BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#46376 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

ala7 wrote:
mirza_15 wrote:
ala7 wrote:Poludi sa ovim kineskim sranjem od modema... mirza_15 uvijek je i pisalo always on za konekciju.. Čak sam probao i promjeniti password xDSLa, uključivao ipv4 ipv6 da zajedno radi ali ništa opet mi handri konekciju kako god okrenem..

Sve je super bilo, nikad problema nisam imao do sad kad je odjednom poludio.. Minimalno dva puta na dan moram gasiti i paliti modem jer izgubi internet vezu..
Ostale dvije komponente VoIP i IPTV rade bez packe ali internet.. Ne znam do čega, očigledno do modema ili do nečeg trećeg tj. do telekoma..
Koji je tacno zte? H108L ili onaj drugi?

Drugi je.. ZXHN H108N V2.5

Image
Pardon, obrnulo mi je sliku, skontaćeš..
hladan.preminger

#46377 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

ala7 wrote:Poludi sa ovim kineskim sranjem od modema... mirza_15 uvijek je i pisalo always on za konekciju.. Čak sam probao i promjeniti password xDSLa, uključivao ipv4 ipv6 da zajedno radi ali ništa opet mi handri konekciju kako god okrenem..

Sve je super bilo, nikad problema nisam imao do sad kad je odjednom poludio.. Minimalno dva puta na dan moram gasiti i paliti modem jer izgubi internet vezu..
Ostale dvije komponente VoIP i IPTV rade bez packe ali internet.. Ne znam do čega, očigledno do modema ili do nečeg trećeg tj. do telekoma..
U mene isti modem i identican problem. Jednom dnevno restrartuj modem. Iptv i voip rade bez problema. Mislim da je to do ovog tipa modema, jer mi je zamjenjen modem zbog udara groma ali sam dobio isti modem i isti problem.
mirza_15

#46378 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

ala7 wrote:
Probaj jos ovo. Ides na security tab i ukljuci anti-hacking protection (ovo zna pomoci).

Ako ne pomogne provjeri da li imas i ipv6 adresu. Ako imas stavi da je ipv4 only.

Ako ni jedno ni drugo ne pomogne prijavi smetnju.
ala7

#46379 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

mirza_15 wrote:
ala7 wrote:
Probaj jos ovo. Ides na security tab i ukljuci anti-hacking protection (ovo zna pomoci).

Ako ne pomogne provjeri da li imas i ipv6 adresu. Ako imas stavi da je ipv4 only.

Ako ni jedno ni drugo ne pomogne prijavi smetnju.
Probam pa javim
klej1

#46380 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

pozdrav. moze li neko od ovih iz bht-a odgovoriti, kakvo je stanje sa setap box u sarajevu, odnosno, ima li ih dovoljno na stanju?

maloprije, dosao kuci i nema programa ni na jednom, iako su na oba uredno svjetlile po one dvije zelene lampice. restartovao inbox i program dosao na drugi stb, na prvom i dalje svjetlile zelene lampice, ali konstantno, bez onog blinkanja da se resetuje. iskljucio ga i ponovo ukljucio u struju, sad uopste ne dobija struju. kvar sam prijavio na 1444 i sad mi je cekat kad ce se monteri javiti da dodju.

pitam, jer znam da je bilo price kako ima problema sa nedovoljnim kolicinama opreme.

edit: radi se o direkciji sarajevo, stari grad
ala7

#46381 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

do sad nije bilo potrebe za restart modema ali vidjeću do sutra.. hvala u svakom slučaju legendo :D
zippoo87

#46382 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

znaci sa ovim novim povecanjem kolicine mobilnog interneta u paketima ide i povecanje birzine nakon potrosenog dodijeljenog neta,sa 32 na 64 kbps
iako je i ovih 64 kbps preocajno,opet je bolje od 32,jer sa 32 nisi mogao ni forum otvoriti a kamoli sta drugo
da je barem 128 pa da se moze normalno uci u stranicu i procitati tekst ali jbga to se placa dodatno :D
Del_Boy1

#46383 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Mislio sam se prebacit na ovaj novi mini paket, ali izgleda da neću, gospoda u telekom centru ne rade dalje od 15h sa strankama, a ne pada mi napamet da izlazim sa posla samo zbog toga.
mirza_15

