Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#4626 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ako tek kreces i ako si kost i koza kao sto sam ja bio za 5 mjeseci ne mozes napraviti nista :D Tek nakon 8 se primjetilo fino .. Ali kad prestanes pa krenes opet onda je puno lakse se vratiti do nivoa na kojem si bio prije prekida .. A nakon toga opet zastoj i polako :D
caffeinefreak

#4627 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

TheMule wrote:
caffeinefreak wrote:
Kofer wrote: Smiji se ti,ali tako je kod mene pa ti vjerovo ili ne,živo mi se j***. 8-)
Ne budi bezobrazan, da te to interesuje trenirao bi i hranio se kako treba..
ovako imas opravdanje da za mjesec batalis trening uz izgovor "ma svi se pucaju hemijom nekom, ja eto necu dobro mi je i ovako na salami i bureku"...
Kad ce ti vi skontati da su ljudi postojali i prije 90tih godina i da su se misici gradili i to kako prije 60 godina? Kakav topshop kakvi bakraci vise? Ne prosipajte se. Ako hoces da trosis pare, trosi, al nemoj druge odvracati od zdravije ishrane i omalozavati ih. Za 2 mjeseca ne mozes izgraditi puuuno misica nikako, osim ako si na nekim steroidima, ali i tad treba malo duze od par mjeseci
Posto si quotao ovaj moj post a odgovor se odnosi na onaj moj prethodni, da ti odgovorim---citaj cijeli fuckin' post i nauci citirati, jeli znas prepoznati sarkazam kad ga vidis, jeli vidis smajli? sta ti nije jasno?
Decko ocito ima neki svoj cilj cim trenira kuci sa tegovima i nekakvim topshop spravama, licno meni je to nebulozno i bezveze, s druge strane svako ima svoj fazon i furku, i razloge zbog kojih trenira i hrani se kako zeli.
Nije da se ne moze trenirati kuci ali pored klupe i tegova, neophodne su jos sprava ili dvije (vratilo,razboj), i cak bi radije vjezbao u parku, nego kuci ali opet teretana je teretana.
TheMule

#4628 Re: Teretana

Post by TheMule »

Mustang1 wrote:Ako tek kreces i ako si kost i koza kao sto sam ja bio za 5 mjeseci ne mozes napraviti nista :D Tek nakon 8 se primjetilo fino .. Ali kad prestanes pa krenes opet onda je puno lakse se vratiti do nivoa na kojem si bio prije prekida .. A nakon toga opet zastoj i polako :D
Sve zavisi od nivoa hormona testestorona u tjelu (tj. talenta), vrste tijela, gradje tijela, motivacije, odmora, drugih hormona (kao sto je estrogen), vjestine u teretani itd. Protein igra najmanju ulogu. Samo najtalentovaniji mogu napredovati brzo.
TheMule

#4629 Re: Teretana

Post by TheMule »

caffeinefreak wrote:[
Posto si quotao ovaj moj post a odgovor se odnosi na onaj moj prethodni, da ti odgovorim---citaj cijeli fuckin' post i nauci citirati, jeli znas prepoznati sarkazam kad ga vidis, jeli vidis smajli? sta ti nije jasno?
Decko ocito ima neki svoj cilj cim trenira kuci sa tegovima i nekakvim topshop spravama, licno meni je to nebulozno i bezveze, s druge strane svako ima svoj fazon i furku, i razloge zbog kojih trenira i hrani se kako zeli.
Nije da se ne moze trenirati kuci ali pored klupe i tegova, neophodne su jos sprava ili dvije (vratilo,razboj), i cak bi radije vjezbao u parku, nego kuci ali opet teretana je teretana.
Ne vidim nikakav sarkazam, a ocito ga nije vidio ni Kofer. Sto si nervozan? Brzo si mi nesto planuo ko da si na steroidima
Kofer

#4630 Re: Teretana

Post by Kofer »

Mustang1 wrote:To sto si kuci napravio za godinu dana u teretani bi napravio za nekih 3-4 mjeseca
U kući imaš 100 % privatnost,imam ja kući sve kao u tertani
Kofer

#4631 Re: Teretana

Post by Kofer »

Smiji se ti,ali tako je kod mene pa ti vjerovo ili ne,živo mi se j***. 8-)[/quote]

Ne budi bezobrazan, da te to interesuje trenirao bi i hranio se kako treba..
ovako imas opravdanje da za mjesec batalis trening uz izgovor "ma svi se pucaju hemijom nekom, ja eto necu dobro mi je i ovako na salami i bureku"...[/quote]

Ajde šuti šta ti znaš,ja znam po sebi jer sam tako počel i imam mišića.Treniram već pola godine.

