Milorad Dodik ALL ABOUT
-
glockov kolac
#46426 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A da se ti malo manje pravis lud, ha lingvista? Bojim se da namjera tvojih cetnolingvista iz republike sumske nije da Bosnjake nauce pravopisu...
- jao_situacije
#46427 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
upravu si 100% zašto se tvoj jezik ne bi zvao bosansko srpskisWeeT_Companion wrote:Niko ništa ne negira, samo postavljam pitanje većinskom dijelu na ovom forumu, zbog čega im je prihvatljiviji jedan naziv od drugoga. Nijednom rječju nisam uvrijedio nikoga i omalovažio ikoga. Zato ako nemaš odgovor, nemoj izigravati uvrijeđenog.ILVIIR wrote:da li postoje moderatori na ovoj temi ili je ovdje dozvoljeno negirati bosanski jezik?sWeeT_Companion wrote:Pa zaiste, bez da iko shvati provokatorski, nije mi jasno čemu to neslaganje sa nazivom bošnjački?! Jer tim jezikom i pričaju u 99% slučajeva Bošnjaci. Razumio bih da se majke bošnjačke djece bune što im neko naređuje da uče isključivo ili svakako srpski jezik. Ali ovo, stvarno nejasno.
Ili da je u državi 50%+ Bosanaca i Hercegovaca, a ne 2,5%...
ipak si ti bosanski srbin ?
- sWeeT_Companion
#46428 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ono sam što sam se izjasnio na popisu. A to nije bosanac,nije ni bosanski srbin. Srbin.
Govorim jezikom kojim je govorio otac, đed, prađed, čukunđed i njegov čukunđed.
I apsolutno nemam ništa protiv bosanskog jezika, ali kao što rekoh, kao predstavniku srpskog naroda poprilično mi je nelogično da jedan narod sa jasnom etičkom opredjeljenošću se vrijeđa na to bošnjački jezik.

I apsolutno nemam ništa protiv bosanskog jezika, ali kao što rekoh, kao predstavniku srpskog naroda poprilično mi je nelogično da jedan narod sa jasnom etičkom opredjeljenošću se vrijeđa na to bošnjački jezik.
- jao_situacije
#46429 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a ti si neki relevantan subjekt da se pitaš i da odlučuješ za preko milion ljudi ?!sWeeT_Companion wrote:Ono sam što sam se izjasnio na popisu. A to nije bosanac,nije ni bosanski srbin. Srbin.
I apsolutno nemam ništa protiv bosanskog jezika, ali kao što rekoh, kao predstavniku srpskog naroda poprilično mi je nelogično da jedan narod sa jasnom etičkom opredjeljenošću se vrijeđa na to bošnjački jezik.![]()
ja sam ti vrlo slikovito objasnio, ali ti se praviš lud, uostalom kao što i inače rade ovi tvoji guslari
biću još eksplicitniji pa ću ti objasniti, jer znam koliko je guslarski intelektualni kapacitet
vidiš, ti si za mene predstavnik bosanskih srba zato je meni nejasno zašto ti svoj jezik ne zoveš bosansko srpskim
inače, problem vas "srba", ustvari bosanskih srba, je u tome što ne znate sociologiju, jer da poznajete osnovne pojmove u sociologiji ne biste postavljali ovakve glupe lične dileme
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#46430 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U pravu je ovaj kolega!Jedan od jezika u tzv BiH i treba da se zove bošnjački,drugi republičkosrpski i treći......? Treći može da se i zove
treće-entiteski.
treće-entiteski.
- sWeeT_Companion
#46431 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
gosn Hare, zar ne bi bilo najlogičnije?
- prljavi Hare
#46432 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo poštovati slovo Dejtona,a nikakosWeeT_Companion wrote:gosn Hare, zar ne bi bilo najlogičnije?
-
Fudo387
#46433 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zezas da govoris turski?sWeeT_Companion wrote:Govorim jezikom kojim je govorio otac, đed, prađed,čukunđed i njegov čukunđed.
- nikad_vise
#46434 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Meni je @sweet nejasno kako jos uvijek pokusavas glumiti nekog kosmopolitu a samo ti pertle vire iz Dodikove zadnjice.Klasicni salonski kosmopolitizam.Podsjeti me na jednog Srbina kojeg upozna prije 2 dana u Teslicu,onako prilazi sanerski i kaze Mladen i nastavlja Jugosloven.
