zubac koji?kamen spoticanja wrote:A joj..ode goran zubac
Fahro i dodik na aparatima
umnjak kutnjak?
zubac koji?kamen spoticanja wrote:A joj..ode goran zubac
Fahro i dodik na aparatima
Code: Select all
http://www.otisak.ba/brcko/29459-srbi-u-vlasti-distrikta-necemo-pristati-na-izgradnju-dzamije-zatrazili-dan-zalosti-zbog-oluje.html...kao i uvjek, takvi su kakvi su...ali cinjenica je da nije ostao kamen na kamenu i pored toga sto nije bilo nekog otpora.It_is_a_Leclerc wrote:Nije. Svaki izgubljeni život je tragedija. No, Srbijanci preuveličavaju.General War wrote:...To malo?It_is_a_Leclerc wrote:U Oluji je ukupno poginulo oko 400 ljudi. To su zvanični, činjenično utvrđeni podaci Haškog suda. Sve ostalo su srbijanske tlapnje.
Pa nije baš prije par godina, ima od toga dobro, a i Silajdžić je završio tamo gdje i zaslužuje, na političkom smetlištu i to još u Turskoj.sWeeT_Companion wrote:
Glasači mu vjeruju.Sinko, buci racionalan pri analizi glasača.
Ili ćemo o mentalnom sklopu Silajdžićevog skoka prije par godina?!![]()
Mile sjajno igra i to mu se mora priznati, uvijek korak ispred konkurencije.
nadamo se da ce mile preCednik shvatiti poruku da krsi mirovni sporazum.Inzko: Referendum u entitetu RS je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma
Stav međunarodne zajednice je jasan. Najavljeni referendum o pravosuđu u entitetu Republika Srpska predstavlja kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazao je za Klix.ba visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko.
Reče čiko koji redovno ima orgije uz klempe i brlju sa Miloradom.155_mm wrote:nadamo se da ce mile preCednik shvatiti poruku da krsi mirovni sporazum.Inzko: Referendum u entitetu RS je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma
Stav međunarodne zajednice je jasan. Najavljeni referendum o pravosuđu u entitetu Republika Srpska predstavlja kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazao je za Klix.ba visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko.
1)Human Rights Watchchannel10 wrote:Navodno 2000 ljudi. Ovo je po srpskoj verziji pa ti sad vidi koliko je puta cifra uvecena. Raseljeno 200 000.Thorgerson wrote:Koliko je uopste ubijeno srba - civila u oluji? Ima li taj podatak, mislim iz Haga ili tako nesto - ne neki napumpani iz srbije.
pa ko brani bakiru da se i on nadje sa istim tim cikom na klempu i brlju.almir90 wrote:Reče čiko koji redovno ima orgije uz klempe i brlju sa Miloradom.155_mm wrote:nadamo se da ce mile preCednik shvatiti poruku da krsi mirovni sporazum.Inzko: Referendum u entitetu RS je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma
Oni koji sanjaju referendume, podjele, neka nastave da sanjaju, ali neka ne pokušavaju napraviti javu, jer će napraviti noćnu moru prije svega za sebe
Pa najozbiljnije. S tim da sam stavio da niko ne shvati provokatorski, jer mi to nije namjera.Tomahawk11 wrote:To ti ozbiljno?!![]()
Covjece, sto se tice BiH, imas tri konstitutivna jezika: srpski, hrvatski i bosanski. Bosnjacki nema. Hrvati uglavnom pricaju hrvatskim, Srbi srpskim. Bosnjaci bosanskim. Nikako bosnjackim, jer ne postoji. Dakle, Dodik bi izmislio novi jezik. Zapravo, u pitanju je diskriminacija. Ti odredjujes ko ce pricati kojim jezikom, odnosno ne priznajes konstitutivni jezik, a izmisljas novi. Dakle, svako ima pravo da se odluci na jedan od ta tri jezika (da se ne lazemo, na prostoru BiH je to jedan te isti jezik sa razlicitim nazivima, ali ok, posteno, tri konstitutivna naroda).
Istovremeno, isti taj Dodik kaze kako njemu nece Bosnjaci odredjivati kojim ce jezikom pricati (on i gradjani RS), ali bi on autokratski nametnuo neki novi jezik jednom narodu.
