Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

medvjed23

#46426 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

nisam.. pamtim ih sve dobro iz prijeratnih crtanih filmova.. a poslije rata sam gledo i neke igrane filmove :D

jesu li nisu li kič, ne znam, al znam da su mi dragi :D
normala brate

#46427 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

medvjed23 wrote:nisam.. pamtim ih sve dobro iz prijeratnih crtanih filmova.. a poslije rata sam gledo i neke igrane filmove :D

Odrastao si..

Djeci današnjoj su filmovi ustvari vrh baš kao što su nama bili oni stari.. :D
dezurni_ucenik

#46428 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

johnnykola wrote:
tempuser wrote:
johnnykola wrote:
Glavno da ova nova nejačad ima Bentenove, one džvaljave Pokemone i druge rinakaše. Svaki od njiha pokazuje onom drugom koji je kojem veći. :D :D :D

Dojenčad zakinuta za Bipsiće, Snorkijevce, Štrumpfove, Evokse... Misle šnjima kreno svijet. A ono dosad na planeti živelo dvadeset milijardi ljudi. Ne, oni su sami bolji od svih tih za njih debosa stoput.
I to je sve novije generacije, u koje vrijeme crtici o druzinama su bili Pcelica Maja, kasnije Strumofovi. Mislim da je sve krenulo nizbrdo kad su krenuli agresivni Hi-men, Ninja kornjace i sl... Umjesto druzine u prirodi ti ponude druzinu fung-fu mutanata iz kanalizacije koji se dave junk foodom i koje vodi pacov! :-)
Da, tad nekad je krenulo odronuće. Hajde, Mufmen :D još i nekako, ali posle znakovito vrhunaca umetnosti u vidu mindža :D kornjača Rafaela, Donatela, Mikelanđela i ne guglo četvrtog koji odadiru po picama i naganjaju onog koji bi da mu Sekač vrati telo :D neminovan je bio dolazak interneta i umiranje dečijeg komunizma.

Ne dirajte mi Nindze Kornjace! :evil:

E jebi ga, pored Nindzi Kornjaca, He Mana, Transformersa , (takve mocne ponude u djetinjstvu) gledat pcelicu maju.
johnnykola

#46429 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

medvjed23 wrote:nisam.. pamtim ih sve dobro iz prijeratnih crtanih filmova.. a poslije rata sam gledo i neke igrane filmove :D

Poštivam.
johnnykola

#46430 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

normala brate wrote:

Odrastao si..

Djeci današnjoj su filmovi ustvari vrh baš kao što su nama bili oni stari.. :D
Niko nije napisao da im nisu vrh. Već da hin pretvaraju u pakaše. :D Uz časne iznimke ala Medo i Dežurac. :-D
medvjed23

#46431 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

i nije vam ok pripisivati negativnu konotaciju štakoru splinteru.. on je učitelj, mudrac, sila dobra - paradigma svega pozitivnog.. odmak od stereotipa iz bajki gdje uz lijep izgled ide lijep karakter i obrnuto..
johnnykola

#46432 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

medvjed23 wrote:i nije vam ok pripisivati negativnu konotaciju štakoru splinteru.. on je učitelj, mudrac, sila dobra - paradigma svega pozitivnog.. odmak od stereotipa iz bajki gdje uz lijep izgled ide lijep karakter i obrnuto..
Niko nije spomenuo reta već samo mindže, :D onu sivu eminenciju bez tela i Sekača od kojeg eminencija traži telo. :D
tempuser

#46433 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

dezurni_ucenik wrote:

E jebi ga, pored Nindzi Kornjaca, He Mana, Transformersa , (takve mocne ponude u djetinjstvu) gledat pcelicu maju.
Nindza kornjace su dosle dobih 15 god poslije Pcelice Maje, ali su odlicna ilustracija zasto je svaka nova generacija u humanom i drustvenom smislu u vecem qurcu od predhodne.
dezurni_ucenik

