SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#46251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 26/05/2021 10:13 .
Što se tiče čije glave lete ili ne lete, neće policiji otići glava zbog narkomana, nego zbog onih iznad, koji vrše distribuciju i prodaju, a koji se u 99% slučajeva ne drogiraju.
da nema konzumenata ne bi dobavljaci drugome napamet glavu skidali
de malo poslazi red stvari
Naslovnica

#46252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 26/05/2021 10:48
Što se tiče čije glave lete ili ne lete, neće policiji otići glava zbog narkomana, nego zbog onih iznad, koji vrše distribuciju i prodaju, a koji se u 99% slučajeva ne drogiraju.
U pravu si, ako stvari posmatraš bukvalno.
Tom logikom su narkomani krivi što je Pablo Eskobar radio to što je radio i što je zaratio sa državom, nije njegova krivica.
Nema narkomana - nema potražnje, nema dilera.
Isto kao i sa alkoholom.
A alkohola i droge je uvijek bilo i biti će.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#46253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

I jedno i drugo ste u pravu.....
EasyMan

#46254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Cinjenica je da niko od vas ne poznaje narkomana. Poznavati narkomana znaci zivjeti s njim ili biti blisko vezan za njega. Znam ih dosta, od drugova do clanova porodice. Cinjenica je da nijedan narkoman nije dobar covjek i nema dobru dusu sto nas narod cesto zna reci za njih kad mandrknu. Uzeli bi svakome iz usta, ukrali, oteli, ubili, samo da im bude dobro.
Moras biti ozbiljno retardiran da ih pravdas u bilo kom smislu.
Ove koje ja poznajem nisu imali tuzne sudbine i teske zivote.

@Naslovnica Ne moze niko garantovati da mu dijete nece biti narkoman, ali itekako moze sprijeciti ukoliko je imalo normalan i inteligentan. Imam slucaj u porodici gdje se s dokazima doslo i saopstilo roditeljima da im je dijete narkoman, oni kazu nema sanse i zalupe vrata, a svaki dan nestaju stvari iz kuce.

Isto tako ne znam nijednog koji se izlijecio, budu dobri godinu-dvije pa opet po starom.

Ko ih brani i pravda, u kuci mu bili!
Naslovnica

#46255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

EasyMan wrote: 26/05/2021 12:37 Cinjenica je da niko od vas ne poznaje narkomana. Poznavati narkomana znaci zivjeti s njim ili biti blisko vezan za njega. Znam ih dosta, od drugova do clanova porodice. Cinjenica je da nijedan narkoman nije dobar covjek i nema dobru dusu sto nas narod cesto zna reci za njih kad mandrknu. Uzeli bi svakome iz usta, ukrali, oteli, ubili, samo da im bude dobro.

@Naslovnica Ne moze niko garantovati da mu dijete nece biti narkoman, ali itekako moze sprijeciti ukoliko je imalo normalan i inteligentan. Imam slucaj u porodici gdje se s dokazima doslo i saopstilo roditeljima da im je dijete narkoman, oni kazu nema sanse i zalupe vrata, a svaki dan nestaju stvari iz kuce.

Isto tako ne znam nijednog koji se izlijecio, budu dobri godinu-dvije pa opet po starom.

Dvojica narkomana koje sam blisko poznavao su umrli. Prve komšije, otprilike isto godište, igrali se "izazgrdada" kao mali.
Nisu uopšte bili loši ljudi, ali ih je droga vremenom uništila, fizički i mentalno. Za jednog znam kako je počeo - na tribinama. pokopao oca, majku dotukao. Ona je prihvatila da se drogira tek kada je završio na bolničkoj postelji, kada je i umro, od sepse. Mene murija zvala kao prvog komšiju da budem svjedok prilikom pretresa. Ovaj drugi je upao u nekakvo čudno društvo odličnih učenika koji su bili u svom filmu, eksperimentisali sa svime što je došlo pod ruku. Iz tog društva on umro, jedan završio škole, doktorirao, žena-djeca, radi vani ekstra posao. Ova treća je došla do heroina, udala se, razvela, rehab jedan, drugi. Sada se čini OK, ali vidi se na njoj da nije dobra nikako.
To je ovako na prvu što mi pade na pamet.
Slažem se da mi kao normalni roditelji radimo na tome da izvedemo djecu na pravi put, ali to nije 100% garancija da u nekom periodu u životu naša djeca neće zaglaviti u paklu droge.
Zato se zaista trudim da ne reagujem na, bar po meni, neprimjeren način u smislu "sami su to birali, neka krepaju, ko im jebe mater narkomansku".
Niti ih branim, niti ih pravdam, samo razmišljam kao normalan čovjek. A nikada se ne zna šta život nosi, bilo kome od nas.
drug_profi

#46256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I po mom iskustvu, ko na igli zavrsi, najhumanije je i najbolje za sve eutanazirati ga.
EasyMan

#46257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Naslovnica wrote: 26/05/2021 13:28
EasyMan wrote: 26/05/2021 12:37 Cinjenica je da niko od vas ne poznaje narkomana. Poznavati narkomana znaci zivjeti s njim ili biti blisko vezan za njega. Znam ih dosta, od drugova do clanova porodice. Cinjenica je da nijedan narkoman nije dobar covjek i nema dobru dusu sto nas narod cesto zna reci za njih kad mandrknu. Uzeli bi svakome iz usta, ukrali, oteli, ubili, samo da im bude dobro.

