BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
lijek-za-sve

#46301 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

Del_Boy1 wrote:Ako danas podnesem zahtjev za promjenu paketa, sa mini 15 na Moj Mini 15 , jel' promjena nastupa odma ili od narednog mjeseca?
Ide od narednog prvog .... :)
Del_Boy1

#46302 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

:thumbup:
Hvala obojici, da znam da se ne bi zeznuo :mrgreen:
made_in_sarajevo

#46303 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

holowey wrote:
made_in_sarajevo wrote:
holowey wrote: kazes, provuces novu instalaciju? nadjes svoju staru paricu, vezes novi kabl za nju i vuces staru, povlaceci staru, uvlacis novi paricu u buzir... racunaj da svaka etaza je cca 2,6-2,7m visine (racunajuci i ploce), dodas na to udaljenost izmedju dva ulaza (nije mamutka ni stometarka pa da ti treba 500m kabla), dodas visinu tih poslovnih prostora, mislim da ce ti 100m biti vise nego dovoljno... i ovo nije posao za jednog covjeka...
ma sve ja znam kako ide izvlacenje kabla, zezam se pomalo :mrgreen: . ma realno 200m mislim da bi proslo na sistem zakaci staru paricu i vuci novu. da vucem preko kablovske trebalo bi mozda 300m jer boga pitaj kuda se to sve provlacilo :D . samo je pitanje bili proso kabal da zakacim novi za stari, zgrada 70 i neke ili 80 i neke napravljena mislim, kad sam uzeo probno moja tv i frajer kad je otvorio ormaric to nije malo zica, mislim da su 3 haustora na jedan ormar skopcali :mrgreen:
nema veze, imas zujalice pa lako skontas koja je tvoja parica... laksa ti je varijanta vuci kuda su vec prosle telefonske instalacije nego da se kockas pa provlacis kuda je kablovska svoje provlacila, niko ti ne bi odgovarao za sigurnost instalacije...
ma joj izgleda da su kod mene u zgradi to iskomplikovali da bi se 2 dana trazilo samo kuda su sve zice provukli :mrgreen: . kod mene zgrada izgleda kao jedna cjelina ali je ustvari fizicki odvojena. haustor u kojem se nalazi moja parica je fizicki odvojen od dijela zgrade gdje je moj haustor pa ili su mogli jedino preko krova ili ispod zgrade ici do mog ulaza. onda opet haj ga zna jesu li gdje presjecali zice pa se stiklali, ma komplikovana zgrada pravo :mrgreen:

bolje ovako ostaviti,ako nekad uzmem opet moja tv onda imam razloga da serem po telekomu :mrgreen:
Dzenis961

#46304 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

Zelim se jos jednom zahvaliti Mirzi koji je rijesio problem sa Wi-fi i za povecanje brzine!
Ziv bio i hvala :D
Image
studiorum_tuzlaensis

#46305 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

made_in_sarajevo wrote:
holowey wrote:
made_in_sarajevo wrote:
nema veze, imas zujalice pa lako skontas koja je tvoja parica... laksa ti je varijanta vuci kuda su vec prosle telefonske instalacije nego da se kockas pa provlacis kuda je kablovska svoje provlacila, niko ti ne bi odgovarao za sigurnost instalacije...
ma joj izgleda da su kod mene u zgradi to iskomplikovali da bi se 2 dana trazilo samo kuda su sve zice provukli :mrgreen: . kod mene zgrada izgleda kao jedna cjelina ali je ustvari fizicki odvojena. haustor u kojem se nalazi moja parica je fizicki odvojen od dijela zgrade gdje je moj haustor pa ili su mogli jedino preko krova ili ispod zgrade ici do mog ulaza. onda opet haj ga zna jesu li gdje presjecali zice pa se stiklali, ma komplikovana zgrada pravo :mrgreen:

bolje ovako ostaviti,ako nekad uzmem opet moja tv onda imam razloga da serem po telekomu :mrgreen:
Ima i na Trgu Heroja takva zgrada isto, skroz odvojen glavni izvodni ormarić u jednom ulazu, pa onda ide na okolne haustore, čak i u drugim zgradama.
The Realist

#46306 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Kada se tek uvede MojaTV koja brzina neta treba biti, šta znači 10+?