#46434 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

Eto trebali smo gledat pcelicu maju. :oops:
johnnykola

#46435 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

tempuser wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Nindza kornjace su dosle dobih 15 god poslije Pcelice Maje, ali su odlicna ilustracija zasto je svaka nova generacija u humanom i drustvenom smislu u vecem qurcu od predhodne.
Privremeni korisnik - moj insan.<3
tempuser

#46436 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

johnnykola wrote:
medvjed23 wrote:i nije vam ok pripisivati negativnu konotaciju štakoru splinteru.. on je učitelj, mudrac, sila dobra - paradigma svega pozitivnog.. odmak od stereotipa iz bajki gdje uz lijep izgled ide lijep karakter i obrnuto..
Niko nije spomenuo reta već samo mindže, :D onu sivu eminenciju bez tela i Sekača od kojeg eminencija traži telo. :D
Ali se uklapa u generalni komcept, mutanti, kanalizacija, junk food, borilacke vjestine...
johnnykola

#46437 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Dupli, do mene. Nastavite. :mrgreen:
Last edited by johnnykola on 05/01/2019 12:56, edited 1 time in total.
tempuser

#46438 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

dezurni_ucenik wrote:Eto trebali smo gledat pcelicu maju. :oops:
Niste, zato smo dogurali da djeca nisu u stanju doci do skole, a da ih roditelju ne dovedu za ruku.
dezurni_ucenik

#46439 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

tempuser wrote:
Niste, zato smo dogurali da djeca nisu u stanju doci do skole, a da ih roditelju ne dovedu za ruku.

I krive nindze kornjace za to :lol:

Nije ni Jadovan a ni Sratko gledao Nindze Kornjace i igrao nasilne igrice, pa gledaj u sta su se pretvorili.
johnnykola

#46440 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

tempuser wrote:
Sve go debos, a idu od jutra do sutra na nastavu i vannastavne aktuvnisti, znaju džiudžicu, kung fu, njemački, engleski horon doron, ali kad treba za do školice: "Majčice, daj mi ručicu." :D
johnnykola

#46441 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

dezurni_ucenik wrote:
tempuser wrote:

Nije ni Jadovan a ni Sratko gledao Nindze Kornjace i igrao nasilne igrice, pa gledaj u sta su se pretvorili.
Sve je bitno, zamisli kakve su ti četalji odrone gledali i čime su im vušegle punili parentsi koji ništa nisu gledali niti čitali najverovatnije.
tempuser

#46442 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

dezurni_ucenik wrote:
tempuser wrote:

Rat je samo izgovor za neuspjeh, rat se zavrsio prije 23 godine. Genracija Ninja kornjaca je danas na funkcijama tipa Skake i Semira Efendica i slicnih...
johnnykola

#46443 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ekipica koja ala Marinko iz Audicije menja bebu za bebu. :D
ExNihilo

#46444 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Jebe vas generacijski jaz. I gunđanje koje standardno prati matorost.

Nindže kornjače su, ipak, djecu učile pravim vrijednostima. Avanture četiri mutanta koja noću izlaze iz svojih skrovišta i zajedno štite grad od kriminala potencirale su značaj prijateljstva i saradnje. U tom smislu, osovina crtanog (prije toga stripa) nije bila značajno drugačija od Orlovi rano lete ili drugih klasičnih priča o drugarstvu.

I ne samo to. Kornjače su mutanti, javnost ih se plaši, stigmatizira ih, pa se kriju u podzemlju. Drugačije su, pa je crtani učio djecu kako je u redu biti drugačiji. To što si drugačiji ne znači da nisi hrabar. Ili dobar prijatelj.

Uz sve to, nose imena četiri velika renesansa umjetnika. I koriste parole iz klasične književnosti ("Svi za jednog, jedan za sve"). Na taj način prave svojevrstan most za djecu između crtanog i više umjetnosti. Izlažu ih tim imenima. Govore da su važna. Da je umjetnost važna.

Samim tim, ne mogu uopće da pojmim kako neko može doći i napisati da je ovaj crtani "djecu pretvarao u pakaše". Jebi ga, izađite malo iz te čahure, nije lijepo i vrijedno samo vaše djetinjstvo i ono što ga je obilježilo.

