Ja koristim ADSL ovaj od 10 megabita (jel se to zove netflat10 - pate od tih nekih imena dabogsacuva), dobijem realno oko 8,5, platim oko 30 KM. Nije lose, nije ni savrseno. Hefticno moram zvati da nesto tamo resetuju, ali uglavnom to bude popravljeno brzo. Satak-dva, u bilo koje doba dana i noci.Nogatrans wrote:Nisam korisnik moja tv pa me interesuje je li moguce uzeti samo internet u Telecomu za kucnu upotrebu bez Tv-a?? I ako neko zna koje su brzine sa cijenam .
Hvala.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- drug_profi
#46351 Re: BHTelecom All About
- escobar__
#46352 Re: BHTelecom All About
Cjenovnik je najbolje downloadovat (ne pregledat unutar preglednika), a onda klikom na link u sadržaju "preskočiš" na poglavlje koje te interesuje. Nije tako komplikovano kako se čini iako je definitivno debilno što se čitav cjenovnik mora skidat da bi se pronašle određene informacije.
Opet ću se osvrnut na Eronetovu stranicu gdje je sve manje-više jasno kad odeš na nju.
Opet ću se osvrnut na Eronetovu stranicu gdje je sve manje-više jasno kad odeš na nju.
-
probook
#46353 Re: BHTelecom All About
I kod mtela ispod svakog paketa ima cjenovnik poziva u i izvan mreze. Za onaj njihov prepaid isto tako. Samo kod BHT naopako, pola dana trebas po stranici prebirati da nadjes neku informaciju.escobar__ wrote:Cjenovnik je najbolje downloadovat (ne pregledat unutar preglednika), a onda klikom na link u sadržaju "preskočiš" na poglavlje koje te interesuje. Nije tako komplikovano kako se čini iako je definitivno debilno što se čitav cjenovnik mora skidat da bi se pronašle određene informacije.
- Curve
#46354 Re: BHTelecom All About
hvala **rcu na udarcu... pa se i ovi sjetise malo dodat mb, na sta smo spali da se radujemo ovoj sici ko ozebo suncu..
jel ovo samo ljetno sta il ce ostat i poslije ?

- krakatoa
#46355 Re: BHTelecom All About
Mega 100 će se moći iskoristiti samo na 4G mreži. Možda nam nešta i najavljuju sa ovim paketimaCurve wrote:hvala **rcu na udarcu... pa se i ovi sjetise malo dodat mb, na sta smo spali da se radujemo ovoj sici ko ozebo suncu..
-
Pirija
#46356 Re: BHTelecom All About
cuj samo na 4g mrezi...
-
mirza_15
#46357 Re: BHTelecom All About
Curve wrote:
Stalna ponuda.
- crnivrag
#46358 Re: BHTelecom All About
Gdje se spominje 4G mreža, može li link?krakatoa wrote: Mega 100 će se moći iskoristiti samo na 4G mreži. Možda nam nešta i najavljuju sa ovim paketima![]()
![]()
-
kakaljin
#46359 Re: BHTelecom All About
Nespominje se 4G jos nigdje, vec komentarise da 20 GB se moze potrositi tek na 4G mrezi i na vecim brzinama od onih koje imaju na 3G mrezicrnivrag wrote:Gdje se spominje 4G mreža, može li link?krakatoa wrote: Mega 100 će se moći iskoristiti samo na 4G mreži. Možda nam nešta i najavljuju sa ovim paketima![]()
![]()
- Curve
#46360 Re: BHTelecom All About
promjena ce ici po automatizmu ili mi moramo sta zvat, slat ?mirza_15 wrote:Curve wrote:
Stalna ponuda.
-
hladan.preminger
#46361 Re: BHTelecom All About
Curve wrote:promjena ce ici po automatizmu ili mi moramo sta zvat, slat ?mirza_15 wrote:Curve wrote:
Stalna ponuda.
Ide po automatizmu.
- studiorum_tuzlaensis
#46362 Re: BHTelecom All About
Kad bi vam rekao koliko inspekcije peru pružaoce usluga zbog cjenovnika, shvatio bi zbog čega je to tako. Radim u firmi koja pruža slične usluge i gdje je cjenovnik sveti gral kada je u pitanju tržišna inspekcija i kad se uhvati o dostupnosti istog korisnicima u trenutku uzimanja usluge.probook wrote:I kod mtela ispod svakog paketa ima cjenovnik poziva u i izvan mreze. Za onaj njihov prepaid isto tako. Samo kod BHT naopako, pola dana trebas po stranici prebirati da nadjes neku informaciju.escobar__ wrote:Cjenovnik je najbolje downloadovat (ne pregledat unutar preglednika), a onda klikom na link u sadržaju "preskočiš" na poglavlje koje te interesuje. Nije tako komplikovano kako se čini iako je definitivno debilno što se čitav cjenovnik mora skidat da bi se pronašle određene informacije.