#46384 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:Mislio sam se prebacit na ovaj novi mini paket, ali izgleda da neću, gospoda u telekom centru ne rade dalje od 15h sa strankama, a ne pada mi napamet da izlazim sa posla samo zbog toga.
Gdje si ono ti? Malta u Sarajevu radi do 20:00.
pepeljara

#46385 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

zippoo87 wrote:znaci sa ovim novim povecanjem kolicine mobilnog interneta u paketima ide i povecanje birzine nakon potrosenog dodijeljenog neta,sa 32 na 64 kbps
iako je i ovih 64 kbps preocajno,opet je bolje od 32,jer sa 32 nisi mogao ni forum otvoriti a kamoli sta drugo
da je barem 128 pa da se moze normalno uci u stranicu i procitati tekst ali jbga to se placa dodatno :D
To su samo vratili na prethodne brzine flat-a
Del_Boy1

#46386 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

mirza_15 wrote:
Del_Boy1 wrote:Mislio sam se prebacit na ovaj novi mini paket, ali izgleda da neću, gospoda u telekom centru ne rade dalje od 15h sa strankama, a ne pada mi napamet da izlazim sa posla samo zbog toga.
Gračanica, šteta što se i to ne može odradit preko 1444.
mirza_15

#46387 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:
mirza_15 wrote:
Rade li subotom? U Sarajevu rade shopovi do 13:00 subotom. Malta i subotom radi do 16:00 mislim, a radnim danom do 20:00.
tandrli

#46388 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

ala7 wrote: Drugi je.. ZXHN H108N V2.5
Image
hladan.preminger wrote: U mene isti modem i identican problem. Jednom dnevno restrartuj modem. Iptv i voip rade bez problema. Mislim da je to do ovog tipa modema, jer mi je zamjenjen modem zbog udara groma ali sam dobio isti modem i isti problem.
eh da ja krenem sa "trials and tribulations"
oko ovog modema pa se mozda neko vidi u svemu ovome

prije sam imo onaj manji sa antenom .. ali posto par puta prijavljivo kvar donesoše mi ovaj novi kao kod vas (ovaj novi je više osjetljiv nego stari pa zato imate probleme za koje niste dosad ni čuli)

Problem sa starim
-znao je nekada raditi i mjesec dana bez frke a ponekad u sedmici po 4-5x zablokira (mojatv radi ok) dok internet na pc kao i Wifi stane..
ruter se oživljava iglicom u guzicu ..(nije se moglo ni pristupiti uredjaju na 192)
mjeseci glavobolje i svadjanje sa onim na multimedialnim deskom u TZ .. napokon dobi ovaj novi ...

Monter samo dodje i stavi ruter i kroz vrata (zaoprave nije se zadrzo ni 5min samo je saceko da se adsl lampa upali) ..
-mojatv steka ..rekoh ajd reset IPTV .. vraga greška je "EKIOH error loading page" ..
-problem je sto ili mojatv neradi ili internet (znaci 10-20dana jedan problem pa onda se promjeni na drugi)
sljedeca 3 mjeseca su bila luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudnica
-ruteru blokiraju DNS serveri i dhcp .. (znaju pasti kad dodjelim novi uredjaj na mrezu, lan ili wifi)
-nakon par 100tina reseta promjeni se situacija mojatv nece a internet radi ok (posto iptv je toliko puta blokirala dnevno sam moro resetovati ruter po 2-3x)
-išo gore kod onih za foteljama u direkciju .. oni namjestali ruter daljiski (anti-hacking koji je blokiro uredjaj istog dana) ma nema sta nisu radili .. i nekada zna raditi po 4 dana ok .. a onda raspad sistema

sljedeci 10 000 rijeci nemogu objasniti kolko sam se *uzjebo oko ovog svega .. sve dok gospoda nije nekoga poslala na centralu (zvali me bas sa tel broja na centrali) i od tog momenta PROBLEMA VIŠE NEMA

pozz
mirza_15

#46389 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

ala7 wrote:do sad nije bilo potrebe za restart modema ali vidjeću do sutra.. hvala u svakom slučaju legendo :D
U svakom slucaju javi da znaju i ostali je li to rjesilo problem.

