Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
daramo

#4626 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Odakle ebay zna sta ti hoces ako ih nisi kontaktirao, kad otvoris case znaci da si u pregovorima sa sellerom, ako se ne dogovorite onda ides na escalate case i onda opises problem ebayu i tek onda on donosi odluku.
Ne zatvaraj case nikako ako to uradis mozes se pozdraviti sa lovom.
Nisi trebao jos otvarati case trebao si cekati barem da prodje 40, ja obicno otvaram 42-43 i onda pricekam jos 7 dana ako se poslije toga seller nesto buni samo zaprijetis da ces escalirati case i javiti ebayu pa budes vidio kako Kinez vraca lovu u roku 24h :lol:
makaranka

#4627 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by makaranka »

arminicos wrote:Ja isto ne znam sta da radim..da li da prijavim Paypalu da mi paket nije stigao ili da jos cekam..Cekam paket vrlo bitan od 25.01. singapur postom jos nije stigao. Jutros mali paket poslan preko hong kong post dosao za 5 dana iz Kine..svasta!
i kod mene isto.narucila dva paketa, jedan 15.1 jos nije dosa,a vise neman pojma kolko jos fore daje ebay za otvorit case (prije je fino pisalo ispod item-a kolko jos fore ima ) drugi narucen 17.1 stiga ima 2tjedna.
T-pain

#4628 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by T-pain »

daramo wrote:Odakle ebay zna sta ti hoces ako ih nisi kontaktirao, kad otvoris case znaci da si u pregovorima sa sellerom, ako se ne dogovorite onda ides na escalate case i onda opises problem ebayu i tek onda on donosi odluku.
Nisi trebao jos otvarati case trebao si cekati barem da prodje 40, ja obicno otvaram 42-43 i onda pricekam jos 7 dana ako se poslije toga seller nesto buni samo zaprijetis da ces escalirati case i javiti ebayu pa budes vidio kako Kinez vraca lovu u roku 24h :lol:

Drug pregovaram sa sellerom vec 15 dana, uprono trazi da zatvroim CASE, a tu neesto smrdi.
dinooh

#4629 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

T-pain wrote:
daramo wrote:Odakle ebay zna sta ti hoces ako ih nisi kontaktirao, kad otvoris case znaci da si u pregovorima sa sellerom, ako se ne dogovorite onda ides na escalate case i onda opises problem ebayu i tek onda on donosi odluku.

Drug pregovaram sa sellerom vec 15 dana, uprono trazi da zatvroim CASE, a tu neesto smrdi.
escalate to paypal ili ebay. Neka oni zatvore. i onda kad odluce u tvoju korist, bubni negativan feedback i napisi da hoce da vara. Onda ce ti se javitii moliti te da promjenis feedback
T-pain

#4630 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by T-pain »

dinooh wrote:
T-pain wrote:

escalate to paypal ili ebay. Neka oni zatvore. i onda kad odluce u tvoju korist, bubni negativan feedback i napisi da hoce da vara. Onda ce ti se javitii moliti te da promjenis feedback

Evo upravo sam to i uradio, presto mi je da odgovara na poruke ,a poslo ih je jedno 10 i usvakoj istoj zatvori case i ostavi pozitivan pa cemo refund, e evo mu .I. harama mu bilo sve ovo. Vidjet cu sta ce paypal odluciti ceka se 5 dana dok pregeldaju slucaj,

P.S 5 dana nakon sto mi je poslo paket stize poruka kako je paket vracen iz poste jer je sadrzaj bio polomljen kad su otovrili paket :D
Teletubbies

#4631 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Teletubbies »

w0rld wrote:Ja jos uvijek cekam narudzbu od 1 februara preko Economy Int'l Shipping iz Kine :)
Nije to ništa ja još čekam šporet iz Portugala 7 mjeseci...

Jedno pitanje,šta ako me neko zajebe na ovom e-bayu ?
valjuga

#4632 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

makaranka wrote: i kod mene isto.narucila dva paketa, jedan 15.1 jos nije dosa,a vise neman pojma kolko jos fore daje ebay za otvorit case (prije je fino pisalo ispod item-a kolko jos fore ima ) drugi narucen 17.1 stiga ima 2tjedna.
Rok na paypal je 45 dana.Znači 45 dana od datuma uplate imaš pravo da pokreneš case :thumbup:
makaranka

#4633 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by makaranka »

@ valjuga Hvala iscurio mi taj rok za paypal

evo citan na ebayu ako san dobro skontala daju rok od 30 dana na Estimated Delivery.znaci od tog datuma se broji 30dana.
seoBIH

#4634 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Zar nisu promijenili na 30 dana od dana shippinga?

Na linku http://pages.ebay.com/ba/en-us/coverage/index.html pise
After contacting the seller, it's up to you whether you want eBay to step in. You're eligible for the eBay Money Back Guarantee when you contact the seller within 30 days of klix or estimated delivery date of the item.
fantabox

#4635 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by fantabox »

123456789 wrote:Zar nisu promijenili na 30 dana od dana shippinga?

After contacting the seller, it's up to you whether you want eBay to step in. You're eligible for the eBay Money Back Guarantee when you contact the seller within 30 days of klix or estimated delivery date of the item.
Nije od shippinga nego delivery-ija (kako i pise na linku)!
shandrprcSA

#4636 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

fantabox wrote:
123456789 wrote:Zar nisu promijenili na 30 dana od dana shippinga?

