BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
niho92

#46401 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Zar je ovolika gledanost prezentacije za popis da slika samo sjecka :-D iako nikad ne zeza osim kad grmi :-D
ala7

#46402 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Mirza_15

Uspjelo je, sad uspješno pokrene novu sesiju kada je u pitanju internet tj. konektuje se i nema problema sa konekcijom, pristup internetu je tu..

Ko ima ZTE bijeli modem i ima problem sa konekcijom tj. mora malo malo da restartuje ručno modem rješenje je ovo što je mirza_15 predložio..
U postavkama modema pod security opcijom uključiti antihacking opciju..

Ev meni frcera sad kako treba... Nisam morao ručno restartovati modem..
hladan.preminger

#46403 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

ala7 wrote:Mirza_15

Uspjelo je, sad uspješno pokrene novu sesiju kada je u pitanju internet tj. konektuje se i nema problema sa konekcijom, pristup internetu je tu..

Ko ima ZTE bijeli modem i ima problem sa konekcijom tj. mora malo malo da restartuje ručno modem rješenje je ovo što je mirza_15 predložio..
U postavkama modema pod security opcijom uključiti antihacking opciju..

Ev meni frcera sad kako treba... Nisam morao ručno restartovati modem..

Samo da potvrdim da je i kod mene sada OK, nakon sto sam ukljucio antihackig opciju. Nisam moram resetovati modem u zadnja 24 sata. Ako bude promjena napisacu.

Mirza_15 hvala ti, mirza hvala ti. :thumbup:
Dzontra_Volta

#46404 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

mirza_15 wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Hyperthalamus wrote: Moze
Jesi li siguran? Jedan od mojih najbrojeva je sa bht prešao na mtel i vidim da mi taj broj više ne obračunava kao najbroj nego "pozivi prema drugim mrežama".
Probaj ga ponovo ubaciti. Mozda je zbog procedure promjene operatera doslo do toga. Trebalo bi da moze.
Fakat. Radi. Živio! ;)
Del_Boy1

#46405 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Del_Boy1 wrote:
mirza_15 wrote:Rade li subotom? U Sarajevu rade shopovi do 13:00 subotom. Malta i subotom radi do 16:00 mislim, a radnim danom do 20:00.
Subota je u idućem mjesecu pa ništa od promjene do augusta, zato što promjena ide od narednog mjeseca. Imam još 3 mjeseca ugovor a onda ću preći na ultru i ubacit je u moj izbor, do tada nek stoji ovako kako je.
Uspio sam danas da stignem prije nego su zaključali vrata, prebacio sam se na moj mini 15 [emoji3]
klej1

#46406 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

klej1 wrote:pozdrav. moze li neko od ovih iz bht-a odgovoriti, kakvo je stanje sa setap box u sarajevu, odnosno, ima li ih dovoljno na stanju?

maloprije, dosao kuci i nema programa ni na jednom, iako su na oba uredno svjetlile po one dvije zelene lampice. restartovao inbox i program dosao na drugi stb, na prvom i dalje svjetlile zelene lampice, ali konstantno, bez onog blinkanja da se resetuje. iskljucio ga i ponovo ukljucio u struju, sad uopste ne dobija struju. kvar sam prijavio na 1444 i sad mi je cekat kad ce se monteri javiti da dodju.

pitam, jer znam da je bilo price kako ima problema sa nedovoljnim kolicinama opreme.

edit: radi se o direkciji sarajevo, stari grad
kao sto sam i pretpostavio.... setup boxova nema na stanju, more bit bidne ubrzo, al" se ne zna tacno kad...

nije mi jasno da jedan provajder, velicine bht-a, nema OSNOVNE opreme na stanju.
Astrix

#46407 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

:? :?
Koji je ovo paket?

Image
dgL_

#46408 Re: BHTelecom All About

Post by dgL_ »

Evo mene sa novim pitanjima.. Prijavih se danas za ovaj mini15... Obzirom da je danas 30.6. Rece mi covjek da ce mi doci racun za juni...? Pa da li se meni onda samo danas pika a od jula ide ovaj novi paket.. A ja cu dati 17.5 KM bukvalno za jedan dan? Moze li mi neko to pojasnit?
quarterback

#46409 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

dgL_ wrote:Evo mene sa novim pitanjima.. Prijavih se danas za ovaj mini15... Obzirom da je danas 30.6. Rece mi covjek da ce mi doci racun za juni...? Pa da li se meni onda samo danas pika a od jula ide ovaj novi paket.. A ja cu dati 17.5 KM bukvalno za jedan dan? Moze li mi neko to pojasnit?
neces, izracunati ce ti onoliko dana koliko je ostalo od mjeseca
bht je posten sto se toga tice
kakaljin

#46410 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

dgL_ wrote:Evo mene sa novim pitanjima.. Prijavih se danas za ovaj mini15... Obzirom da je danas 30.6. Rece mi covjek da ce mi doci racun za juni...? Pa da li se meni onda samo danas pika a od jula ide ovaj novi paket.. A ja cu dati 17.5 KM bukvalno za jedan dan? Moze li mi neko to pojasnit?
Ako ti bude dolazio račun za mini 15 onda će ti doći će ti samo iznos za taj dan tj 17.50/30
Dzontra_Volta

