English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

jeza u ledja

#46426 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

U sezonama 2003/04 i 2004/05, stadium Manchester Citija je bio treci najposjeceniji stadion u ligi, ISPRED Anfielda. Znaci mnogo prije dolaska Katara i za vrijeme dok se Manchester borio za opstanak ili tavorio u sredini tabele, a Liverpool osvajao Ligu sampiona i naravno bio u vrhu lige. U sljedecoj sezoni, 2005/06, Anfield i Manchester su zamjenili mjesta (trece i cetvrto) po posjetama. Znaci ovo je nakon sto je Liverpool postao prvak Evrope i ponovo bio u vrhu tabele, a Man City pri dnu. U sljedece dvije sezone Manchester stadion je bio peti, a Anfield treci.

Znaci ovo je prije ulaska Abu Dhabija, renovacije stadiona i dolaska Citija na sami vrh. Nakon toga, City je u vecini sezona imao popunjeniji stadion od Anfielda, a upravo Anfield je obicno bio popunjeniji samo onda kada se bore za titulu.

I sad vi pokusavate sebe uvjeriti da je to mali klub sa limitiranim fondom navijaca koji da se ne bore za titulu ne bi imali ni 20k navijaca. :roll: Shvatam da vam narativ o plasticnom klubu godi, pa vam natpisi iz britanskih tabloida zvuce uvjerljivo ali stvarnost je malo drukcija.

Ah da, pretpostavljam, propagandisti sa Etihada su isli retroaktivno i lazirali podatke o posjeti od prije 20 godina. :D

Kome se da nek vrti ovdje po godinama:
https://www.transfermarkt.com/premier-l ... on_id=2003
LSD

#46427 Re: English Premier League

Post by LSD »

Crvenim sektašima je baš teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen: brojanje ljudi na proslavi i priča o praznom stadionu :-) muka golema.
Bolje im je da se naviknu na ovakva slavlja u plavom dijelu Manchestera, biće toga još :gunjastajl:
Logovan

#46428 Re: English Premier League

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote: 24/05/2022 08:53 Ni najmanje. Pogledaj im samo stadion na bezveznim utakmicama ili u sezonama kad nisu titulu ganjali.
Pa ne pjeva se ovo džaba :D
Zoooka

#46429 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

jeza u ledja wrote: 24/05/2022 15:16
Mislim da si upravu jer se sjećam nekih njihovih utakmica iz tih godina i stadion im je bio uvijek pun, čak bih rekao i puniji nego sada, gdje je mislim u zadnjih par godina izašlo informacija da su lažirali te posjete i brojali prema prodanim kartama, a ne ispunjenosti stadiona. Oni nisu kupili navijače, imali su ih i prije, čak više od Manchester Uniteda u samom gradu, ali su kupili titule i trofeje, ali koji to klub nije ? Pa svi su ulagali i pomoću toga dolazili do titula, a tako i City.
jeza u ledja

#46430 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Zoooka wrote: 24/05/2022 15:56
jeza u ledja wrote: 24/05/2022 15:16
Mislim da si upravu jer se sjećam nekih njihovih utakmica iz tih godina i stadion im je bio uvijek pun, čak bih rekao i puniji nego sada, gdje je mislim u zadnjih par godina izašlo informacija da su lažirali te posjete i brojali prema prodanim kartama, a ne ispunjenosti stadiona. Oni nisu kupili navijače, imali su ih i prije, čak više od Manchester Uniteda u samom gradu, ali su kupili titule i trofeje, ali koji to klub nije ? Pa svi su ulagali i pomoću toga dolazili do titula, a tako i City.
Da, otprilike to je to.

