Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#46326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne mogu vjerovati da Steam jednostavno nije uklonio ovaj pokušaj prevare.
- ferratilis
-
DonieBrasco
#46328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesu li uzeli bolje reci ukrali koji dinar jadnici, kakva sramota tesko ce ovo biti nadmasiti.
Isrkeno se nadam da ce ih sahraniti tuzbama.
Isrkeno se nadam da ce ih sahraniti tuzbama.
- Tito_i_Partija
#46329 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://twistedvoxel.com/the-day-before ... 0-refunds/
Preko 100 000 kopija ovog smeća prodato, iako se najmanje 3 mjeseca unazad opširno pričalo kako je igra najvjerovatnije prevara, i to sa dokazima. Neki ljudi fakat nemaju sposobnost kritičkog razmišljanja.Sales of Mytona and Fntastic’s multiplayer survival horror extraction shooter, The Day Before, managed to surpass 100,000 copies after nearly 50% refunds.
After announcing the closure of Fntastic due to “financially failure”, CEO, Gotovtsev Eduard Innokentievich posted an internal teams message on their Discord, detailing that sales of the PC exclusive The Day Before have amounted to 109,382 copies on Steam after 50% (91,694 copies) refunds. The game received 19% positive and 81% negative reviews on Valve’s platform.
- ferratilis
#46330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Toliko je dobrih igara izaslo ove godine da ce mi trebati dosta vremena da sve stignem odigrat. Trenutno sibam Jagged Alliance 3 i mogu samo reci da sam odusevljen. Sve je potaman, od grafike i zvuka pa do RPG elemenata i takticke borbe. AI je isto solidan, bolji nego npr. u BG3 i ostalim RPG-ima. Vjerojatno imaju dobre programere u timu. Cak je i humor na nivou JA1 i 2, sto me iznenadilo. A i optimizirana je samo tako, pa se moze igrat i na slabijim masinama. Znaci complete package, jos se moze kupiti za 30 dolara. I jos dodaju nove stvari kroz patcheve. Samo je steta sto ce i ovaj studio mozda biti sahranjen od strane parazita iz Embracera, a imaju dobrog talenta.
I naravno, ovo mi se svidja, nisu pravili nikakve kompromise.

I naravno, ovo mi se svidja, nisu pravili nikakve kompromise.

- Tito_i_Partija
#46331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
JA 3 mi je na wishlisti. Drago mi je da je konačno neko uspio napravit' dobar sequel.
@Averus ne znam tačno za tu igru konkretno, al' sve što je taj studio napravio ima stelarne ocjene na Steamu, sve 95% i više. Eto @House je igr'o Desperados 3 i oduševio se, nek' ti on kaže.
@Averus ne znam tačno za tu igru konkretno, al' sve što je taj studio napravio ima stelarne ocjene na Steamu, sve 95% i više. Eto @House je igr'o Desperados 3 i oduševio se, nek' ti on kaže.
- ferratilis
#46332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mimimi je odlican studio, Shadow Tactics + ekspanzija i Desperados 3 su ciste desetke. Ovu novu nisam jos igrao, ali sam cuo da je isto odlicna. Kako god, studio se zatvara, tako da im je to zadnja igra.
- geralt
#46333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Steta za njih. Sve su radili kako treba, pravili dobre igre, ali zauvijek bili osudjeni na tanke prodajne rezultate jer je zanr kojim su se bavili previse "niche" za masovni uspjeh.
Kad tako jedan studio dominira nekim niche zanrom, ili propadnu i sa njima se ugasi citav taj tip igara (Telltale, Creative Assembly je na putu prema tome), ili se pretvoris u masinu za muznju svojih fanova kao Paradox.
Kad tako jedan studio dominira nekim niche zanrom, ili propadnu i sa njima se ugasi citav taj tip igara (Telltale, Creative Assembly je na putu prema tome), ili se pretvoris u masinu za muznju svojih fanova kao Paradox.
- ferratilis
#46334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nazalost, tako je. Ali imaj na umu da je zanr taktickog stealtha vec jednom umro, sredinom 2000-ih. CRPG zanr je dosad umro barem triput, nakon Icewind Dale 2 se pricalo da se izometrijski RPG-i nece nikad vratiti, pa su se vratili jaci nego ikad. To su sve privremeni trendovi. Takticki stealth jeste niche, ali bice jos dobrih igara.
- ferratilis
#46335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nego, danas je zvanicno sahranjen E3. Tim povodom se vrijedi prisjetiti najbolje E3 prezentacije ikad.
Stil prezentacije "pas mi pojeo zadacu"
Stil prezentacije "pas mi pojeo zadacu"
-
Bosnian Dragon1
#46336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sto je danas sahranjen ?
- ferratilis
#46337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Danas je donesena finalna odluka, dosad se spekuliralo.
https://e3expo.com/E3.html