@preminger nisam te zaboravio samo danas nisam mogao da probam. Javim sutra.
The Realist

#46390 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

hladan.preminger wrote:
U mene isti modem i identican problem. Jednom dnevno restrartuj modem. Iptv i voip rade bez problema. Mislim da je to do ovog tipa modema, jer mi je zamjenjen modem zbog udara groma ali sam dobio isti modem i isti problem.
Imamo isti problem, od kada su postavili ovaj modem, isto jednom dnevno se restartuje modem da bi radio net. Možda bi moralo i više puta, ali supruga nije znala o čemu se radi, pa je čekala mene da dođem s posla.

Prvi dan nije bilo problema, ali je sve oko 15h postavljeno, dok druga dva dana jeste i pretpostavljam da onda do nekog prekida dođe u ranijim satima, pošto supruga kaže da je nekada tokom popodneva nestalno neta.

Što se tiče telefona, je li se mora nešto uključivati da se provjere pozivi na TV-u, ili to stalno radi?

I koje dugme je za stimanje omiljenih kanala, posto kanali nisu bas slozeni kako mi odgovara, pogotovo ovi za djecu?
Del_Boy1

#46391 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

mirza_15 wrote:Rade li subotom? U Sarajevu rade shopovi do 13:00 subotom. Malta i subotom radi do 16:00 mislim, a radnim danom do 20:00.
Subota je u idućem mjesecu pa ništa od promjene do augusta, zato što promjena ide od narednog mjeseca. Imam još 3 mjeseca ugovor a onda ću preći na ultru i ubacit je u moj izbor, do tada nek stoji ovako kako je.
hladan.preminger

#46392 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

mirza_15 wrote:
ala7 wrote:do sad nije bilo potrebe za restart modema ali vidjeću do sutra.. hvala u svakom slučaju legendo :D

:thumbup:
ala7

#46393 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

mirza_15 wrote:

:thumbup:

mislim da je to greška do BHTelecoma ili do samog modema navedenog.. Imao sam prije TP link ali zbog kvara na VoIP zamjenili su mi davno nekad... kako su povećali ove brzine to mi se dešava dok prije nije.. prije da je problem neki bug u sistemu kod telekoma nego modemi da su u kvaru.. nije moguće da svima nama odjednom crkne neka "žica" u modemu.. javim u svakom slučaju do sad nema problema nikakvih sa onom security stvarcicom..
krakatoa

#46394 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:
Del_Boy1 wrote:
mirza_15 wrote: Gdje si ono ti? Malta u Sarajevu radi do 20:00.
Rade li subotom? U Sarajevu rade shopovi do 13:00 subotom. Malta i subotom radi do 16:00 mislim, a radnim danom do 20:00.
Radi i BBI i Konzum svaki dan do 21 sat.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Dzontra_Volta

#46395 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Može li najbroj biti s druge mreže na moj M paketima?
Cossack

#46396 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M546d3ff696b.html

Može pričati ko šta hoće ali BHT se radikalno popravlja! Valjda skontali i oni da vrag odnio šalu i da se treba boriti za svakog korisnika.
Hyperthalamus

#46397 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Dzontra_Volta wrote:Može li najbroj biti s druge mreže na moj M paketima?
Moze
Dzontra_Volta

#46398 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Hyperthalamus wrote:
Moze
Jesi li siguran? Jedan od mojih najbrojeva je sa bht prešao na mtel i vidim da mi taj broj više ne obračunava kao najbroj nego "pozivi prema drugim mrežama".
mirza_15

#46399 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Dzontra_Volta wrote:
Hyperthalamus wrote:
Moze
Jesi li siguran? Jedan od mojih najbrojeva je sa bht prešao na mtel i vidim da mi taj broj više ne obračunava kao najbroj nego "pozivi prema drugim mrežama".
Probaj ga ponovo ubaciti. Mozda je zbog procedure promjene operatera doslo do toga. Trebalo bi da moze.
Hyperthalamus

#46400 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Dzontra_Volta wrote:
Hyperthalamus wrote:
Moze
Jesam, siguran sam, kod mene je jedan naj broj iz 063 mreze. Sve se uredno obracunava.
Locked