Mora da si nabila mišića, ako kažeš da je bila fizička aktivnost, a ovo sto napisa da je bilo (bez hljeba, tijesta, slatka, voca, masnog), masno nisi trebala izbjegavati, to ti dodje kao neki keto ili LCHF, ja kad sam to prije dvije godine isprobao, gubio kilogram sedmično bez problemaplain vanilla wrote:Svaka cast na metabolizmusale07 wrote:Za tri mjeseca smrsao sa 104kg na 87kg, bez dodatnih fizickih aktivnosti.
Nijedan obrok nisam izbacio , uboicajeno jeo 2-3x dnevno.
Izbacio slatko,jednom u dva dana jeo red cokolade ili jedan kolac, uglavnom smanjo maksimalno.
Sokove skroz izbacio.
Hljeb i tjesteninu izbacio 95%, prije znao pojesti pola hljeba uz tanjir graha, a sad pojedem dva tanjira graha bez hljeba. Recimo kad odem vani da jedem narucim veliku porciju pilecih fileta i jedem bez hljeba.
Mozda kod drugih ne pali, al kod mene valjda dobar metabolizam pa idu kile dole ko lude.
Zena mi cesto kaze, ja da jedem ko ti imala bi 300kila, jer hladno za rucak pojedem 10 filovanih paprika ili 10-15sarmi ovisno od velicine. Navece kad legnem gledati film, dok nesto ima na stolu budan sam, cim nemam sta vise jesti zaspim![]()
Jedna od stvari koje sam skontao da nemaju puno kalorija a unistavaju glad jest kuhani kukuruz, ona mala konzerva oko 150kalorija, a znam je nekad pojest isto da sam pojeo kilo mesa![]()
Ja sam za dva mjeseca, uz reduciranu ishranu (bez hljeba, tijesta, slatka, voca, masnog) uz fizicku aktivnost, smrsala dvije kg. Dodje covjeku da se ubije.
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- mayab
#4626 Re: Mrsanje - nacini ?
-
emric
#4627 Re: Mrsanje - nacini ?
Raznolika ishrana i svaki dan poneki kilometar šetnje. Ni trčanja, ni razvlačenja nego normalnog hodanja.skafiskafsnjak wrote:Mrsanje - nacini ?
Ostalo je poznato - ne pretjeruj sa slatkišima, gaziranim sokovima, masnoćama. Jedi sve, ali umjereno. I pij dosta vode.
-
Kodi96
#4628 Re: Mrsanje - nacini ?
Pozdrav svima, zadnju godinu dana sam nabacila previse kilograma, do sad nisam imala iskustva sa dijetama
Trenutno za dorucak jedem krisku hljeba, u pitanju je neki crbi niskokaloricni hljeb, sa cijelim zrnima, a za rucak jedem kao i prije, samo u manjim kolicinama naravno i izbacila sam slatko, tjesteninu, bijeli hljeb, pite i tako
Interesuje me sta mislite da li ce to biti efikasno
Trenutno za dorucak jedem krisku hljeba, u pitanju je neki crbi niskokaloricni hljeb, sa cijelim zrnima, a za rucak jedem kao i prije, samo u manjim kolicinama naravno i izbacila sam slatko, tjesteninu, bijeli hljeb, pite i tako
-
moonca
#4629 Re: Mrsanje - nacini ?
Trebalo bi. Smanji przenu hranu--jos bolje izbaci.
- pirmin
#4630 Re: Mrsanje - nacini ?
Halle Berry se kune u keto-dijetu.
Njome, kaze, drzi i diabetes pod kontrolom.
Njome, kaze, drzi i diabetes pod kontrolom.
- VenomousV
#4631 Re: Mrsanje - nacini ?
Nista bez fizicke aktivnosti. Sve je to super, ali bi uz ta odricanja definitivno trebala ubaciti neki fitnes 3x sedmicno.Kodi96 wrote:Pozdrav svima, zadnju godinu dana sam nabacila previse kilograma, do sad nisam imala iskustva sa dijetama
- problemnatravunu
#4632 Re: Mrsanje - nacini ?