Ne možeš poredit kafanu (kafa, pivo, sok) i firmu koja ima preko 2000 različitih usluga pod različitim uslovima. Imaš sve moguće usluge na papiru, zvanični cjenovnik i kraj priče. Da se krenu izdvajat usluge sa cjenovnika koje su kao povoljnije ili slično, sutradan bi neko rekao, vidi papaka sakrivaju cijene ovih usluga, to je sve zakukuljeno i zamumuljeno. Mislim da kontate šta hoću reć.
-
Dady
#46363 Re: BHTelecom All About
Da li ovo vazi i za poslovne korisnike, tj TopTim pakete?mirza_15 wrote:Curve wrote:
Stalna ponuda.
Također na prvobitnoj obavijesti se spominjalo da TopPhone paket ima uključeno 8GB mobilnog interneta a ovaj paket se ne pominje na novoj obavijesti.
-
made_in_sarajevo
#46364 Re: BHTelecom All About
Ne bi se ja slozio sa tim, sve se moze kad se hoce pa i 20gb na 3G potrositikakaljin wrote:Nespominje se 4G jos nigdje, vec komentarise da 20 GB se moze potrositi tek na 4G mrezi i na vecim brzinama od onih koje imaju na 3G mrezicrnivrag wrote:Gdje se spominje 4G mreža, može li link?krakatoa wrote: Mega 100 će se moći iskoristiti samo na 4G mreži. Možda nam nešta i najavljuju sa ovim paketima![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46365 Re: BHTelecom All About
uu dobro je sad imam 100 MB i bukvalno pratim svaki MBCurve wrote:hvala **rcu na udarcu... pa se i ovi sjetise malo dodat mb, na sta smo spali da se radujemo ovoj sici ko ozebo suncu..
od kad je ovo da ne surfam po stranicama
-
dgL_
#46366 Re: BHTelecom All About
Mirza legendo pitanje imam jedno...mirza_15 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c33c09a3f.htmlrovac13 wrote:Ima li kakav link sa vise detalja.......odem na bht stranicu moj mini .......i ne mogu da nadjem ni koliko kosta minut razgovora ?dgL_ wrote:Kakvi su ovo poboljsanja u najavi? Mini15 500 mg interneta, student 1 500 mb interneta... Izgleda da od 1.7. Prave iskorak naprijed
Odnosno ima cjenovnik ali sa jedno 800 stranica......nije zar da moram sve to prelistat da bi nasao koliko kosta minut na moj mini 15 ???
Ako se sutra odem prebaciti sa ultre na mini15 da li mi od 1.7 krece vaziti poboljsana verzija tog paketa?
Da li je moguce uraditi da mi racuni dolaze na adresu koja nije ustvari moje trenutno prebivaliste iz CIPSove prijave... Cipsova je recimo u Novom gradu a trenutno nastanjen u Starom gradu... Jeli moguce da mi racuni dolaze na adresu na koju ja zelim, ili mora ici po CIPSu?
Ako se sutra prijavim na mini15 kada cu moci podici telefon na ugovor?
Hvala puno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46367 Re: BHTelecom All About
ovi najbrojevi može i 033?mirza_15 wrote:Jos da imas mojatv...rovac13 wrote:OK to je dovoljno...hvala.
Ako sam dobro razumio to je otprlike 75 minuta......0 sms.......500mb + flat.............za 17,5 KM.
Puno je to bolje nego prije.....jos da vidim imal mene tu gdje![]()
Imaju i dva najbroja u pola cijene, a ako se sta ne potrosi moze se prenijeti u sljedeci mjesec.
A ovo sa mojatv i quad play paketima je pun pogodak. Sada na mini 15 1 GB interneta, flat, plus besplatni razgovori do 1.000 minuta u grupi (uspostava 0,05), a i dalje ostanu ona dva najbroja iz bilo koje mreze.
moraju se posebno ukucavati jer sam ih imao na ultri?
-
Dady
#46368 Re: BHTelecom All About
Ne treba ti dostava računa uopšte ako se prrijaviš za eRačun. Jos ti se račun umanjuje za 1 KM prva 3 mjeseca.dgL_ wrote: Mirza legendo pitanje imam jedno...
Ako se sutra odem prebaciti sa ultre na mini15 da li mi od 1.7 krece vaziti poboljsana verzija tog paketa?
