Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4626 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:U svakom slučaju sa pomenutim trojcem nećeš pogriješiti. Ova krem Delta sa pika djeluje dosta dobro...ako su neki ovdje na nju mislili.
Vidjecemo, mada sam covjek za velike limuzine i kupee :thumbup:

@Sodom-jednom Lanca uvijek Lanca :kiss:
commendatore

#4627 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

vala Spider sa multijetom je ekstravaganza koju cu si priustit ako mi upale neke solucije.... bijeli ili crven.... prelijep je do boga.... zadnji kraj ko san prednji ko dva...

Image

šteta velika, samo što je 1+1 :-?
ElRe

#4628 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Ne znam koliko ti je pametna kupovina Delte, ako racunas da ces je i ti nekada prodavati. Moguce je da je to jedan od zadnjih modela Lancie. Y ce se proizvoditi jos 1-2 god, a o novim modelima nema nikakvih ni najava. Moguce je da ce Lanciu zadesiti sudbina Rovera, Saaba.
citroen xm

#4629 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Ja i dalje kontam da će je strefiti neki kinezi i indijci pa oživjeti. Pare čuda rade, a oni prepoznaju ime i istoriju više nego u matičnim zemljama tih brendova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4630 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Itekako to uzimam u obzir. Ionako je to auto tesko za prodati, a tek ako bude imalo i balast penzionsanog/ugasenog brenda, to ce tek biti veselje :roll:

Opet kao istinski ljubitelj marke smatram da moze biti samo italijanska ili neka se ugasi.

Istocnjaci jos uvijek samo kopiraju bez da razumiju smisao i sustinu i bojim se da bi rezultat mogao biti katastrofalan.

Naravno, uvijek postoji mogucnost da se i drukcije sve odigra i rado bih da me se dematuje :thumbup:
ElRe

#4631 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Bato - Land/Range Rover, Jaguar i Volvo nikada nisu bili bolji.
Zamisli kako bi Alfi i/ili Lanciai bilo da ih zadesi ista sudbina ;-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4632 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.
Seawolf

#4633 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

ElRe wrote:Bato - Land/Range Rover, Jaguar i Volvo nikada nisu bili bolji.
Nije usporedivo.

Kupovinom Land Rover/Jaguara i kupovinom Volva, Indijci, odnosno Kinezi su kupili i razvojne centre i tvornice na teritoriji EU.

Kupovinom Lancie, ili Alfe, došlo bi se samo do brenda i ni do čega drugog. Kompletan know-how i tehnologija bi ostali u Fiatu.
530i

#4634 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

konektovan wrote:Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.

Au, brate, ovo si baš odvalio.

Kao što seawolf reče, fol je u know-how-u. Industrija koja stoji iza Fiata, tj. FCA grupacije je ogromna i teško da će ikad propasti. Kolateralna šteta jesu neke manje marke tipa Lancie, ali koliko je još tih talijanskih, francuskih, britanskih, pa i njemačkih propalo ili utopljeno u druge...veliki broj.
ElRe

#4635 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Seawolf wrote:
ElRe wrote:Bato - Land/Range Rover, Jaguar i Volvo nikada nisu bili bolji.
Nije usporedivo.

Kupovinom Land Rover/Jaguara i kupovinom Volva, Indijci, odnosno Kinezi su kupili i razvojne centre i tvornice na teritoriji EU.

Kupovinom Lancie, ili Alfe, došlo bi se samo do brenda i ni do čega drugog. Kompletan know-how i tehnologija bi ostali u Fiatu.
To stoji, ali Lancia bi bila dobra dopuna npr LR/Jaguaru, a Alfa Volvu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4636 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Teska i nezahvalna tema.

Ko god da je kupi, kupit ce samo pravo na ime. U tom slucaju cisto sumnjam u bolji ishod od Krajzlera sa Lancia logotipom na grilu.

I da Talijani je jesu upropastili, ali oni su je i stvorili i izgradili joj ime.
konektovan

#4637 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

530i wrote:
konektovan wrote:Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.

Au, brate, ovo si baš odvalio.

Kao što seawolf reče, fol je u know-how-u. Industrija koja stoji iza Fiata, tj. FCA grupacije je ogromna i teško da će ikad propasti. Kolateralna šteta jesu neke manje marke tipa Lancie, ali koliko je još tih talijanskih, francuskih, britanskih, pa i njemačkih propalo ili utopljeno u druge...veliki broj.
Sta sam odvalio???? :mrgreen:
Kakve bolan manje kompanije?? Nije bas lancia bila tako mala kompanija. Fiat i njegovo rukovodstvo su iskljucivi krivci za propast lancie, pa i alfe. Rezali su troškove tako što smanjuju proizvodnju ili potpuno ukidaju, dok i
sami ne propadnu. Znam da nije isto porediti kupovinu volva ili lancie, ali i pored toga, mislim da bi se mogla ozivjeti uz novog vlasnika, sa vjerovatno nekom novom ili posudjenom tehnologijom.
Ned071

#4638 Re: Alfa Romeo

Post by Ned071 »

:mrgreen: Jak nou hau upm... Da ti povazdan lampice gore na tabli...
konektovan

#4639 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Ned071 wrote::mrgreen: Jak nou hau upm... Da ti povazdan lampice gore na tabli...
Nije bas da je tako :mrgreen: ali spominju know how ko da je svemirska tehnologija. :mrgreen:
Seawolf

#4640 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

Najbolje rješenje za očuvanje imena Lancia je da ga sadašnji vlasnik pridoda uz neke iz svoga portfolio-a uspješnih proizvoda.