Ako hoćeš neke bitne rezultate, izbaci hljeb totalno, ali i krompir, rižu, kukuruz , uz to, kakve su ti fizičke aktivnostiVenomousV wrote:Nista bez fizicke aktivnosti. Sve je to super, ali bi uz ta odricanja definitivno trebala ubaciti neki fitnes 3x sedmicno.Kodi96 wrote:Pozdrav svima, zadnju godinu dana sam nabacila previse kilograma, do sad nisam imala iskustva sa dijetama
-
Kodi96
#4633 Re: Mrsanje - nacini ?
Zbog faxa nemam bas vremena za teretanu, na faxu boravim skoro cijeli dan 
-
moonca
#4634 Re: Mrsanje - nacini ?
Bilo bi dovoljno, ako od faxa do kuce dodjes pjeske-zavisi gdje i zivis-ali 5-6 km dnevno bi bilo ok.
-
Kodi96
#4635 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa dobroo, predjem i vise dnevno , vjerovatnoo
Nije da samo lezim kod kuce
Samo nemam bas vremena za nesto intenzivnije
Nije da samo lezim kod kuce
Samo nemam bas vremena za nesto intenzivnije
- VenomousV
#4636 Re: Mrsanje - nacini ?
Pocni sa hodanjem.
Skini neku aplikaciju da ti prati korake
Skini neku aplikaciju da ti prati korake
-
Strpljiva
#4637 Re: Mrsanje - nacini ?
Smanji hranu, ali nemoj tako restriktivno. Izbacuj jedno po jedno. Tesko je sve odjednom, onda ces zapadati u krize cesce. Fizicka aktivnost je pozeljna, ali nije preduslov. Ako mozes, izbaci veceru.Kodi96 wrote:Zbog faxa nemam bas vremena za teretanu, na faxu boravim skoro cijeli dan
-
Kodi96
#4638 Re: Mrsanje - nacini ?
Izbacila sam veceru
Zadnji obrok mi je oko 3 pola 4
Kao sto sam rekla za rucak jedem kao i do sad samo sto sam izbacila pojedine stvari(kao tjesteninu npr koja je glavni uzrocnik svega
)
I mislim da za sad djeluje pa cemo vidjeti
Kao sto sam rekla za rucak jedem kao i do sad samo sto sam izbacila pojedine stvari(kao tjesteninu npr koja je glavni uzrocnik svega
-
Strpljiva
#4639 Re: Mrsanje - nacini ?
Drzi se ovog, al nemoj se ni jesti ako posrnes. Samo nastavi opet sa zdravom ishranom. SretnoKodi96 wrote:Izbacila sam veceru
Kao sto sam rekla za rucak jedem kao i do sad samo sto sam izbacila pojedine stvari(kao tjesteninu npr koja je glavni uzrocnik svega)
- ćiribiribela
#4640 Re: Mrsanje - nacini ?
Ovo da ti je zadnji obrok u 3 pola 4 je pogresno, ako npr ides u krevet u 12 to ti je nekih 9 sati da nista ne jedes.Kodi96 wrote:Izbacila sam veceru
Kao sto sam rekla za rucak jedem kao i do sad samo sto sam izbacila pojedine stvari(kao tjesteninu npr koja je glavni uzrocnik svega)
-
Kodi96
#4641 Re: Mrsanje - nacini ?
Zavisi, nekad pojedem jabuku ili nesto, zavisi kako kad, ali to mi je navika, ni prije nisam jela navece, nije da se izgladnjujemćiribiribela wrote:Ovo da ti je zadnji obrok u 3 pola 4 je pogresno, ako npr ides u krevet u 12 to ti je nekih 9 sati da nista ne jedes.Kodi96 wrote:Izbacila sam veceru
I mislim da za sad djeluje pa cemo vidjetiDorucak- medjuobrok- rucak- medjuobrok- vecera, ne kazem naravno da za medjuobroke i veceru jedes cevape ili burek, ali nesto lagano (jogurt, voce, supa) je sasvim ok i vidjet ces rezultate. Redovna ishrana je bitna. Isto tako fizicka aktivnost ne znaci striktno teretana, ima milion workout klipova na yt koji traju po pola sata i to ti je za pocetak dosta. Sretno.
-
Seyfo
#4642 Re: Mrsanje - nacini ?
Džaba sve, ja hoću skinuti 10 kila od kako znam za sebe i neće.
