Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#46251 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Cinemax 2 18.35.

Za scenarij filma zaslužan je Larry Doyle, scenarist komedije Looney Toones: Ponovno u akciji i jedan od scenarista Simpsona. Ovaj film često opisuju kao ‘cartoonish’ komediju koja podsjeća na epizode Toma i Jerryja. Holden i Banky najbolji su prijatelji i autori popularnog stripa. Izvrsno se slažu sve dok ne upoznaju Alyssu, također crtačicu stripova. Holden smatra kao su on i Alyssa stvoreni jedno za drugo, ali tada sazna da je ona lezbijka. Ipak je uspijeva uvjeriti da mu pruži priliku. Dok su njih dvoje zajedno, Banky je ljut i nesretan. Pravi sukob izbija kada Holden sazna da nije prvi muškarac u njenom životu, a potom i sve iz Alyssine prošlosti.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G3:

Image

Image

HRT3 14.00.

Vlade padaju, vojske se sukobljavaju, ljubav traje. Niti proslavljene novele Borisa Pasternaka utkane su kinematografsku uzvišenost Doktora Živaga, filma kojega je Američki filmski institut uvrstio među sto najboljih američkih filmova. Ovaj je grandiozni film ekranizacija glasovitog poluautobiografskog romana Borisa Pasternaka Doktor Živago. Godine 1958. Pasternak je dobio Nobelovu nagradu za taj roman, no sovjetske vlasti natjerale su ga da je odbije. Umro je 1960. godine. Film je nagrađen Oscarima za scenarij, snimateljski rad (Freddie Young), scenografiju (John Box, Terry Marsh, Dario Simoni), kostime (Phyllis Dalton) i muziku (Maurice Jarre).

Film na TV-u
BJB

#46252 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BJB »

Imagenije los uopste, n3ocekivan kraj.
TAFKAP

#46253 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by TAFKAP »

i početak...
i ime filma, i godina produkcije, i režija, i scenario, i, i, i, ...
nemoj to

#46255 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

Bad times at the el royale pravio fan Tarantina, odlican film.
karanana

#46256 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Da, osjeti se tarantino.
Solidan film. S obzirom na jos jednu karanana filmsku godinu, jedan od boljih ove godine. 7/10
plagijator1975

#46257 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by plagijator1975 »

nemoj to wrote:Bad times at the el royale pravio fan Tarantina, odlican film.
Ima li negdje titl za ovaj film?
nemoj to

#46259 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

plagijator1975 wrote:
nemoj to wrote:Bad times at the el royale pravio fan Tarantina, odlican film.
Ima li negdje titl za ovaj film?

Na titlovima nema, a oni su najbolji cini mi se..

Tek je i izašao 1080 snimak prije par dana
nemoj to

#46260 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

karanana wrote:Da, osjeti se tarantino.
Solidan film. S obzirom na jos jednu karanana filmsku godinu, jedan od boljih ove godine. 7/10
A ustvari kad kucaš best movies of 2018 naci ces bar 10 vrh filmova :D
karanana

#46261 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

nemoj to wrote:
Nako vala.... black panther, avengers....mozda nisam u tom fazonu. Anihilation mi je bio los, hereditary osrednji, quiet place isto srednja zalost i nelogican...koji je tebi najfilm 2018?

Evo gledam rotten tomato listu. Ima tu ok naslova i interesantnih top filmova koje nisam pogledo pa su mi ko preporuke. Vecinom van holivuda.
nemoj to

#46262 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

karanana wrote:
nemoj to wrote:
Nako vala.... black panther, avengers....mozda nisam u tom fazonu. Anihilation mi je bio los, hereditary osrednji, quiet place isto srednja zalost i nelogican...koji je tebi najfilm 2018?
Idem Ready Player One..

Jebo marvel kad pricamo o filmovima definitivno ne brojim njih u tu široku sliku filmova, to je zabava neka.

Da mi kazes da moram dodati još 5 evo..

Upgrade

Love Simon

Searching

A quiet place definitivno strašno dobar horror.

I ovaj Kruzov fallout vrhunski urađen.

Izletio je i Sicario 2 koji je možda mrvicu slabiji od keca..

Blackkk recimo nisam gledao, Creed 2 nisam gledao..

Itekako ima mnooogo dobrih filmova svake godine, al' svake godine ista prica...