Gdje se provjeravaju minute koje su preostale i račun koliki je trenutno?

I zar se ne treba dobiti telefon neki, za MojaTV Full, ako se sada potpiše ugovor? Sada su roditeljima postavili dva STB-a, postavili novi modem (ali ne VDSL, iako im je rečeno da ce se ici na visi paket, pa ce opet morati dolaziti tehnicar, ali eto....), ali nisu telefon ostavili, a rekli su da slijedi to ako se sada potpise ugovor.

EDIT: Zvao sam i valjda još nije proknjiženo, pa će naknadno telefon donijeti (ovo baš nema logike, mogli su zajedno sa STB uređajiim).

I da, snimalica je besplatna dok je pod ugovorom neko, nakon toga se naplaćuje (koga zanima), a mene zanima da li je to vec aktivirano, ili se ceka proknjizenje, cisto da ne pokrenem ranije.

Hvala.
Dady

#46307 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

ing-ecc wrote:
mirza_15 wrote:
amar1994 wrote:kakva je naplata 3g interneta u romingu ? :? . Konkretno me zanima za hrvatsku, mjesecno imam 256mb full brzinu i poslije toga sporu koja se ne naplacuje dodatno. Da li gule za koristenje mobilnih podataka u roamingu :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Naplata je takva da ti je pametnije da ugasis prenos podataka kada predjes granicu. :mrgreen:
Imas Travel paket koji je povoljniji za mobilni internet u roamingu. :D
https://www.bhtelecom.ba/6772.html
Ma svaka čast, umjesto 4.10 KM/MB sada plaćam 1.99 KM/MB. Šta misliš koliki račun dođe dok provjerim mail?
Jučer u Ljubljani gledam njihovu Travel ponudu
20€ mjesečno neograniceni besplatni pozivi i SMS, 8GB domaćeg i 1 GB mobilnog interneta u inostranstvu.
Image
Ja plaćam 60€ mjesečno BHT za MojMega 100 koji mogu utrošiti po volji, a roaming ne ulazi u taj iznos.
quarterback

#46308 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

prijatelj prosle godine dosao iz usa na malo vidi familiju i kaze da ima flat internet i tamo ali i ovdje, nemam pojma koja usa mreza, paket i to
ja ostao u cudu...
ing-ecc

#46309 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dady wrote: Ma svaka čast, umjesto 4.10 KM/MB sada plaćam 1.99 KM/MB. Šta misliš koliki račun dođe dok provjerim mail?
20€ mjesečno neograniceni besplatni pozivi i SMS, 8GB domaćeg i 1 GB mobilnog interneta u inostranstvu.
Image
Ja plaćam 60€ mjesečno BHT za MojMega 100 koji mogu utrošiti po volji, a roaming ne ulazi u taj iznos.
Daleko ti je ova ponuda od Ljubljane :lol: :lol: a ti si izgleda daleko od 'jucer u ljubljani' :tooo:
Dady

#46310 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

ing-ecc wrote:
Dady wrote: Ma svaka čast, umjesto 4.10 KM/MB sada plaćam 1.99 KM/MB. Šta misliš koliki račun dođe dok provjerim mail?
Image
Daleko ti je ova ponuda od Ljubljane :lol: :lol: a ti si izgleda daleko od 'jucer u ljubljani' :tooo:
Pa biću i daleko od BHT zbog takvog odnosa sa korisnikom.
ing-ecc