#46411 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

klej1 wrote:
klej1 wrote:pozdrav. moze li neko od ovih iz bht-a odgovoriti, kakvo je stanje sa setap box u sarajevu, odnosno, ima li ih dovoljno na stanju?

maloprije, dosao kuci i nema programa ni na jednom, iako su na oba uredno svjetlile po one dvije zelene lampice. restartovao inbox i program dosao na drugi stb, na prvom i dalje svjetlile zelene lampice, ali konstantno, bez onog blinkanja da se resetuje. iskljucio ga i ponovo ukljucio u struju, sad uopste ne dobija struju. kvar sam prijavio na 1444 i sad mi je cekat kad ce se monteri javiti da dodju.

pitam, jer znam da je bilo price kako ima problema sa nedovoljnim kolicinama opreme.

kao sto sam i pretpostavio.... setup boxova nema na stanju, more bit bidne ubrzo, al" se ne zna tacno kad...

nije mi jasno da jedan provajder, velicine bht-a, nema OSNOVNE opreme na stanju.
Mala digresija: nije "setup box" nego "set-top box". ;)
dgL_

#46412 Re: BHTelecom All About

Post by dgL_ »

kakaljin wrote:
Ako ti bude dolazio račun za mini 15 onda će ti doći će ti samo iznos za taj dan tj 17.50/30
Aha, to je vec okej... Mada bi mi bilo reximo logicnije da platim ono sto sam potrosio... Recimo 2 KM potrosio danas toliki racun u junu a julski standardno 17.5, 15 trosis, preko ti naplacuju i et...

Kako ide ovo sa prebacivanjrm u naredni mjesec... Moram priznat da sam se pogubii malo, jer sam student plus koristio i bas se razlikuje...
escobar__

#46413 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Meni od sutra giga saobraćaja na MojMini 15. Kakva će to preljepota bit... :lol:

Btw, još mi nije aktiviran Paket 1, a interesuje me kakva je situacija kod ostalih sugrađana Tuzlaka, dešava li se šta? Mene monter neki dan maltene ubjeđuje da ne aktiviram tu opciju, šta će ti kaže, lafo on zna neke studente ETF koji su na netFlat 10 i dovoljno im je. :lol: Jebeni debili...
Dzontra_Volta

#46414 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Je li moguće da sam ja već u junu imao uključenih 500 MB unutar moj mini 15 pretplate?

Image
escobar__

#46415 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Koliko vidim imao si aktiviranu tarifnu opciju 500 MB, a to nije dio tarife MojMini 15. Sad ćeš imat gigu, pod uslovom da ne isključiš tu opciju.
made_in_sarajevo

#46416 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

escobar__ wrote:Meni od sutra giga saobraćaja na MojMini 15. Kakva će to preljepota bit... [emoji38]

Btw, još mi nije aktiviran Paket 1, a interesuje me kakva je situacija kod ostalih sugrađana Tuzlaka, dešava li se šta? Mene monter neki dan maltene ubjeđuje da ne aktiviram tu opciju, šta će ti kaže, lafo on zna neke studente ETF koji su na netFlat 10 i dovoljno im je. [emoji38] Jebeni debili...
Kako me to zna nervirati od uposlenika telekoma kad me uzme ubjedjivati sta meni treba. Sta te briga ako hocu i terabajt brzinu, moje pare i moj cejf. Jok sta korisnik zna, bekan je to, ali zato ce nama telekom da kaze sta nam treba.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
krakatoa

#46417 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

made_in_sarajevo wrote:
escobar__ wrote:Meni od sutra giga saobraćaja na MojMini 15. Kakva će to preljepota bit... [emoji38]

Btw, još mi nije aktiviran Paket 1, a interesuje me kakva je situacija kod ostalih sugrađana Tuzlaka, dešava li se šta? Mene monter neki dan maltene ubjeđuje da ne aktiviram tu opciju, šta će ti kaže, lafo on zna neke studente ETF koji su na netFlat 10 i dovoljno im je. [emoji38] Jebeni debili...
Kako me to zna nervirati od uposlenika telekoma kad me uzme ubjedjivati sta meni treba. Sta te briga ako hocu i terabajt brzinu, moje pare i moj cejf. Jok sta korisnik zna, bekan je to, ali zato ce nama telekom da kaze sta nam treba.

