Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insaneinthebrain

#4626 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

sinoc nesto razmisljam, pa jbt zamisli da se nekom posle ponoci zapali kuca ili nesto slicno. ne mozes sam ni gasiti kad govna zavrnu vodu pa ti cekaj da ti vatrogasci dodju u pomoc :roll:
karanana

#4627 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

trebali bi ugasiti i struju i plin pa da ne dodje do te situacije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4628 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:trebali bi ugasiti i struju i plin pa da ne dodje do te situacije.
Kako se ti i mlada istusirate poslije izaponocne akcije?
karanana

#4629 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote:trebali bi ugasiti i struju i plin pa da ne dodje do te situacije.
Kako se ti i mlada istusirate poslije izaponocne akcije?
ma malo vode iz flashe za najkriticnije dijelove i potrosih boga oca na vlazne maramice. meni licno ne trebaju ali ona voli mirisaljvo i svjeze.
patnja, patnja.
vješalica

#4630 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

kupi bure sa vodom i instaliraj da imaš se za plaknut
sad ide ljeto uštedit ćeš i na struji ostavi da se ugrije voda i plakni se :P :mrgreen:
SPQR.SA

#4631 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by SPQR.SA »

http://youtu.be/J6yfBjv912Y

i to ovako teče više od pola godine, ulica Avde Hume.
Last edited by SPQR.SA on 10/04/2016 13:48, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4632 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

sad sam plaćao vodu
dali su mi neki upit da odgovorim...kao mini anketa

budući da nemam redukcija morao sam navesti da je usluga super... odnos prema musterijama zadovoljavajuci

a neki komentar... svega cega sam se sjetio je da nemaju karticno placanje

pa eto ako budete u černija plaćali gore naoružajte se činjenicama :D
karanana

#4633 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

sad sam placo i nisu mi dali upitnik.

pitanje: gdje je lociran zajednicki sat/mjerac za stubiste na osnovu kojeg mjere potrosenu kubikazu u haustoru (ili mjere kubikazu na nivou vecem od haustora kao sto je na primjer zgrada)?

a zasto ovo pitam?
pa recimo na primjer u ulazu ima 10 stanova. od toga 5 stanova ima ugradjene svoje individualne mjerace a 5 stanova placa po pausalu odnosno zajednickom mjerenju pa dijeljenju sa brojem stanara.
eh sad ako je taj zajednicki mjerac na ulazu u haustor onda se sva voda koja je usla izmjeri i naplati na 5 stanova a ovi koji imaju individualne mjerace plate isto tako tu vodu koja je usla. dakle oni koji su na zajednickom mjeracu placaju i vodu onima koji imaju individualne mjerace, ne?
neki

#4634 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by neki »

Od utroška kolektivnog mjerača se oduzme utrošak indvidualnih i ta se količina naplati onima koji nemaju indvidualnih mjerace
karanana

#4635 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

aha, znaci ima neka kalkulacija iza toga koja oduzima ove sto imaju individualne mjerace.
vješalica

#4636 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

karanana wrote:aha, znaci ima neka kalkulacija iza toga koja oduzima ove sto imaju individualne mjerace.
pa ne naplaćuje se to duplo
mjerač je pretpostavljam negdje u šahtu ispred tvoje zgrade kao što je tu npr kod mene i tu dođe lik i očita
a u haustoru ima 2-3 stana koji imaju svoje mjerače pa oni tamo očitaju koliko su oni potrošili
od ukupnog oduzme ove sa mjeračem i formira račun opet zavisno od broja priavljenih stanara
Eborg

#4637 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Eborg »

Meni je i dalje nejasno da u glavnom gradu jedne drzave na evropskom kontinentu vec skoro 2 godine nemam vode iza ponoci.

Kanisteri u kupatilu su mi postali svakodnevnica k'o '93.
Capsicum

#4638 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Eborg wrote:Meni je i dalje nejasno da u glavnom gradu jedne drzave na evropskom kontinentu vec skoro 2 godine nemam vode iza ponoci.

Kanisteri u kupatilu su mi postali svakodnevnica k'o '93.
Nisu jos dovoljno pokrali. Evo novi direktor vec trazi milione. Ne zna tacno za sta, ali treba, nek se ima... Glavni grad evropske drzave, a u stvari obicna vukojebina u kojem poslije 12 navece ne radi gradski saobracaj, nema vode, sigurnost katastrofa. Ma drzava i grad "za pozelit".

Ja se vise ni ne sjecam vremena kad smo imali uredno vodosnabdijevanje nocu. Stoka nas vratila 200 godina unazad. Samo molit Boga da ti u ta doba voda ne zatreba za nesto hitno. Pozar, malo dijete, bolest... Boli njih neka stvar.