Da li je moguce uraditi da mi racuni dolaze na adresu koja nije ustvari moje trenutno prebivaliste iz CIPSove prijave... Cipsova je recimo u Novom gradu a trenutno nastanjen u Starom gradu... Jeli moguce da mi racuni dolaze na adresu na koju ja zelim, ili mora ici po CIPSu?
Hvala puno
- Qler
#46369 Re: BHTelecom All About
I mene zanima da li ovo vazi da top tim, jer ako vazi da odjavim ovih 12KM sto sada plaćam...Dady wrote:Da li ovo vazi i za poslovne korisnike, tj TopTim pakete?mirza_15 wrote:Curve wrote:
Stalna ponuda.
Također na prvobitnoj obavijesti se spominjalo da TopPhone paket ima uključeno 8GB mobilnog interneta a ovaj paket se ne pominje na novoj obavijesti.
-
mirza_15
#46370 Re: BHTelecom All About
Da.dgL_ wrote:Mirza legendo pitanje imam jedno...mirza_15 wrote:
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c33c09a3f.html
Hvala puno
Moze.
Samo naglasi na salteru koju adresu hoces za dostavu racuna.
- ala7
#46371 Re: BHTelecom All About
Poludi sa ovim kineskim sranjem od modema... mirza_15 uvijek je i pisalo always on za konekciju.. Čak sam probao i promjeniti password xDSLa, uključivao ipv4 ipv6 da zajedno radi ali ništa opet mi handri konekciju kako god okrenem..
Sve je super bilo, nikad problema nisam imao do sad kad je odjednom poludio.. Minimalno dva puta na dan moram gasiti i paliti modem jer izgubi internet vezu..
Ostale dvije komponente VoIP i IPTV rade bez packe ali internet.. Ne znam do čega, očigledno do modema ili do nečeg trećeg tj. do telekoma..
Sve je super bilo, nikad problema nisam imao do sad kad je odjednom poludio.. Minimalno dva puta na dan moram gasiti i paliti modem jer izgubi internet vezu..
Ostale dvije komponente VoIP i IPTV rade bez packe ali internet.. Ne znam do čega, očigledno do modema ili do nečeg trećeg tj. do telekoma..
-
mirza_15
#46372 Re: BHTelecom All About
Najbrojevi mogu iz bilo koje mobilne mreze. Ne bih rekao da moze 033, ali provjericu.Black swan wrote:ovi najbrojevi može i 033?mirza_15 wrote:Jos da imas mojatv...rovac13 wrote:OK to je dovoljno...hvala.
Ako sam dobro razumio to je otprlike 75 minuta......0 sms.......500mb + flat.............za 17,5 KM.
Puno je to bolje nego prije.....jos da vidim imal mene tu gdje![]()
Imaju i dva najbroja u pola cijene, a ako se sta ne potrosi moze se prenijeti u sljedeci mjesec.
A ovo sa mojatv i quad play paketima je pun pogodak. Sada na mini 15 1 GB interneta, flat, plus besplatni razgovori do 1.000 minuta u grupi (uspostava 0,05), a i dalje ostanu ona dva najbroja iz bilo koje mreze.
moraju se posebno ukucavati jer sam ih imao na ultri?
Mislim da ih moras ponovo ukucati.
-
mirza_15
#46373 Re: BHTelecom All About
Qler wrote:I mene zanima da li ovo vazi da top tim, jer ako vazi da odjavim ovih 12KM sto sada plaćam...Dady wrote: Da li ovo vazi i za poslovne korisnike, tj TopTim pakete?
TopPhone mislim da ide 8 GB. Tako stoji u sluzbenoj odluci.
Sto se tice top tima valjda je isto kao i do sada. Ako je ulazio onaj mobilni saobracaj do sada valjda ulazi i ovaj. Ne znam puno o top timu. To mozda znate bolje od mene. Morao bih i ja potraziti precizan odgovor na to pitanje.
-
mirza_15
#46374 Re: BHTelecom All About
Koji je tacno zte? H108L ili onaj drugi?ala7 wrote:Poludi sa ovim kineskim sranjem od modema... mirza_15 uvijek je i pisalo always on za konekciju.. Čak sam probao i promjeniti password xDSLa, uključivao ipv4 ipv6 da zajedno radi ali ništa opet mi handri konekciju kako god okrenem..
- ala7
#46375 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Koji je tacno zte? H108L ili onaj drugi?ala7 wrote:Poludi sa ovim kineskim sranjem od modema... mirza_15 uvijek je i pisalo always on za konekciju.. Čak sam probao i promjeniti password xDSLa, uključivao ipv4 ipv6 da zajedno radi ali ništa opet mi handri konekciju kako god okrenem..
Drugi je.. ZXHN H108N V2.5