Zato što telekom najbolje zna šta svakom korisniku treba.
klej1

#46418 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

Dzontra_Volta wrote:
klej1 wrote:

Mala digresija: nije "setup box" nego "set-top box". ;)
hvala na digresiji :thumbup: ja sam tako "cuo" onog na 1444, kad je govorio sta zapisuje kao prijavu kvara. jbg, ne zanimam se, niti se previse zamaram ovim tehnologijama. moja deviza je nek svako radi svoj posao i usavrsava se u istom. elem, set up ili set-top, meni svejedno, mojatv svakako nemam.

nek je na cast, "najvecem i najboljem", operateru u BiH, sto nema OSNOVNU opremu za pruzanje usluga na stanju.
probook

#46419 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by probook »

krakatoa wrote:
made_in_sarajevo wrote:

Zato što telekom najbolje zna šta svakom korisniku treba.
5 mbps je i vise nego dovoljno :lol: :lol: :-)
Hyperthalamus

#46420 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

escobar__ wrote:Meni od sutra giga saobraćaja na MojMini 15. Kakva će to preljepota bit... :lol:

Btw, još mi nije aktiviran Paket 1, a interesuje me kakva je situacija kod ostalih sugrađana Tuzlaka, dešava li se šta? Mene monter neki dan maltene ubjeđuje da ne aktiviram tu opciju, šta će ti kaže, lafo on zna neke studente ETF koji su na netFlat 10 i dovoljno im je. :lol: Jebeni debili...
Ja sam podnio zahtjev za dodatni internet pket1 09.05....kroz 7 dana su mi pustili hd i pink+. 26.05. sam ostao bez kompletne ualuge (ni iptv, ni voip, ni adsl), i tako 12 dana....12-og dana dosao monter...donio innbox....cim je kablove povezao...sve normala radi. Upload je u grnicama deklarisanog cak i veci od 2.5-3, download kako kada najvise sam izmjerio 42.
escobar__

#46421 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Hyperthalamus wrote:
escobar__ wrote:Meni od sutra giga saobraćaja na MojMini 15. Kakva će to preljepota bit... :lol:

Ja sam podnio zahtjev za dodatni internet pket1 09.05....kroz 7 dana su mi pustili hd i pink+. 26.05. sam ostao bez kompletne ualuge (ni iptv, ni voip, ni adsl), i tako 12 dana....12-og dana dosao monter...donio innbox....cim je kablove povezao...sve normala radi. Upload je u grnicama deklarisanog cak i veci od 2.5-3, download kako kada najvise sam izmjerio 42.
Ja 15.05. podnio zahtjev. 16.05. data tehnička mogućnost za uslugu. VDSL modem imam već od ranije (dva su STB-a + HD paket uključen). I tako stoji do dana današnjeg (nije uključen Pink+ niti se na portalu vodi da imam aktivan Paket 1)... Zvao korisničku, zvao lokalne montere na neke brojeve, na kraju (sad u ponedjeljak) pozovem montera direktno (našao broj mobitela) koji radi na mom području i s kojim sam do sad završavao određene stvari, lik me pita šta će ti toliko, nije ti dosta 25 Mbit? Pa krene nabrajat o nekim studentima ETF, valjat mi gluposti, da bi na kraju rekao kao pogledat će šta je s naloga i to je to... Sutra petak, meni dodatni paket nije aktiviran.

U međuvremenu sam pisao žalbe nekim likovima u Telekomu (između ostalog i direktoru) pa ćemo vidjet... Jebem mu mater više i usluge, svaki put kad šta uvodim moram se žestoko nervirat i nadjebavat s njima.
BarbaDue

#46422 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Dobih danas novi daljinski. Joj ljepote... :D
Cossack

#46423 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

escobar__ wrote:
Hyperthalamus wrote:

Ja 15.05. podnio zahtjev. 16.05. data tehnička mogućnost za uslugu. VDSL modem imam već od ranije (dva su STB-a + HD paket uključen). I tako stoji do dana današnjeg (nije uključen Pink+ niti se na portalu vodi da imam aktivan Paket 1)... Zvao korisničku, zvao lokalne montere na neke brojeve, na kraju (sad u ponedjeljak) pozovem montera direktno (našao broj mobitela) koji radi na mom području i s kojim sam do sad završavao određene stvari, lik me pita šta će ti toliko, nije ti dosta 25 Mbit? Pa krene nabrajat o nekim studentima ETF, valjat mi gluposti, da bi na kraju rekao kao pogledat će šta je s naloga i to je to... Sutra petak, meni dodatni paket nije aktiviran.

U međuvremenu sam pisao žalbe nekim likovima u Telekomu (između ostalog i direktoru) pa ćemo vidjet... Jebem mu mater više i usluge, svaki put kad šta uvodim moram se žestoko nervirat i nadjebavat s njima.
Ja prije par dana kad sam aktivirao Moju TV Moj izbor na šalteru rekao da mi aktiviraju Pink+ (isti dan su mi uveli Moja TV Full) i dok sam došao kući paket je bio aktiviran. Onu snimalicu sam ja aktivirao za minut. Problem sa bijelim ZTE modemom sam riješio pozivom na 1444. Valjda i oni mogu pristupiti modemu i to naštimati. Uglavnom što se mene tiče za sada za BHT imam samo pohvale.
Sake_Mali

#46424 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

Zdravo,
ako neko ima vremena da odgovori,da li je ovdje problem sa modemom ili je nesto drugo u pitanju? Ovo je najveca brzina koju sam do sada dobio na speed testu a na modemu se stanje ne mijenja.
Hvala na odgovoru.

Stanje na modemu - download/upload
Image

Stanje na speed testu - download/upload
Image
ing-ecc

#46425 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Zasto smatras da je bilo sta problem? Zar nije sve okey sa ovim prikazanim?
Locked