Dvojica narkomana koje sam blisko poznavao su umrli. Prve komšije, otprilike isto godište, igrali se "izazgrdada" kao mali.
Nisu uopšte bili loši ljudi, ali ih je droga vremenom uništila, fizički i mentalno. Za jednog znam kako je počeo - na tribinama. pokopao oca, majku dotukao. Ona je prihvatila da se drogira tek kada je završio na bolničkoj postelji, kada je i umro, od sepse. Mene murija zvala kao prvog komšiju da budem svjedok prilikom pretresa. Ovaj drugi je upao u nekakvo čudno društvo odličnih učenika koji su bili u svom filmu, eksperimentisali sa svime što je došlo pod ruku. Iz tog društva on umro, jedan završio škole, doktorirao, žena-djeca, radi vani ekstra posao. Ova treća je došla do heroina, udala se, razvela, rehab jedan, drugi. Sada se čini OK, ali vidi se na njoj da nije dobra nikako.
To je ovako na prvu što mi pade na pamet.
Slažem se da mi kao normalni roditelji radimo na tome da izvedemo djecu na pravi put, ali to nije 100% garancija da u nekom periodu u životu naša djeca neće zaglaviti u paklu droge.
Zato se zaista trudim da ne reagujem na, bar po meni, neprimjeren način u smislu "sami su to birali, neka krepaju, ko im jebe mater narkomansku".
Niti ih branim, niti ih pravdam, samo razmišljam kao normalan čovjek. A nikada se ne zna šta život nosi, bilo kome od nas.
Ocigledno smo ti i ja totalne suprotnosti. Ti ih razumijes, ja ne. Od 6. razreda u katastrofalnom drustvu, domci, klosari, narkomani, itd... Nikada nista nisam uzeo, a sa svima se druzio. Ti ljudi jednostavno imaju problem u glavi.

Ne kazem da ti ne vjerujem, ali opet naglasavam nije poznavanje narkomana i narkomanije to sto ti je poznanik narkoman koji je umro od droge. Ima tu puno vise stvari koje se desavaju iza zatvorenih vrata, predoziranje, djela itd...
EasyMan

#46258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

drug_profi wrote: 26/05/2021 14:00 I po mom iskustvu, ko na igli zavrsi, najhumanije je i najbolje za sve eutanazirati ga.
I to sto prije :)
vjeshalica

#46259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 26/05/2021 11:19
vjeshalica wrote: 26/05/2021 10:48
U pravu si, ako stvari posmatraš bukvalno.
Tom logikom su narkomani krivi što je Pablo Eskobar radio to što je radio i što je zaratio sa državom, nije njegova krivica.
Nema narkomana - nema potražnje, nema dilera.
Isto kao i sa alkoholom.
A alkohola i droge je uvijek bilo i biti će.
:-)
da eto zaratio je radi strasti prodaje bez centa?
kao escobar nije imao dobit od prodaje?
kazem ti da poslozis stvari
dobit od prodaje, uticaj na sve zivo oko sebe pa cijeli svijet, upravo zahvaljujuci kretenima koji vide u tome spas, a zapravo najocigledniji primjer propadanja.
ne znam koliko si u toku,ali evo pretpostavimo,da je istina ono sto je napisano juce/prekjuce da je moguci motiv ubistva dva policajca 200kg skanka...zna se koliko roba kosta i ko je koristi,
odose dva zivota pod zemlju,a vidi i logicno je da je droZa motiv,golfa 6 ima svugdje za ukrast i prevazidjen je plijen za toliku akciju i poduhvat prema dva obicna policajca,u ovom gradu
fuj, zato mrzim sve odreda,oni koji konzumiraju,oni koji rasturaju,sve ih treba ko pedofilcuge u visoku pec pobacat
Naslovnica

#46260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

OK, svako ima pravo na svoje mišljenje, sviđalo se to nekome ili ne.
Idemo dalje za iste pare. :thumbup:
smijesni_ste

#46261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Pogledaj što se govnar sriktao, frizurica, košulja..ebo pleme ...