Btw, St James' Park redovno jedan od najpopunjenijih stadiona u liZi. Pitam se hoce il i oni biti plasticni klub bez navijaca za par godina. :oops:
vaučer

#46431 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Btw jež govorio sam o paradi koja je bila na razini treće lige a ne prvaka Engleske. Finale parade pred onom pozornicom, 10-20k maksimalno ljudi. Valjda im je dodijalo pa ostanu kući jer se očekuje kao minimum da budu prvaci. S obzirom da navijam za Liverpool to je naravno ‘kiselo grožđe’, ali meni je fascinantno posmatrati kako su ustvari ostali u raskoraku između onog što danas ostvaruju i onog što su bili - viši midtable klub. Jedno je fasada i lažirani sponzorski ugovori, ali izda ih realnost na terenu.
BHF_Manijak

#46432 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 24/05/2022 15:27 Crvenim sektašima je baš teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen: brojanje ljudi na proslavi i priča o praznom stadionu :-) muka golema.
Bolje im je da se naviknu na ovakva slavlja u plavom dijelu Manchestera, biće toga još :gunjastajl:
Rece sljedbenik kulta licnosti, kojeg ce bolit cuna za tim istim Cityem cim ta licnost napusti trenersku klupu Citya.
Navijac Pepa Guardiole.
LSD

#46433 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 24/05/2022 16:46
LSD wrote: 24/05/2022 15:27 Crvenim sektašima je baš teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen: brojanje ljudi na proslavi i priča o praznom stadionu :-) muka golema.
Rece sljedbenik kulta licnosti, kojeg ce bolit cuna za tim istim Cityem cim ta licnost napusti trenersku klupu Citya.
Navijac Pepa Guardiole.
:lol: :lol:

Jasta radi :-) hajd sa obrisi pjenu oko usta i cestitaj ljudima na tituli :gunjastajl:
skafiskafsnjak

#46434 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

Kome da cestita ?
Zar neko na forumu navija za njih otkako je Edin otisao? :mrgreen:

Ili si mislio da posalje cestitku u Manchester :mrgreen:
LSD

#46435 Re: English Premier League

Post by LSD »

Skafi, cestitke za plasman manjeg mančesterskog kluba u EL :thumbup: jest da je bilo u zadnjem kolu, ali veliki uspjeh :mrgreen:
BHF_Manijak

#46436 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 24/05/2022 16:51 :lol: :lol:

Jasta radi :-) hajd sa obrisi pjenu oko usta i cestitaj ljudima na tituli :gunjastajl:
Naravno da je tako, znas to i ti fakinu jedan, i po Bayernovoj temi skakao i šibao ljude koji bi kritikovali lika kojeg slavis. :mrgreen:

Kult licnosti, k'o nasi sto su Misketa slavili. :mrgreen:
Riddle

#46437 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Pa eto, čestitke. Ali iskreno boli me kurac. :lol:

Da živim u Manchesteru, vjerovatno bih se drugačije osjećao. Ali ovako iz Sarajeva mi nešto svejedno koliko titula imaju. Bolje oni nego Liverpool definitivno i to je jedini osjećaj koji ova priča može da izazove.
vaučer

#46438 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Manji mančesterski klub. :lol:
Mogu stati u džep Unitedu i da ostane prostora za sendvič i čakiju.
LSD

#46439 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 24/05/2022 17:02
LSD wrote: 24/05/2022 16:51 :lol: :lol:

Naravno da je tako, znas to i ti fakinu jedan, i po Bayernovoj temi skakao i šibao ljude koji bi kritikovali lika kojeg slavis. :mrgreen:

Kult licnosti, k'o nasi sto su Misketa slavili. :mrgreen:
Hajd šta ima veze bolan, ne sekiraj se toliko, obolit ces zbog Liverpula...bice bolje, jednog dana kad mrski Pep ode iz Engleske :mrgreen: :thumbup:
Radovacete se i vi crveni sektaši, samo sabura :maca:
LSD

#46440 Re: English Premier League

Post by LSD »

Riddle wrote: 24/05/2022 17:04 Pa eto, čestitke. Ali iskreno boli me kurac. :lol:
:lol: :lol:

Pošteno :mrgreen:
BHF_Manijak

#46441 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Jos nisi halalio sto su vas ljudi opalili po usima za Coutinha ili? :mrgreen:
Placali jebo te i kad covjek nije igr'o, golemo. :mrgreen:

Ma jok, kakvi sektasi, Klopp ima bolji medjusobni s Pepom, sve OK. Manji 2x budzet, a priblizno dobar. Sve je to super.

