Demokratska fronta Željko Komšić
-
zposao
#46352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerovatno ga Riđi potapšo po ramenu kad je polazio i reko neka tebe Džafer-aga tu , ja odo malo nešto obavit do ZG, kad se vratim donijet cu ti lizalo. Samo nemoj ništa dirati dok se ne vratim.herzegowac wrote: ↑28/09/2020 18:35 Zamisli kako se osjeca Dzaferovic kada ide Izetbegovic umjesto njega. Komsica vec odavno nitko ne dozivljava, pa njemu nista novo, ali valjalo bi cuti izjavu sada kada Izetbegovic ide u Zagreb.
- no_sekirli
#46353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Donijet ce im Bake obojici po magent za frizider.
- oaza85
#46354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne radi se o sluzbenoj posjeti predsjednistva, kakvom je dodik htio predstaviti svoje izlete po pantovcaku.herzegowac wrote: ↑28/09/2020 18:35 Zamisli kako se osjeca Dzaferovic kada ide Izetbegovic umjesto njega. Komsica vec odavno nitko ne dozivljava, pa njemu nista novo, ali valjalo bi cuti izjavu sada kada Izetbegovic ide u Zagreb.
Nema potrebe za reakcijama.
Hrvatska se opet igra “salaveta”, s tim sto ovaj put ima i Bake, da vidi sta sarate tamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nebitan si ko Zeljko Komsic 
-
zposao
#46356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta ako Bake šara salavete?oaza85 wrote: ↑28/09/2020 18:59Ne radi se o sluzbenoj posjeti predsjednistva, kakvom je dodik htio predstaviti svoje izlete po pantovcaku.herzegowac wrote: ↑28/09/2020 18:35 Zamisli kako se osjeca Dzaferovic kada ide Izetbegovic umjesto njega. Komsica vec odavno nitko ne dozivljava, pa njemu nista novo, ali valjalo bi cuti izjavu sada kada Izetbegovic ide u Zagreb.
Hrvatska se opet igra “salaveta”, s tim sto ovaj put ima i Bake, da vidi sta sarate tamo.
- oaza85
#46357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista.zposao wrote: ↑28/09/2020 19:05A šta ako Bake šara salavete?oaza85 wrote: ↑28/09/2020 18:59Ne radi se o sluzbenoj posjeti predsjednistva, kakvom je dodik htio predstaviti svoje izlete po pantovcaku.herzegowac wrote: ↑28/09/2020 18:35 Zamisli kako se osjeca Dzaferovic kada ide Izetbegovic umjesto njega. Komsica vec odavno nitko ne dozivljava, pa njemu nista novo, ali valjalo bi cuti izjavu sada kada Izetbegovic ide u Zagreb.
Hrvatska se opet igra “salaveta”, s tim sto ovaj put ima i Bake, da vidi sta sarate tamo.![]()
Od vremena Karadjordjeva promijenilo se dosta toga.
Sad morate i Baketa zvati.
Nije to mala stvar.
-
zposao
#46358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- oaza85
#46359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dok se boje ne rastope.
Neces uredjenu drzavu, neces da zivis sa komsijama u miru, hoces vjeciti belaj, mislis da si superioran i bogom dat’ da nekog zajebajes, nista, grickaj flomaster.
- Kolinda
#46360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- oaza85
#46361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Kolinda
#46362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Kolinda
#46363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ga oglasio se prvi od Hrvata, gle čuda na FTV, tamo gdje nema teških pitanja tipa, zašto se Bakir odazvao, zar to nije izdaja?
-
Novak20
#46364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa novo od Komšića. Bori se i štiti svoju poziciju koju mu je omogućio baš ovaj Izborni zakon ali nema nikakvu političku inicijativu.
Službeni Zagreb nije tutor BiH niti ima tu ambiciju ali u slučaju prijetnje oduzimanja političkih prava jeste zaštitnik konstitutivnom hrvatskom narodu koji u političkom smislu treba da vlada u BiH sa druga dva naroda na ravnopravnoj osnovi. Može Komšić izigravati frajera iz Sarajeva koliko hoće samo je problem što su svi shvatili da je on remetilački faktor podređen interesima SDA, a nikako konstruktivni i samostalan politički faktor u rješavanju problema BiH i regije. Zato ga nema nigdje.
Plenković je sve ovo sa Dodikom i Izetbegovićem majstorski odigrao. Više da ispipa puls političkih igrača iz BiH i odredi svoj kurs pred sastanak sa Pompeom nego da nešto konkretno riješi u ovom momentu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200928122
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je za FTV posjetu Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića Zagrebu i razgovor o izmjenama Izbornog zakona BiH. Komšić je poručio da službeni Zagreb nema ništa s Izbornim zakonom i da mu treba reći da odbije od BiH jer je njegovo miješanje krajnje neumjesno.
