SDP
-
putokaz1
#46301 Re: SDP
Problem je što ja znam napisat ali neznam primjeniti u kojoj god stranci sam bio ,stranka je PROPALA
- kmirsad
#46302 Re: SDP
putokaz1 wrote:Problem je što ja znam napisat ali neznam primjeniti u kojoj god stranci sam bio ,stranka je PROPALA
- Control panel
#46303 Re: SDP
Bitnu stvar glasaci ne znaju ili zaborave. Izborni prag unutar liste je 20%. Stranacki pacovi bliski vrhu govore svejedno je koji si na listi.
Recimo masic nosioc liste za fed parlament i SDP po izbornom rezultatu dobije jedno mjesto. Kandidati od
2-15... pa sve do zadnjeg mjesta treba osvojiti 20% od ukupnih glasova stranke da bi preskocio masica. Teoretski je moguce, prakticno ne.
To znaci ako je SDP osvojio 20.000 glasova broj 2 i svi naredni moraju osvojito 4000+ glasova da bi mogao preskakati onog ispred sebe.
E sad vidite koliko je vazno biti blizu vatre. Tj blizu, niksica, komsica, pedje, reufa, sabine... samo tako mozes racunati na sigurna mjesta tj prolaze u zastupnicke klupe sa 3000-6000 KM plate.
E pa zato kazem, haj sokole na zacelje a pusti mehi, mirku, samiri, selmi, sonji, smaji, peri, ivanu, katici, bibiji...
prva mjesta pa ti njih preskaci.
Recimo masic nosioc liste za fed parlament i SDP po izbornom rezultatu dobije jedno mjesto. Kandidati od
2-15... pa sve do zadnjeg mjesta treba osvojiti 20% od ukupnih glasova stranke da bi preskocio masica. Teoretski je moguce, prakticno ne.
To znaci ako je SDP osvojio 20.000 glasova broj 2 i svi naredni moraju osvojito 4000+ glasova da bi mogao preskakati onog ispred sebe.
E sad vidite koliko je vazno biti blizu vatre. Tj blizu, niksica, komsica, pedje, reufa, sabine... samo tako mozes racunati na sigurna mjesta tj prolaze u zastupnicke klupe sa 3000-6000 KM plate.
E pa zato kazem, haj sokole na zacelje a pusti mehi, mirku, samiri, selmi, sonji, smaji, peri, ivanu, katici, bibiji...
prva mjesta pa ti njih preskaci.
Last edited by Control panel on 22/03/2018 13:52, edited 3 times in total.
- kmirsad
#46304 Re: SDP
Majko moja, učiš čitav živit, i opet umreš budala...Control panel wrote:Bitnu stvar glasaci ne znaju ili zaborave. Izborni prag unutar liste je 20%. Stranacki pacovi bliski vrhu govore svejedno je koji si na listi.
Recimo madic nosioc liste za fed parlament i SDP po izbornom rezultatu dobije jedno mjesto ono
2-15... mjesta treba 20% od ukupnih glasova stranke da. I preskocio masica. Teoretski je moguce, prakticno ne.
To znaci ako je SDP osvojio 20.000 glasova broj 2 i svi naredni moraju osvojito 4000+ glasova da bi mogao preskakati ond ispred sebe.
Hvala panelu. nisam ovo znao...
- Control panel
#46305 Re: SDP
Ne govore stranacki pacovi sve. Svi oni nas koriste. Malo ko se zaista razumije u politicki sistem, izborni zako i kako to funkcionise. Svi mi naprdjuemo opstom pricom crveni, zeleni, komunjare, pederi, sanduaklije, ustase, balije, cetnici a sustinu malo ko zna.kmirsad wrote:Majko moja, učiš čitav živit, i opet umreš budala...Control panel wrote:Bitnu stvar glasaci ne znaju ili zaborave. Izborni prag unutar liste je 20%. Stranacki pacovi bliski vrhu govore svejedno je koji si na listi.
Recimo madic nosioc liste za fed parlament i SDP po izbornom rezultatu dobije jedno mjesto ono
2-15... mjesta treba 20% od ukupnih glasova stranke da. I preskocio masica. Teoretski je moguce, prakticno ne.
To znaci ako je SDP osvojio 20.000 glasova broj 2 i svi naredni moraju osvojito 4000+ glasova da bi mogao preskakati ond ispred sebe.
E sad vidite koliko je vazno biti blizu vatre. Tj blizu, niksica, komsica, pedje, reufa, sabine... samo tako mozes racunati na sigurna mjesta tj prolaze u zastupnicke klupe sa 3000-6000 KM plate.![]()
![]()
![]()
I pitamo se kako vazda jedni te isti. Eto kako.
