Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Madrid

#4626 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Najbolji su oni koji kazu da su igraci Chelsea ovo odigrali za onih 10 miliona...

"Tako bi svaki od 25-eročlane ekipe trebao primiti 350.000 funti bonusa ode li do kraja u finalu u Minhenu, što daje sumu od 8,75 miliona funti. Pridodaju li se tome bonusi za privremenog menadžera Roberta Di Mattea, kao i pomoćno osoblje, dolazi se do brojke od okruglih deset miliona funti."

Eto oni nemaju para, pa su igrali za tih 350 000 funti, a ne za finale i osvetu za onu nevjrovatnu krađu prije 2-3 godine ?

Kao price "kako neko moze navijati za Chelsea", a svaki pravi navijac Barce ce navijati za taj isti Chelsea ako bude igrao protiv Reala u finalu (jednostavno prirodni nagon, tu nema odabira, kao uostalom i kod mene u ovoj utakmici, mada me realno za Chelsea boli ona stvar :D )

Ako Real osvoji LP, valjda Fifa nece praviti neke gluposti i djeliti Messiu opet nezasluzenu zlatnu loptu, kao one godine kad su pokrali Xavia ;-)
ljevoruki

#4627 Re: Champions League 2011/12

Post by ljevoruki »

cyprus wrote:Jednostavno, ostaće istine dvije :D :

1. Chelsea se bolje branio nego što je Barcelona napadala.

2. Chelsea je bolje napadao nego što se Barcelona branila.

Kapak. Sve ostalo su naklapanja narikača...
@cyprus
Ako ti se opet nekad pojavi kakvo predskazanje javi, srece ti. :D
Vec 17 godina pokusavam da ugatam brojeve na lotu, nece pa nece :skoljka:
Podijelicemo dobit k'o braca. :thumbup:
Koolin1

#4628 Re: Champions League 2011/12

Post by Koolin1 »

uvijek sam govorio, cilj opravdava sredstvo, ali ovo je stvarno previse...

Mrzim Manchester United jer sam veliki simpatizer Liverpoola, ali oni su izgleda jedini koju imaju muda da igraju lopte sa barcom, nekad su ispali bolji, nekad ne, ali uvijek su igrali fudbal...

Chelsea ne zasluzuje da igra finale, ne zasluzuje ga ni barcelona jer su promasili ono sto nijedan ozbiljan klub nebi... najbolje i naj pravednije bi bilo da je u finalu Napoli ili Benfika koji su puno vise pokazali od ova dva kluba...

Ako je ovo fudbal i vasa ideja "muske igre" onda eto vam je... posle ovog mi se gadi fudbal... ako vec zele igrati konzervativno i zele cuvati rezultat onda to uradite onako kako to Italijanski klubovi rade, pokazite malo kreativnosti.

protiv ovakve Barce bi i Zeljo prosao sa 10 igraca u odbrani...
Rob_Atl

#4629 Re: Champions League 2011/12

Post by Rob_Atl »

Steta sto se ne brisu zuti kartoni, treba to uefa da regulise bar od sljedece sezone ako ne moze od ove, ipak finale je i nek igraju dvije ekipe u najjacem sastavu ovako beze skroz
hamalalija

#4630 Re: Champions League 2011/12

Post by hamalalija »

Eh veceras definitvno i real ispada i rijesili smo se dosadih spanaca.
bela.ba

#4631 Re: Champions League 2011/12

Post by bela.ba »

Dobra tekma sinoc. Chelsea se branio i to me jako zivciralo ali valjda to tako treba protiv Barce. Sto se tice sudije, on je sve dobro odradio, crveni je opravdan, penal je postojao. Barca je sama kriva sto ovo nisu uspjeli zavrsiti.
S druge strane drago mi je zbog Di Mattea, covjek je preporodio ovu ekipu. Imaju priliku da osvojd 2 pehara, vec su u finalima, a u ligi igraju fino.
addem

