FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#4626 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Arteta »

Infaze Studio wrote:Sarajevo treba zahvaliti SUljicu sto nije proslo dalje. Mislim da mu je trener trebao dati koju vaspitnu iza usiju jos na poluvremenu. HAdzic se izdere na njega u prvom poluvremenu, a njemu krivo i onda 3 minute nakon toga se samo seta po terenu i bojkotuje citav tim.
Bruka,onakav antitalent da galami Suljicu.

Infaze Studio wrote: Katastrofa od kakve ekipe jedno Sarajevo ispadne. Pa Crnogorci ne znaju izbiti lopte. KAzu prepali se u prvoj utakmnici, ali nece kod kuce. PA oni su se prepali vise kod kuce nego na Kosevu, a FK Sarajevo opet ne zna to iskoristiti. Ovo je klasicni primjer ispadanja zbog nepostovanja/potcjenjivanja protivnika. Suljic, ni kada je bilo samo 10 minuta do kraja, nije prestao sa svojom "igrom" poteza viska. On ih je najvise potcjenio.. Ali glavno je da on nosi broj 99 i stucne navucene do prepona. :roll:
Sarjevo je izgubilo zato sto je bilo fizicki nespremnije.
Arteta

#4627 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Arteta »

cyprus wrote:
Pa gledaj, pogrešno je reći da Zeta nije ništa lošija od Sarajeva... Sarajevo jeste jače od Zete, kao što je Levski jači od nas... Sarajevo ima bolje i kvalitetnije igrače od Zete... Ali ne toliko da možeš unaprijed upisat prolaz... Ja procjenjujem snagu Zete otprilike na nivo mostarskog Veleža... E sad, ako u Vrapčićima ne upisujemo pobjedu unaprijed, zašto smo u Podgoricu išli duboko uvjereni da smo već prošli dalje? :-) :-)
Velez ima neku igru,dok Zeta nema nikakvu.
north

#4628 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Boli, mnogo boli...nema opravdanja, nema bili smo bolji, nema malo je falilo, nismo imali sreće i sl....dosta smo tu priču pušili godinama....ovakva prepreka se morala proći i tu se sva priča završava...kao i kad smo prošli Levskog, tako i sada ne treba pojedinačno o igračima, tad su svi bili zaslužni za prolaz zajedno sa trenerom, sad su svi zaslužni za ispadanje opet zajedno sa trenerom....nema izuzetaka, ustvari ima a to smo jedino MI: HZ i ostali navijači Sarajeva koji su sinoć napravili ono što su napravili i pružili igračima da se osjećaju kao da igraju na Koševu, ali džaba kad se ne zna, ne zna se jebi ga...nije više ni da ne može, nego NE ZNA.....Nemojte samo sada priče kako smo onda prošli Levskog kad ne znamo, e pa jebi ga ne znam, jedan mali bljesak se nama često dešava u Evropi, ali ono što nemamo je kontinuitet i kada treba onaj finalni udarac, da se totalno uzdignemo mi padamo na ispitu i tako iz godine u godinu...luzerski mentalitet, nije to više samo ni Sarajevo, takav nam je sport generalno, vazda nekakvi baraži, zamalo play off-ovi ili grupne faze, vazda morali pobjednici, ali te nikad nigdje nema...žalosno, da žalosnije ne može biti....

Šta dalje, a ništa, posvetiti se čemeru od lige, tu se uspraviti na noge, ali bit će pravo jebeno teško psihički vratiti igrače.....konsolidovati redove, samo djeca bez mozga i kvazi navijači bi već danas dijelili nekakve otkaze, po meni ostaviti sve isto do kraja polusezone, ukoliko sve bude po planu, dakle ko budemo prvi ili jako blizu tome, nastaviti dalje, ukoliko opet počnemo kaskati, na zimskoj pauzu praviti rez kako u stručnom štabu, tako i u određenim dijelovima ekipe....

Dignite glavu svi ljudi koji vole ovaj klub, kome treba sad pljuvanje i tjeranje pojedinih, ustvari treba, ali zna se kome.... ne želim da pišem floskule i istrošene priče biće bolje, ali nema nam druge nego prespavati ovo i krenuti dalje....