-
DonieBrasco
#46338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Steta ali opet tehnologija je uznapredovala da svaka kompanija ima svoj show bolje reci reklamu i prezentaciju proizvoda.
Posto svi znamo da kompanije boli klinc za igrace, to i jeste tragedija svega to druzenje gamera.
Posto svi znamo da kompanije boli klinc za igrace, to i jeste tragedija svega to druzenje gamera.
- SmokingMan
#46339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nikada više novca u ovoj industiji, nikada škrtiji investitori. Nekada se ovo isčekivalo sa nestrpljenjem, a tek kako je bilo onima koji su tradicionalno išli da isprobaju nove naslove i druže se i upoznavaju međusobno. Više ni zabava ne pripada gamerima, samo su postali novčanici za pražnjenje.
In 2023, the Video Games market is projected to reach a revenue of US$249.60bn.
It is expected to grow at an annual rate of 9.32% between 2023 and 2028, resulting in a projected market volume of US$389.70bn by 2028.
-
BiBi911
#46340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
e decki opet ja sa zahtjevima,.
dosadile mi ove sve moderne igre( war thunder nemam zivaca, strategija dosadilo, vozovi xx)
jel se neko od vas sjeca ili jel igrao igru utrke motocikala, pocinje se karijera od najmanjeg i karijera nije bila juri prema nabrzem motociklu vec svega i svacega. staze nisu bile nista oficijelne vec nesto sve generisano ali motocikli su bili realni i super. nesto ala gran Turismo i igra je imala super muziku
slicno je kao RIDE ali nije, sve su cestovni motocikli. oko 2010(+/- 3,4 godine). vozaca moras upgrade(kako da se naginje, da ne pravi wheelee, kako da koci) klasika karijera po starom rezimu. single player igra.
u februaru sam u bosni i dodjem vam bar pivu/cikoladu
tnx
dosadile mi ove sve moderne igre( war thunder nemam zivaca, strategija dosadilo, vozovi xx)
jel se neko od vas sjeca ili jel igrao igru utrke motocikala, pocinje se karijera od najmanjeg i karijera nije bila juri prema nabrzem motociklu vec svega i svacega. staze nisu bile nista oficijelne vec nesto sve generisano ali motocikli su bili realni i super. nesto ala gran Turismo i igra je imala super muziku
slicno je kao RIDE ali nije, sve su cestovni motocikli. oko 2010(+/- 3,4 godine). vozaca moras upgrade(kako da se naginje, da ne pravi wheelee, kako da koci) klasika karijera po starom rezimu. single player igra.
u februaru sam u bosni i dodjem vam bar pivu/cikoladu
tnx
-
NecuVise
#46341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li neko na forumu igrao Baldurs Gate 3? Vrijedi li hajpa? Nisam sad Aman u cRPG žanru ali recimo odigrao sam Divinity original sin 1 i top mi je bio. Najviše me dužina odbija...
- vaučer
#46342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije toliko duga igra. Ja sam guzao i opet odradio sve za 90 sati. Dobra je, opravdano igra godine. Puno bolja sad nego kad je izdana, stalno je bruse i popravljaju.
- ferratilis
#46343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vrijedi odigrati, kako god okrenes. A i jedna je od rijetkih igara za koju se isplati platiti punu cijenu. Ovo kazem kao neko ko ima puno zamjerki prema BG3, ali moram priznati da se radi o jako kvalitetnom RPG-u.
-
NecuVise
#46344 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako je sad bolja nego kad su je izdali, kakva je onda bila? Jer vidim da se dosta ljudi žali na Save wipe. To da mi se desi ne bih je više nikad poigrao.
Ja se u zadnje vrijeme bojim velikih i dugih RPG igara jer mi je to najdraži žanr i izgubim se u tom svijetu a ne želim toliko vremena na to da mi ide.
Ne vrijedi meni nijedna igra full price ali je mogu za oko 30 KM nabaviti pa zato kontam. Doduše, puno je meni i to, ja čekaš da igre dođu na 10 do 20 KM pa onda kupujemferratilis wrote: ↑12/12/2023 20:54 Vrijedi odigrati, kako god okrenes. A i jedna je od rijetkih igara za koju se isplati platiti punu cijenu. Ovo kazem kao neko ko ima puno zamjerki prema BG3, ali moram priznati da se radi o jako kvalitetnom RPG-u.
Jedino sam Elden Ring platio 60 KM i ne žalim.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46345 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ovako raja, ima druga tema, ali tamo bih moro pisati za šta mi treba PC, vama ne moram 
dakle, razmišljam da se upustim u proces renoviranja PCa
međutim, odavno sam ispao iz svih tokova pa me malo uputite da ne lutam previše.
htio sam mijenjati samo ono što moram, a sve što ne moram, neka se haba dokle može. imam SDD imam HDD. neka ih, rade. imam aftermarket cooler.
dakle, nesumnjivo da ide novi procesor, ploča, ram.
imam li uopšte potrebe mijenjati kučište koje je thermaltake T3

