Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirza_15 wrote:
100% nema ugovorne obaveze, a za M1 obrazac nisam 100% siguran, ali mislim da moze samo s licnom kartom.
Ako traze M1 i dokaz o zaposlenju bar i na pokaz , od toga nema nista. Hocu da znam kakve su mi opcije kao dugogodisnjem ultra korisniku.
Malo je cudno da moze samo na licnu kartu a bez da potpisujem bilo kakav ugovor i papire. Mislim da ipak ima neka caka tu , ali bih te zamolio da to ipak dobro provjeris pa se mozda presaltam na mini15 jer i ovako trosim 10KM mjesecno na ultru i 8KM bi davao drugom operateru za internet a tu su onda dvije kartice i zajebancije.. radije onda uzeti mini15 i rahat.
Last edited by Benq on 26/06/2016 23:25, edited 1 time in total.
Haloo ima istu pokrivenost na Ilidzi ko BHT a bolju na rubnim dijelovima, a 2 gige 8 markica na 30 dana
A plus daju 6 mjeseci po 500MB gratis. Koliko ono bjese 500 MB na ultri sa trajanjem mjesec dana???
Ali s vama uhljebima ne treba raspravljati, i mutav covjek bi skontao kad ga triput nesto pitas, samo kod vas je konstantno mijenjanje teme i izbjegavanje odgovora.
S ovim ja zavrsavam, nemam vise volje za raspravu.
Benq wrote:
Zato sto se sa ultrom ne vezemo ugovorom na 12 ili 24mj , zato sto moj brat koji ne radi nigdje ne moze uzeti mini15 , je li dovoljno ili treba jos primjera .. ?
Ne vezes se ni na mini 15.
A mislim da cak ne moras biti zaposlen da bi imao mini 15. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.
Cekaj sad malo , hajd mi to pojasni ako ti nije problem , hoces reci da ne traze nikakav dokaz da negdje radis nego samo tek tako uzmes mini15 bez ugovorne obaveze , tj jednostavno predjes sa ultre na pretplatu ? Prije su trazili onaj M1 obrazac (ili tako nekako) a bez njega pretplatu si mogao samo sanjati.
Dakle odmah da te napomenem , ne zelim pricu u vezi mojatv paketa i izbora i sta ja znam , pricam iskljucivo o Ultri i mini15.
Eine frage, mirza:
U maju uvezao midi30, mini15 i dvije ultre u mojizbor. Sad bih dodao još jednu ultru (od punice). Jel moze to naknadno i mora li punica ići u Telecom?
Laertes wrote:Eine frage, mirza:
U maju uvezao midi30, mini15 i dvije ultre u mojizbor. Sad bih dodao još jednu ultru (od punice). Jel moze to naknadno i mora li punica ići u Telecom?
Ako je moja tv na tebi onda samo ti odeš i završiš. Jer ultra nije vezana nizakoga
Benq wrote:Necu mobitel , ali sta je ovo na sajtu "100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini" ? samo 100MB ili nije azurirano ?
Nije ažurirano jer počinje od 01.07.
Znaci možeš bez ikakvih problema uzeti pretplatu samo ponesem ličnu i cips i uzmes mini 15. Čak nisi obavezan da se vežeš ugovorom.
Hvala , to me zanimalo
Rovio bih i ja po stranici ali rekoh kad se vec raspravlja ovdje u vezi ultre da se nadovezem jer i ovako cesto trosim po 0,50KM za 50MB interneta dnevno jer meni treba samo za viber i fb , u prosjeku 12-15KM mjesecno trosim na ultru.
Benq wrote:Necu mobitel , ali sta je ovo na sajtu "100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini" ? samo 100MB ili nije azurirano ?
Nije ažurirano jer počinje od 01.07.
Znaci možeš bez ikakvih problema uzeti pretplatu samo ponesem ličnu i cips i uzmes mini 15. Čak nisi obavezan da se vežeš ugovorom.
Hvala , to me zanimalo
Rovio bih i ja po stranici ali rekoh kad se vec raspravlja ovdje u vezi ultre da se nadovezem jer i ovako cesto trosim po 0,50KM za 50MB interneta dnevno jer meni treba samo za viber i fb , u prosjeku 12-15KM mjesecno trosim na ultru.
Eto isplativije ti je preći na mini 15.
Nadam se da sam pomogao. I da sam te nagovorio da uzmeš pretplatu
Laertes wrote:Eine frage, mirza:
Ako je moja tv na tebi onda samo ti odeš i završiš. Jer ultra nije vezana nizakoga
Nije pitanje, vec samo komentar:
kad su ono eronetovci zaskakviali narod i uvaljivali im "besplatne" telefone samo da potpisu nesto, nisu trazili nikakav CIPS.
Jebo ga CIPS da ga jebo.
Nista mi mrze nije nego ici po to govno 15 kilometara sa posla, pa opet nazad jer moronska drzava nema valjda informaticke pismenosti da ti dozvoli da potvrdu vadis u najblizem centru. A ne znam ni koji qurac to ikome sluzi.
Ako ti ne platim racun ukines liniju i vozdrica. Nije valjda ce me neko po adresi traziti kad se i racuni salju e-mailom, placaju m-bankingom, ili vezu na trajne naloge.
