BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#4626 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

disappointed wrote:imam pitanje,
paket full i paket premi, u čemu je razlika? tačnije zanima me mobilni telefon koji bi bio uključen u paket, ako sam dobro shvatila kod ovog premi od 90KM imam mogućnost da zovem sa svog mobitela u vrijednosti od 30KM, a sa fiksnog mogu zvati mobilne do 15KM??? Je li to tačno???? Sad sam zvala operatera i kažu mi da ovo 15 ne ide! Ako neko koristi ovaj premi, nek mi pojasni, please...hvala
Ovako:
full paket je kako i sama vec znas tv, internet i telefon i kosta 65KM sa pdv-om. U tom iznosu je racunato 10KM za razgovore upucene prema GSM BIH (061,062).

Dodatk ovome je premi paket koji ti jos daje GSM broj i paket kao midi30. Znaci imas 30KM da potrosis na sta hoces (pozivi,sms, mms, internet). U tom paketu imas mogucnost kupovine mobitela po nevjerovatno povoljnim cijenama.
disappointed

#4627 Re: MojaTV BHtelecom

Post by disappointed »

hvala puno!!!! a ti povoljni mobiteli, ima li gdje da se vidi na stranici npr?
opa22

#4628 Re: MojaTV BHtelecom

Post by opa22 »

Evo ovako molio bih forumase koji nisu zaposleni u BHtelecomu i nisu placeni da reklamiraju MOJATV, da mi kazu kaku su zadovoljni njime, koja je brzina interneta, da li cesto dolazi do pucanja konekcije, kakva vam jeprogramska shema, i koje to njemacke i hrvatske kanale imate, a najvaznije da li slucajno imate iTV (engleska tv). Ja sam korisnik HS-a ni sam ne znam koliko godina, i nikako nisam zadvoljan njihovim uslgama izuzev interneta, kao ni njihovim odnosom prema korisnicima, pa sada trazim nevog pruzatelja usluga pa me interesira da li mi preporucujete Moja TV??? unaprijed hvaal
Last edited by opa22 on 21/11/2011 22:18, edited 1 time in total.
adem_vaart

#4629 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adem_vaart »

Ako smijem i ja nesto da pitam :P
Dali je poceo ovaj kanal sto prenosi premier ligu na mojawebTV nisam ga uocio na listi,inace koristim ADSL,i hoce li prenositi samo ligu ili i kup i koliko utakmica?
slobodni armirach

#4630 Re: MojaTV BHtelecom

Post by slobodni armirach »

samo da pratim odgovore :D
rossoner

#4631 Re: MojaTV BHtelecom

Post by rossoner »

opa22 wrote:Evo ovako molio bih forumase koji nisu zaposleni u BHtelecomu i nisu placeni da reklamiraju MOJATV, da mi kazu kaku su zadovoljni njime, koja je brzina interneta, da li cesto dolazi do pucanja konekcije, kakva vam jeprogramska shema, i koje to njemacke i hrvatske kanale imate, a najvaznije da li slucajno imate iTV (engleska tv). Ja sam korisnik HS-a ni sam ne znam koliko godina, i nikako nisam zadvoljan njihovim uslgama izuzev interneta, kao ni njihovim odnosom prema korisnicima, pa sada trazim nevog pruzatelja usluga pa me interesira da li mi preporucujete Moja TV??? unaprijed hvaal
Ja sam internet ostavio stari ADSL. NetFlate2 paket. Imam MojaTV Phone paket i prezadovoljan sam, jedino što je bilo malih problema sa štopanjem slike ponekad, ali sve se da brzo srediti.
super_woofer

#4632 Re: MojaTV BHtelecom

Post by super_woofer »

Vala i kod mene MTV extra radi, internet extra, tv slika daleko bolja od kablovske, nekad zastopa ali to jednom u 10dana, jos kako su uveli Arenu sport ne moze bolje, ko sto neko rece, jos samo da uvedu Sport Klub i zbogom streaminzii :)

Mada i od mjesta zavisi, kod par mojih jarana loshije radi jer je losha mreza, tkao da ti je bolje raspitati se po mahali kakva ti je mreza, ako je dobro neces imati problema..
:mrgreen:
Muflon