Sad se malo pravis lud,sWeeT_Companion wrote:Pa najozbiljnije. S tim da sam stavio da niko ne shvati provokatorski, jer mi to nije namjera.Tomahawk11 wrote:To ti ozbiljno?!![]()
Covjece, sto se tice BiH, imas tri konstitutivna jezika: srpski, hrvatski i bosanski. Bosnjacki nema. Hrvati uglavnom pricaju hrvatskim, Srbi srpskim. Bosnjaci bosanskim. Nikako bosnjackim, jer ne postoji. Dakle, Dodik bi izmislio novi jezik. Zapravo, u pitanju je diskriminacija. Ti odredjujes ko ce pricati kojim jezikom, odnosno ne priznajes konstitutivni jezik, a izmisljas novi. Dakle, svako ima pravo da se odluci na jedan od ta tri jezika (da se ne lazemo, na prostoru BiH je to jedan te isti jezik sa razlicitim nazivima, ali ok, posteno, tri konstitutivna naroda).
Istovremeno, isti taj Dodik kaze kako njemu nece Bosnjaci odredjivati kojim ce jezikom pricati (on i gradjani RS), ali bi on autokratski nametnuo neki novi jezik jednom narodu.
Naravno, poštujem Ustav i tu odredbi, ali mi od početka nije jasno otkud težnja za bosanskim, a ne bošnjačkim. Zaista nije. Čak nema ni bliže istorijsko utemeljenje.
A što se mene lično tiče, svak nek priča kako misli da treba i nek zove jezik kako hoće, samo kao što rekoh mi je potpuno neobično da se od početka jezik nazove bosanskim, a ne bošnjačkim. I da bez nametanja. Trebaju Bošnjaci raspisati referendum o izjašnjavanju hoće li da se njihov jezik zove bosanski ili bošnjački. Mislim da je to demokratski.
Imali smo vec taj referendum. Zadnji popis stanovnistva. Cekamo samo da objave rezultate pa da vidimo kako ce Dodik i njegova bratija negirati jezik kojim prica 50+ % stanovnistva drzave. Ovdje se ustvari radi o nepostivanju ustava od strane onih koji se kunu u Dayton a drzava nema mehanizme da kazni nepostivanje najveceg pravnog akta zemlje.sWeeT_Companion wrote:Pa najozbiljnije. S tim da sam stavio da niko ne shvati provokatorski, jer mi to nije namjera.Tomahawk11 wrote:To ti ozbiljno?!![]()
Naravno, poštujem Ustav i tu odredbi, ali mi od početka nije jasno otkud težnja za bosanskim, a ne bošnjačkim. Zaista nije. Čak nema ni bliže istorijsko utemeljenje.
A što se mene lično tiče, svak nek priča kako misli da treba i nek zove jezik kako hoće, samo kao što rekoh mi je potpuno neobično da se od početka jezik nazove bosanskim, a ne bošnjačkim. I da bez nametanja. Trebaju Bošnjaci raspisati referendum o izjašnjavanju hoće li da se njihov jezik zove bosanski ili bošnjački. Mislim da je to demokratski.
gosn Tomahavk mislio sam da smo prevazišli retoriku Sejfe Tokića.Tomahawk11 wrote:Sad se malo pravis lud,sWeeT_Companion wrote:Pa najozbiljnije. S tim da sam stavio da niko ne shvati provokatorski, jer mi to nije namjera.Tomahawk11 wrote:To ti ozbiljno?!![]()
A što se mene lično tiče, svak nek priča kako misli da treba i nek zove jezik kako hoće, samo kao što rekoh mi je potpuno neobično da se od početka jezik nazove bosanskim, a ne bošnjačkim. I da bez nametanja. Trebaju Bošnjaci raspisati referendum o izjašnjavanju hoće li da se njihov jezik zove bosanski ili bošnjački. Mislim da je to demokratski.![]()
Da te podsjetim, Bosna nije od 1992. godine.![]()
Bosanski jezik je puno stariji od srpskohrvatskog.
