Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#46376 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

suad-sarajevo wrote:
brazzo19 wrote:Italijanski beton ali bas beton ... na fazon spanaca i njihovih trilera ...

https://www.imdb.com/title/tt6892400/

Image
Dobar, odličan. 8/10
gdje gledate? ne mogu naci na kodiju.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#46377 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by suad-sarajevo »

Imaš u Exodusu. Ja sam ga tu gledao.
kakavdanakneiskustvu

#46378 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

muzika u ovom filmu me podsjeca na muziku u nekom drugom filmu,ali ne mogu skontati u kojem
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 04/01/2019 13:26, edited 1 time in total.
tempuser

#46380 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

Image

Pogledao, bas kao sto su ranije napisali. Kroz cijeli film se tacno prepoznaje uticaj i kombinacija vise Tarantinovih filmova. Usamljeni recepcioner rastegnut izmedju cudaka u 4 sobe je koncept omnubusa Four rooms, prica je vremenski poslozena, crnkinja u srednjim godinama koja nista nije postigla, muzika, sve je u stilu Jackie Brown, atmosfera kad nestane struje jako podsjeca na rasplet u Hateful Eight, precizna pucacina je Django Unchained, kad Mails krvari podjeca na mr. Orangea i kako se svi porokaju u jednoj sobi iz Reservoir dogs, jedino me lik svecenika jako podjeca na Harvey Kaitela iz Rodriguezovog From dusk till dawn, ali i to je blisko Tarantinu.
johnnykola

#46382 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 20.05.

Odličan je i za svaku preporuku, mada ide ponekad na nož. A ne išao kad se bavi mržnjom i predrasudama. Više na sljedećem linku.

Image

FTV 23.20.

Odličan film u Cronenberga. Čak se navodi kao remek-djelo u kvadrantu G6 Movielanda:

Image

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 05/01/2019 07:20, edited 1 time in total.
johnnykola

#46384 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:

muzika u ovom filmu me podsjeca na muziku u nekom drugom filmu,ali ne mogu skontati u kojem
Vivaldijeva Četiri godišnja doba se provlače kroz cijeli film pa te vjerojatno ona asociraju na neki drugi film.
Snake Eyes

#46385 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Green Book (2018)
https://www.imdb.com/title/tt6966692/

Viggo odličan!
normala brate

#46386 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

Više puta sam stao s gledanjem prvog dijela Lord of the rings i neki dan ga završim i u međuvremenu pogledam i preostala dva.

I utisak je isti na momente filmovi odlicni i na momente samo ti dođe da ga ugasiš.
Da li sam jedini ili je popularno govoriti da su filmovi jedni od boljih ikad iako su očiti smor?

Kontam da su to vecinom one osobe što idu na one Star Wars konvencije i igraju se s barbikama Darth Vadera i tako to..

Ili griješim i jedini sam u ovom pljuvanju?
kakavdanakneiskustvu

#46387 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:

Vivaldijeva Četiri godišnja doba se provlače kroz cijeli film pa te vjerojatno ona asociraju na neki drugi film.

da,to sam skontao ali ne tako davno sam gledao neki film u kojem se ta muzika takodje cuje,ali ne sjecam se koji film
hali gali halid

#46388 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hali gali halid »

normala brate wrote:Više puta sam stao s gledanjem prvog dijela Lord of the rings i neki dan ga završim i u međuvremenu pogledam i preostala dva.

I utisak je isti na momente filmovi odlicni i na momente samo ti dođe da ga ugasiš.
Da li sam jedini ili je popularno govoriti da su filmovi jedni od boljih ikad iako su očiti smor?

Kontam da su to vecinom one osobe što idu na one Star Wars konvencije i igraju se s barbikama Darth Vadera i tako to..

Ne limvo ni ja to, ni Star Wars, ni Pottera, hobite i sl.
normala brate

#46389 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

hali gali halid wrote:
normala brate wrote:Više puta sam stao s gledanjem prvog dijela Lord of the rings i neki dan ga završim i u međuvremenu pogledam i preostala dva.

Ovi novi filmovi Star Wars su iznad prosjeka ono starije mi ne pada na pamet gledati pokušao sam jednom pregazilo ih je vrijeme..

Inace nemam nikakve zamjerke kao što ih ti imaš predpostavljam da cim cujes za Hobita, Pottera odma kažeš nosi mi te gluposti s očiju i ne gledaš uopšte?
Ili griješim i gledao si?