#46311 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dady wrote:
ing-ecc wrote: Daleko ti je ova ponuda od Ljubljane :lol: :lol: a ti si izgleda daleko od 'jucer u ljubljani' :tooo:
Koji odnos s korisnikom je u pitanju?
Dady

#46312 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

ing-ecc wrote:
Dady wrote:
ing-ecc wrote: Daleko ti je ova ponuda od Ljubljane :lol: :lol: a ti si izgleda daleko od 'jucer u ljubljani' :tooo:
Mahalski i provocirajući, a nikako profesionalan.
ing-ecc

#46313 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dady wrote:
ing-ecc wrote:
dady wrote: Pa biću i daleko od BHT zbog takvog odnosa sa korisnikom.
A gdje si to ti dozivio mahalu i provociranje a ne profesionalizam :?: :-?
Dady

#46314 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

ing-ecc wrote:
Dady wrote:
ing-ecc wrote: Koji odnos s korisnikom je u pitanju?
A gdje si to ti dozivio mahalu i provociranje a ne profesionalizam :?: :-?
1. U Vašem odgovoru.
2. Odobrena mi TM za Paket1. Poslali ste montera sa VDSL modemom, i izađem s posla da se to priključi misleći da će to kratko trajati i da su me već prebacili na DSLAM centralu koja se nalazi preko puta moje zgrade. Kada je spojen novi modem brzina ne može preko 15 Mbps. Monter zvao nekoga da dođe izmjeriti paricu u ormariću. Nakon mjerenja naravno nema TM jer sam još spojen na D. Maltu i dužina parice je 1.5 km. Moram reći da je monter bio jako ljubazan i dugo se izvinjavao iako znam da nije bilo do njega nego do onoga ko ga je poslao na teren. Evo jučer ( nakon što sam se vratio iz LJ) nađem odluku da se odbija moj zahtjev za paket1 zbog ne postojanja TM.
2. Prije 10ak dana u firmi nakon što sam predao zahtjev za dvije ISDN linije i 4 nova broja te internet 10/4 Mbps. Monteri su mi rekli da dolaze za pola sata, i zamisli nisu se uopšte pojavili. Uglavnom izgubio sam cijeli dan ni za što.
3. Također isti dan potrošio sam onaj 1 GB mobilnog interneta uključen u paket, te izvršim dokup još 1 GB ali a još uvijek surfam na ovoj smanjenoj brzini.
Dady

#46315 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

4. Reklamiranje MojaTV Moj Izbor kao usluge za cijelu porodicu, a ne mogu uvezati suprugin postpaid bez prebacivanja njenog broja na svoje ime, što mi ne pada na pamet da uradim.
5. Debilnog Vboxa za mobilnu koji ne možeš personalizirati sa vlastitom porukom. Apsurd je da se to moglo do unazad 6-7 godina, a onda govorna pošta nije radila nikako skoro dvije godine, jer neko nije produžio licencu. A nakon toga je neko kupio ovo sranje od Vboxa.
6. Ne prenošenje 5.1 zvuka na MojaTV kanalima koji izvorno imaju i 5.1 audio u opcijama zvuka.
7. Ne postojanje HBO GO usluge
Dady

#46316 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

ing-ecc wrote:
Image
https://www.simobil.si/narocniski-paketi/orto
Image
Last edited by Dady on 27/06/2016 20:31, edited 1 time in total.
mirza_15

#46317 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Drug, ing-ecc nije sluzbeno lice na ovom forumu. Nije tu na radnom mjestu. Samo nekada pomogne ako moze, a inace foruma sa punom slobodom kao i ti. Ne mozes ga ogranicavati na sluzbenu komunikaciju jer ovo nije sluzbeni kanal bh telecoma. On ti se obratio saljivim tonom a ti se uvrijedio kao da si dosao u telecom centar pa on duzan da ti se obraca sluzbeno.