Bosnjaci su ti koji prvenstveno gaje ideju BiH, samim tim je i jezik bosanski![]()
Nikakav bosnjacki jezik ne postoji niti ce postojati. Nema potrebe za referendumom oko necega sto uopste nije upitno. Izgleda da se jedino Dodik bakce pitanjem (iako podvlaci da mu niko nece nametati kojim jezikom ce pricati)![]()
![]()
Demokratski je i da postujes izbor onog drugog koji bi trebao da je ravnopravan s tobom. Ili Bosnjaci nisu ravnopravni u RS? Da jesu, ne bi uopste bilo problema oko toga kojim jezikom pricaju.
da li postoje moderatori na ovoj temi ili je ovdje dozvoljeno negirati bosanski jezik?sWeeT_Companion wrote:Pa zaiste, bez da iko shvati provokatorski, nije mi jasno čemu to neslaganje sa nazivom bošnjački?! Jer tim jezikom i pričaju u 99% slučajeva Bošnjaci. Razumio bih da se majke bošnjačke djece bune što im neko naređuje da uče isključivo ili svakako srpski jezik. Ali ovo, stvarno nejasno.
Ili da je u državi 50%+ Bosanaca i Hercegovaca, a ne 2,5%...
znam da ne vrijedis trosenja mog skupocijenog vremena, ali evo da imas o cemu razmisljati prije nego legnes spavati...sWeeT_Companion wrote:gosn Tomahavk mislio sam da smo prevazišli retoriku Sejfe Tokića.Tomahawk11 wrote:Sad se malo pravis lud,sWeeT_Companion wrote:
Pa najozbiljnije. S tim da sam stavio da niko ne shvati provokatorski, jer mi to nije namjera.
A što se mene lično tiče, svak nek priča kako misli da treba i nek zove jezik kako hoće, samo kao što rekoh mi je potpuno neobično da se od početka jezik nazove bosanskim, a ne bošnjačkim. I da bez nametanja. Trebaju Bošnjaci raspisati referendum o izjašnjavanju hoće li da se njihov jezik zove bosanski ili bošnjački. Mislim da je to demokratski.![]()
Da te podsjetim, Bosna nije od 1992. godine.![]()
Bosanski jezik je puno stariji od srpskohrvatskog.
Bosnjaci su ti koji prvenstveno gaje ideju BiH, samim tim je i jezik bosanski![]()
Nikakav bosnjacki jezik ne postoji niti ce postojati. Nema potrebe za referendumom oko necega sto uopste nije upitno. Izgleda da se jedino Dodik bakce pitanjem (iako podvlaci da mu niko nece nametati kojim jezikom ce pricati)![]()
![]()
Demokratski je i da postujes izbor onog drugog koji bi trebao da je ravnopravan s tobom. Ili Bosnjaci nisu ravnopravni u RS? Da jesu, ne bi uopste bilo problema oko toga kojim jezikom pricaju.
Kao što rekoh svačije je pravo da svoj jezik zove kako hoće. Ali isto tako, pomalo mi je čudno da je Bošnjaku prihvatljiviji naziv bosanski, od naziva bošnjački?! Tim prije, ako se već hvatamo Kulina i Tvrtka i Srednjovjekovne Bosne najveći dio stanovništva je govorio srpskohrvatskim.
Mislim - Srbin = srpski
Hrvat = hrvatski
Bosanac = bosanski
Bošnjak = bošnjački. Najpravednije. Štaviše, vjerovatno i najlogičnije.
A što se tiče zabrana, sve se to previše politizuje i manipuliše se. A bez obzira na brojnost jezika, sve manje se političke elite razumiju.
Niko ništa ne negira, samo postavljam pitanje većinskom dijelu na ovom forumu, zbog čega im je prihvatljiviji jedan naziv od drugoga. Nijednom rječju nisam uvrijedio nikoga i omalovažio ikoga. Zato ako nemaš odgovor, nemoj izigravati uvrijeđenog.ILVIIR wrote:da li postoje moderatori na ovoj temi ili je ovdje dozvoljeno negirati bosanski jezik?sWeeT_Companion wrote:Pa zaiste, bez da iko shvati provokatorski, nije mi jasno čemu to neslaganje sa nazivom bošnjački?! Jer tim jezikom i pričaju u 99% slučajeva Bošnjaci. Razumio bih da se majke bošnjačke djece bune što im neko naređuje da uče isključivo ili svakako srpski jezik. Ali ovo, stvarno nejasno.
Ili da je u državi 50%+ Bosanaca i Hercegovaca, a ne 2,5%...