#4632 Re: Champions League 2011/12

Post by addem »

bela.ba wrote:Dobra tekma sinoc. Chelsea se branio i to me jako zivciralo ali valjda to tako treba protiv Barce. Sto se tice sudije, on je sve dobro odradio, crveni je opravdan, penal je postojao. Barca je sama kriva sto ovo nisu uspjeli zavrsiti.
S druge strane drago mi je zbog Di Mattea, covjek je preporodio ovu ekipu. Imaju priliku da osvojd 2 pehara, vec su u finalima, a u ligi igraju fino.
Tako je. Messi je bio tragicar i jedan od glavnih krivaca sinocnje kataklizme Barce. I to bi bilo tako i da penala nije ni bilo. Jednostavno nista nije napravio u zadnje 3 utakmice.
Charuga
Globalni moderator

#4633 Re: Champions League 2011/12

Post by Charuga »

Koliko god je Barsi bilo za.ebano napadati 90 minuta jos je teze bilo Celziju da se brane. Valjalo je biti maksimalno koncentrisan 90 minuta i ganjati oko sesnaesterca 9 igraca Barse. Oni su svoj posao odradili, Barsa svoj nije a imali su i penal. Ljudi su ulozili 200% snage i zasluzeno su prosli dalje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4634 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Barci se bas bilo poklopilo. Imali su 2-0 i igraca vise, pa i penal nakon 2-1 i opet nisu prosli. Kad ne uspijes nakon takvog scenarija, onda cestitas protivniku i to je to.
Charuga
Globalni moderator

#4635 Re: Champions League 2011/12

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:Barci se bas bilo poklopilo. Imali su 2-0 i igraca vise, pa i penal nakon 2-1 i opet nisu prosli. Kad ne uspijes nakon takvog scenarija, onda cestitas protivniku i to je to.
Igraci Celzija su na 2:0 izgledali katastrofalno. Tacno se vidjelo da su poceli pucati po savovima ali onda se desava nesto slicno kao u prvoj utakmici, sjevne jedna dobra dubinska lopta, go i vracaju se iz mrtvih. I nakon svega toga onaj fuli penal i tu je bio i kraj utakmice.
Kazem, zasluzeno su prosli. Jednima ostaje da se spremaju za finale LP-a a drugima za finale drzavnog kupa .. 8-)
Murat Sabanovic

#4636 Re: Champions League 2011/12

Post by Murat Sabanovic »

da bi pobijedio barcelonu moras igras drugacije od njih.ukoliko se otvoris i pocnes napadati,onda te nema ni u mudima.
chelsea je sinoc odigrao defanzivno odnosno na kontra napad. druagacije nisu mogli ,jer nemaju taj kvalitet a i takticki nisu u stanju odigrati kao barca.pogotovo onda kada su igrali sa igracem manje.barcelona je imala svoje sanse u londonu i kod kuce koje nisu iskoristili .

u oba druga poluvremena (london,barcelona) barca nije imala rijesenja .bilo je to samo dodavanje ,te bezopasne individualne akcije.
Murat Sabanovic

#4637 Re: Champions League 2011/12

Post by Murat Sabanovic »

igrac dvomecha

Image
ultima_palabra

#4638 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Kod mene nestalo konekcije i TV-a pred utakmicu i nije došlo do ujutru :-D Rade ljudi ceste, šta ćeš :-)

Di Matteo garant ide kod 7 braće :D Teško je ono drugačije objasniti... biće oni opasni i u finalu, taman da djeca igraju. Sumnjao sam u sudiju, ali one dvije odluke su apsolutno ispravne... i crveni i penal.
ultima_palabra

#4639 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Iskreno, mislim da bi se Barca poigrala sa Bayernom... Bayern nema odbranu, disciplinu i fiziku da se brani kao Chelsea, bez obzira što je kvalitetnija ekipa od njih.

Ja sam i prije ovih mečeva govorio da će Barca imati problema sa Chelseajem... to što se oni muče sa Wiganom i Stokeom nema nikakve veze u ovakvim mečevima gdje iskustvo i inspiracija dolaze ispred forme i kvaliteta.
oridjidji