P.S. Nego, @Plavih 11, još malo ovo pustiti i zamandali temu sviju ti..jer biće još izdrkavanja pojedinih isfrustriranih likova poput onog novinarčića...ruka ti se pozlatila bureče što balavog i nepismenog delegata trajno banova....
adnansax

#4629 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by adnansax »

snaga_znanja wrote:
adnansax wrote:
snaga_znanja wrote:Moj komentar:

:lol:
idi zalijevaj djetelinu po terenu sulejmana colakovica
Na vasu zalost od veceras nas stadion za razliku od vaseg vise nema djetelinu. Idi trazi jednu sa 4 lista, mozda dodjete do 4 pretkola... :lol:

Salu na stranu i ova sitna podjebavanja. Zao mi je sto ste ispali... ustvari serem.. nije mi zao.. :lol:
odjebi s ove teme u svoju provinciju i cekaj repku, to ti je jedina evropa koju ti je u amanet ostavio tvoj suljo colakovic..
caros

#4630 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by caros »

north wrote:ruka ti se pozlatila bureče što balavog i nepismenog delegata trajno banova....
Ma dugo će mu trebati da se opet vrati.
tf2_spy

#4631 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by tf2_spy »

ono što sam ja vidio u utakmici (dok sam je gledao) je; suljić igra sam, frajeru je dodavanje nepoznat pojam. što bi švabo reko, mazohizam, jedan dribla, ostali gledaju. hadžić (nisam mogao vjerovat da ono još igra fudbal) kao napadač? ma daj ba, frajer će umrijet kao "talenat koji treba da eksplodira".
šta reći nakon svega? pogledaš komšije, hajduk pobijedio intera, slaven athletic bilbao. nas maribor naguzi, vi od zete ispadnete...
tačno se čovjek zapita zašto se igra ova naša futava liga...
SmokingMan

#4632 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

north wrote:Boli, mnogo boli...nema opravdanja, nema bili smo bolji, nema malo je falilo, nismo imali sreće i sl....dosta smo tu priču pušili godinama....ovakva prepreka se morala proći i tu se sva priča završava...kao i kad smo prošli Levskog, tako i sada ne treba pojedinačno o igračima, tad su svi bili zaslužni za prolaz zajedno sa trenerom, sad su svi zaslužni za ispadanje opet zajedno sa trenerom....nema izuzetaka, ustvari ima a to smo jedino MI: HZ i ostali navijači Sarajeva koji su sinoć napravili ono što su napravili i pružili igračima da se osjećaju kao da igraju na Koševu, ali džaba kad se ne zna, ne zna se jebi ga...nije više ni da ne može, nego NE ZNA.....Nemojte samo sada priče kako smo onda prošli Levskog kad ne znamo, e pa jebi ga ne znam, jedan mali bljesak se nama često dešava u Evropi, ali ono što nemamo je kontinuitet i kada treba onaj finalni udarac, da se totalno uzdignemo mi padamo na ispitu i tako iz godine u godinu...luzerski mentalitet, nije to više samo ni Sarajevo, takav nam je sport generalno, vazda nekakvi baraži, zamalo play off-ovi ili grupne faze, vazda morali pobjednici, ali te nikad nigdje nema...žalosno, da žalosnije ne može biti....

Šta dalje, a ništa, posvetiti se čemeru od lige, tu se uspraviti na noge, ali bit će pravo jebeno teško psihički vratiti igrače.....konsolidovati redove, samo djeca bez mozga i kvazi navijači bi već danas dijelili nekakve otkaze, po meni ostaviti sve isto do kraja polusezone, ukoliko sve bude po planu, dakle ko budemo prvi ili jako blizu tome, nastaviti dalje, ukoliko opet počnemo kaskati, na zimskoj pauzu praviti rez kako u stručnom štabu, tako i u određenim dijelovima ekipe....

Dignite glavu svi ljudi koji vole ovaj klub, kome treba sad pljuvanje i tjeranje pojedinih, ustvari treba, ali zna se kome.... ne želim da pišem floskule i istrošene priče biće bolje, ali nema nam druge nego prespavati ovo i krenuti dalje....

P.S. Nego, @Plavih 11, još malo ovo pustiti i zamandali temu sviju ti..jer biće još izdrkavanja pojedinih isfrustriranih likova poput onog novinarčića...ruka ti se pozlatila bureče što balavog i nepismenog delegata trajno banova....
Nikome nije svejedno,al'to je samo život...

:thumbup:
internazionale

#4633 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

dvije stvari su nam se sinoć obile o glavu
- odlazak emira obuće
- nedostatak svježine i umor

u prvoj utakmici sa zetom dok smo imali snage zabili smo dva gola i napravili par 100% šansi. gol u 45 min je bio nesretan, ali nakon njega nemamo snage da pritisnemo, uzmemo loptu i još koji zabijemo.
zašto se nije tražila odgoda utakmice sa čelikom ili zašto nije igrala "druga" ekipa i čija je to procjena, kako god koštala nas je puno.
Pitarrr82

#4634 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

internazionale wrote:dvije stvari su nam se sinoć obile o glavu
-odlazak emira obuće

u prvoj utakmici sa zetom dok smo imali snage zabili smo dva gola i napravili par 100% šansi. gol u 45 min je bio nesretan, ali nakon njega nemamo snage da pritisnemo, uzmemo loptu i još koji zabijemo.
zašto se nije tražila odgoda utakmice sa čelikom ili zašto nije igrala "druga" ekipa i čija je to procjena, kako god koštala nas je puno.