Vise vam gluma nigdje ne prolazi jer ste lazljiva i genocidna nacija.Hrvati out,Kosovo out,Crna Gora out,u BiH ste genocidom uspjeli da uzurpirate pola drzave da vam se naplati koliko toliko steta za Krajinu al izaci ce i Bosna na kraj sa cetnickim tendencijama.
Vise vam gluma nigdje ne prolazi jer ste lazljiva i genocidna nacija.Hrvati out,Kosovo out,Crna Gora out,u BiH ste genocidom uspjeli da uzurpirate pola drzave da vam se naplati koliko toliko steta za Krajinu al izaci ce i Bosna na kraj sa cetnickim tendencijama.
- nikad_vise
#46435 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislio je na jezik ameba.Slabo poznajes Srpsku historijuFudo387 wrote:Zezas da govoris turski?sWeeT_Companion wrote:Govorim jezikom kojim je govorio otac, đed, prađed,čukunđed i njegov čukunđed.
- Qler
- sWeeT_Companion
#46437 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Klasične predrasude zasnovane na šovinizmu. Nemam šta glumiti, pacifista, Srbin i neko ko itekako kod ljuci cijeni inteligenciju.nikad_vise wrote:Meni je @sweet nejasno kako jos uvijek pokusavas glumiti nekog kosmopolitu a samo ti pertle vire iz Dodikove zadnjice.Klasicni salonski kosmopolitizam.Podsjeti me na jednog Srbina kojeg upozna prije 2 dana u Teslicu,onako prilazi sanerski i kaze Mladen i nastavlja Jugosloven.
- biske
#46438 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
preCednik priča srbijanski jezik. 
- nikad_vise
#46439 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ocito da jesi,dok ti samo noge vire iz neke stvari kod covjeka koji je klasicni sovinista,fasista i seoska kabadahija.sWeeT_Companion wrote:
Klasične predrasude zasnovane na šovinizmu. Nemam šta glumiti, pacifista, Srbin i neko ko itekako kod ljuci cijeni inteligenciju.
To je taj predstavnik Srpskog pacifizma i inteligencije.
Zato Bosnjaci,Hrvati,Albanci i svi ostali sa Balkana i imaju lose misljenje o vama.Kad su ovakvi pacifisti u Srbiji i kad im je jedan Dodik uzor,za one koji nisu pacifisti nije ni potreban komentar.
- Qler
#46440 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam kako se ne zapitaju sto li to svi mrze bas njih... znas ono ako ne znas ko je u raji budala, onda si to ti... ali eto, laz ponovljena dovoljno puta postaje istina, pa tako i oni navaljuju sa svojim lazima i verzijama....
- čaika
#46441 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Niko da spomene kako je Guardian u veličanstvenom govoru na Rači raskrinkao Valtera poslije 70 godina.
Svi znamo da je Guardian u pravu kada kaže da su Teheranci izmislili Valtera, jer nisu imali nikoga takvog. Ali mene kopka zašto su izmišljenog čovjeka koji se kao borio protiv nacista nazvali Valter, a ne recimo Vahid?
Mislim da iza toga stoji rahmetli Alija i njegov sin islamista, radi se o prefriganoj taktici da se Šumnjaci i ostali privuku u unitarnu državu u kojoj navodno imaju korijene, u kojoj su kao živjeli svi zajedno i borili se za oslobođenje, pa se onda polako s vremenom majorizuju.
Kao u onoj priči sa kuhanjem žabe. I u Islamskoj deklaraciji.
Zato je bio Valter, a ne Vahid koji je branio Teheran.
Midhatu Bosniću to je najdraži film, a Osman Cviko svaki put plače na zadnjoj sceni. 
Mislim da iza toga stoji rahmetli Alija i njegov sin islamista, radi se o prefriganoj taktici da se Šumnjaci i ostali privuku u unitarnu državu u kojoj navodno imaju korijene, u kojoj su kao živjeli svi zajedno i borili se za oslobođenje, pa se onda polako s vremenom majorizuju.
-
archi_a
#46442 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I čuj dedo mu pričao srpski ?!??
Izbrisa ono "srpsko-hrvatski" dok si reko keks.
Mitomanija na djelu. A tek šta na hb forumu vazi.
Mitomanija na djelu. A tek šta na hb forumu vazi.
- nikad_vise
#46443 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jednostavno su narod zadojen sovinizmom i primitivizmom.Qler wrote:Ne znam kako se ne zapitaju sto li to svi mrze bas njih... znas ono ako ne znas ko je u raji budala, onda si to ti... ali eto, laz ponovljena dovoljno puta postaje istina, pa tako i oni navaljuju sa svojim lazima i verzijama....