Sektasi? Pa navijaci Barce za vrijeme Messia i Guardiole, nisi mogao ostat na forumu od njih, sad malo splahnuli kako je klub cucnuo i predsjednik i Koeman mu jebali majku.
Bice to bolje s Xavijem valjda.
BHF_Manijak

#46442 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

PS ostat ce Guardiola k'o Ferguson, sto si lud...
LSD

#46443 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 24/05/2022 17:13 Jos nisi halalio sto su vas ljudi opalili po usima za Coutinha ili? :mrgreen:
Placali jebo te i kad covjek nije igr'o, golemo. :mrgreen:

Ma jok, kakvi sektasi, Klopp ima bolji medjusobni s Pepom, sve OK. Manji 2x budzet, a priblizno dobar. Sve je to super.

Sektasi? Pa navijaci Barce za vrijeme Messia i Guardiole, nisi mogao ostat na forumu od njih, sad malo splahnuli kako je klub cucnuo i predsjednik i Koeman mu jebali majku.
Bice to bolje s Xavijem valjda.
Bgt kakve veze Barca, Messi, Xavi, Coutinho Koeman i slicno- imaju sa ovom temom :-) ili medjusobni Kloppa, niko njega nije ni pomenuo :roll: priznaj da ga bacaš na tog njemačkog uhljupa :P i kako si se prepoznao u onom postu iznad, kad nikoga nisam ni citirao ni pomenuo licno...napisao sektaši i ti se sam prepoznao u tome, jedino se ti upecao :pliska: :per:

Sjooo jest vam teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen:
Last edited by LSD on 24/05/2022 17:22, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#46444 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

vaučer wrote: 24/05/2022 16:11 Btw jež govorio sam o paradi koja je bila na razini treće lige a ne prvaka Engleske. Finale parade pred onom pozornicom, 10-20k maksimalno ljudi. Valjda im je dodijalo pa ostanu kući jer se očekuje kao minimum da budu prvaci. S obzirom da navijam za Liverpool to je naravno ‘kiselo grožđe’, ali meni je fascinantno posmatrati kako su ustvari ostali u raskoraku između onog što danas ostvaruju i onog što su bili - viši midtable klub. Jedno je fasada i lažirani sponzorski ugovori, ali izda ih realnost na terenu.
Ja sam odgovarao tebi i BHF Manijaku, on je konkretno spomenuo posjetu na stadionu. A s tobom sam u ranijim postovima vodio raspravu u posjeti, tj. navodnom napumpavanju brojeva o istoj.

Evo postavio sam ti brojeve od prije 20 godina, znaci kad su bili samo osrednji klub na tabeli, i tada su imali nesrazmjerno veliku posjetu, s obzirom na kvalitet tima i njihove historijske uspjehe.
Zamisli klub sa sammo dvije sampionske titule, koji je godinama tavorio u nizim rangovima, tek se par godina prije vratili u EPL, ima posjetu u ligi vecu nego veliki Liverpool. :izet: I svaku godinu od tada su bili medju najposjecenijim stadionima u ligi, u sustini bez znacajne razlike prije i poslije 2008-e.

Nema sumnje da jos mnogo pure trebaju jesti, i biti uspjesni jos bar jednu deceniju da bi uopste dosli u neki klub velikih (i osvojiti UCL napokon), i vjerovatno onda jos jednu deceniju da bi se mogli uopste porediti sa Liverpoolom i Unitedom.
Ali na dobrom su putu. Naravno to ovisi i od putanje konkurenata.
Prica o malom Manchesteru, plastici, itd, ne moze vjecno trajati. Dodju nove generacije, zaborave, ne znaju.