Za ovo mora da se salis :mrgreen: , postujem Emira za sve sto je uradio za klub ali ne vidim kako bi on u onakvoj igri nesto mogao pomoci...
internazionale

#4635 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

Pitarrr82 wrote:
internazionale wrote:dvije stvari su nam se sinoć obile o glavu
-odlazak emira obuće

Za ovo mora da se salis :mrgreen: , postujem Emira za sve sto je uradio za klub ali ne vidim kako bi on u onakvoj igri nesto mogao pomoci...
da je uš'o u drugom poluvremenu i prve i ove sinoć utakmice zabio bi najmanje jedan.
a i hadžić bi bio rasterećeniji i valjda korisniji
Pitarrr82

#4636 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Ne mogu poreci da nije nedostajao jos jedan napadac ali nisam siguran koliko bi Emir sa svojim godinama i formom nakon zadnje povrede mogao dati, po meni je veca greska pustanje Haskica pred ovakvu utakmicu kakav god bio...

P.S. Gdje lik otisao uopce u Srbiju?
_071_

#4637 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by _071_ »

Pitarrr82 wrote:Ne mogu poreci da nije nedostajao jos jedan napadac ali nisam siguran koliko bi Emir sa svojim godinama i formom nakon zadnje povrede mogao dati, po meni je veca greska pustanje Haskica pred ovakvu utakmicu kakav god bio...

Kakav crni Haskic, frajer je potonuo i fizicki i psihicki, nismo ispali zbog odlaska njega ili Adilovica, nego zbog "lako cemo" pristupa. Potpisao je za Vozdovac valjda.
caros

#4638 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by caros »

Nije bitno kakav je on igrač, bitno je da nismo imali napadača kojeg bi ubacili u igru i zato se meni ovo malo kose na glavi diglo kada sam vidio da Čomor ulazi.
internazionale

#4639 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

haskić nije igrač odluke, igra kad i cijela ekipa igra
said koji je to trebao biti je bio mrtav za utakmicu sinoć pod onakvim uslovima
za ove "presudne" utakmice zna se ko je bio tata
Pitarrr82

#4640 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

_071_ wrote:
Pitarrr82 wrote:Ne mogu poreci da nije nedostajao jos jedan napadac ali nisam siguran koliko bi Emir sa svojim godinama i formom nakon zadnje povrede mogao dati, po meni je veca greska pustanje Haskica pred ovakvu utakmicu kakav god bio...

Kakav crni Haskic, frajer je potonuo i fizicki i psihicki, nismo ispali zbog odlaska njega ili Adilovica, nego zbog "lako cemo" pristupa. Potpisao je za Vozdovac valjda.

Pa ko je rekao da smo zbog njegovog odlaska ispali :lol: :lol: , kazem da je nedostajao drugi napadac pored Hadzica a ako se ne varam nakon povrede Krpica samo bi on dosao u pitanje da nije otisao...

Glupo je pricati o Emiru i slicno kad su proslost kluba, koliko god su dali za klub...
caros

#4641 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by caros »

internazionale wrote:haskić nije igrač odluke, igra kad i cijela ekipa igra
said koji je to trebao biti je bio mrtav za utakmicu sinoć pod onakvim uslovima
za ove "presudne" utakmice zna se ko je bio tata
Nije bitno je li igrač odluke ili ne, igrali smo sa jednim napadačem a ganjali rezultat, nema logike je li tako ? Njegovim ulaskom bi dobili više prostora u napadu i možda ne bi svaka "akcija" bila jebeni ubačaj. Al' jebo ovo sve sada, ispali smo i ćao. Čisto sumnjam da možemo do titule jer se ona ne uzima prosipanjem bodova kući, možda ganjati kup ali i to je lutrija svakako.
_071_

#4642 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by _071_ »

Pitarrr82 wrote:
_071_ wrote:

Pa ko je rekao da smo zbog njegovog odlaska ispali :lol: :lol: , kazem da je nedostajao drugi napadac pored Hadzica a ako se ne varam nakon povrede Krpica samo bi on dosao u pitanje da nije otisao...

Glupo je pricati o Emiru i slicno kad su proslost kluba, koliko god su dali za klub...
Nije niko :D ovdje već možemo povući temu neozbiljnosti Uprave da se u trećem pretkolu EL ostalo na jednom napadaču... jeste peh povreda Krpića, ali na povrede se mora računati. I dalje mislim da je jedini razlog ispadanja loš pristup, umor ne može biti, jer i Zeta isto igra od prvog pretkola kao i mi...
s3d4m

#4643 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by s3d4m »

Nije sve tako lose ! Da je moglo biti EXTRA moglo je !