U Hrvatskoj su pokusali napraviti svoj zapisani tor "Srpsku krajinu",
U BiH su uspjeli napraviti svoj genocidni tor "Republiku Srpsku"
Sad na Kosovu pokusavaju da naprave svoj tor "zajednicu Srpskih opstina"
Primitivan i sovinisticki narod koji nije naucio da zivi sa drugima i koji na svaki moguci nacin zeli da svaki zaseok stavi pod "Srpski" da bi mogli vrsiti diskriminaciju i torturu nad manjinom.
Mrze ih Bugari,Bosnjaci,Albanci,Hrvati,Crnogorci..ni jedna ih drzava ne podnosi koja je imala ikakvog dodira sa njima.Makedonci ih ne mrze zato sto imaju zajednickog neprijatelja pa racunaju da bi im pomoc Srbije mogla biti od koristi u buducnosti u konfliktu sa Albancima.
Zemlja koja rehabilituje cetnicke vođe,koja negira genocid,na cijim se teritorijama svakodnevno desavaju napadi na druge narode...hiljadu puta prezvakana tema..al to ce bolje objasniti ovaj Dodikov pacifista i intelektualac SNSD-ovog kalibra
- jao_situacije
#46444 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mrze ih i amerikanci, mada mi to baš nije jasnonikad_vise wrote:Jednostavno su narod zadojen sovinizmom i primitivizmom.Qler wrote:Ne znam kako se ne zapitaju sto li to svi mrze bas njih... znas ono ako ne znas ko je u raji budala, onda si to ti... ali eto, laz ponovljena dovoljno puta postaje istina, pa tako i oni navaljuju sa svojim lazima i verzijama....
U Hrvatskoj su pokusali napraviti svoj zapisani tor "Srpsku krajinu",
U BiH su uspjeli napraviti svoj genocidni tor "Republiku Srpsku"
Sad na Kosovu pokusavaju da naprave svoj tor "zajednicu Srpskih opstina"
Primitivan i sovinisticki narod koji nije naucio da zivi sa drugima i koji na svaki moguci nacin zeli da svaki zaseok stavi pod "Srpski" da bi mogli vrsiti diskriminaciju i torturu nad manjinom.
Mrze ih Bugari,Bosnjaci,Albanci,Hrvati,Crnogorci..ni jedna ih drzava ne podnosi koja je imala ikakvog dodira sa njima.Makedonci ih ne mrze zato sto imaju zajednickog neprijatelja pa racunaju da bi im pomoc Srbije mogla biti od koristi u buducnosti u konfliktu sa Albancima.
Zemlja koja rehabilituje cetnicke vođe,koja negira genocid,na cijim se teritorijama svakodnevno desavaju napadi na druge narode...hiljadu puta prezvakana tema..al to ce bolje objasniti ovaj Dodikov pacifista i intelektualac SNSD-ovog kalibra
- nikad_vise
#46445 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Amerikanci ih ne mrze,ali se ne uklapaju u njihove geostrateske igre jer su Ruska prcija pa ih disciplinuju.jao_situacije wrote:
mrze ih i amerikanci, mada mi to baš nije jasno
Znaju Ameri kako sa genocidasima,pa im tu i tamo posalju poruku putem Albanaca
- jao_situacije
#46446 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne mislim na službenu ameriku, nego na običnog amerikanca, onaj koji je služio vojsku, vjerovatno zbog bombardiranja ima negativno mišljenjenikad_vise wrote:Amerikanci ih ne mrze,ali se ne uklapaju u njihove geostrateske igre jer su Ruska prcija pa ih disciplinuju.jao_situacije wrote:
mrze ih i amerikanci, mada mi to baš nije jasno
Znaju Ameri kako sa genocidasima,pa im tu i tamo posalju poruku putem Albanaca
ali pratio sam komentare kad se obilježava genocid u srebrenici ili odgovore kad ispituju random ljude o državama pa prave klipove od toga
jednostavno ljudi imaju negativno mišljenje o njima, a amerikancima nisu ništa loše uradili
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46447 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cuj retorika Sejfe TokicasWeeT_Companion wrote:
gosn Tomahavk mislio sam da smo prevazišli retoriku Sejfe Tokića.
Kao što rekoh svačije je pravo da svoj jezik zove kako hoće. Ali isto tako, pomalo mi je čudno da je Bošnjaku prihvatljiviji naziv bosanski, od naziva bošnjački?! Tim prije, ako se već hvatamo Kulina i Tvrtka i Srednjovjekovne Bosne najveći dio stanovništva je govorio srpskohrvatskim.