#4640 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

don vito wrote:Posao trenera nije samo da bira igrace i taktiku nego i da ih motivise, tempira formu, psihicki pripremi ekipu za najteze izazove. Barcelona je do prosle srijede sve imala u svojim rukama. Dva mjeseca niza pobjeda kojim su dosli na -4 u prvenstvu, realno slabog protivnika u polufinalu Lige prvaka (klasu slabijeg od Bayerna koji je zapao Realu). Plus, Real kao jedini pravi protivnik u prvenstvu i LP bio je slomljen u prosli utorak nakon poraza u Minhenu (Bayern ih je potpuno nadigrao + dao gol u 90. minutu). Dobar rezultat u Londonu trebao je dati prednost u El Classicu protiv slomljenog Reala (i psihicki ih opteretiti sto su izgubili veliku prednost pogotovo pred odlucujuce gostovanje u Bilbau) + miran revans LP (cuvanje od kartona za finale itd…). I sta se dogadja? Barca potpuno psihicki pada, a kako ne bi pali kad Alexis i Fabregas fulaju svaki po dva zicera, a Valdes prima gol iz jedinog udarca Celzija. Murinjo podize svoje igrace (analizirajte da li je ikad neki njegov tim upisao dva uzastopna poraza), za razliku od Pepa koji to ne uspijeva nego unosi dodatnu nesigurnost eksperimentima u kljucnoj utakmici prvenstva. U El Classicu se ponavlja London (dva pacerska gola, ponovo nekoliko antologijskih promasaja) i drugi uzastopni poraz unosi nesigurnost u ekipi. Tu je trener potpuno zakazao.
Gledajte veceras Real. Ne volim ih, pogotovo ne Murinja. Volio bih da grijesim, ali Murinjo je "namirisao krv": Smijesi mu se ponavljanje istorije sa Portom, da drugi izbacuju glavne favorite, a on uzima trofej. I spremice igrace fizicki i psihicki, objasniti im da veceras zavrsavaju 95 posto posla oko osvajanja Lige prvaka jer ce finale sa ovako jadnim Celzijem biti samo formalnost.

opet podcjenjivanje celzija, donekle i bajerna. ljudi dragi nema slabih ekipa u polufinalu lige prvaka. niko ne racuna na to da je bajernu i remi dovoljan da idu u finale. real za razlliku od barse ima vise sanse, samo zato sto je domacin i nije opterecen golom u gostima, pa mu rezultat i 1-0 savrseno odgovara. celziju je ovo cetvrto polufinale u zadnjih 6 godina, a drugo finale. nije to slaba ekipa. a bogme nije ni bajern.

tako da veceras svega moze biti.
don vito

#4641 Re: FC Barcelona

Post by don vito »

ultima_palabra wrote:Iskreno, mislim da bi se Barca poigrala sa Bayernom... Bayern nema odbranu, disciplinu i fiziku da se brani kao Chelsea, bez obzira što je kvalitetnija ekipa od njih.

Ja sam i prije ovih mečeva govorio da će Barca imati problema sa Chelseajem... to što se oni muče sa Wiganom i Stokeom nema nikakve veze u ovakvim mečevima gdje iskustvo i inspiracija dolaze ispred forme i kvaliteta.
Imala bi Barca problema sa Kozarom da promasi 5-6 zicera u gostima a protivnik jednom predje centar i zabije gol. Rekao sam vec, ovo je najgori tim Celzija u zadnjih 15 godina, kakav Di Mateo trener ne budite smijesni. Barca nije stvorila sveukupno 2-3 sanse u 2 utakmice protiv Hidinkovog Celzija koji se "aktivno branio", dok je protiv ovog Di Mateovog bilo najmanje 12 mrtvih sansi iako su se 180 minuta branili sa 10 igraca u 16-ercu. Druga je stvar sto danas Barca ima odbranu ko svajcarski sir pa im penzioneri tri puta prednju centar i daju tri gola, a bunker protivnika treba probijati Alexis koji je realno nivo napadaca Levantea ili Grenade.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4642 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Kod mene nestalo konekcije i TV-a pred utakmicu i nije došlo do ujutru :-D Rade ljudi ceste, šta ćeš :-)

Di Matteo garant ide kod 7 braće :D Teško je ono drugačije objasniti... biće oni opasni i u finalu, taman da djeca igraju. Sumnjao sam u sudiju, ali one dvije odluke su apsolutno ispravne... i crveni i penal.
Kako se snadje? :) Meni je sinocnja tekma bila bas zanimljiva, nisam nesto vjerovao da Chelsea moze bilo sta napraviti nakon crvenog, jos manje nakon 2-0, ali....razuvjerili su me Ramires i Torres.
ultima_palabra

#4643 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Kod mene nestalo konekcije i TV-a pred utakmicu i nije došlo do ujutru :-D Rade ljudi ceste, šta ćeš :-)

Kako se snadje? :) Meni je sinocnja tekma bila bas zanimljiva, nisam nesto vjerovao da Chelsea moze bilo sta napraviti nakon crvenog, jos manje nakon 2-0, ali....razuvjerili su me Ramires i Torres.
Nikako vala :) A nije mi nešto bila tolika frka, znao sam otprilike kako će se igrati, samo je rezultat bio upitan.