Last edited by drug_profi on 26/06/2016 23:47, edited 1 time in total.
kakaljin wrote:
Eto isplativije ti je preći na mini 15.
Nadam se da sam pomogao. I da sam te nagovorio da uzmeš pretplatu
Hehe pomogao jesi u svakom slucaju , a da li cu preci to cu jos razmisliti , sve je to super i privlacno ali u drugu ruku imas i obavezu svaki mjesec davati 17,55KM , nije puno , znam , ali ko zna sta se moze desit pa da nemas ni to
kakva je naplata 3g interneta u romingu ? . Konkretno me zanima za hrvatsku, mjesecno imam 256mb full brzinu i poslije toga sporu koja se ne naplacuje dodatno. Da li gule za koristenje mobilnih podataka u roamingu
drugi profil wrote:Nije pitanje, vec samo komentar:
kad su ono eronetovci zaskakviali narod i uvaljivali im "besplatne" telefone samo da potpisu nesto, nisu trazili nikakav CIPS.
Jebo ga CIPS da ga jebo.
Nista mi mrze nije nego ici po to govno 15 kilometara sa posla, pa opet nazad jer moronska drzava nema valjda informaticke pismenosti da ti dozvoli da potvrdu vadis u najblizem centru. A ne znam ni koji qurac to ikome sluzi.
Za cips se u potpunosti slažem. Još kada kažu da vrijedi 6 mjeseci.
Meni se čini da cips se sada može vaditi u najbližoj pošti koja ima cips šalteru. Ali nisam siguran jeli još uvijek podijeljeno po opštinama
drugi profil wrote:Nije pitanje, vec samo komentar:
Jebo ga CIPS da ga jebo.
Eto kao dokaz da si drzavljanin BiH i da imas stalno prebivaliste, da znaju na koju adresu ce ti slati tuzbe ako zagusti
Nego mene zanima druga stvar , a odgovor vjerovatno necu dobiti na ovoj temi ali eto pitat cu posto je kod mene pola mahale tako "zavaljeno" od strane istih koji su davali mobitele i pretplate na licnu kartu bas svakome , kako oni misle to poslije naplatiti , uzeo covjek mobitel za 1KM i koristit ce pretplatu dok mu je ne ukinu zbog neplacenih racuna , i kako ce oni poslije naplatit potrazivanja ?
Na kraju ce tuziti citavu BiH jer su tako uvaljivali telefone i pretplate.
amar1994 wrote:kakva je naplata 3g interneta u romingu ? . Konkretno me zanima za hrvatsku, mjesecno imam 256mb full brzinu i poslije toga sporu koja se ne naplacuje dodatno. Da li gule za koristenje mobilnih podataka u roamingu
Naplata je takva da ti je pametnije da ugasis prenos podataka kada predjes granicu.
amar1994 wrote:kakva je naplata 3g interneta u romingu ? . Konkretno me zanima za hrvatsku, mjesecno imam 256mb full brzinu i poslije toga sporu koja se ne naplacuje dodatno. Da li gule za koristenje mobilnih podataka u roamingu
Internet na telefonu obavezno ugasi jer te operateri u tim državama gule
Ili neka izvadi karticu skroz i zamijeni je sa njihovom:
Za samo 50 kuna u "Cheapest Surf & Call" start paketu dobivaš:
3 GB podatkovnog prometa
500 minuta prema svim mrežama u Hrvatskoj
pozive prema fiksnim mrežama u 16 europskih država po cijeni od samo 0,39 kn/min (0,05 EUR/min)*
10 kuna na računu
Naplata je takva da ti je pametnije da ugasis prenos podataka kada predjes granicu.
3 GB podatkovnog prometa
pozive prema fiksnim mrežama u 16 europskih država po cijeni od samo 0,39 kn/min (0,05 EUR/min)*
10 kuna na računu
kakaljin wrote:
3 GB podatkovnog prometa
10 kuna na računu
Zato ubuduće ako već moraš uzimati telfon preko operatera, onda samo Dual-sim verzije traži, gdje je samo jedan slot zaključan dok je drugi otključan (koliko znam), jer ta sloboda je (kao što vidiš) neprocjenjiva!
mirza_15 wrote:
100% nema ugovorne obaveze, a za M1 obrazac nisam 100% siguran, ali mislim da moze samo s licnom kartom.
Ako traze M1 i dokaz o zaposlenju bar i na pokaz , od toga nema nista. Hocu da znam kakve su mi opcije kao dugogodisnjem ultra korisniku.
Malo je cudno da moze samo na licnu kartu a bez da potpisujem bilo kakav ugovor i papire. Mislim da ipak ima neka caka tu , ali bih te zamolio da to ipak dobro provjeris pa se mozda presaltam na mini15 jer i ovako trosim 10KM mjesecno na ultru i 8KM bi davao drugom operateru za internet a tu su onda dvije kartice i zajebancije.. radije onda uzeti mini15 i rahat.
Samo licna karta i cips prijava prebivalista. Ja sam nezaposlen, a vec 10-tak godina na postpaidu, bitno je da si punoljetan. Lijepo ti Mirza govori... M1 ti traze samo ako si korisnik krace od 3 mjeseca a hoces da kupis neki aparat...ako si duze od 3 mjeseca ne treba ti ni M1.....samo licna.