Mislim - Srbin = srpski
Hrvat = hrvatski
Bosanac = bosanski
Bošnjak = bošnjački. Najpravednije. Štaviše, vjerovatno i najlogičnije.
A što se tiče zabrana, sve se to previše politizuje i manipuliše se. A bez obzira na brojnost jezika, sve manje se političke elite razumiju.
Eto vidis da znas i za Kulina i srednjovjekovnu Bosnu. U Jugoslaviji da, u srednjovjekovnoj Bosni nikako nije mogao postojati srpskohrvatski.
Ako cemo ici logikom, kako mozes zivjeti u Bosni, a pricati srpski? Zar ne bi trebao pricati bosanski? Jer, ti si prije svega Bosanac (cak i u Srbiji). Ali ne, necu se praviti lud, savrseno razumijem zasto srpski. To je ok i to treba tako. Dakle, necemo se igrati logike kad je jedan od konstitutivnih jezika u BiH u pitanju.
Pa upravo to, Dodik kupuje politicke poene na Bosnjacima u RS, potpaljuje vatru, namece Bosnjacima ''logican'' jezik, a istovremeno podvlaci da niko njemu iz Federacije nece odredjivati kojim ce jezikom govoriti.
Ne brini se ti za politicare, oni medjusobno odlicno stoje, dok je vecina u ovca modu, nema zime za njih.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46448 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
prljavi Hare wrote:U pravu je ovaj kolega!Jedan od jezika u tzv BiH i treba da se zove bošnjački,drugi republičkosrpski i treći......? Treći može da se i zove
treće-entiteski.
- prljavi Hare
#46449 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Logika čista!A kako je sprazum iz Dejtona pun sjajnih rješenja,vjerovatno ima neki aneks gdje piše nešto slično ovome....Tomahawk11 wrote:prljavi Hare wrote:U pravu je ovaj kolega!Jedan od jezika u tzv BiH i treba da se zove bošnjački,drugi republičkosrpski i treći......? Treći može da se i zove
treće-entiteski.Ovo bi bilo po bosanskoj logici
![]()
Na kraju krajeva,ko jebe ove imperijaliste!!Guardian isplanira referendum kao jedan od ključnih demokratskih postulata,a imperijalisti
počnu srat' i dignu kuku i motiku oko toga,a predstavljaju se za tamo neke demokrate?
Ma jebat' ih više,evo kako s njima treba!
U inat Japanu: Sjeverna Koreja uvodi svoju vremensku zonu![]()
![]()
![]()
Sjeverna Koreja učinit će nešto što će je dodatno odvojiti od susjeda – kreirat će vlastitu vremensku zonu.
Državna novinska agencija KCNA objavijestila je javnost da će se satovi u toj zemlji pomjeriti 30 minuta unazad 15. augusta, na 70. godišnjicu oslobođenja od Japana.
Vijeme će biti pomjereno na plus 8:30 sati od Greenwicha kao što je bio slučaj prije okupacije od strane carskog Japana.
"Zli japanski imperijalisti počinili su velike zločine, a Koreji su zabranili korištenje vlastitog vremena dok su uništavali
našu 5.000 godina dugačku historiju i kulturu", stoji u saopćenju agencije KCNA.
Sjeverna Koreja već ima svoj vlastiti "Juche" kalendar koji se mjeri od rođenja vrhovnog lidera Kim Il Sunga. S obzirom da je on rođen 1912. i da se ta godina računa kao 1. godina, 2015. se u Sjevernoj Koreji računa kao 104. godina po Jucheu.![]()
I šumska treba da uvede svoju vremensku zonu jer ako koristi istu vremensku zonu kao i ovi zulumĆari iz Teherana,to automatski znači
prenos nadležnosti na nivo tamo neke imaginarne,nedorečene,nikakve tzv BiH.
I vlastiti kalendar uvesti,naravno."Guardian-kalendar"!Guardian je rođen 1959 godine,što znači da bi se ova godina trebala računati kao 56.
godina po Guardianu,pa valjda toliko dugujemo našoj legendi da makar kalendar možemo prilagoditi godini njegovog rođenja.
Inače,Guardian planira snimanje jednog mega-filma o stradanju šumnjaka od ustaško-đijatlijskog zuluma.
Predlažem da Guardiana u mega-filmu glumi Tom Kruz(naravno,Kruza digitalnom tehnikom minimalno uduplati što se tiče veličineDodik: Vučićevu incijativu treba podržati
Tanjug | 07. 08. 2015. - 23:48h | Foto: Tanjug | Komentara: 0
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik istakao je večeras da treba podržati inicijativu srpskog premijera Aleksandra Vučića o
uspostavljanju jednog dana sećanja na žrtve na prostoru bivše Jugoslavije.
