disappointed wrote:imam pitanje,
paket full i paket premi, u čemu je razlika? tačnije zanima me mobilni telefon koji bi bio uključen u paket, ako sam dobro shvatila kod ovog premi od 90KM imam mogućnost da zovem sa svog mobitela u vrijednosti od 30KM, a sa fiksnog mogu zvati mobilne do 15KM??? Je li to tačno???? Sad sam zvala operatera i kažu mi da ovo 15 ne ide! Ako neko koristi ovaj premi, nek mi pojasni, please...hvala
To 15 KM ide, ja sam na Premi paketu i znam da ide. Premi je bolji paket kako god okreneš, jer imaš pretplatu od 30 KM koju većina ljudi koji si mogu priuštiti premi paket i koristi, na njoj uračunatih 500 MB interneta, a uz to pruža ti se mogućnost kupovanja extra mobitela po fenomenalnim cijenama. Ja sam recimo uzeo N8, na dvije godine, mjesečna rata ispod 15 KM, sad već ima i boljih telefona. Možeš uzet i dobar laptop za pristojnu ratu. Možeš fixni set i neke slabije mobitele za marku. Dakle između full i premi paketa bih ti preporučio za premi bez ikakve dvojbe.
Listu kanala i sve ostale stvari možeš vrlo lako naći na njihovoj stranici, s tim da je ova cijena i lista kanala najgore što ćeš imati, očekuje se da će u skorijoj budućnosti biti sve bolje, iako ja recimo nisam zadovoljan tempom ubacivanja novih kanala u zadnje vrijeme, ali to je moje mišljenje s kojim se mnogi ne slažu. Možda nije idealno rješenje ali je po meni bez sumnje najbolje uz činjenicu da ima još puno prostora za napredak u skorije vrijeme, što je jako važno. Konekcija je jako stabilna, a i slika ne trza uopšte, ali samo ako je propusnost na nivou, to je najvažnija stvar u ovoj priči, samo propusnost od preko 10 Mb/s (po riječima ovog iz Telecoma) može da dadne željeni rezultat. Ja sam recimo imao na jednoj liniji 5 i susretao se sa strašnim problemima, sve dok mi nisu došli i izmjerili da na drugoj liniji imam 12, te promijenili modem iz Billiona u TP Link. Od tad slika nije zatrzala ni jednom, a konekcija nije nestala nikad. Inače, ima linija sa propusnosti i od 25 Mb/s, neko se hvalio na ovom forumu.
Neko priupita za Kup, biće na testnom kanalu (koji je sad isključen, ali će biti uključen po potrebi) utakmica Kupa između Borca i Sarajeva i to je to što se tiče ove polusezone, a najavljuje se da će se u narednom periodu vršiti direktni prijenosi svih utakmica naše lige, pa pretpostavljam da će biti i više tih dodatnih kanala. Inače, Telecom se u zadnje vrijeme opasno bacio na našu ligu i to im je jako pametan potez, gdje će za malo para pobrati ogroman broj mušterija, pratim na ostalim forumima, puno ljudi iz Hercegovine koji koriste HT su spremni da pređu na Telecom upravo radi Premijer Lige, koja je inače mnogo više praćena nego što se to pretpostavlja, a radi toga su krivi i mediji koji često blate ovo takmičenje umjesto da mu daju potporu da bude bolje. Slaba posjećenost na stadionima nije prvenstveno zbog nekvalitetne igre nego uglavnom zbog loših uslova na stadionima, ko ide na utakmice tačno zna o čemu pričam, pogotov u ova zimska vremena.
Česti sam kritičar BH Telecoma, ali za ovo sa Premijer Ligom im dajem ogroman plus.