LIBIJA

Post Reply
jefferson

#4626 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

kiky wrote:ameri su postigli da se arapi ubijaju između sebe i propadaju ...
to im je bio cilj ...
jer nije normalno da ameri toliko ganjaju al-qaidu a onda je podržavaju u rušenju gadafija, sadama i sl ...
Ne trebaju njima amerikanci da se ubijaju medjusobno!
Ja s njima radim i to sa vrlo obrazovanim ljudima koji dolaze u SAD na godinu dana na dodatno skolovanje, na vrlo dobrim poziijama u svojim drzavama.
Takvog nemorala i takve arogancije rijetko se moze igdje sresti. Kada je u pitnju nemoral mislim da bi ispred ljudi koje konstantno srecem iz tih drzava vec sedam godina stavio bio koju osobu iz red light distrikta u Amesterdamu!
detroit-mercy

#4627 Re: Ubiše ambasadora

Post by detroit-mercy »

to im je bio cilj ...
jer nije normalno da ameri toliko ganjaju al-qaidu a onda je podržavaju u rušenju gadafija, sadama i sl ...
Jasta eto, samo im je cilj da se Arapi medjusobno ubijaju :mrgreen: nemaju druga posla. A Arapi, ko ih ne zna skupo bi ih platio :mrgreen:.
It_is_a_Leclerc

#4628 Re: Ubiše ambasadora

Post by It_is_a_Leclerc »

to im je bio cilj ...
Ko je u dotičnom slučaju Arap ?! Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

I to zbog čega. Zbog amaterskom filma koji se pojavio na YouTubeu.

How yes no. :-)
jefferson

#4629 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...
Ko je u dotičnom slučaju Arap ?! Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

Ma naravno, jadni Iran :D
hrastov žižak

#4630 Re: Ubiše ambasadora

Post by hrastov žižak »

It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...
Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

Ljudska imaginacija je veličanstvena. Svašta se može vidjet kad se upustiš u maštanje.
detroit-mercy

#4631 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

Veoma interesantno je da veliki broj ljudi na ovom forumu podrzava razne diktatore, lunatike, idiote na vlasti u tim nekim zemljama, koji vladaju dozivotno pa onda nakon njih dodje mu sin ili unuk ili neki drugi lik iz familije :mrgreen:. A u isto vrijeme jednom Cericu ti isti npr razvlace majku na sve strane sto je uzurpirao jedan mandat vise u IZ :mrgreen: , Lagumdziji se majka pominje stalno sto je vec par godina prvi u stranci (koja uzgred receno povremeno ucestvuje u vlasti), a da Princ Izetbegovic npr. sebe proglasi dozivotnim predsjednikom ili da mu je to ucinio babo mu :mrgreen: revolucija bi izbila. Kako za nas vaze jedna pravila a drugima kako bude :mrgreen: .
Ringhio

#4632 Re: Ubiše ambasadora

Post by Ringhio »

It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...

Ja kako procitah na ovih par stranjskih novina napadnut je Konzulat...a ne Ambasada.
jefferson

#4633 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

Ringhio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...

Ja kako procitah na ovih par stranjskih novina napadnut je Konzulat...a ne Ambasada.
Ah da, inace konzulat nema osiguranje. Kakve veze to ima?
jefferson

#4634 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

hrastov zizak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...
Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

Ljudska imaginacija je veličanstvena. Svašta se može vidjet kad se upustiš u maštanje.
Pa kad se ensto desi u iranu ili negdje drugo onda je Mosad, CIA, masoni, FSB, itd, a kada neko spomene djelovanje irana, onda je to masta? Da to nije sto bi se reklo, dupli standard?
Ringhio

#4635 Re: LIBIJA

Post by Ringhio »

@ jefferson

Svakako da ima, ali su to vjerovatno lokalni balavci koji su se razbjezali na prvi pucanj.

@detroit-mercy

Razlika izmedju njihovih diktatora i ovih nasih ovdje lafo politicara je u tome sto su njihovi konstantno radili na boljitku naroda, i oni su pod tim dikatorskim shapama zivjeli ljepse nego sto chemo mi ikad zivjeti.