Recimo ovako, do 1993-e, Manchester United je imao samo 7 titula, dok je Liveprool imao 18, Arsenal 10, Everton 9, Aston Villa 7. Doduse, United je imao titul prvaka Evrope iz 60-ih, ali imala je i Villa.

Danas, Manchester United je nekima haman najveci klub koji je ikad postojao, a za Everton i Aston Villa mozda nisu ni culi.
Chelsea je nekima veliki klub, mada su do Abramovica bili nivo Manchester Citija.

Tako za 10, 20 godina, vremena se mijenjaju, a neki narativi postanu isprazni.
jeza u ledja

#46445 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

skafiskafsnjak wrote: 24/05/2022 16:57 Kome da cestita ?
Zar neko na forumu navija za njih otkako je Edin otisao? :mrgreen:

Ili si mislio da posalje cestitku u Manchester :mrgreen:
Ja ne "navijam" ni za koga tamo, ali definitivno CIty najvise simpatisem od ovih sa vrha. Najvise zbog Edina, jer smo se u doba kad je igrao upoznali sa dosta toga u i oko kluba, historijom, navijacima, itd.
Od kad je dosao Guardiola pogotovo. I nije me stid uopste to reci, jer ovo sto on radi s timovima je scifi. Isto, mozda i vise, vazi za Kloppa, tako da su mi i oni drag tim.
Vecini neutralnih su igre Liverpoola i Citija, te njihov rivalitet u zadnjih nekoliko godina, kao i odnos trenera, fantasticna stvar. Postizu uspjehe kakve niko nije u ligi, razbijaju rekorde, preokrecu rezultate, a medjusobni dueli su skoro uvijek milina za pratiti. Plus sto je taj rivalitet poceo jos u Bundesligi.

I jos nesto. Nema sumnje da je City osvojio 4 titule u 5 godine zbog Guardiole. Naravno da su pare igrale veliku ulogu, ali trebale su igrati i ranije, medjutim nisu bas imali toliko uspjeha (2 titule u 8 godina pod novim vlasnistvom). A znamo kako pocelo, Robinho, Roque Santa Cruz i slicni. Pa poslije Balotelli, Bony, Negredo i milion nekih drugih skupih promasaja.
AmiĐa_Idriz

#46446 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Slabo se piše kakav je Conte posao napravio sa Tottenhamom. Evo, stigla je vijest danas da u klub stiže velika finansijska injekcija. Tottenham će biti ekstremno teška ekipa iduće sezone. A i već je.
Teletubbies

#46447 Re: English Premier League

Post by Teletubbies »

LSD wrote: 24/05/2022 15:27 Crvenim sektašima je baš teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen:
Sektaši :lol: :lol: :lol:

Vrhunski opis ovih frikova sa teme Liverpoola. Čudna masa.
BHF_Manijak

#46448 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 24/05/2022 17:21

Sjooo jest vam teško pala ova zadnja titula Citya :mrgreen:
Nije ostalima, pregurali, meni samo. Mnogo. Bas mnogo. Kao i 2019. Je li to problem?
Tvrtko II Kotromanić

#46449 Re: English Premier League

Post by Tvrtko II Kotromanić »

van Basten

#46450 Re: English Premier League

Post by van Basten »

AmiĐa_Idriz wrote: 24/05/2022 18:05 Slabo se piše kakav je Conte posao napravio sa Tottenhamom. Evo, stigla je vijest danas da u klub stiže velika finansijska injekcija. Tottenham će biti ekstremno teška ekipa iduće sezone. A i već je.
Tottenhamu fali konstantnosti. Da se igra kakva mini liga prvih 8 borili bi se za titulu glat. U stanju su natamburati City ili Liverpool pa iducu glat ispusiti od Burnleya. Ako to Conte uspjesno rijesi, bice vrlo opasni i za vrh sami
Post Reply