Eto, nemoj sta zamjeriti :mrgreen:
KurtaLN79

#46318 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

Tuzla. Montirqn mi danas Innbox modem. Kazu brzina ce se pustit narednih dan dva
Dady

#46319 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

mirza_15 wrote:Drug, ing-ecc nije sluzbeno lice na ovom forumu. Nije tu na radnom mjestu. Samo nekada pomogne ako moze, a inace foruma sa punom slobodom kao i ti. Ne mozes ga ogranicavati na sluzbenu komunikaciju jer ovo nije sluzbeni kanal bh telecoma. On ti se obratio saljivim tonom a ti se uvrijedio kao da si dosao u telecom centar pa on duzan da ti se obraca sluzbeno.

Kao prvo njegov odgovor je bio čisto trolanje, što me izbacilo iz cipela. Radim customer support već 15 godina i zato me toliko i pogađa ovakav odnos prema korisniku. Kada su radi o komunikaciji sa korisnikom ne postoji službeni i privatni način komunikacije, on je uvijek službeni, bilo da se radi o radnom mjestu ili internetu a kada se radi o tvojoj kompaniji. Pogotovo na ovoj temu koju manje ili više indirektno moderirate. On je za mene predstavnik svoje firme, jer se tako i izjasnio. Ne poznajemo se privatno da bi razgovor mogao ići u nešto opuštenijoj atmosferi.
18 KM/MB za internet u roamingu nije nešto na što možete biti ponosni. I za sve ove godine ništa nije urađeno da se to popravi. Znam da te cijene diktira strani operater, ali i to se dogovora i pregovara. Tipa " daj mi 1 GB za 1 € za mog korisnika u tvojoj mreži a ja ću isto za tvog". U biti to se i ne mora direktno ni dogovarati nego sklopiti ugovor sa 3th party firmom koja nudi već gotove pakete.
Ovo je nešto što je must have za ozbiljnog operatera ako misli računati na poslovne korisnike ali i one privatne koji često putuju vani.
Cossack

#46320 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Dady wrote:
mirza_15 wrote:Drug, ing-ecc nije sluzbeno lice na ovom forumu. Nije tu na radnom mjestu. Samo nekada pomogne ako moze, a inace foruma sa punom slobodom kao i ti. Ne mozes ga ogranicavati na sluzbenu komunikaciju jer ovo nije sluzbeni kanal bh telecoma. On ti se obratio saljivim tonom a ti se uvrijedio kao da si dosao u telecom centar pa on duzan da ti se obraca sluzbeno.

Kao prvo njegov odgovor je bio čisto trolanje, što me izbacilo iz cipela. Radim customer support već 15 godina i zato me toliko i pogađa ovakav odnos prema korisniku. Kada su radi o komunikaciji sa korisnikom ne postoji službeni i privatni način komunikacije, on je uvijek službeni, bilo da se radi o radnom mjestu ili internetu a kada se radi o tvojoj kompaniji. Pogotovo na ovoj temu koju manje ili više indirektno moderirate. On je za mene predstavnik svoje firme, jer se tako i izjasnio. Ne poznajemo se privatno da bi razgovor mogao ići u nešto opuštenijoj atmosferi.
18 KM/MB za internet u roamingu nije nešto na što možete biti ponosni. I za sve ove godine ništa nije urađeno da se to popravi. Znam da te cijene diktira strani operater, ali i to se dogovora i pregovara. Tipa " daj mi 1 GB za 1 € za mog korisnika u tvojoj mreži a ja ću isto za tvog". U biti to se i ne mora direktno ni dogovarati nego sklopiti ugovor sa 3th party firmom koja nudi već gotove pakete.
Ovo je nešto što je must have za ozbiljnog operatera ako misli računati na poslovne korisnike ali i one privatne koji često putuju vani.
Oprosti, izvini, halali ali ti je rezonovanje niđe veze. Ljudi ovdje privatno pomažu koliko mogu i nikako nisu u obavezi "službene" komunikacije! Ako hočeš službenu komunikaciju onda brate koristi službene kanale namijenje ostvarivanju iste a ne klix.ba forum.
krakatoa

