cadburry wrote:
Damir Masic ni meni nije pretjerano simpatican, previse suplje i populizma. Medjutim, sta je problem sa Sasom Magazinovicem i Irfanom Cengicem? Teme kojima se oni bave su uvijek vrlo vazne, aktuelne, vrlo su glasni i aktivni u parlamentima i medijskim nastupima i skoro uvijek iznose stavove sa kojima se slazem. Zbog toga sam im i planirao obojici dati glas na narednim izborima. Ima li nesto zbog cega to ne bih trebao uraditi?
Cesto se provlaci jedan, za mene nebulozan, argument o duzini rada u privatnom sektoru. Argument bi bio mozda validan da se radi o ljudima koji tek trebaju uci na politicku scenu, pa mi procjenjujemo kakvi bi oni mogli biti na osnovu obrazovanja, radnog iskustva i sl. jer ih ne mozemo ocijeniti na osnovu politickog rada. Ali ako su dobri parlamentarci, ako su aktivni sa prijedlozima, amndmanima, 'pitanjima, ako se bave vaznim temama, ako imaju ispravne stavove, zasto bi mi trebala biti vazna njihova biografija? Ja kao gradjanin ove zemlje vise koristi imam od Sase Magazinovica bez iskustva u privatnom sektoru nego od Fadila Novalica, Harisa Plehe i Ese Radeljasa sa decenijama iskustva u privatluku.
Irfane jesi li to ti?
Konkretno irfan nema fakultet i iz aviona se vidi da ga neko gura, sto nemam pojma. Mozda je forum mlafih nesto za nekoga odradjivao pa se moralo malo platiti. Ali sto bas pozicijom drugog covjeka Sdp-a. Ocito je jaka veza izmedju niksica i irfana. Sdp je uradio katastrofalan potez da na tako vaznu poziciju stavi irfana bez iskustva i fakulteta. Covjek je odbojan.
Cak se vidi da ga se medijski gura i promovira, posebno preko klixa. Takodje i sasu i masica, svaka vijest iz SDP pored niksica iskoce i ova trojica. Pa valjda u sdp-u imajos aktivnih ljudi, zastupnika, vijecnika, a ne ova trojica. Ako budem opet dao glas SDP-u, ovu trojicu cu zaobici.
A ako treba da biram od njih trojice ko je bolji, sasa je za klasu bolji.
I da, sto se stavova tice. Pa valjda oni iznose stavove SDP-a a ne svoje, pa da ti se svidjaju njihovi stavovi.
Bi li ti se svidjali ti stavovi da ih je iznio ispred SDP-a recimo Lipovaca, Damir Hadzic ili Lagumdzija.