#4633 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

disappointed wrote:imam pitanje,
paket full i paket premi, u čemu je razlika? tačnije zanima me mobilni telefon koji bi bio uključen u paket, ako sam dobro shvatila kod ovog premi od 90KM imam mogućnost da zovem sa svog mobitela u vrijednosti od 30KM, a sa fiksnog mogu zvati mobilne do 15KM??? Je li to tačno???? Sad sam zvala operatera i kažu mi da ovo 15 ne ide! Ako neko koristi ovaj premi, nek mi pojasni, please...hvala
To 15 KM ide, ja sam na Premi paketu i znam da ide. Premi je bolji paket kako god okreneš, jer imaš pretplatu od 30 KM koju većina ljudi koji si mogu priuštiti premi paket i koristi, na njoj uračunatih 500 MB interneta, a uz to pruža ti se mogućnost kupovanja extra mobitela po fenomenalnim cijenama. Ja sam recimo uzeo N8, na dvije godine, mjesečna rata ispod 15 KM, sad već ima i boljih telefona. Možeš uzet i dobar laptop za pristojnu ratu. Možeš fixni set i neke slabije mobitele za marku. Dakle između full i premi paketa bih ti preporučio za premi bez ikakve dvojbe.

Listu kanala i sve ostale stvari možeš vrlo lako naći na njihovoj stranici, s tim da je ova cijena i lista kanala najgore što ćeš imati, očekuje se da će u skorijoj budućnosti biti sve bolje, iako ja recimo nisam zadovoljan tempom ubacivanja novih kanala u zadnje vrijeme, ali to je moje mišljenje s kojim se mnogi ne slažu. Možda nije idealno rješenje ali je po meni bez sumnje najbolje uz činjenicu da ima još puno prostora za napredak u skorije vrijeme, što je jako važno. Konekcija je jako stabilna, a i slika ne trza uopšte, ali samo ako je propusnost na nivou, to je najvažnija stvar u ovoj priči, samo propusnost od preko 10 Mb/s (po riječima ovog iz Telecoma) može da dadne željeni rezultat. Ja sam recimo imao na jednoj liniji 5 i susretao se sa strašnim problemima, sve dok mi nisu došli i izmjerili da na drugoj liniji imam 12, te promijenili modem iz Billiona u TP Link. Od tad slika nije zatrzala ni jednom, a konekcija nije nestala nikad. Inače, ima linija sa propusnosti i od 25 Mb/s, neko se hvalio na ovom forumu.

Neko priupita za Kup, biće na testnom kanalu (koji je sad isključen, ali će biti uključen po potrebi) utakmica Kupa između Borca i Sarajeva i to je to što se tiče ove polusezone, a najavljuje se da će se u narednom periodu vršiti direktni prijenosi svih utakmica naše lige, pa pretpostavljam da će biti i više tih dodatnih kanala. Inače, Telecom se u zadnje vrijeme opasno bacio na našu ligu i to im je jako pametan potez, gdje će za malo para pobrati ogroman broj mušterija, pratim na ostalim forumima, puno ljudi iz Hercegovine koji koriste HT su spremni da pređu na Telecom upravo radi Premijer Lige, koja je inače mnogo više praćena nego što se to pretpostavlja, a radi toga su krivi i mediji koji često blate ovo takmičenje umjesto da mu daju potporu da bude bolje. Slaba posjećenost na stadionima nije prvenstveno zbog nekvalitetne igre nego uglavnom zbog loših uslova na stadionima, ko ide na utakmice tačno zna o čemu pričam, pogotov u ova zimska vremena.

Česti sam kritičar BH Telecoma, ali za ovo sa Premijer Ligom im dajem ogroman plus.
ala7

