? Dakle zbog čega se neispunjena obećanja SDA i SDP-a pokušavaju pravdati Dodikovom retorikom? :?
Mene vise cudi da je dodik omiljen kod odredjenog broja glasaca. Struktura tih gladasaca me ne zanima. Koliko god dodik kocio razvoj republike bih toliko on koci razvoj svih konstutivnih naroda bih. Ako je vama banja i nama je, tako da on uopste nije omrzen. Da li on ima pravo i koliko moglo bi se raspravljati.
BiH je država, ne republika. I imena država se pišu velikim početnim slovom, ili skraćenice.

Dodik je omiljen kod onog dijela ljudi kojima je valjao. A takvih ima. Najradikalniji dio srpskog naroda ne glasa za SNSD i Milorada. Glasaju uglavnom mladji ljudi, stranačka omladina i tete u 40-im koje rade u administraciji godinama a prije par su kupile potrebnu diplomu i naravno predstavnici najjačih domaćih firmi.

I inače ta polemika o glasačkom tijelu, u konkretnom slučaju Miloradovom je apsolutno generalizujuća. Najjače mi je što najveći dio Bošnjaka smatra da narod glasa za Dodika zbog referenduma ili sličnih stvari. Ili plakata. Činjenica u trenutku kad je ostvario najveću pobjedu koju je iko ikada ostvario u BiH na izborima sa sloganom "Naprijed Srpska" i pričom o referendumu, nije ostvario zbog tog slogana, već zbog toga što je u nekoliko navrata rekao gospodi iz Evrope "Ne". Tu je stekao simpatiju dobrog dijela i penzionera koji najteže i žive. Pa znam gomilu saradnika starije dobi koji su opčinjeni tim njegovim koketiranjem i prozivanjem stranaca. A pri tome svjesni da dosta unutrašnjih stvari i političke ideje u Srpskoj nije dobro i da se ne ostvaruje željeni ekonomski napredak...
It_is_a_Leclerc

#46494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

U kojem je to momentu Dodik rekao Evropi Ne ? :)

Kad je prihvatio aprilski paket, prudski sporazum, reformu pravosuđa na nivou BIH, Oružane snage BiH, strukturalni dijalog ?

Šta ste vi u stanju popušiti, i kakve budalaštine uzeti kao činjenice, je zaista za medicinsko vještačenje.
sWeeT_Companion

#46495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Dva konkretna slučaja: Nije pristao na centralizaciju i zajedničko ministarstvo unutrašnjih poslova. Ima ih sigurno još. Vojska je ipak bila imperativ moćnika i nešto što je bilo neminovno. A da se ja pitam ne bih je uopšte ni držao i plaćao, jer ništa ne rade, a nadam se da smo kao društvo zreli da kažemo mir nema alternativu.
moa

#46496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

Samo da se zna da pisem sa mobitela pa mi je nekad komplikovano to gramatika bosanskog jezika i ono. Helem dodika ja gotivim pravo, cak se i slazem sa njim u odredjenim politickim postupcima. Go mile go!
moa

#46497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

sWeeT_Companion wrote:Dva konkretna slučaja: Nije pristao na centralizaciju i zajedničko ministarstvo unutrašnjih poslova. Ima ih sigurno još. Vojska je ipak bila imperativ moćnika i nešto što je bilo neminovno. A da se ja pitam ne bih je uopšte ni držao i plaćao, jer ništa ne rade, a nadam se da smo kao društvo zreli da kažemo mir nema alternativu.
Evo ga poceo je. Genocidas poceo o miru i o tome kako bosnjaci treba da ukinu vojsku.
asker

#46498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by asker »

sWeeT_Companion wrote:Dva konkretna slučaja: Nije pristao na centralizaciju i zajedničko ministarstvo unutrašnjih poslova. Ima ih sigurno još. Vojska je ipak bila imperativ moćnika i nešto što je bilo neminovno. A da se ja pitam ne bih je uopšte ni držao i plaćao, jer ništa ne rade, a nadam se da smo kao društvo zreli da kažemo mir nema alternativu.
Obavezno ukinut vojsku!
Zabranit i cakije sa sjecivom duzim od 3 cm. Jer to nam ne treba, ko nas bre zavadi?
A majcica nek organizuje vojne parade po pashaluku.

Devedesetih ste napravili kobnu gresku. Probudili ste nas za sva vremena. Nekakvi Niski specijalci, Orlovi, Tigrovi i ostali kurci palci bi najebali u mojoj mahali i bez OSBiH......................probudili ste nas, oci nam otvorili.
prog321

#46499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prog321 »

Šta će nam vojska bre?
Srbija nas može sve braniti :-D
prljavi Hare

#46500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

prog321 wrote:Šta će nam vojska bre?
Srbija nas može sve braniti :-D
Lijepo je vidjeti da je narod prepoznao politiku pomirenja koju žestoko i iz srca zagovara premijer Pussylips! :thumbup: Ne samo da tzv BiH
treba ukinuti vojsku,to bi trebala uraditi i susjedna Hrvatska,samo bezveze imaju troškove organizujući nekakve mimohode što opterećuju
budžet. :oops: Naravno da nas Srbija sve može braniti ako zatreba,uključujući i Kosovo! :mrgreen: Prošla su vremena kada su se problemi
riješavali sukobima,na sceni su sada demokratski procesi gdje se otvorena pitanja mogu riješavati isključivo na miran i demokratski način,
recimo referendumima....i tako to. :mrgreen:

Srbija kao lider regiona,sve će nas odbraniti ako zatreba! :kiss:
Locked