kakvi su zahtjevi što se tiče napojne? kod mene je Seasonic 520 Bronze.
grafičku još nemam namjeru mijenjati i ona će ići zadnja a u pitanju je fatboy xfx rx590 od 8GB.
prije svega moram kupiti i monitor, ne treba mi ništa više od full hd dakle, 1080 samo nisam siguran da li uzeti od 144Hz.
ne pitajte me za budžet, namjeravam skuckavati polako, pa gdje završim, a i trebaju mi ulazne informacije da bih znao gdje sam.
dakle, razmišljam da se upustim u proces renoviranja PCa
htio sam mijenjati samo ono što moram, a sve što ne moram, neka se haba dokle može. imam SDD imam HDD. neka ih, rade. imam aftermarket cooler.
dakle, nesumnjivo da ide novi procesor, ploča, ram.
imam li uopšte potrebe mijenjati kučište koje je thermaltake T3

kakvi su zahtjevi što se tiče napojne? kod mene je Seasonic 520 Bronze.
grafičku još nemam namjeru mijenjati i ona će ići zadnja a u pitanju je fatboy xfx rx590 od 8GB.
prije svega moram kupiti i monitor, ne treba mi ništa više od full hd dakle, 1080 samo nisam siguran da li uzeti od 144Hz.
ne pitajte me za budžet, namjeravam skuckavati polako, pa gdje završim, a i trebaju mi ulazne informacije da bih znao gdje sam.
- ferratilis
#46346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za ovo da ti odmah preporucim best buy, AOC 24G2U ili 24G2SP, vjeruj mi bolji monitor neces pronaci za te pare. 144hz se itekako isplati, i zbog gaminga, a i zbog generalnog koristenja. Ja sam taj monitor koristio, pa presao na jedan 1440p, pa onda drugi 1440p i mislim da je taj AOC i dalje sampion.
Evo ga kod Mikija je vec pao ispod 300
https://mickey84.olx.ba/artikal/56309572#
Inace bi ti ponudio svoj jeftino, ali taj monitor je toliko dobar da ga cuvam kao rezervu, za ne daj boze. On ti je kao svicarski noz, em su dobre karakteristike, em ima puno ulaza i odlican USB hub.
Sto se tice maticne, tebi bi bila dovoljna AM4 platforma, znaci nesto kao B550 Tomahawk koju i sam koristim i jako je dobra. Procesor, za tvoje potrebe bi Ryzen 5600 trebao biti dovoljan, ako zelis da ti duze traje mozes uzeti 5700x ali to kosta vise. RAM, vjerojatno se mozes provuci sa 16 giga, 32 njie lose imati, pa vidi kako ti odgovara.
Koji cooler imas i da li podrzava AM4?
- Averus
#46347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo
Kuciste ti je ok. Ako nisi s parama da ga mijenjas odmah, onda ni nemoj.
Napojna ok, moze jos posluziti.
Da li bi isao na AMD ili Intel?
Koji socket?
Moja preporuka, radi cijena i omjera ulozeno-dobiveno, idi na AM4. Radi napojne, 5700x bi bio top (i ja hocu da ga kupim)
Monitor tebi ne treba 144hz realno, ne igras multiplayer koliko ja znam. Ako ipak hoces, nisu ti monitori vise tako skupi, samo onda idi na 24", jer na 27" FHD mozes brojati pixele
Kuciste ti je ok. Ako nisi s parama da ga mijenjas odmah, onda ni nemoj.
Napojna ok, moze jos posluziti.
Da li bi isao na AMD ili Intel?
Koji socket?
Moja preporuka, radi cijena i omjera ulozeno-dobiveno, idi na AM4. Radi napojne, 5700x bi bio top (i ja hocu da ga kupim)
Monitor tebi ne treba 144hz realno, ne igras multiplayer koliko ja znam. Ako ipak hoces, nisu ti monitori vise tako skupi, samo onda idi na 24", jer na 27" FHD mozes brojati pixele
- geralt
#46348 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako hoces future-proof varijantu, AMD Ryzen 5 7500F trenutno daje najbolji odnos cijene i performansi, ali je tek izasao pa ce ga biti teze naci. Socket mu je AM5, sto znaci da su maticna i memorija skuplji.
Ako ti ne smeta prethodna generacija i DDR4 memorija, isao bi sa Ferrinim savjetom.
Ako ti ne smeta prethodna generacija i DDR4 memorija, isao bi sa Ferrinim savjetom.
- ferratilis
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
cooler mi je fsp windale 6. solidan je i podržava AM4.
miki bi svakako bio prvi kod kojeg bi vidio šta ima. i pao mi je kamen sa srca kada sam vidio cijenu kod njega i cijenu u prodavnicama
@geralt ne ganjam high end gaming, gledam odnos uloženo dobijeno, da mi duže traje sa pristojnim postavkama. ono, može high ne mora ultra.
miki bi svakako bio prvi kod kojeg bi vidio šta ima. i pao mi je kamen sa srca kada sam vidio cijenu kod njega i cijenu u prodavnicama
@geralt ne ganjam high end gaming, gledam odnos uloženo dobijeno, da mi duže traje sa pristojnim postavkama. ono, može high ne mora ultra.