Naprimjer. Zlatko vazda bio nosilac liste, i raja je glasala za SDP, dok nije dojadio i bogu i ljudima, onda je raja preszala gkasati za SDP zbog njega, umjesto da su svi glasali za broj 2,3,4 ili eki drugi broj da taj neko prodje a ne zlatko. Gorubsu stvar napravili nikako ne glasajuci za sdp jer su na taj nacin kaznili masu postenih i cestitih ljudi u sdp- zbog zlatka. Ne glasajuci za sdp zbog zlatka, kaznjen je onaj jadnik sto je bio zadnji, predzadnji.., oni su svakako kaznjeni jer su stavlheni nazad, a drugi put ih kaznili glasaci. Pa kako novo lice da dodje do izrazaja.
Last edited by Control panel on 22/03/2018 14:00, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#46306 Re: SDP
Nisam bio u SDA,sad planiram uć da i oni Propanu
Razumijem ja Izborni sistem
U pravilu će proći Prvi sa liste,MOŽDA se negdje desi preskok da nego iznenadi dobije 20% al stvarno čudom
U pravilu će proći Prvi sa liste,MOŽDA se negdje desi preskok da nego iznenadi dobije 20% al stvarno čudom
-
Haman2
#46307 Re: SDP

Nema od tog nista. Sadasnji ujedinitelji nekad su bili razjedinitelji. Svi bi htjeli biti prvi, niko nece da bude drugi. SDP nema vodju ujedinitelja nego podanickog demagoga koji se saginje onom ko mu svaki dan 3 puta negira nacionalno odredjenje, jezik i drzavu. JOs malo pa ce pristati da ga zgaze oni kojima se svaki dan ulizuje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46308 Re: SDP
a slikovnice jeboteeeee

- Banksy
#46309 Re: SDP
Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
Ona dvojica, trenutno bez ikakvog izbornog potencijala, sve i da se vrate u SDP, uvijek će biti kreatori smutnje i smicalica, zato bi bilo dobro otresti ih se, što prije.
A ako je NS raspoložena, što je veliko pitanje jer im akcije trenutno rastu, treba pokušati nešto s njima, odmah.
Ona dvojica, trenutno bez ikakvog izbornog potencijala, sve i da se vrate u SDP, uvijek će biti kreatori smutnje i smicalica, zato bi bilo dobro otresti ih se, što prije.
A ako je NS raspoložena, što je veliko pitanje jer im akcije trenutno rastu, treba pokušati nešto s njima, odmah.
-
putokaz1
#46310 Re: SDP
Svi trebaju vsaki glas je važan
Ali kad neko za pare radi za SDA nemožeš ga svrstati u Ljevičare
A TAKVIH IMA
Neimenujem ih
Ali kad neko za pare radi za SDA nemožeš ga svrstati u Ljevičare
A TAKVIH IMA
Neimenujem ih
- cadburry
#46311 Re: SDP
Banksy wrote:Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#46312 Re: SDP
zajednička lista sa našom strankom. to bi bilo zaniljivo.Banksy wrote:Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
ko li bi im bio nosilac liste u kantonu sarajevo ili za parlament fbih u izbornim jedinicama 407 i 411?
i baš bih volio vidjeti kako naša stranka podržava npr. jednog denisa bećirovića...
zanimljivo je kako komšićev prijedlog najviše kritiziraju oni koji pretenduju na najviše pozicije na izbornim listama. po društvenim mrežama su glasniji sada, nego što će to u kampanji biti.
- Banksy
#46313 Re: SDP
Pretpostavka je da ta kombinacija ne bi bila draga ni Zlatkovoj struji u SDP-u, pa bi i tu bilo saplitanja.cadburry wrote:Banksy wrote:Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
Evo Haverića, pa poslušaj:
Haverić iz Naše stranke: Bili smo izigrani, bez izvinjenja
http://ba.n1info.com/a249835/Vijesti/Vi ... jenja.html
- GandalfSivi
#46314 Re: SDP
Ne mozes ih samo tako otkaciti, bila bi kuka i galama kako hoce vlast samo za sebe, kako hoce da uniste ideju ljevice zarad vlastite dobiti. Prosjecni glasac pusi tu pricu bez obzira koliko to nebulozno bilo. Trenutno im je ova galama jedini nacin da donekle budu relevantni da prave ovu frku, pa ili ih uzmi ili ce se svi nositi sa posljedicama. Nisam ja dzaba Zeljku nazvao populistickim kamikazom...Banksy wrote:Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
-
Heller
#46315 Re: SDP
Jel Željku i Boss u tim planovima za ujedinjenje 
- kmirsad
#46316 Re: SDP
Control panel wrote:Ne govore stranacki pacovi sve. Svi oni nas koriste. Malo ko se zaista razumije u politicki sistem, izborni zako i kako to funkcionise. Svi mi naprdjuemo opstom pricom crveni, zeleni, komunjare, pederi, sanduaklije, ustase, balije, cetnici a sustinu malo ko zna.kmirsad wrote:Majko moja, učiš čitav živit, i opet umreš budala...Control panel wrote:Bitnu stvar glasaci ne znaju ili zaborave. Izborni prag unutar liste je 20%. Stranacki pacovi bliski vrhu govore svejedno je koji si na listi.