#4634 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

adnan_hz wrote:Vjerovatno onda testiraju nesto jer mi se pojavio bio ARD na mjestu gdje je ZDF. Doduse pisalo je kanal da se zove ZDF a logo na programu bio ARD. Sad sam pregledao vratio se ZDF.
Vjerovatno je u pitanju bio prenos ARD-a na ZDF-u, neki isjecak, posto su to dvije drzavne televizije njemacke..
opa22 wrote:Evo ovako molio bih forumase koji nisu zaposleni u BHtelecomu i nisu placeni da reklamiraju MOJATV, da mi kazu kaku su zadovoljni njime, koja je brzina interneta, da li cesto dolazi do pucanja konekcije, kakva vam jeprogramska shema, i koje to njemacke i hrvatske kanale imate, a najvaznije da li slucajno imate iTV (engleska tv). Ja sam korisnik HS-a ni sam ne znam koliko godina, i nikako nisam zadvoljan njihovim uslgama izuzev interneta, kao ni njihovim odnosom prema korisnicima, pa sada trazim nevog pruzatelja usluga pa me interesira da li mi preporucujete Moja TV??? unaprijed hvaal
Evo godinu dana koristim mojaTV i mogu na prste nabrojati prekide u toku tog perioda..
-Veliki plus mojaTV phone,full,premi paketa je fiksna telefonija (VoIP) sa neogranicenim telefonskim saobracajem u bhtelecom mrezi (a vecina domacinstava koristi bhtelecom fiksnu telefoniju sirom BiH) + bonus prema mobilnoj mrezi od 10KM (full paket) i 15KM (premi paket)
-Manje vise sam zadovoljan listom kanala gdje nedostaje muzickih,sportskih i HD kanala. Ako pogledamo konkurenciju nista bolju ponudu kanala nemaju tj. imaju vise kanala ali onih koje niko ne gleda. Moram priznati da Logosoft ima malo bolju ponudu kanala..Sa obzirom da su arenasport kanali ukljuceni u pretplatu isplati se..
-Minus jeste brzina internet konekcije u sklopu usluge mojaTV od 2Mbit/s.. Meni je sasvim dovoljno to i stabilna je konekcija ali za razliku od konkurencije ovo je malo..

Malo pretrazi postove drugih korisnika i pitaj sta nije jasno...
Kvalitet usluge zavisi od propusnosti parice - glavni faktor prilikom prikljucka..

EDIT: Evo ponovo je tu mojaTV testni kanal koji ce prenositi PL BiH
Last edited by ala7 on 22/11/2011 19:53, edited 1 time in total.
iceman2010

#4635 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

Samo jos da dodam za mobitel u premi paketu. Cini mi se da iako se radi o 30KM paketu cijene razgovora su kao u obicnom 50KM paketu. Dakle povoljnije. Ako grijesim neka me neko ispravi.

Pored propusnosti na parici ima jos nekih parametara koji su bitni za kvalitetan rad usluge. Najbitniji podatak pored propusnosti je odnos signal/sum (SNR margin), mada su ova dva podatka cesto usko povezana. Los odnos signal/sum se odrazi na propusnost, ali na propusnost mogu uticati i drugi faktori (slabljenje npr.).
sumirprimus

#4636 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sumirprimus »

negdje neko mi rece,da je bolje da sacekam dok ne udje optika u objekat,i eto je treba da udje....
al opet kontam bolje ovo internet i tv,bez telefona,razlika skoro pola racuna samo u telefonu(fiksnom)
sencobih

#4637 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sencobih »

izgleda da ce biti zeljo celik na onom testnom kanalu
iceman2010

#4638 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

sumirprimus wrote:negdje neko mi rece,da je bolje da sacekam dok ne udje optika u objekat,i eto je treba da udje....
al opet kontam bolje ovo internet i tv,bez telefona,razlika skoro pola racuna samo u telefonu(fiksnom)
Pa dobro kako kome. Meni zenina rodbina u drugom kantonu. Ovako moze da nazove mater na fiksni i prica 2 sata dok ja na miru gledam utakmicu :lol: :lol:
zateznistub

#4639 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Ja ne radim u BH Telecom-u, radim u energoinvestu i nisam placen da reklamiram MojaTV.
Zadovoljan sam, brzina je 2Mb/s i kad skidam sa torrenta cesto prelazi tu brzinu. Brzina mi nije od krucijalnog znacaja, mnogo mi je bitnija stabilnost iste. Do pucanja konekcije ne dolazi cesto u stvari i ne pamtim kad je pukla, Stopanje kanala je bilo u pocetnoj fazi i na moje zadovoljstvo brzo su regovali i promijenili nekakav profil (sta god to bilo) i od tada nemam problema. Kanala ima oko 75, od Njemackih mislim da ima zdf, mozda rtl ne gledam ih pa i ne znam, imas spisak kanala na portalu pa pogledaj.