Ja tvrdim da je nemoguce da je tolika nestasica vode da ne moze ni 5 dana u godini biti vode 24 sata dnevno! Isto tako, ako je vec nestasica, zasto se neko nije potrudio da izracuna koliko to tacno treba zavrnuti vodu da bi se dovoljno napunili rezervoari. Ovo sto sad rade je klasicna kurcobolja. Neko je odokativnom metodom rekao "zavrni od 12 do 5-6" i oni se sad toga drze ko pijan plota! Niti je potrosnja uvijek ista, niti su izvorista uvijek snabdjevena istom kolicinom vode, ali samo je jedno konstanta, ta fiksna redukcija. Zasto je nekad ne zavrne u 1 ujutro?! To je silovanje naroda u zdrav mozak! Jedino logicno objasnjenje ovakvog kretenskog ponasanja da se to radi zbog gasenja pumpi radi ustede elektricne energije.

Ali kao i sve u ovoj drzavi i ovdje je kadija te tuzi kadija ti sudi. Dok se ista bagra vrti u vlasti, evo vec preko 20 godina, takvim stvarima se nece stati u kraj. Nemojte mislit da je u pitanju nemar, radi se o klasicnom kriminalu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4639 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

mi na ilidzi imamo 24 sata dnevno još nam česme pucaju od pritiska

očito je neki drugi problem... možda famozna struja, možda jednostavno nikog nije briga, možda je kemin mali skontao da je najbolje da bude redukcija u naseljima gdje niko njegov ne živi

a možda ima i ona da neko izvlači pare iz vodovoda pa se vještački pravi veći problem nego što jeste
čim nema kartičnog plaćanja...meni je to sumnjivo

budući da nema ko drugi moram reći SDA mazija99% :thumbup:
starii

#4641 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by starii »

u ulici sumbul avde kod restorana avlija tece cista voda iz asfalta cijelu zimu i niko jos nije dosao da popravi...eto toliko o vodovodu i brizi za vodu...
calculator

#4642 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by calculator »

Ako ne platite vodu, nećete moći registrirati auto: Novi sistem naplate komunalija u KS-u
Nesposobnost pravosuđa i javašluk ViK-a trebaju građani da ispaštaju :shock: :? Nevjerovatno :( :(
insaneinthebrain

#4643 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

calculator wrote:
Ako ne platite vodu, nećete moći registrirati auto: Novi sistem naplate komunalija u KS-u
Nesposobnost pravosuđa i javašluk ViK-a trebaju građani da ispaštaju :shock: :? Nevjerovatno :( :(
pa nece ispastati oni koji placaju :-)
a ovi sto nece treba ih opaliti kako god je moguce
calculator

#4644 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by calculator »

insaneinthebrain wrote:
calculator wrote:
pa nece ispastati oni koji placaju :-)
a ovi sto nece treba ih opaliti kako god je moguce
Idiotizam, u svakom slučaju. Npr., vodomjer je registriran na mojoj nani koja ne posjeduje automobil. Do kojeg iznosa ona neće plaćati utrošenu vodu? Prekršajni zakon državi daje pravo da kaznu naplati oduzimenjem sredstva kojim je prekršaj načinjen - vode ili vodomjera?
izgubljena dusa

#4645 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by izgubljena dusa »

calculator wrote:
Idiotizam, u svakom slučaju. Npr., vodomjer je registriran na mojoj nani koja ne posjeduje automobil. Do kojeg iznosa ona neće plaćati utrošenu vodu? Prekršajni zakon državi daje pravo da kaznu naplati oduzimenjem sredstva kojim je prekršaj načinjen - vode ili vodomjera?
Vodu su oduzeli :roll: (oduzimaju svaku noc), znaci - ostalo je da oduzmu vodomjer
walk_M-A-N

#4646 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by walk_M-A-N »

starii wrote:
u ulici sumbul avde kod restorana avlija tece cista voda iz asfalta cijelu zimu i niko jos nije dosao da popravi...eto toliko o vodovodu i brizi za vodu...
Možda niko nije prijavio na anonimni telefon :)
http://m.avaz.ba/clanak/232157/vodovod- ... ni-telefon
tututuuuu

#4647 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

calculator wrote:
joj koji debilizam. siguran sam da se to kosi s nekim osnovnim nacelima obveznog prava.
vade_mecum

#4648 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

tututuuuu wrote:
calculator wrote:
joj koji debilizam. siguran sam da se to kosi s nekim osnovnim nacelima obveznog prava.
registrujes auto na zenu, mater, oca, nanu, dedu i eto...jesu pametni u 3 p.m. :skoljka:
karanana

#4649 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

Zavrnuli chetnici vodu. Nedjelja podne. Bagra.
tututuuuu

#4650 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

karanana wrote:Zavrnuli chetnici vodu. Nedjelja podne. Bagra.
nemoj im platiti neces auto moci registrirati. :D
Post Reply