"Pogrešno je da se u Zagrebu legitimira priča o unutrašnjim temama BiH, šta Hrvatska ima s izmjenama Izbornog zakona u BiH? Ovakvo pozivanje funkcionera kao predstavnika naroda po meni je potpuno pogrešno, ja nikad ne bih pristao da učestvujem u takvoj vrsti komunikacije, a pogotovo ne bih nikome dao pravo da se tutorski ponaša prema BiH. Drugi su to sebi dopustili", kazao je Komšić.
Istakao je da uoči posjete razgovarao s Izetbegovićem, kojem je rekao da se u odnosima dvije države mora paziti kako se razgovara i savjetovao mu da u Zagreb ide kao šef SDA, a ne predstavnik jednog naroda.
"Mislim da nije dobro legitimizirati ovakvu vrstu komunikacije, jer oni nas očito strateški promatraju kao teritoriju, a ne kao državu, daju sebi za pravo koje teme će otvarati i drže BiH u jednoj vrsti političke i ekonomske ovisnosti o onome što Zagreb hoće. Srbi i Hrvati nisu stoka da ih uvodiš i izvodiš, nit je BiH staja da se neko uvodi i izvodi. Otkud ikome ideja da jedan čovjek priča uime hrvatskog naroda. Otkud to da Dodik predstavlja srpski narod? Pitajte druge stranke iz RS-a da li on ima legitimitet", kazao je Komšić.
Smatra da je susret u Zagrebu iščašena paradigma na koju se nažalost pristaje, te da vlasti u BiH Beogradu i Zagrebu konstantno daju za pravo da se postavljaju kao tutori.
"Zagreb nema ništa s Izbornim zakonom, miješanje je krajnje neumjesno. Zagrebu je najbolje reći da odbije malo od BiH i priče o Izbornom zakonu jer se ni mi njima ne miješamo u izborne zakone. Mi sebi ne dajemo pravo da, recimo, pričamo o konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj. Trebaju biti svjesni da nema toga u političkom Sarajevu ko će pristati na ono što oni traže", poručio je Komšić
- 512MB
#46365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Plenković nije nikakav zaštitnik bilo kojih etničkih skupina van države Hrvatske. To isto da kažeš Merkel je zaštitnica američkih Nijemaca 
-
Novak20
- no_sekirli
#46367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam znao da je Ublehar postao Bakirov savjetnik. Koja je to gromada, pored pustog posla u Predsjedništvu, ima vremena i za savjetničke usluge.Istakao je da uoči posjete razgovarao s Izetbegovićem, kojem je rekao da se u odnosima dvije države mora paziti kako se razgovara i savjetovao mu da u Zagreb ide kao šef SDA, a ne predstavnik jednog naroda.
-
Novak20
#46368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji kloc.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200929068
U izjavi na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja za Brisel, član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnju posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu.
"Zaista mislim da ići u Zagreb premijeru susjedne države i razgovarati o osjetljivim stvarima kao što je Izborni zakon jednostavno nije uredu. Nije ni diplomatski ni pristojno da to Zagreb radi, a ja ne bih išao jer dajem legitimitet da se otvoreno petlja u odnose u BiH", kazao je Komšić na jedno novinarsko pitanje.
Naveo je i kako je razgovarao sam s Izetbegovićem, a on mu je kazao da treba razgovarati i pratiti neku vrstu prijatelja i u HDZ-u i u vlasti u Zagrebu.
"Rekao sam mu da to nema veze sa šarmom i šarmiranjem, da neće nikog šarmirati. Očigledno je da Hrvatska ima strateško određenje ovako preko HDZ-a i HNS-a drži BiH u podređenom političkom i ekonomskom polažaju", izjavio je Komšić te kazao kako je Izetbegović je stav iznio jako tvrdo, da izmjene izbornog zakona neće proći, "kontekst je čudan i ja to ne bih radio".
Kazao je kako je Bakiru Izetbegoviću rekao da u Zagreb ide kao šef stranke, jer za razliku od Hrvatske BiH u Hrvatskoj ne traži političke marionete.
On je kazao da je ovo ružna praksa i da se nada da se neće nastaviti.
"Ako Zagreb nešto želi dobro BiH nek pročita ovih 14 prioriteta EU, tamo piše sve suprotno od njihovog ponašanja", kazao je on.
Govoreći od ciljevima posjete u Briselu kazao je kako evropski put nije upitan, za razliku od NATO put kojeg neki dovode u pitanja, ali i da ga je iznadio poziv. Najavio je još jednu posjetu članova Predsjedništva Briselu 9. oktobru, kad će se susresti s Charles Michelom.
"Napredak postoji, mislim da se moglo više. Vjerovatno će se reći da trebamo krenuti brže, a očekuje se novi zakon o javnim nabavkama, zakon u VSTV-u, ..., i to je lakši set pitanja, a teži je izmjene ustava, provedbe presuda. I sami znate koliko je to teško i koliko to u ovom trenutku izgleda kao nemoguća misija", kazao je on.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#46369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
poceli smo i klix citirati. do jucer je to bio dnevnik.ba, hms ili poskok
- spreca
#46370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bravo Komsicu,njih boli to sto si rekao.Novak20 wrote: ↑29/09/2020 15:13![]()
![]()
![]()
Koji kloc.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200929068
U izjavi na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja za Brisel, član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnju posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu.