Npr. Lancia Doblo, Lancia Ducato, ili Lancia Eurocargo.

Ili, recimo Lancia Phedra 8x4/4 kiper.

Ne bi bilo prvi put da takva vozila nose naziv Lancia.
konektovan

#4641 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Seawolf wrote:Najbolje rješenje za očuvanje imena Lancia je da ga sadašnji vlasnik pridoda uz neke iz svoga portfolio-a uspješnih proizvoda.

Ja mislim da bi Bata skocio u provaliju, kad bi takav scenarij dozivio?! :mrgreen:
Seawolf

#4642 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

Evo iza Importanea, plavi Stelvio Q4, na diplomatskim (srbijanskim) tablicama.

Dobar.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4643 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Bili su i autobusi Lancia :)

U Zagrebu bili gradski :thumbup:

Ma vidi sta god bi donosilo svjezu lovu i ozivilo cash flow skroz je prihvatljivo u ovoj situaciji.

Znas koliko vlasnika Mercedesa SL libo kara sto isti znak imaju i kamioni :D
konektovan

#4644 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:Bili su i autobusi Lancia :)

Ma vidi sta god bi donosilo svjezu lovu i ozivilo cash flow skroz je prihvatljivo u ovoj situaciji.

Ali seawolf spominje scenarij samo sa privrednim programom. :D
Seawolf

#4645 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

konektovan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Bili su i autobusi Lancia :)

Ali seawolf spominje scenarij samo sa privrednim programom. :D
Samo zato što su nazivi teretnjaka Doblo, Ducato, Daily i Eurocargo, poznatiji široj publici.

A lijepo bi zvučalo i Lancia Citadis, Lancia Crossway i Lancia Evadys (autobusi).
530i

#4646 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

konektovan wrote: Sta sam odvalio???? :mrgreen:
Kakve bolan manje kompanije?? Nije bas lancia bila tako mala kompanija. Fiat i njegovo rukovodstvo su iskljucivi krivci za propast lancie, pa i alfe. Rezali su troškove tako što smanjuju proizvodnju ili potpuno ukidaju, dok i
sami ne propadnu. Znam da nije isto porediti kupovinu volva ili lancie, ali i pored toga, mislim da bi se mogla ozivjeti uz novog vlasnika, sa vjerovatno nekom novom ili posudjenom tehnologijom.
Odvalio si sve, za početak raspitaj se o vlasnicima FCA kompanije.

Druga stvar, priča o Lanciji je završena kad je kupljena od Fiata i počela koristiti tehnologiju Fiata...to su ista auta samo prepakovana. Kao da kažeš da je Škoda nešto sasvim drugo u odnosu na VW. Nije im se isplatilo i svelo se sve na jedan model trenutno, a u budućnosti možda i nijedan. Kao što rekoh već, kamaru ima kompanija koje su ugašene ili se utopile u druge, a i masa je onih koji prodaju ista auta u malo drugačijim karoserijama.

Da neko drugi i kupi i oživi Lanciu, šta bi napravio? Prepakovanog Volva, Golfa, Pežoa, Toyotu ili bilo šta drugo. Prošla su vremena malih samostalnih proizvođača auta u iole većim serijama.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4647 Re: Alfa Romeo

Post by mk ultra »

Seawolf wrote:Evo iza Importanea, plavi Stelvio Q4, na diplomatskim (srbijanskim) tablicama.

Dobar.
Konkurencija je ooogromna...
Me_again

#4648 Re: Alfa Romeo

Post by Me_again »

Seawolf wrote:Najbolje rješenje za očuvanje imena Lancia je da ga sadašnji vlasnik pridoda uz neke iz svoga portfolio-a uspješnih proizvoda.

Ta priča je prošlost, koju imalo pametan čovjek da ne kažem neki bizMismen ne može da puši u ovoj novoj 2018 godini.
To su sentimeni iz prošlosti. Koja Lancia, čime se to ista pokazala u široj javnosti ? Kojim kvalitetima i pouzdanošču ?
Ko će danas kupiti auto samo zato što se zove Lancia ? Ja prvi neču.
530i

#4649 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

Za Lanciu je najbolje da se fokusiraju na proizvodnju dijelova, održavanje i restauraciju dosadašnjih modela. Time bi održali što veći broj auta u životu i barem radili na očuvanju nekadašnjeg renomea.

Realno je ovaj trenutni Ypsilon samo ružniji i skuplji Punto.
Seawolf

#4650 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

mk ultra wrote:
Seawolf wrote:Evo iza Importanea, plavi Stelvio Q4, na diplomatskim (srbijanskim) tablicama.

Dobar.
Konkurencija je ooogromna...
Jeste. Nikada veća ...

Audi Q5, BMW X3, Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Range Rover Velar, Mercedes-Benz GLC.

Jesam li koga zaboravio?
Post Reply