On je, gostujući u emisiji "Pravac" TV Pink, naglasio da je to dobra inicijativa premijera Vučića, koja dolazi u pravom trenutku i deo je
kontinuiteta mirovnih napora koje Srbija čini na jačanju pomirenja i saradnje u regionu.
Prema njegovim rečima, ta inicijativa treba biti podržana, pošto 20, odnosno 25 godina nije bilo dovoljno da se uspostavi stalni proces pomirenja koji bi ujednačio i imao isti standard prema stradanju, i postoje različita viđenja i retorika.
Dodik je ukazao da je u Sremskoj Rači održana zajednička ceremonija na dostojanstven način, bez ijednog ispada, širenja zle krvi i mržnje, te
čak uz pozivanje na pomirenje i oprost, ali ne i zaborav.
On je rekao da se Hrvatskoj ne može osporiti da obeležava šta misli da treba, ali kada obeležavanje dobije elemente nacionalističkog orgijanja
onda to šalje jednu ružnu poruku.
"Pomalo je neshvatljivo da se obeležava dan kada je isterano 250.000 ljudi i ubijeno 2.000 civila samo zato što su bili u izbegličkoj koloni",
naglasio je Dodik dodajući da za stradanja Srba na svim prostorima bivše Jugoslavije nije niko odgovarao.
Prema njegovim rečima veoma je važno što je došlo do zajedničkog obeležavanja žrtava Srbije i RS, jer smo počeli zaboravljati na činjenice.
"Ne može se naći niti jedno mesto gde su Srbi počinili veći zločin nad Hrvatima u Hrvatskoj, a zaboravlja se Jasenovac, 'Oluja' i imovina koje je ostalo za Srbima. Gubili smo iz vida ukupan obim stradanja Srba na prostorima bivše Jugoslavije", ukazao je on.
Kada se pogleda kumulativno, rekao je Dodik, onda će se videti da su Srbi najstradalniji narod na Balkanu u procesu raspada bivše Jugoslavije, i da su platili ogromnu cenu svoje zablude.
Kako bi se sačuvalo sećanje na žrtve, Dodik je predložio snimanje, kao je rekao, "mega filma"![]()
![]()
![]()
o stradanjima Srba.
"Moramo učiniti nešto što može za mlade da znači spoj sa istinom, a to je da se okupimo oko snimanja mega filma da se
okupe sva ta stradanja![]()
![]()
, sa centralnim mestom za Jasenovac, urađeno na taj način da mladi spoznaju tragediju svih
tih događaja. To je ideja koje bi RS i Srbija morale da realizuju", naglasio je on.
a Panteliju Ćurguza neka igra Zmaj iz Šipova!Naravno riječ je o sceni gdje ova dvojica herojski probijaju koridor života.
- sWeeT_Companion
#46450 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1. Za razliku najvećeg dijela povratnika, nikad nisam glasao za SNSD. Ni na jednom nivou. Doduše istina, ni za SDS.nikad_vise wrote:Ocito da jesi,dok ti samo noge vire iz neke stvari kod covjeka koji je klasicni sovinista,fasista i seoska kabadahija.sWeeT_Companion wrote:
Klasične predrasude zasnovane na šovinizmu. Nemam šta glumiti, pacifista, Srbin i neko ko itekako kod ljuci cijeni inteligenciju.
To je taj predstavnik Srpskog pacifizma i inteligencije.
Zato Bosnjaci,Hrvati,Albanci i svi ostali sa Balkana i imaju lose misljenje o vama.Kad su ovakvi pacifisti u Srbiji i kad im je jedan Dodik uzor,za one koji nisu pacifisti nije ni potreban komentar.
2. Loše mišljenje? Nama je bojim se puno više stalo do mišljenja Grka, Rumuna, Slovaka u komšiluku. A da budem iskren nisam baš nešto zapazio da su Albanci očarani i prijateljski raspoloženi ni prema Bošnjacima. O Hrvatima da ne govorim, oni svoju ljubav pokazuju ismijavanjem vaših turista. Na jedan bjedan način.
3. Dodik mi nije uzor, a po mojoj vjeri, uzora ne treba ni imati. Dodik je smao čovjek koji je dominantan na političkoj sceni, to možda više govori o kvalitetu te scene i rivalima, nego njemu kao velikom političaru.