"Zaista mislim da ići u Zagreb premijeru susjedne države i razgovarati o osjetljivim stvarima kao što je Izborni zakon jednostavno nije uredu. Nije ni diplomatski ni pristojno da to Zagreb radi, a ja ne bih išao jer dajem legitimitet da se otvoreno petlja u odnose u BiH", kazao je Komšić na jedno novinarsko pitanje.
Naveo je i kako je razgovarao sam s Izetbegovićem, a on mu je kazao da treba razgovarati i pratiti neku vrstu prijatelja i u HDZ-u i u vlasti u Zagrebu.
"Rekao sam mu da to nema veze sa šarmom i šarmiranjem, da neće nikog šarmirati. Očigledno je da Hrvatska ima strateško određenje ovako preko HDZ-a i HNS-a drži BiH u podređenom političkom i ekonomskom polažaju", izjavio je Komšić te kazao kako je Izetbegović je stav iznio jako tvrdo, da izmjene izbornog zakona neće proći, "kontekst je čudan i ja to ne bih radio".
Kazao je kako je Bakiru Izetbegoviću rekao da u Zagreb ide kao šef stranke, jer za razliku od Hrvatske BiH u Hrvatskoj ne traži političke marionete.
On je kazao da je ovo ružna praksa i da se nada da se neće nastaviti.
"Ako Zagreb nešto želi dobro BiH nek pročita ovih 14 prioriteta EU, tamo piše sve suprotno od njihovog ponašanja", kazao je on.
Govoreći od ciljevima posjete u Briselu kazao je kako evropski put nije upitan, za razliku od NATO put kojeg neki dovode u pitanja, ali i da ga je iznadio poziv. Najavio je još jednu posjetu članova Predsjedništva Briselu 9. oktobru, kad će se susresti s Charles Michelom.
"Napredak postoji, mislim da se moglo više. Vjerovatno će se reći da trebamo krenuti brže, a očekuje se novi zakon o javnim nabavkama, zakon u VSTV-u, ..., i to je lakši set pitanja, a teži je izmjene ustava, provedbe presuda. I sami znate koliko je to teško i koliko to u ovom trenutku izgleda kao nemoguća misija", kazao je on.
a vidi ga sto se kesla ko da mu je ko sta stavio
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#46371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
činjenica je da će se konačnim padom komšića, u roku od osam godina stvoriti sve pretpostavke da se u bosni i hercegovini stvore enklave gdje će najviše nahebati oni koji vole državu bosnu i hercegovinu, a što će biti uvod u 1991. i 1992. godinu.
mnogi ne razumijemo koliko se štete nanese kada jedna kolinda izjavi da u bosni i hercegovini trenutačno orbitira preko 10 tisuća džihadista, a to isto potvrde i član predsjedništva države i ambasadori koje je on imenenovao.
zato je potrebno da se što prije nađe alternativa komšiću, ako nam ovakav komšić ne valja, a to treba očekivati od nenacionalnih stranaka.
mnogi ne razumijemo koliko se štete nanese kada jedna kolinda izjavi da u bosni i hercegovini trenutačno orbitira preko 10 tisuća džihadista, a to isto potvrde i član predsjedništva države i ambasadori koje je on imenenovao.
zato je potrebno da se što prije nađe alternativa komšiću, ako nam ovakav komšić ne valja, a to treba očekivati od nenacionalnih stranaka.
-
Dr Arsla
#46372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ciganka sam al najljepšaBilly The Pljuc wrote: ↑26/09/2020 09:53
Samo da dopunim malo kolega.
Vazda kukamo kako se mladima ne daje prilika, jes da je na listi DF-a al' k'o što gledam da bih glasao za nju, naravno da živim tamo.
Interesuje me šta moj dobri @spreca ima reći za ovaj potez DF-a i kandidaturu Emine u majke jedine.
-
Novak20
#46373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Marioneta u Hrvatskoj je uvijek bilo. Ima ih i sada samo što nisu na vlasti i neće biti narednih 10 godina.

- malakh
#46374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako ovaj novak preslikava mišljenje sa hb foruma. samo trola komšića, a u posljednje vrijeme je baš aktivan.
ali sam se iznenadio koliki je desničar i koliku mržnju isijava spram komšića.
ali sam se iznenadio koliki je desničar i koliku mržnju isijava spram komšića.
-
Novak20
#46375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav hb forum ? Oni imitiraju mene pa su nadošli na neke stvari.
Ne mrzim nikoga samo mi ovaj od SDA kupljeni jad nije simpatičan kao političar. Zbog takvih koji se prodaju i rade za jednu etno-nacionalnu stranku protiv druge iste takve sam prestao biti "ljevičar".
Vjerujem da mi ne bi bio simpatičan ni kao čovjek da ga kojim slučajem znam.
A onima koji glasaju za Komšića dajem preporuku da glasaju i za njegovu "ljevičarsku" stranku DF pa da se SDA skine sa vlasti.