Harry Potter je mnogo bolji od Lord of the rings dosta jednostavniji i više drži pažnju 4 sata je previše za film.
hali gali halid

#46390 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hali gali halid »

Pa tako nekako, ne dajem im ni šansu :mrgreen:
tempuser

#46391 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

Mene generalno hype filmovi i fransize u startu odbijaju. Naravno da sam kao dijete u kinu gledao Ratove zvijezda, Imperiju i Povratak dzedaja, ali od "novih" nastavaka sam pogledao samo jedan. Nisam pogledoa nijedan nastavak Gospodara prstenova (poceo prvi dio nekoliko puta, nikad zavrsio), Harrya Pottera, Avatara...
normala brate

#46392 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

hali gali halid wrote:Pa tako nekako, ne dajem im ni šansu :mrgreen:
Standardno..

Inace drug mi je isti sto se toga tice kao i milion drugih naravno, nego poenta je da je bila interna zajebancija kad god hoce neki film da mu preporucim ja kazem Harry Potter-- :lol:

I potrajalo je to godinama dok odjednom nije rekao ajde posalji i ispalo je da je pogledao sve dijelove kojih ima 7, 8 u 2 dana tako nešto.. :lol:
normala brate

#46393 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

tempuser wrote:Mene generalno hype filmovi i fransize u startu odbijaju. Naravno da sam kao dijete u kinu gledao Ratove zvijezda, Imperiju i Povratak dzedaja, ali od "novih" nastavaka sam pogledao samo jedan. Nisam pogledoa nijedan nastavak Gospodara prstenova (poceo prvi dio nekoliko puta, nikad zavrsio), Harrya Pottera, Avatara...

Pošteno. :thumbup:

Doduše Avatar se i ne može staviti u isti koš s ostalim baš kao što kazes franšize su u pitanju..
Prvi si da sam cuo ili procitao da je ukinuo Avatar.. :D

Ma identicna stvar što se tice LOTR bukvalno nekoliko puta sam prvio dio ugasio i eto neki dan reko pogledaces ga do kraja pa makar umro..
Nije ništa promjenilo pa reko da vidim jesam li jedini jer pohvale za LOTR su prevršile toliku mjeru da sam došao ovdje da pitam da li je do mene.. :-)
johnnykola

#46394 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

johnnykola wrote:

da,to sam skontao ali ne tako davno sam gledao neki film u kojem se ta muzika takodje cuje,ali ne sjecam se koji film
Nema di sve ona ne piče.

Image

Odličan. Zericu više o njemu na sljedećem linku.
normala brate

#46395 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

Hold the Dark je primjer kako treba zaobići imdb ponekad film je vrh i ima samo 5,7.
johnnykola

#46396 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

normala brate wrote:Hold the Dark je primjer kako treba zaobići imdb ponekad film je vrh i ima samo 5,7.
Držiš ga pravo, brate. :D
tempuser

#46397 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

normala brate wrote:
tempuser wrote:Mene generalno hype filmovi i fransize u startu odbijaju. Naravno da sam kao dijete u kinu gledao Ratove zvijezda, Imperiju i Povratak dzedaja, ali od "novih" nastavaka sam pogledao samo jedan. Nisam pogledoa nijedan nastavak Gospodara prstenova (poceo prvi dio nekoliko puta, nikad zavrsio), Harrya Pottera, Avatara...

Pošteno. :thumbup:

Doduše Avatar se i ne može staviti u isti koš s ostalim baš kao što kazes franšize su u pitanju..
Prvi si da sam cuo ili procitao da je ukinuo Avatar.. :D
Vjerovatno je tako, ali cim krene histerija pa eiteti tipa spektakl, najbolji, najskuplji, najovo - najono, u meni ubije svaku zelju za gledanjem. Od svih tih beskonacnih serijala i fransiza pogledao prvi dio Deadpoola, upravo zato sto je antiheroj i mozda 2 kom Wolverine, neki sa pocetka i Logana koji fakat nije los. Cim vidim Marvel ja to preskocim.
Last edited by tempuser on 05/01/2019 10:24, edited 1 time in total.
ExNihilo

#46398 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

normala brate wrote:
Ma identicna stvar što se tice LOTR bukvalno nekoliko puta sam prvio dio ugasio i eto neki dan reko pogledaces ga do kraja pa makar umro..
Nije ništa promjenilo pa reko da vidim jesam li jedini jer pohvale za LOTR su prevršile toliku mjeru da sam došao ovdje da pitam da li je do mene.. :-)
Do tebe je. :lol:
Altsa

#46399 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Altsa »

hali gali halid wrote:

Kako kome. Ja LOR mogu gledati uvijek dok mi gledanje Harry P. ne pada na pamet.
normala brate

#46400 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

Altsa wrote:
hali gali halid wrote:

Kako kome. Ja LOR mogu gledati uvijek dok mi gledanje Harry P. ne pada na pamet.

Ne smori te u komadu 4 sata gledati? :D
Post Reply