E sad vidite koliko je vazno biti blizu vatre. Tj blizu, niksica, komsica, pedje, reufa, sabine... samo tako mozes racunati na sigurna mjesta tj prolaze u zastupnicke klupe sa 3000-6000 KM plate.![]()
![]()
![]()
I pitamo se kako vazda jedni te isti. Eto kako.
Naprimjer. Zlatko vazda bio nosilac liste, i raja je glasala za SDP, dok nije dojadio i bogu i ljudima, onda je raja preszala gkasati za SDP zbog njega, umjesto da su svi glasali za broj 2,3,4 ili eki drugi broj da taj neko prodje a ne zlatko. Gorubsu stvar napravili nikako ne glasajuci za sdp jer su na taj nacin kaznili masu postenih i cestitih ljudi u sdp- zbog zlatka. Ne glasajuci za sdp zbog zlatka, kaznjen je onaj jadnik sto je bio zadnji, predzadnji.., oni su svakako kaznjeni jer su stavlheni nazad, a drugi put ih kaznili glasaci. Pa kako novo lice da dodje do izrazaja.
I tišu... ako se pročuje da je ovo procurilo u javnost, Zlatko će se metnut zadnji...
- Banksy
#46317 Re: SDP
DF-a više ne postoji, a GS-a nikad nije ni postojao. Zato ove očajničke poruke:GandalfSivi wrote:Ne mozes ih samo tako otkaciti, bila bi kuka i galama kako hoce vlast samo za sebe, kako hoce da uniste ideju ljevice zarad vlastite dobiti. Prosječni glasac pusi tu pricu bez obzira koliko to nebulozno bilo. Trenutno im je ova galama jedini nacin da donekle budu relevantni da prave ovu frku, pa ili ih uzmi ili ce se svi nositi sa posljedicama. Nisam ja dzaba Zeljku nazvao populistickim kamikazom...Banksy wrote:Da su u SDP-u pametni, sasvim bi otkačili Komšića i Suljagića (Bajrović izgleda više nije dio priče), pa ako zaista žele jačanje ljevice i kreiranje nekog zajedničkog predizbornog fronta, neka to pokušaju s Našom strankom.
''Prema našem mišljenju prijedlog DF-a o ujedinjenju ljevice je sada 'mrtav', ali idemo dalje. Sada želimo razgovarati o novim modalitetima, a riječ je o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, što je sada imperativ”, naglasio je Đonlagić.
''hajde da razgovaramo o onome o čemu (SDP) hoće. Od danas do jula imamo vremena da razgovaramo o zajedničkim listama i kandidatima za Predsjedništvo BiH. Uvjeren sam da u SDP-u ima mudrosti, pameti i strpljenja da ovaj proces dovedemo do kraja. Nećemo da pregovaramo putem medija, nego na jednom mjestu. Neka SDP odredi", naveo je Suljagić.
- kmirsad
#46318 Re: SDP
Samo nemoj , života ti, u NS...putokaz1 wrote:Nisam bio u SDA,sad planiram uć da i oni Propanu
-
putokaz1
#46319 Re: SDP
Bio sma kratko i NS zato i nisu prolazili prag na TK
- GandalfSivi
#46320 Re: SDP
On samo zeli da bude voljenBanksy wrote:''hajde da razgovaramo o onome o čemu (SDP) hoće. Od danas do jula imamo vremena da razgovaramo o zajedničkim listama i kandidatima za Predsjedništvo BiH. Uvjeren sam da u SDP-u ima mudrosti, pameti i strpljenja da ovaj proces dovedemo do kraja. Nećemo da pregovaramo putem medija, nego na jednom mjestu. Neka SDP odredi", naveo je Suljagić.
- GandalfSivi
#46321 Re: SDP
Treba Dodiku vazda kvalitetnih kadrovaputokaz1 wrote:Bio sma kratko i NS zato i nisu prolazili prag na TK
-
putokaz1
#46322 Re: SDP
bIO SAM I snsd ONE GODINE KAD SU IZGUBILI vIJEĆNIKA
- GandalfSivi
#46323 Re: SDP
Hahahahahaputokaz1 wrote:bIO SAM I snsd ONE GODINE KAD SU IZGUBILI vIJEĆNIKA
- kmirsad
#46324 Re: SDP
GandalfSivi wrote:putokaz1 wrote:bIO SAM I snsd ONE GODINE KAD SU IZGUBILI vIJEĆNIKA
Hahahahaha
-
putokaz1
#46325 Re: SDP
Bio sam svugdjhe kao Sejfudin Tokić,Amel Mekić,Mihad Sakić,Ibro Berilo...