Na kraju krajeva, za naseg Josipa se prica da je diktator bio, a najljepse se zivjelo u njegovoj zemlji.
hrastov žižak

#4636 Re: Ubiše ambasadora

Post by hrastov žižak »

jefferson wrote:
hrastov zizak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

Pa kad se ensto desi u iranu ili negdje drugo onda je Mosad, CIA, masoni, FSB, itd, a kada neko spomene djelovanje irana, onda je to masta? Da to nije sto bi se reklo, dupli standard?
Bla, bla, bla. Ne dovodi me u takav kontekst izjava. Ja sam individua i boli me neka stvar kako ti percipiraš pojedine skupine. Hoću reći da se svašta može zamisliti. Postoje li neki dokazi da su za ovo krive iranske obavještajne službe ili je to ono što kolega forumaš vidi?
em11r

#4637 Re: Ubiše ambasadora

Post by em11r »

hrastov zizak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
to im je bio cilj ...

da da a po libiji ne hodaju "milicije" isfrustriranih plemenskih domorodaca ne napadaju rafinerije aerodrome bolnice itd ...
hrastov žižak

#4638 Re: Ubiše ambasadora

Post by hrastov žižak »

em11r wrote:
hrastov zizak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ja ovdje vidim klasičan rad iranskih obaviještajnih službi. Jer, nije li malo nerealno da se jedan priprosti, nepismeni, primitivni, recimo, automehaničar iz Bengazija domogne američke ambasade najčuvanije zgrade na svijetu, ukloni osiguranje američkog ambasadora, a potom i njega samog likvidira.

da da a po libiji ne hodaju "milicije" isfrustriranih plemenskih domorodaca ne napadaju rafinerije aerodrome bolnice itd ...
Ne razumijem šta mi želiš ovim saopštiti?
em11r

#4639 Re: Ubiše ambasadora

Post by em11r »

hrastov zizak wrote: Ne razumijem šta mi želiš ovim saopštiti?
Ma ne tebi nego ovome iz alo alo ... sorry pogresan quote ... ali mislim da je jasno da u libiji zive djeca cvijeca i promovisu ljubav mir i igranje lastisa
jefferson

#4640 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

Bla, bla, bla. Ne dovodi me u takav kontekst izjava. Ja sam individua i boli me neka stvar kako ti percipiraš pojedine skupine. Hoću reći da se svašta može zamisliti. Postoje li neki dokazi da su za ovo krive iranske obavještajne službe ili je to ono što kolega forumaš vidi?
Pa da svasta se moze zamisliti upravo to. Nece se jos neko vrijeme znati, ali kada pricas o sigurnosnim aspektima, sigurno ce se paznja obratiti jel bilo neke veze.
Uglavnom, ne bi me iznenadilo da predatori vec lete nad libijom! Medjutim, ovdje je veci problem Egipt od libije. Ovo sto se desilo u libiji je posljedica neorganiziranosti drzave i jos milion faktora. U Egiptu se vrlo lako mogla ista stvar desiti, predsjednik se jos nije ogalsio, a prosle sedmice od amerikanaca trazili 3 milijarde dolara :D
It_is_a_Leclerc

#4641 Re: Ubiše ambasadora

Post by It_is_a_Leclerc »

em11r wrote:
hrastov zizak wrote: Ne razumijem šta mi želiš ovim saopštiti?
Ma ne tebi nego ovome iz alo alo ... sorry pogresan quote ... ali mislim da je jasno da u libiji zive djeca cvijeca i promovisu ljubav mir i igranje lastisa
Gdje sam to rekao ?!
hrastov žižak

#4642 Re: LIBIJA

Post by hrastov žižak »

Ma nije mi jasno otkud iranci da šalju nekog mudžahidina? Kako ste to dvoje povezali?
muzicar_iz_parka

#4643 Re: Ubiše ambasadora

Post by muzicar_iz_parka »

jefferson wrote: Pa da svasta se moze zamisliti upravo to. Nece se jos neko vrijeme znati, ali kada pricas o sigurnosnim aspektima, sigurno ce se paznja obratiti jel bilo neke veze.
Uglavnom, ne bi me iznenadilo da predatori vec lete nad libijom! Medjutim, ovdje je veci problem Egipt od libije. Ovo sto se desilo u libiji je posljedica neorganiziranosti drzave i jos milion faktora. U Egiptu se vrlo lako mogla ista stvar desiti, predsjednik se jos nije ogalsio, a prosle sedmice od amerikanaca trazili 3 milijarde dolara :D
Egipat je ozbiljnija država od Libije, kod njih nisu demonstranti upali u US ambasadu.
U Libiji ima oko 1000 plemena, teško će se tu uspostaviti stabilnost dugoročno gledajući.
detroit-mercy

#4644 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

Ringhio wrote:@ jefferson

Svakako da ima, ali su to vjerovatno lokalni balavci koji su se razbjezali na prvi pucanj.

