Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vala Spider sa multijetom je ekstravaganza koju cu si priustit ako mi upale neke solucije.... bijeli ili crven.... prelijep je do boga.... zadnji kraj ko san prednji ko dva...
Ne znam koliko ti je pametna kupovina Delte, ako racunas da ces je i ti nekada prodavati. Moguce je da je to jedan od zadnjih modela Lancie. Y ce se proizvoditi jos 1-2 god, a o novim modelima nema nikakvih ni najava. Moguce je da ce Lanciu zadesiti sudbina Rovera, Saaba.
Ja i dalje kontam da će je strefiti neki kinezi i indijci pa oživjeti. Pare čuda rade, a oni prepoznaju ime i istoriju više nego u matičnim zemljama tih brendova.
Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.
konektovan wrote:Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.
Au, brate, ovo si baš odvalio.
Kao što seawolf reče, fol je u know-how-u. Industrija koja stoji iza Fiata, tj. FCA grupacije je ogromna i teško da će ikad propasti. Kolateralna šteta jesu neke manje marke tipa Lancie, ali koliko je još tih talijanskih, francuskih, britanskih, pa i njemačkih propalo ili utopljeno u druge...veliki broj.
konektovan wrote:Koji je to smisao i suština koje kinezi ne razumiju a zabari razumiju?! Zabari su sve svoje uništili, sami, i mišljenja sam da bi lancia više bila talijanska da su je kupili kinezi ili indijci, al' toliko su je usrali da se vjetovatno sad gadi i azijatima i da su sanse za kupovinu minimalne. Lancia se gasi, tu nema više spasa.
Au, brate, ovo si baš odvalio.
Kao što seawolf reče, fol je u know-how-u. Industrija koja stoji iza Fiata, tj. FCA grupacije je ogromna i teško da će ikad propasti. Kolateralna šteta jesu neke manje marke tipa Lancie, ali koliko je još tih talijanskih, francuskih, britanskih, pa i njemačkih propalo ili utopljeno u druge...veliki broj.
Sta sam odvalio????
Kakve bolan manje kompanije?? Nije bas lancia bila tako mala kompanija. Fiat i njegovo rukovodstvo su iskljucivi krivci za propast lancie, pa i alfe. Rezali su troškove tako što smanjuju proizvodnju ili potpuno ukidaju, dok i
sami ne propadnu. Znam da nije isto porediti kupovinu volva ili lancie, ali i pored toga, mislim da bi se mogla ozivjeti uz novog vlasnika, sa vjerovatno nekom novom ili posudjenom tehnologijom.
konektovan wrote:
Sta sam odvalio????
Kakve bolan manje kompanije?? Nije bas lancia bila tako mala kompanija. Fiat i njegovo rukovodstvo su iskljucivi krivci za propast lancie, pa i alfe. Rezali su troškove tako što smanjuju proizvodnju ili potpuno ukidaju, dok i
sami ne propadnu. Znam da nije isto porediti kupovinu volva ili lancie, ali i pored toga, mislim da bi se mogla ozivjeti uz novog vlasnika, sa vjerovatno nekom novom ili posudjenom tehnologijom.
Odvalio si sve, za početak raspitaj se o vlasnicima FCA kompanije.
Druga stvar, priča o Lanciji je završena kad je kupljena od Fiata i počela koristiti tehnologiju Fiata...to su ista auta samo prepakovana. Kao da kažeš da je Škoda nešto sasvim drugo u odnosu na VW. Nije im se isplatilo i svelo se sve na jedan model trenutno, a u budućnosti možda i nijedan. Kao što rekoh već, kamaru ima kompanija koje su ugašene ili se utopile u druge, a i masa je onih koji prodaju ista auta u malo drugačijim karoserijama.
Da neko drugi i kupi i oživi Lanciu, šta bi napravio? Prepakovanog Volva, Golfa, Pežoa, Toyotu ili bilo šta drugo. Prošla su vremena malih samostalnih proizvođača auta u iole većim serijama.
Seawolf wrote:Najbolje rješenje za očuvanje imena Lancia je da ga sadašnji vlasnik pridoda uz neke iz svoga portfolio-a uspješnih proizvoda.
Npr. Lancia Doblo, Lancia Ducato, ili Lancia Eurocargo.
Ili, recimo Lancia Phedra 8x4/4 kiper.
Ne bi bilo prvi put da takva vozila nose naziv Lancia.
Ta priča je prošlost, koju imalo pametan čovjek da ne kažem neki bizMismen ne može da puši u ovoj novoj 2018 godini.
To su sentimeni iz prošlosti. Koja Lancia, čime se to ista pokazala u široj javnosti ? Kojim kvalitetima i pouzdanošču ?
Ko će danas kupiti auto samo zato što se zove Lancia ? Ja prvi neču.
Za Lanciu je najbolje da se fokusiraju na proizvodnju dijelova, održavanje i restauraciju dosadašnjih modela. Time bi održali što veći broj auta u životu i barem radili na očuvanju nekadašnjeg renomea.
Realno je ovaj trenutni Ypsilon samo ružniji i skuplji Punto.