#46321 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

@dady
Ako ti se ne sviđa ponuda u BiH ti lijepo pasoš u ruke, izvadi boravišnu vizu i vozdra u Ljubljanu. Dođi ako želiš turistički i to je to ;) :sax: :bih:
Dady

#46322 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

krakatoa wrote:@dady
Ako ti se ne sviđa ponuda u BiH ti lijepo pasoš u ruke, izvadi boravišnu vizu i vozdra u Ljubljanu. Dođi ako želiš turistički i to je to ;) :sax: :bih:
Hvala na prijedlogu ali ipak ne bih, nisam otišao ni 92-ge pa ne bih ni po stare dane.
Uglavnom da ne idemo u off-topic više, tema je BHT ALL about. Ja sam odgovorio šta mi smeta kod Telecoma. Želim najbolju uslugu za svoj novac, tako da mi je puno lakše promjeniti operatera nego ići vani :)
drug_profi

#46323 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

krakatoa wrote:@dady
80.000 ljudi prosle godine je odlucilo otici odavde jer je izgubilo nadu u bolje sutra.
Uglavnom obrazovanih i produktivnih ljudi.
Izmedju ostalog i zbog toga sto nam je sve u "drzavi" (qurcu a ne drzavi, jbg nema ime za ovo sto smo mi) zaposjednuto podobnima koji na svaku kritiku odgovaraju bas kao i ti ovdje gore.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46324 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Dady wrote: Hvala na prijedlogu ali ipak ne bih, nisam otišao ni 92-ge pa ne bih ni po stare dane.
Uglavnom da ne idemo u off-topic više, tema je BHT ALL about. Ja sam odgovorio šta mi smeta kod Telecoma. Želim najbolju uslugu za svoj novac, tako da mi je puno lakše promjeniti operatera nego ići vani :)
Beze ti je da se raspravljaš na ovoj temi s ovih par uposlenika BHT-a... Sizifov pos'o. :mrgreen:
krakatoa

#46325 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Napisao sam to zbog toga što mi je puna kapa poređenja EU operatera sa našim. Kad smo kod toga, ni Srbija nema free MB prema inostranstvu a razlog je jednostavan. Nije članica EU. Nabavne cijene interneta po MB su puno povoljnije u EU nego kod nas a i troškovi su puno veći jer imamo jako mali broj korisnika u poređenju recimo sa Njemačkom ili EU ako je gledamo kao jednu državu. Drugi razlog je taj što EU teži jedinstvenom telekomunikacijskom tržištu kao što je Euro u monetarnom. Slovenački telekom može nuditi bonuse u Njemačkoj jer iza njih stoji EU i ponašaju se kao jedna država. BH Telekom to ne može ponuditi jer smo zemlja "trećeg" svijeta i EU operateri diktiraju cijene za roaming. U nekoj ludoj kombinaciji, telekom bi mogao o svom trošku dati besplatne megabajte u inostranstvu ali strani operateri naplaćuju od BHT-a u prosijeku 6-30 KM po MB i to bi bili ogromni gubici koje ni BHT ne bi mogao podnijeti. Sklopljeni su ugovori sa nekim zemljama gdje je MB od 0.8 do 2KM i BHT to nudi u sklopu travel paketa i više od toga nažalost nije moguće. Bar dok ne uđemo u EU. Ivica Dačić je prije par godina pokrenuo inicijativu za otvaranje balkanske telekomunikacijske unije ali zadnje vrijeme slabo se priča o tome. Navodno koče Makedonci i Grci i sad za sad to stoji. Bez nekog jedinstvenog tržišta nema ni bonusa prema inostranstvu. Zbog toga ove usporedbe su manje-više bezvezne jer to nije primjenjivo na našim prostorima. Travel paketi su vrh preko kojeg se više ne može.
Locked