Sve ostalo u životu što sam zacrtao sam i uspio, osim toga.
Sve sam pokušavao ali bez uspjeha. Nemam dovoljnu volju a problem je što ako se rezultati ne jave u planiranom roku, izgubim volju.
Čini mi se da bih lakše odletio na mars.
Sve ostalo u životu što sam zacrtao sam i uspio, osim toga.
Sve sam pokušavao ali bez uspjeha. Nemam dovoljnu volju a problem je što ako se rezultati ne jave u planiranom roku, izgubim volju.
Čini mi se da bih lakše odletio na mars.
- MarlboroGold
#4643 Re: Mrsanje - nacini ?
Volja i jeste najvažnija.
Ovo što je ćiribela navela za obroke je najbolji način da se mrša - naravno uz određenu fizičku aktivnost. Barem šetanje svaki dan po 1h.
Ja sam jedan dan u sedmici odredio kad jedem sve. Odabrao sam subotu i tad jedem i hranu koju ne bi smio - pizza, ćevapi, burek, čokolade, kolači itd. Naravno, ne treba pretjerivati. Kad to pojedem prođe me volja do sljedeće subote. Najbolje je taj dan sebi postaviti kao nagradu za sve ostale kad si se pridržavao dijete i ostalog. Ništa se neće poremetiti...
Sad sve sporije i sporije skidam kile, ali ide umjereno.
Jedite što više povrća... brokule, karfiol, kupus itd. Ako trenirate u teretani, onda proteinsku hranu treba pojačati.
Ovo što je ćiribela navela za obroke je najbolji način da se mrša - naravno uz određenu fizičku aktivnost. Barem šetanje svaki dan po 1h.
Ja sam jedan dan u sedmici odredio kad jedem sve. Odabrao sam subotu i tad jedem i hranu koju ne bi smio - pizza, ćevapi, burek, čokolade, kolači itd. Naravno, ne treba pretjerivati. Kad to pojedem prođe me volja do sljedeće subote. Najbolje je taj dan sebi postaviti kao nagradu za sve ostale kad si se pridržavao dijete i ostalog. Ništa se neće poremetiti...
Sad sve sporije i sporije skidam kile, ali ide umjereno.
Jedite što više povrća... brokule, karfiol, kupus itd. Ako trenirate u teretani, onda proteinsku hranu treba pojačati.
-
hali gali halid
#4644 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam sletio 5-6 kila za mjesec dva, ne pijem sokove, ne jedem grickalice, ne jedem slatko, ne koristim secer, hljeb vrlo malo... Jednostavno manji obroci, trening, vode piti dosta, cajeva, voce i povrce, i 7-8 sati sna...
-
Hadzi Lojo
#4645 Re: Mrsanje - nacini ?
Zderem sve ali se ne debljam jer svaki vikend planinarim sa ruksakom 15 kg tezine minimalno.
Sto te planinarenje zna stesati isto kao plivanje.
-
Mutivoda
#4646 Re: Mrsanje - nacini ?
pa ništa, ti furaj intermittent fasting, eto taman jedi od 8 do 16, 16 sati posta. tako ti ljudi neće govoriti da se izgladnjuješKodi96 wrote:Izbacila sam veceru
- MarlboroGold
#4647 Re: Mrsanje - nacini ?
Hadzi Lojo wrote:Zderem sve ali se ne debljam jer svaki vikend planinarim sa ruksakom 15 kg tezine minimalno.
Planinarenje je nešto najbolje. Hajd što kile nestaju, već se čovjek i psihički odmori. Ja sam se ulijenio nešto u zadnje vrijeme što se toga tiče.
Treba samo paziti kod spuštanja... ko ima problema sa koljenima može nagrabusiti.
-
nikeze
#4648 Re: Mrsanje - nacini ?
Brzo hodanje svaki dan po 5 do 10 km. 25 kalorija po kili. Jesti max 2000 kalorija dnevno. Šećer i zasićene masnoće izbaciti. Lagana tjelovježba.
- ćiribiribela
#4649 Re: Mrsanje - nacini ?
Sto se tice skidanja kila ja se kunem u biciklo 
-
shandrprcSA
#4650 Re: Mrsanje - nacini ?
ćiribiribela wrote:Sto se tice skidanja kila ja se kunem u biciklo