Kad čujem da se raja dere napolju, provjerim rezultat na mobitelu... bio sam ubijeđen da je 3-1 ono u sudijskom vremenu, kad ono 2-2 i to Torres :-)
ultima_palabra

#4644 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

don vito wrote:
ultima_palabra wrote:Iskreno, mislim da bi se Barca poigrala sa Bayernom... Bayern nema odbranu, disciplinu i fiziku da se brani kao Chelsea, bez obzira što je kvalitetnija ekipa od njih.

Imala bi Barca problema sa Kozarom da promasi 5-6 zicera u gostima a protivnik jednom predje centar i zabije gol. Rekao sam vec, ovo je najgori tim Celzija u zadnjih 15 godina, kakav Di Mateo trener ne budite smijesni. Barca nije stvorila sveukupno 2-3 sanse u 2 utakmice protiv Hidinkovog Celzija koji se "aktivno branio", dok je protiv ovog Di Mateovog bilo najmanje 12 mrtvih sansi iako su se 180 minuta branili sa 10 igraca u 16-ercu. Druga je stvar sto danas Barca ima odbranu ko svajcarski sir pa im penzioneri tri puta prednju centar i daju tri gola, a bunker protivnika treba probijati Alexis koji je realno nivo napadaca Levantea ili Grenade.
Ma nije plavcima ni trebao trener... oni su kao banda koja ide da obavi zadnji posao prije penzije :D Barca je mogla ući u mirne vode u prvoj utakmici, a i sinoć poslije drugog gola. Kad je bilo stani-pani, ovi su sa stavom autsajdera i hladnijom glavom provukli se dalje... ni prvi ni zadnji put u fudbalu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4645 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:

Nikako vala :) A nije mi nešto bila tolika frka, znao sam otprilike kako će se igrati, samo je rezultat bio upitan.

Kad čujem da se raja dere napolju, provjerim rezultat na mobitelu... bio sam ubijeđen da je 3-1 ono u sudijskom vremenu, kad ono 2-2 i to Torres :-)
Ne znas sta si propustio :-D Utakmica je bila zanimljiva na neki svoj nacin, ipak je ulog veliki.
Doduse, to je bilo tek zagrijavanje pred vecerasnju tekmu, ali pozitiva je bila stroga, ne nerviras se, a na terenu sve vise kuha. Ako bude veceras kuhalo, e onda ce da puca nervoza.
I ja sam se iznenadio kad sam vidio da Torres trci sam prema Valdesu. Kontam, otkud on :shock: ko duh odjednom. I onda slijedi onaj dio bez zmigavca 8-)
Chuckie

#4646 Champions League 2011/12

Post by Chuckie »

Kako ih samo Chelsea podera. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4647 Re: Champions League 2011/12

Post by bordo gandalf »

Chuckie wrote:Kako ih samo Chelsea podera. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo su posteno naplatili dugove :thumbup:
vejza00

#4648 Re: Champions League 2011/12

Post by vejza00 »

smijesno je kako ljudi pricaju kako je bila losa utakmica i kako se nije moglo gledat, al meni je bilo zanimljivije gledat sinocnju utakmicu gdje se chelsea branio i nije se znalo do posljednjeg trenutka ko ce proci nego kad je igrala barca sa leverkusenom i kad se znalo u svakom trenutku ko dalje ide samo se ceko krajnji rezultat. po meni je zanimljivije gledat napetu utakmicu nego izivljavanje jedne ekipe na drugoj
vejza00

#4649 Re: Champions League 2011/12

Post by vejza00 »

samo da kezem da tello je velika ubleha u danasnjem fudbalu i da nikad nece napraviti neku karijeru, za njeg je jedan andy van der meide koji je bio prosjecan igrac majstor fudbala
Lakat Jebić

#4650 Re: Champions League 2011/12

Post by Lakat Jebić »

utakmica je meni bila odlicna, uzitak za gledat :D bez imalo ironije :D
Locked