Kad ono za 15 godine ce se gledati ovi filmovi koji su sad izašli kao mi ove iz 90ih i pocetak 2000ih.
Point.

#46263 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Dobar film. Po istinitoj priči.

Image
johnnykola

#46264 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ponedjeljak i večer s ponedjeljka na utorak:

Image

Cinemax 20.00.

Odličan film. Slažem se za sve s ovim čovom (slijede spojleri):

Image

Image

Cinemax pedeset minuta iza ponoći.

U središtu su filma, nastalog prema djelu sjajnog Paula Austera, vlasnik prodavaonice cigareta u Brooklynu (H. Keitel) i njegovi kupci od kojih svaki za sebe nosi jednu priču. Glavni likovi prisutni su u svih pet priča. Prva priča "Paul" slijedi udovca i romanopisca Paula Benjamina čija je žena poginula u pljački banke. Jednom prilikom Benjamin gotovo strada na ulici od jurećeg kamiona kada ga spašava mladi crnac Rashid. U znak zahvalnosti, pisac ga ugošćuje u svom stanu i ponudi mu da neko vrijeme žive zajedno.

Rashid je središnji lik druge priče. Paula posjećuje Rashidova teta koja mu priopći da je mladićevo pravo ime Thomas Cole i da je nedavno doznao kako je njegov otac Cyrus Cole živ i da ga želi pronaći. Kada ga susretne, slaže da je njegovo ime Paul Benjamin.

Vlasnik prodavaonice cigareta Auggie (H. Keitel) također je iznenađen posjetom svoje bivše žene koja mu priopćava da mu je kćer trudna i da je narkomanka. Neugodno iznenađenje doživjet će i Paul koji od Rashida doznaje da ovaj posjeduje 6000 dolara koje je dobio od svog prijatelja Creepera koji je pak organizirao nedavnu pljačku banke.

Uz to što je ovaj film maštovit, inteligentan i intrigantan, krasi ga i sjajna glumačka ekipa.

Image

HBO 11.50.

Snimljen u oktobru 2017. u Royal Areni u Kopenhagenu, Distant Sky prikazuje nevjerojatan i trijumfalan koncert uživo Nick Cavea & The Bad Seedsa. Izvedba skladbi s novog albuma Skeleton Tree uz njihov osnovni katalog, prvi nastupi benda u tri godine izazivali su ekstatičnu reakciju obožavatelja, kritičara i samog benda, obnovivši dubok i intiman odnos gdje god su nastupili. Hvaljena turneja benda počela je u Australiji u januaru 2017. prije nego što je prošla cijeli SAD-e i završila u Europi, s nekim od najboljih recenzija njihove bogate karijere.

Film na TV-u
johnnykola

#46265 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

The Man with the Iron Mask iz 2017. Vrlo dobar. Nacisti visokorangiranom naša slavenska braća došla glave. Takav je vrhunski debil, zločinac i pakaš bio da ga je Hićo sam prozvao čovjekom sa željeznim srcem.
nemoj to

#46267 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

Kaligrafija wrote:The House That Jack Built (2018)

Image

Ne znam da li da preporucim ili ne...lud film skroz, moze se reci art, ali i nije, ne znam gdje bi ga svrstao, definitivno jedan od bolesnijih koje sam gledao...film ima i rep i vrat, sto bi se reklo, mada cesto ne izgleda tako. Kraj briljantan... Film sniman iz perspektive jednog serijskog ubice, njegova razmisljanja, nedostatak osjecanja i empatije jednog psihopate, prozet dijalogom sa likom koji se ne pojavljuje do samog kraja, nisam siguran jel simbolizuje smrt ili djavola, taj lik...?!

Reditelj je ludi Lars fon Trier, mozda je jedini ludji film od ovoga njegov Antichrist, za koji i sad ne znam sta sam gledao...mislim znam, ali ne znam... :lol:

Uloge: Matt Dillon (bas uloga za njega, mislim da je i u stvarnosti psihopata... :D ), Bruno Ganz i Uma Thurman (skroz nebitna, cudi me da je prihvatila ovakvu ulogu, haman pa statista...valjda se guraju kod Larsa ko nekad kod Wuddy Alena)...

