Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne ide! Ide 7.4 l u te motore, sto opet nije 8.2..
A vlasnik nek kaze koji je motor
Kako znas da ne ide ?
U moj ide tacno 8.2 l. U svaki audijev 2.7 ili 3.0 tdi ide tacno toliko. Mislim da je i kod BMW-a i Mecke tu negdje, mozda i vise u 30d.
Ne iskljucujem da u neke v6 il r6 ide i manje, ili 7.4 litra. Na koji motor ti mislis?
U 2.0 motore ne bi trebalo ici vise od 5 litara da ga hebes
Po specifikacijama ni u jednu lagunu ne ide toliko ulja... Ima laguna 3.0 dci motor u koji ide nesto vise od 6 litara ulja... Kako ide U tvoju lagunu 8.2 ja ne znam... U mercedesovu C klasu C220 2006. G. Ide 6.5 litara ulja...
To su oni dodali svega i svacega, hem su sigurno marze na one filtere 200% hem su radili 3 sata ono sto se moze zavrsit za sat ipo, hem su nasuli 8.2 l ulja... Pa da su covjeku bar dali za dosipanja ako bude trebalo... Nula bodova pasha moj lijepi
Filter ulja 19,00KM MANN
Zraka 28,00KM PURFLUX
Goriva 63,00KM MANN
Unut. prostora 52,00KM MANN
Evolution Full-Tech FE 5W-30 66,00KM 5l, 1l 14,50KM
cca 260,00KM
Toliko bi trebalo sve da bude sto se samog materijala tice za tu Lagunu.
Warashii wrote:Filter ulja 19,00KM MANN
Zraka 28,00KM PURFLUX
Goriva 63,00KM MANN
cca 260,00KM
dzaba kad dio na cijoj kutijj je znak renola kosta 2x vise , a oni ne nabavljaju druge , tako i mene dodje filtwr ulja sa znakom 36KM isti samo u mahle ambalazi 18KM
Zraka 28,00KM PURFLUX
Goriva 63,00KM MANN
cca 260,00KM
I ovo su jače cijene filtera, Mann je među najskupljim, ne računajući ovlaštene servise.
530i wrote:Čude me tolike cijene za Mann filtere jer između ostalog proizvode se kod nas, u Tešnju.
Ne proizvode sve, samo neke modele.
Npr. filter goriva za Tucsona je Made in Korea.
Sto se Comline-a tice za sada izbjegavam filtere sa senzorima i tu preporucujem neke zvucnijeg imena ovo ostalo je koliko para toliko muzike.
Zraka 28,00KM PURFLUX
Goriva 63,00KM MANN
cca 260,00KM
Ovo je korektno vec... Ono gore po racunu sto su naplatili momku nema veze sa pameti. Hibretim se samo tako...
530i wrote:Čude me tolike cijene za Mann filtere jer između ostalog proizvode se kod nas, u Tešnju.
Ne proizvode sve, samo neke modele.
Npr. filter goriva za Tucsona je Made in Korea.
Sto se Comline-a tice za sada izbjegavam filtere sa senzorima i tu preporucujem neke zvucnijeg imena ovo ostalo je koliko para toliko muzike.
nemam senzora nikakvih , gledao sam ih sve nikakve razlike barem za moj auto
sto se mann-a tice : filter ulja za ovaj je made in austria , na 2-3 mjesta pise , isto tako made in germany na filteru zraka , a svi isti kad gledam kataloge
Zraka 28,00KM PURFLUX
Goriva 63,00KM MANN
cca 260,00KM
Ako su ove cijene zamjenskih dijelova, a meni djeluju realno, ne znam cemu cudjenje na one njegove cijene, originalni dijelovi + ovlasteni, nista mi je djeluje pretjerano skuplje nego ovo. I ovaj filter zraka bi bio dosta skuplji da je Mann/Mahle i slicno. Jedino je ulje upitno, nema sanse da ide 8,2 litra. Kod mene je 2.0 dizel i ide 5.5 litara.
Mann jeste skup ali je kvalitetan, ovu su normalne cijene za kvalitetne filtere za auto novije generacije s CR dizelskim motorom. Nije isto odrzavanje cetvorke SDI i sestice TDI.
530i wrote:
I ovo su jače cijene filtera, Mann je među najskupljim, ne računajući ovlaštene servise.
kad smo kod filtera , stavljen je onaj commline od goriva , upalio iz prve na po kljuca haman , sad za sad je sve ok
da vidis zajebancije i filtera , al srecom @Bitanga je maher
potrefi osam slucajno filter , naknadno saznam da ima 3-4 verzije , valjda kako je ford unapredjivao sve tako je mijenjao i filtere
E moj Amare, kako te nije stid?!
Ovdje stalno solis pamet drugima, da kupuju prave dijelove, premium gume, i onda uvalis u mazgu comline filter?! E sramota brate, a ja danas ne htjedoh staviti comline plocice na diskove, kazu pljaka prava.
Ovdje stalno solis pamet drugima, da kupuju prave dijelove, premium gume, i onda uvalis u mazgu comline filter?! E sramota brate, a ja danas ne htjedoh staviti comline plocice na diskove, kazu pljaka prava.
pa imao ga na stanju , ne znam ni odakle mi , ni kad sam ga kupio , stajao u ormaru 3 god , tada nije bilo drugog a vidio si cijenu u ovlastenom
kakva mazga , sve je ford , gdje god se zavuces sto se motora tice FoMoCo
meni kaze Bitanga da mu se niko nije zalio , a i Englezi su zadovoljni tako da , nije on ni najjeftiniji ni najskuplji , zlatna sredina
pa imao ga na stanju , ne znam ni odakle mi , ni kad sam ga kupio , stajao u ormaru 3 god , tada nije bilo drugog a vidio si cijenu u ovlastenom
kakva mazga , sve je ford , gdje god se zavuces sto se motora tice FoMoCo
meni kaze Bitanga da mu se niko nije zalio , a i Englezi su zadovoljni tako da , nije on ni najjeftiniji ni najskuplji , zlatna sredina
Ne kaze se dzaba "sta se ba pravis englez?" rodzo moj, hehe
Eto, za vikend sam uradio mali servis kod svog majstora...dijelovi 121 KM, što uključuje pet litara Elf 5w ulja, filteri ulja, zraka, klime i goriva, te svjećice...1,6 benzin...
Grand scenic 2007. zanima me ima li modela sa koznim volanom, jer mi lik neki dan rece, iako je auto kupljeno u Njemackoj, da nema s kozom na volanu, te da je prethodni vlasnik stavio kozu da prikrije "izlizanost" volana i stvarno predjenu km ??? nesto gledah po autoscout.de ima modela sa koznim volanima...al eto ne znam jel ima fabricki kozni volan, jer plastika ima svakako...ubacio mi crv sumnje