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/65 ... a-migranta
preselio na ahiret

#46262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by preselio na ahiret »

Juka Jebach wrote: 20/05/2021 18:04 https://www.youtube.com/watch?v=porXqGsTqZ8

mogu da se kladim da je ovaj i meni maznuo bajk, samo da ga nadem hahahahhaa
Danas na cvili vidim lika ko da je drogiran vodi pita osisanog do koze,mozda je to taj pa ga osisao da se ne prepozna.Jadan ker trese se sav.
foxlife

#46263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Zanimljivo je kako su ti klosari kad pricaju sa ljudima ljubazni
Ono prave se kao da pricas s majkom terezom
Posebno prema penzionerima gospodjo neka ja cu evo ja cu pomoci itd
Preljubazni su i cim se tako ponasaju znas da pokusavaju nesto ukrasti ili prevariti
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#46264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Danas na Vojnickom je stradao covjek. Pao sa cetvrtog sprata, Jel samoubistvo ili nesretan slučaj ne znam. :roll:
moonca

#46265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

foxlife wrote: 27/05/2021 07:30 Zanimljivo je kako su ti klosari kad pricaju sa ljudima ljubazni
Preljubazni su i cim se tako ponasaju znas da pokusavaju nesto ukrasti ili prevariti
Ako ostane na pokusaju, dobro je... zavisi i od zrtve.. koliko je oprezna..ali je ipak bolje, nego bilo koji fizicki napad...ili slucaj kad je zapalio zenu..koja mu je navodno, nekad dala novac-proseci .
foxlife

#46266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

moonca wrote: 27/05/2021 16:23
foxlife wrote: 27/05/2021 07:30 Zanimljivo je kako su ti klosari kad pricaju sa ljudima ljubazni
Ako ostane na pokusaju, dobro je... zavisi i od zrtve.. koliko je oprezna..ali je ipak bolje, nego bilo koji fizicki napad...ili slucaj kad je zapalio zenu..koja mu je navodno, nekad dala novac-proseci .
pa nije svaki takav
govorim generalno kako se ponasaju posebno kad nesto planiraju
mali_balon

#46267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

sime_cipol wrote: 27/05/2021 13:27 Danas na Vojnickom je stradao covjek. Pao sa cetvrtog sprata, Jel samoubistvo ili nesretan slučaj ne znam. :roll:
Na zalost samoubistvo, veoma intelegentan momak, mislim da ja 2 faksa zavrsio.....
Sociolog

#46268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

mali_balon wrote: 27/05/2021 16:31
sime_cipol wrote: 27/05/2021 13:27 Danas na Vojnickom je stradao covjek. Pao sa cetvrtog sprata, Jel samoubistvo ili nesretan slučaj ne znam. :roll:
Na zalost samoubistvo, veoma intelegentan momak, mislim da ja 2 faksa zavrsio.....
Izvini sto se javljam, jel bio mlad tip, ispod 35 ili? Jel makar imao posao, ili ga je nazalost nepravda dotukla i lose stanje u drzavi?
Ne moze puno ljudi 2 faxa zavrsit
mali_balon

#46269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Sociolog wrote: 27/05/2021 17:31
mali_balon wrote: 27/05/2021 16:31
Izvini sto se javljam, jel bio mlad tip, ispod 35 ili? Jel makar imao posao, ili ga je nazalost nepravda dotukla i lose stanje u drzavi?
Ne moze puno ljudi 2 faxa zavrsit
Nisam siguran za godiste, neko rece da je 1978, ja ga znao iz vidjenja i onako beze suplje. Ne bi da grijesim dusu, ali mislim da je on od onih intelegentnih ljudi koji su na granici da izgube razum skroz.....pricas s njim i sve ok ali imas neki feeling da nesta nije ok pokret nevezan komentar nije sad da je bio nasilan ili lupao gluposti, normalan fin ali bilo je ono nesta....jbga ne znam kako da objasnim
sime_cipol

#46270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Zivio je u Hasana Suceske 6.
Mislim da se Dejan zvao. Otac Milos. Cijeli rat su u naselju proveli. Regularan momak 1000%, pozdrav uvijek, nikada nisam cuo da se neko pozalio na njega ni za najmanju glupost.
mali_balon

#46271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

sime_cipol wrote: 27/05/2021 20:40 Zivio je u Hasana Suceske 6.
Mislim da se Dejan zvao. Otac Milos. Cijeli rat su u naselju proveli. Regularan momak 1000%, pozdrav uvijek, nikada nisam cuo da se neko pozalio na njega ni za najmanju glupost.
Jeste Dejan. Vidio kada su oca proveli iza zgrade da ga vidi...tuga brate...u tom svemu kontam sreca pa tad nije bilo djece na igralistu iz zgrade...
Kontam koja tuga momak potencijal intelegentan kulturan fin.......a neki klosari zivot prozive ko zohari....a ovakvi ljudi zavrse ovako
Last edited by mali_balon on 27/05/2021 20:57, edited 1 time in total.
sime_cipol

#46272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

mali_balon wrote: 27/05/2021 20:53
sime_cipol wrote: 27/05/2021 20:40 Zivio je u Hasana Suceske 6.
Jeste Dejan. Vidio kada su oca proveli iza zgrade da ga vidi...tuga brate...u tom svemu kontam sreca pa tad nije bilo djece na igralistu iz zgrade...
Pamtim ga i po tome dok smo svi mi pucali fudbala ili basketa on je redovno igrao tenis.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Mozak je najvazniji organ
Sociolog

#46274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Umrla je vrhunska doktorica, urgenticarka iz Hitne.dr. Veža.

Pokoj je dushi, koliko je samo mladje raje u 3 smjeni vratila iz mrtvih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Da zaklina rip
Post Reply