Ukoliko nisi neki frik sto se tice IT usluga toplo preporucujem, pogotovo kad sagledas potrosnju fiksnog telefona.
zateznistub

#4640 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

sumirprimus wrote:negdje neko mi rece,da je bolje da sacekam dok ne udje optika u objekat,i eto je treba da udje....
Optika ide do cvorista u naselje, dobrinja je dobrim dijelom zavrsena, znam da su Velesice radili, za ostale dielove grada ne znam.
sumirprimus

#4641 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sumirprimus »

iceman2010 wrote:
Pa dobro kako kome. Meni zenina rodbina u drugom kantonu. Ovako moze da nazove mater na fiksni i prica 2 sata dok ja na miru gledam utakmicu :lol: :lol:
ostavio bi ja i telefon,da su mi zenini na bh mrezi,ovako druga mreza,ne isplati mi se placat telefon al nikako,vako kontam da ih ukinem skroz ... :mrgreen:
al sto se tice,interneta i tv-a mislim da sa optikom mojytv nece imat ozbiljnije konkurencije,ne radim u telekomu,nemam nikog tamo,jednostavno mislim da ce voda otic na njihov milin skroz naskroz...
samke99

#4642 Re: MojaTV BHtelecom

Post by samke99 »

Pozdrav forumašima
Ovako:Gledao sam postove vezane za modem ZTE W300,i imam i ja isti problem podešavanje wirlesa na istom
Ja uradim postavke,i na laptopu konektujem se na svoju mrežu,medjutim kad pokušam da otvorim stranicu neće
Molio bi neko ako zna da mi pomogne kako da uradim te postavke
Ako neko ima slike postavki neka mi pošalje na mail:[email protected] hvala :sad:
Last edited by samke99 on 23/11/2011 13:56, edited 1 time in total.
zedo_m

#4643 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

Kada dodjem doma poglčedat cu i uslikat cu ti postavke, malo je komplikovano tako da znas moras hiljedu stavri ustimat :D
samke99

#4644 Re: MojaTV BHtelecom

Post by samke99 »

Ja podesim sve znači u internet opcijama i konektujem se u sve,ali net na laptopu ne otvara stranice
Molim te da mi posaljes slike na E-mail,pa da napravim to
zedo_m

#4645 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

Jel ti podesisi ruter taj svoj
neo7

#4646 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Na laptopu stavi IP adresu tipa 192.168.100.50 i subnet
zedo_m

#4647 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

ma nemoze ako mu postavke nisu namjestene u zixelu, tj u rutereu ni pomocu filmskih trikova neces moc ustimat. mislim da imas na bihnet forumu objasnjenju proceduru stimanja. malo pretrazi
samke99

#4648 Re: MojaTV BHtelecom

Post by samke99 »

zedo_m wrote:ma nemoze ako mu postavke nisu namjestene u zixelu, tj u rutereu ni pomocu filmskih trikova neces moc ustimat. mislim da imas na bihnet forumu objasnjenju proceduru stimanja. malo pretrazi
sve sam pregledao,i kako sam napisao ima mreza,konekktuje se laptop,ali nece da otvara stranice niti bilo šta drugo
belmacc

#4649 Re: MojaTV BHtelecom

Post by belmacc »

koristim uslugu moja tv full. imam modem Billion (onaj bijeli) ušla sam u konfiguraciju modema i uključila opciju za wirelles. sada mi na modemu gori lampica za wirelles, ali svojim mobim ne mogu da se povežem preko wi-fi-a. predpostavljam da se "nešto" treba naštimati, ali ja nemam pojma šta, pa bi vam bila zahvalna ako bi sta mi pomogli vezano za te postavke. trebam napomenuti da sam zvala Telecom i da su mi na 1444 rekli da ovaj modem u suštini podržava wirelles, ali da oni ne nude tu uslugu, te da moram naći privatno nekoga ko se razumije u tu problematiku da mi to naštima. pomagaj te!!!!
neo7

#4650 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

batali wireless , zeza onda telefon i tv...znam iz iskustva :) Nakon milion pokusaja ugasio sam wireless i kontam kupiti jos jedan ruter :x
Locked