Do prije par mjeseci dovesti igraca i podpisati sa njim ugovor duzi od 6 mjeseci bio je uspjeh (NIJ SE IMALO VISE NI ZA HRENOVKI). Pred evropske utakmice 5-6 igraca iz prve postave se prvi put u zivotu srelo, a kamoli igrali zajedno. Po carsiji gdje god se okrenes samo se ¨dupla¨ narucuje.. Problema, zle krvi i raznih struja na sve strane.. samo se cekalo da se sve raspadne, a na samoj ivici se bilo. Dodje Evropa i konobari nam sjedose na muku sa 6 komada u dvije, ali se ipak proslo dalje (i zaradi nesto evricha). Onda proradi INAT i ne planirano prodjosmo Levski, ali prodjosmo (kanu jos koji euro)! Nekima se desi Maribor :dance: .. Misheva po gradu nestade.. U klub se slilo nesto para, EUFORIJA i neka Zeta iz Golubovaca, al¨ prije Zete desi se Celik ! Zasto se nije odgodilo kolo samo neki znaju :x i onda ispadnes od neke ekipe koja u dvije utakmice napravi 2 tacna dodavanja.. Gorko ! BOLJA SMO EKIPA, ali, ali ... Da nije sve tako lose kako lose izgleda treba pogledati u nazad ovih nekih mjesec dva. Bitka je izgubljena, ali kroz ovu Evropu doslo se do nekih para, neki igraci koji mogu biti kljucni su produzili ugovore, Drzava prica o FK Sarajevo ! Treba se fokusirati na PL ligu. Idemo dalje.

PS. Valjda se nekad i Mirza V. vrati :D
Pitarrr82

#4644 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Los pristup svakako, greske Jovica, umor manje, vise jer smo imali utakmicu vise od Zete ali najvise nas sindrom "lako cemo"...
Saraj`vo

#4645 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Saraj`vo »

Evo jedna od naših kona :D
"Koja je slicnost izmedju dijaspore i Sarajeva ? Pojave se na par sedmica i onda ih nema citavu godinu" .
Mora se priznati da nije loša.
caros

#4646 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by caros »

Samo što je to korišteno za njih, ali originalni su kao i inače. jbg :(
internazionale

#4647 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

Pitarrr82 wrote:Los pristup svakako, greske Jovica, umor manje, vise jer smo imali utakmicu vise od Zete ali najvise nas sindrom "lako cemo"...
o lošem pristupu možemo govoriti samo iz ugla neodmaranja igrača pred uzvratnu utakmicu
mi smo u prvoj utakmici pali fizički u drugom poluvremenu
a ta naša utakmica više od zete se dogodila upravo nekoliko dana prije uzvrata
El_comadante

#4648 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by El_comadante »

dobro je i pozitivno što smo prošli Levski i što nismo nadigani niti jednu utakmicu u Europi. mislim isto da nas je Bandovič u jednoj akciji spasio i da je on sasvim dobar golman. a loše je tu mnogo stvari. taktika nula bodova, pa onda imamo samo jednog napača nije problem što je Haskić otišao nego je problem što nismo imali nikakvog napadača na klupi da malo pomogne Hadžiću. pa onda nemamo dovoljan font igrača da igramo europa - liga , jer vidimo da i ManUtd, Bajern i mnogi drugi igraju dviej utakmice sedmično pa se dobro drže. znači nemamo dovoljan font igrača da par odmaram a drugi igraju i ostvare kvalitetan rezultat.
Pitarrr82

#4649 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

internazionale wrote:
Pitarrr82 wrote:Los pristup svakako, greske Jovica, umor manje, vise jer smo imali utakmicu vise od Zete ali najvise nas sindrom "lako cemo"...
o lošem pristupu možemo govoriti samo iz ugla neodmaranja igrača pred uzvratnu utakmicu
mi smo u prvoj utakmici pali fizički u drugom poluvremenu
a ta naša utakmica više od zete se dogodila upravo nekoliko dana prije uzvrata

Ide i ona nasa "šbb, kbb", zato sam se i nervirao toliko nakon utakmice kod nas jer se tada morao, morao zabiti jos jedan gol...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4650 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

OK, ustanovilo se gdje skripi. Ne treba sad stati. Treba odmah poceti praviti ekipu za sljedeci izlazak u Evropu. Hoce Said da se proda? E, onda nek krv pisha, nema mu druge. To isto vazi i za ostale. Jbt, ona krila Zete sinoc lete, Zlatkovic na g.zicu pada od promahe :oops: Jbg, ne moze se sve talentom, mora se malo i potrcati. Malo vise. A za to treba kuveta.
Post Reply