Horor, drama, triler...meni horora nije vidjelo...
Imdb: 7,2
https://m.imdb.com/title/tt4003440/

Gledao sat vremena cim je izašao i stavio na pauzu do maloprije izdržao još 40 minuta i onda sam zbrzao da što prije proleti..

A sta reci u momentima odlican u momentima takav smor da prosviraš mozak sebi, previše glumljenja umjetnosti..
Što inace ne zamjeram sekunde, al' ovdje bukvalno od 2 i po sata filma smaračka priča ide nekih sat i 50 minuta što je previše previše je!

Ma ja se divim ljudima koji su ovo pogledali u komadu.
Point.

#46268 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

nemoj to wrote:

Image

Ne znam da li da preporucim ili ne...lud film skroz, moze se reci art, ali i nije, ne znam gdje bi ga svrstao, definitivno jedan od bolesnijih koje sam gledao...film ima i rep i vrat, sto bi se reklo, mada cesto ne izgleda tako. Kraj briljantan... Film sniman iz perspektive jednog serijskog ubice, njegova razmisljanja, nedostatak osjecanja i empatije jednog psihopate, prozet dijalogom sa likom koji se ne pojavljuje do samog kraja, nisam siguran jel simbolizuje smrt ili djavola, taj lik...?!

Reditelj je ludi Lars fon Trier, mozda je jedini ludji film od ovoga njegov Antichrist, za koji i sad ne znam sta sam gledao...mislim znam, ali ne znam... :lol:

Uloge: Matt Dillon (bas uloga za njega, mislim da je i u stvarnosti psihopata... :D ), Bruno Ganz i Uma Thurman (skroz nebitna, cudi me da je prihvatila ovakvu ulogu, haman pa statista...valjda se guraju kod Larsa ko nekad kod Wuddy Alena)...

Gledao sat vremena cim je izašao i stavio na pauzu do maloprije izdržao još 40 minuta i onda sam zbrzao da što prije proleti..

A sta reci u momentima odlican u momentima takav smor da prosviraš mozak sebi, previše glumljenja umjetnosti..
Što inace ne zamjeram sekunde, al' ovdje bukvalno od 2 i po sata filma smaračka priča ide nekih sat i 50 minuta što je previše previše je!

Gledo pola sata i premotao do kraja. Mrzim ovakve prepotentne filmove. Nisam uopšte vidio da je onaj danski smarač iza filma, inače ga ne bih ni gledao nikako.
berenice

#46269 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by berenice »

nemoj to wrote:

Image

Hvala.
karanana

#46271 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Suljke
Point.

#46272 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Odličan film. Smiješan ali i aktuelno strašan. Usudio bih se reći fenomenalno urađeno.

Image
nemoj to

#46273 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nemoj to »

https://www.imdb.com/title/tt1614989/

Norveški strašan velika vecina vec gledala, oni koji nisu ne znaju sta su propustili.
johnnykola

#46275 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT1 20.05.

Putovanje kroz vrijeme, a ono, ustvari, lijepa priča o odnosu oca i sina.<3 Pogledajte About Time, poster ne govori puno o tome koliko je to odličan film. Na pravom mjestu i u pravo vrijeme u njemu ide:

:( Ipak - :-D

Image

HRT3 23.05.

Modni fotograf Dick Avery (F. Astaire) u potrazi je za pozadinom koja bi imala intelektualni štih za prilično praznoglavi model i izabere knjižaru u Greenwich Villageu. Kad je fotografiranje završeno, trgovina je u neopisivom neredu na veliko zaprepaštenje i nezadovoljstvo sramežljive prodavačice Jo Stockton (A. Hepburn). Da popravi stvar, Avery ostane i pomaže u čišćenju. Kad Avery s urednicom vodećeg modnog magazina Maggie Prescott (K. Thompson) pregledava fotografije iz knjižare, u pozadini se nazire Jo. Oboje su zadivljeni njezinim izgledom i ponude joj ugovor. Jo ga prihvati jedino zbog puta u Pariz.

Smiješno lice je muzički film sa skladbama iz istoimenog broadwayskog mjuzikla iz 1927., Georgea i Ire Gershwin, ali se njegova radnja drastično razlikuje od mjuzikla. Film je nominiran za četiri Oscara, a redatelj za Zlatnog lava u Veneciji 1958.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu G2:

Image

Film na TV-u
Post Reply