Ako tako mislite - onda se dva puta zapitajte ko je tu, ustvari, pakaš.
normala brate

#46445 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

Da li sam dobro procitao ili je brat napisao da je Ratko ispao kakav je ispao jer mu roditelji nisu čitali? :D
johnnykola

#46446 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Hajde, eto ti i mindža kornjače :D i u pravu si sve i jedan crtani glorificira drugarstvo, ali u panjevima. I nema to veze s generacijskim jazom. Zar nije trenutno više crtanih u kojima se bore ko ima veću ili manju, moć, mač ili dijamant koji pobjeđuje tuđi dijamant. Priznat ćeš, dijelom je došlo do promjene koncepta na kraju dvadesetog stoljeća.
ExNihilo

#46447 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

johnnykola wrote:Hajde, eto ti i mindža kornjače :D i u pravu si sve i jedan crtani glorificira drugarstvo, ali u panjevima. I nema to veze s generacijskim jazom. Zar nije trenutno više crtanih u kojima se bore ko ima veću ili manju, moć, mač ili dijamant koji pobjeđuje tuđi dijamant. Priznat ćeš, dijelom je došlo do promjene koncepta na kraju dvadesetog stoljeća.
Nisam rekao da sve i jedan crtani glorificira drugarstvo. Rekao sam da su Kornjače potencirale isto, te da ne stoji ocjena koju iznosite ovdje.

Ne znam kakvi su crtani danas, jer ih ne pratim. Samim tim, ne bih davao paušalne ocjene.
tempuser

#46448 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

ExNihilo wrote:Jebe vas generacijski jaz. I gunđanje koje standardno prati matorost.

Nindže kornjače su, ipak, djecu učile pravim vrijednostima. Avanture četiri mutanta koja noću izlaze iz svojih skrovišta i zajedno štite grad od kriminala potencirale su značaj prijateljstva i saradnje. U tom smislu, osovina crtanog (prije toga stripa) nije bila značajno drugačija od Orlovi rano lete ili drugih klasičnih priča o drugarstvu.

I ne samo to. Kornjače su mutanti, javnost ih se plaši, stigmatizira ih, pa se kriju u podzemlju. Drugačije su, pa je crtani učio djecu kako je u redu biti drugačiji. To što si drugačiji ne znači da nisi hrabar. Ili dobar prijatelj.

Uz sve to, nose imena četiri velika renesansa umjetnika. I koriste parole iz klasične književnosti ("Svi za jednog, jedan za sve"). Na taj način prave svojevrstan most za djecu između crtanog i više umjetnosti. Izlažu ih tim imenima. Govore da su važna. Da je umjetnost važna.

Samim tim, ne mogu uopće da pojmim kako neko može doći i napisati da je ovaj crtani "djecu pretvarao u pakaše". Jebi ga, izađite malo iz te čahure, nije lijepo i vrijedno samo vaše djetinjstvo i ono što ga je obilježilo.

Jos samo da objasnis da li je normalno da se djeci, koja naravno ne razumiju nista od tvoje socijalne analite pozitivnih vrijednosti, servira koncept kanalizacija, junk food, borilacke vjestine, nasilje i autoritet u vidu stakora, a to je ono vozuelno sto oni razumiju.
normala brate

#46449 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

tempuser wrote:
ExNihilo wrote:Jebe vas generacijski jaz. I gunđanje koje standardno prati matorost.

Jos samo da objasnis da li je normalno da se djeci, koja naravno ne razumiju nista od tvoje socijalne analite pozitivnih vrijednosti, servira koncept kanalizacija, junk food, borilacke vjestine, nasilje i autoritet u vidu stakora, a to je ono vozuelno sto oni razumiju.
Bukvalno taman da napišem da ja kao dijete sam jedino iz mindži izvukao nasilje, ja i svi ostali. :D
johnnykola

#46450 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

tempuser wrote:

:thumbup:
Post Reply