@detroit-mercy

Razlika izmedju njihovih diktatora i ovih nasih ovdje lafo politicara je u tome sto su njihovi konstantno radili na boljitku naroda, i oni su pod tim dikatorskim shapama zivjeli ljepse nego sto chemo mi ikad zivjeti.

Na kraju krajeva, za naseg Josipa se prica da je diktator bio, a najljepse se zivjelo u njegovoj zemlji.
:lol: :lol: :lol: :lol: konstantno radili za boljitak naroda :mrgreen: , jarane jesi li ikada bio u nekoj od tih zemalja. Ako je ono rad za boljita naroda onda ne znam sta je nerad. U principu su radili za boljitak sebe i uskog kruga ljudi oko sebe, cuj radili za boljitak naroda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Ringhio

#4645 Re: LIBIJA

Post by Ringhio »

detroit-mercy wrote:

@detroit-mercy

:lol: :lol: :lol: :lol: konstantno radili za boljitak naroda :mrgreen: , jarane jesi li ikada bio u nekoj od tih zemalja. Ako je ono rad za boljita naroda onda ne znam sta je nerad. U principu su radili za boljitak sebe i uskog kruga ljudi oko sebe, cuj radili za boljitak naroda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Gadafi koji je izdigao zemlju iz nicega nije valjao ? Smijesno jel ? Ocigledno si ti bio u Libiji i ti znas kakva je ona bila, i kakva je sad. Ljudi koji su uzivali u svojim zivotima, kojima je jedina briga bila kad ce popit caj, i u koji ce se hlad sakriti, odlucili su eto da njima to ne valja. I bolje im je sad. I pitaju se sto moramo placati struju. I odkud to da gorivo placamo ovako skupo.

Milion puta prezvakana tema, no, informisi se malo mili. Pogledaj kakve je projekte Gadafi imao, kakve je fabrike gradio, sta je imao u planu da pravi, koga je sve kreditirao, kome je pare slao i izvlacio iz govana, kome je stao na zulj, i ko ga je srusio.

Informisi se.
Tkd

#4646 Re: LIBIJA

Post by Tkd »

@Ringhio

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ne ljuti se i nemoj se sekirati radi foruma. Uvijek ista prežvakana tema, ali onda neko novi dođe i postavi ista pitanja na koja je već odavno odgovor dat. ;-)
semirizsvemira

#4647 Re: LIBIJA

Post by semirizsvemira »

Neki zive u Kuvajtu a ljude tamo nazivaju orangutanima i majmunima . To govori o samom forumasima koji tamo zive
Da , muslimanima jeprekipjelo vise i ovo ce se sve vise dogadjati . Em sto nas ubijaju gdje stignu , em sto nas pljackasju gdje stignu i kad stignu , em sto nam djecu siluju , osakacuju i zene i starce ubijaju u svrhu takmicenja ko ce vise em sto nam crtaju karikature covjeka najvrijednijeg na svijetu i koji je ostavio duboki trag na ljudksi rod i ljudsku povijest kojeg su najveci filozofi i intelektualci slavili ( Tolstoj, Gete itd) nego sad i zidovcichi nakvi hoce da steknu slavu sa karikaturama i filmovima o tom istom covjeku , nasem Poslaniku s.a.w.s. . E nece moci vise . Doci ce dan kada cete krepavari ako Bog da i moliti za milost i traziti oprost za sva zla koja ste pocinili , od krstaskih ratova do okupacije Palestine koju je Salahudin Ayubi oslobodio od orangutana i zlocinaca koji su klali djecu i zene danima bez prestanka i kada su potoci krvi tekli , nesto slichno kao danas kada se bacaju bombe kad se nekom cefne da ubija muslimane i za najmanju sitnicu . Doduse tu su krivi i americki podanici i poslusnici ali padaju jedan po jedan i ako Bog da bit ce tu jos revolucija . Muslimani nece vise trpiti jaram . Sa vjerom u Allaha i jedinstvom muslimana muslimanske zemlje bit ce opet slobodne od zlocinackog jarma
Chisum

#4648 Re: LIBIJA

Post by Chisum »

Nevezano za ovaj dogadjaj, koji me, da budem iskren, zanima k'o lanjski snijeg, interesantne su mi dvije veoma oprecne struje na ovakvim temama...