Nije od shippinga nego delivery-ija (kako i pise na linku)!
npr.
Delivery: Estimated between Thu. 27 Mar. and Tue. 15 Apr.
je li od 27 Mar. se racuna 30 dana ili od 15 Apr.?
dinooh

#4637 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

evo sta pise na ebay.de
Ferner gilt der eBay-Käuferschutz bei Angeboten mit der Auszeichnung "eBay-Garantie" für alle Zahlungsmethoden, die der Verkäufer akzeptiert. Der eBay-Käuferschutz sichert Käufer ab, wenn der Verkäufer den Artikel nicht liefert oder der gelieferte Artikel erheblich von der Artikelbeschreibung abweicht. In diesem Fall erhält der Käufer
den Kaufpreis inklusive der Versandkosten in unbegrenzter Höhe über PayPal zurück. Die Rückerstattung erfolgt über PayPal. Sollten Sie noch kein PayPal-Konto besitzen, werden Sie gebeten, ein kostenloses PayPal-Konto zu eröffnen. Wie die Rückerstattung funktioniert, finden Sie hier. Bitte beachten Sie, dass Sie einen Käuferschutzantrag bis spätestens 45 Tage nach Zahlung stellen können. Detaillierte Information finden Sie auf unserer Informationsseite zum eBay Käuferschutz.
T-pain

#4638 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by T-pain »

kao sto kolega @dinooh rece samo prijavi slucaj, uplata izvrsena danas , slucaj proslijedjen paypalu sinoc xD. Ti kinezi su cudo .
arminicos

#4639 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by arminicos »

Da li je tko u medjuvremenu dobio paket poslan u jan ili pocetkom februara iz Kine ?
quarterback

#4640 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

da, cak i tokom februara
valjuga

#4641 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

arminicos wrote:Da li je tko u medjuvremenu dobio paket poslan u jan ili pocetkom februara iz Kine ?
Jučer dobio dva paketa iz kine naručena 22.2.2014, a nisam treći paket dobio isto iz kine i isto plaćen 22.2.2014,a kakve su prilike ovaj treći neću ni dobit.Odavno mi se dešava da mi dva dođu pa jedan ne dođe itd... :mrgreen:
Nermin_BH

#4642 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Meni nisu dosle 4 poslijke narucene 12.02.2014. od razlicitih prodavaca.
arminicos

#4643 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by arminicos »

Porucim 2x misa bluetooth dosla za 5 dana meni u BiH na vrata postar donio poslano Hong Kong post. Ovaj veliki paket Singapur postom poslan 25.01. ne dolazi jos niti ima kakvog napretka kada ukucam track number na stranici BH Poste :( tacno dodje mi da plaćem :roll: nesto mislim da neće ni doci :(
w0rld

#4644 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by w0rld »

arminicos wrote:Porucim 2x misa bluetooth dosla za 5 dana meni u BiH na vrata postar donio poslano Hong Kong post. Ovaj veliki paket Singapur postom poslan 25.01. ne dolazi jos niti ima kakvog napretka kada ukucam track number na stranici BH Poste :( tacno dodje mi da plaćem :roll: nesto mislim da neće ni doci :(
Pa sto ne otvoris case i trazis povrat novca
makaranka

#4645 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by makaranka »

arminicos wrote:Da li je tko u medjuvremenu dobio paket poslan u jan ili pocetkom februara iz Kine ?
1.paket 15.01 narucen jos nije doslo,
2.paket isto 15.01. dosa 28.02
3.paket 21.01 narucen dosa 20.02
4.paket 26.02 narucen dosa 11.03
Smoukey

#4646 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Smoukey »

Koji sam ja baksuz -_-
Dakle...naručio sam kilo gebire iz Kine u razdoblju od 01.02 do 25.02.
Od toga je došlo par stvari...haj' da kažem iz sredine...I to k'o da su birali mater im njihovu ono što mi najmanje treba od svih tih stvari.
Kod nas u Travniku poštar jedan...hajd' nije ni bitno XD XD XD
Uglavnom frajer ne radi više, a dosad je uvijek on donosio sve u moju ulicu. Sad ga nema i sve kasni, i mislio sam da je do njega, ali očito je da nisam jedini koji ima istih problema, i ta njihova prokleta nova godina...
Ali fakat mi više ide na živce... -_-
Hvala za pružanje mogućnosti da podjelim svoje frustracije s vama :lol: :lol: :lol:
Dady

#4647 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by Dady »

arminicos wrote:Porucim 2x misa bluetooth dosla za 5 dana meni u BiH na vrata postar donio poslano Hong Kong post. Ovaj veliki paket Singapur postom poslan 25.01. ne dolazi jos niti ima kakvog napretka kada ukucam track number na stranici BH Poste :( tacno dodje mi da plaćem :roll: nesto mislim da neće ni doci :(
Kakav je status paketa na Singpost.com stranici? Možda prodavac još nije ni poslao. Ako je status "dispatched to overseas" onda je napustio Singapur i obično dodje za 5 dana u BiH.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
daramo

#4648 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Zasto pratis na post.ba ovo ti je najbolja stranica za tracking svih posiljki bilo koja posta da je u pitanju http://www.17track.net/index_en.shtml
Tu provjeri gdje ti je trenutno paket.
Heller

#4649 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Heller »

Ljudi hitno mi treba nesto iz njemacke, a ima samo Standard Int´l postage, eh sad kolko to traje?
quarterback

#4650 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

7 dana, paket stigao prije 5-6 dana
Post Reply