S jedne strane ovi domaci Talibani koji sanjaju o nekakvom kalifatu - pa da u japankama, naoruzani bradom i neznanjem do neba, "zauzmu Rim", te sa druge strane ekipa koja uglavnom zivi negdje vani (obicno u Americi), kojoj je i dan-danas cudno kako to neko moze da zamisli da jedna Amerika - jedina istinska globalna sila danasnjice - moze da povlaci konce po raznim banana i "akobogda" drzavama.... :)

Preko Gvatemale i Arbenza, do Konga i Lumumbe, preko Kube I Batiste, pa do igara Lyndon Johnsona (od "Dovedite me na vlast i dacu vam taj vas rat koji zelite", preko krvavih spletki i operacija, poput "Fenix-a", pa do ispunjenja obecanja nakon incidenta u tonkinskom zaljevu...), od krvavih dogadjaja u Kambodzi, za vrijeme Nixona, pa do Allendea i njegovog Chilea..... itd... itd...

Zasto neko misli da je moguce da jedna jedina istinska globalna sila ne igra odlucujuce ulogu i ovdje, u previranjima izmedju ovih priglupim arapskih plemena?
Mene bi, da sam kakav Amerikanac, bilo sramota, donekle i strah - a uz to ne bih mogao stati sa iscudjavanjem - da se moja zemlja, koja pretenduje da bude najjaca i najutjecajnija na svijetu, ne ucestvuje, ako ne - i ODLUCUJE u manje vise svemu sto se desava na svijetu.... pogotovo u dijelovima koji spadaju u najuzu zonu interesa poput zemalja bogatih naftom itd....

Ovo nema veze sa glupim pricama o Masonima, Mosadu, Paji Patku i slicnim vicevima koji se daju cuti kada ove glupe vehabije bistre svjetsku politiku.... Ovo je jednostavno red stvari kakav je uvijek bio i bice. Onaj ko pozeli da se zove najjacim - on to mora biti, ma kakva da je cijena, svidjalo se to nekome ili ne.
Last edited by Chisum on 12/09/2012 19:26, edited 5 times in total.
detroit-mercy

#4649 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

Ringhio wrote:
detroit-mercy wrote:

@detroit-mercy

Gadafi koji je izdigao zemlju iz nicega nije valjao ? Smijesno jel ? Ocigledno si ti bio u Libiji i ti znas kakva je ona bila, i kakva je sad. Ljudi koji su uzivali u svojim zivotima, kojima je jedina briga bila kad ce popit caj, i u koji ce se hlad sakriti, odlucili su eto da njima to ne valja. I bolje im je sad. I pitaju se sto moramo placati struju. I odkud to da gorivo placamo ovako skupo.

Milion puta prezvakana tema, no, informisi se malo mili. Pogledaj kakve je projekte Gadafi imao, kakve je fabrike gradio, sta je imao u planu da pravi, koga je sve kreditirao, kome je pare slao i izvlacio iz govana, kome je stao na zulj, i ko ga je srusio.

Informisi se.
A ko je Gadafi, to on svojim parama sto je zaradio izgradio zemlju :lol: :lol: :lol: :lol: . Ma bjazi, zasjeo 40 godina i jos nameracio i sina mu da i on izgradjuje zemlju, jer eto samo oni znaju :mrgreen: niko drugi. Hebote, covjek zaposjeo sa svojom porodicom resurse jedne zemlje i onda kazu on izgradio :lol: :lol: :lol: Pa mogao bi i ti tako ko Gadafi izgraditi.
Man of steel

#4650 Re: Ubiše ambasadora

Post by Man of steel »

jefferson wrote: Ne trebaju njima amerikanci da se ubijaju medjusobno!
Ja s njima radim i to sa vrlo obrazovanim ljudima koji dolaze u SAD na godinu dana na dodatno skolovanje, na vrlo dobrim poziijama u svojim drzavama.
Takvog nemorala i takve arogancije rijetko se moze igdje sresti. Kada je u pitnju nemoral mislim da bi ispred ljudi koje konstantno srecem iz tih drzava vec sedam godina stavio bio koju osobu iz red light distrikta u Amesterdamu!
I ja sam prošle godine u Mcdonaldsu naletio na jednog pretilog Amerikanca kojem će holesterol kao i većini njegovih sugrađana doći glave.

U razgovoru sa njim sam zaključio da je izuzetno glup i neuk, kao i većina Amerikanaca.

O sexu nismo govorili ali sam stekao dojam da se radi o izuzetno nastranoj osobi tipičnoj za američku holivudsku kulturu.

Ja uobičajno nisam sklon generalizovanju, ali si me ti potakao na to.
Post Reply