Bezobrazna ti je ćaća.
Kofer

#4632 Re: Teretana

Post by Kofer »

Mustang1 wrote:Ako tek kreces i ako si kost i koza kao sto sam ja bio za 5 mjeseci ne mozes napraviti nista :D Tek nakon 8 se primjetilo fino .. Ali kad prestanes pa krenes opet onda je puno lakse se vratiti do nivoa na kojem si bio prije prekida .. A nakon toga opet zastoj i polako :D
Ja to nisam,sada da sam mršav nisam ali nisam ni debeo.
caffeinefreak

#4633 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

Ofanziva ovih burekoljubaca iz homegyma :D

I tupkovicu ne salji mi pm osim ako to nije za help u kucnoj teretani i planu ishrane (koja naravno ima cijenu)..

@mulat
Ou yep provalio si me, nervoza mora da je od steroJida ili proteJina aaa.. :thumbup:
hoces mi objasniti sta je to proteJin a sta steroJid? Ima li toga u salami i bureku?
TheMule

#4634 Re: Teretana

Post by TheMule »

caffeinefreak wrote:Ofanziva ovih burekoljubaca iz homegyma :D

I tupkovicu ne salji mi pm osim ako to nije za help u kucnoj teretani i planu ishrane (koja naravno ima cijenu)..

@mulat
Ou yep provalio si me, nervoza mora da je od steroJida ili proteJina aaa.. :thumbup:
hoces mi objasniti sta je to proteJin a sta steroJid? Ima li toga u salami i bureku?
Ima jednog previse, a ima malo i drugog - al ti to vjerovatno ne znas. Kad je ovaj ciko dizo, ti bio u pelenama :)
Mustang1

#4635 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Po nekom pravilo kad bi svadja izbila i tuca vani ljudi sa ovog foruma.. Sa ove teme bi najvise belaja trebalo da bude ... Ali nisam bas siguran u to :D
TheMule

#4636 Re: Teretana

Post by TheMule »

Mustang1 wrote:Po nekom pravilo kad bi svadja izbila i tuca vani ljudi sa ovog foruma.. Sa ove teme bi najvise belaja trebalo da bude ... Ali nisam bas siguran u to :D
Ma ne bi bilo previse, mi iz buregdzinice bi ih smlatili jednom rukom i tu bi bio kraj :lol: A izgleda da podcjenjujes pdf Politika :D
Kofer

#4637 Re: Teretana

Post by Kofer »

TheMule wrote:
Mustang1 wrote:Po nekom pravilo kad bi svadja izbila i tuca vani ljudi sa ovog foruma.. Sa ove teme bi najvise belaja trebalo da bude ... Ali nisam bas siguran u to :D
Ma ne bi bilo previse, mi iz buregdzinice bi ih smlatili jednom rukom i tu bi bio kraj :lol: A izgleda da podcjenjujes pdf Politika :D
A šta fali bureku?Mada ga ja slabo žderem
Mustang1

#4638 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

TheMule wrote:
Ma kakvi politicari .. Jedino da plate nekog da ih brani :D Jedino ako ima kakva tema o naoruzanim forumasima :D
klixmix

#4639 Re: Teretana

Post by klixmix »

Pozz svima...

1,93cm visok, 97 kg tezak, imam veci stomak i podbradak. Imam pristup teretani, bazenu, itd.

Zelim da skinem ovu kilazu, i malo da nabacim misica ako je to uopste moguce, posto je moje tjelo takvo da sam visok i mrsav :(

Sta da radim, sta bih po vama trebao raditi tj u teretani, ili bazenu? Volim u teretanu ali brate vise od 3 dana sedmicno nema sanse radi posla...

Ima li iko kakve sugestije ili plan treniranja ?

Unaprijed hvala :)
Mustang1

#4640 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Nadji plan neki koji ti odgovara da obuhvata sve .. Najlakse bi ti bilo da mozes bar 4 dana sedmicno pa bi onda i treninzi laksi bili i bolje bi za tjelo bilo .. Jer ovako bi morao raditi ramena sa nogama a za te skupine misica po meni su najteze vjezbe .. Najvise umore.. Ili nekako drugacije da izmiksas ali bolje da vidis da radis 4 puta sedmicno .. A plivati ako mozes plivaj kad god mozes koliko mozes :D
caffeinefreak

#4641 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

Kofer wrote:
TheMule wrote:
Samo to pitanje je pametnom dosta da zakljuci o tome koliko se zdravo hranis. :lol:

@ciko sto dize od p.n.e.
Svaka cast samo naprijed mozda nesto bude od tebe :thumbup: :D
A ne objasni mi onu razliku, trebalo bi da znas kad kazes da toliko treniras :lol: ili se i kod tebe prenosenje znanja naplacuje :lol:

@klixmix
3 puta sedmicno dovoljno da se odradi sve, ako si posvecen (rece da volis tegove), a plivanje bih ja radio za kondiciju i izdrzljivost, te rehabilitaciju od teretane, nekoliko puta sedmicno koliko imas vremena
klixmix

#4642 Re: Teretana

Post by klixmix »

mustang, donekle sam se prepoznao u tvom avataru :-) hvala na savjetu, imam dosta prijatelja koji su kao krenuli u teretanu pa moze se slobodno reci svaki dan su "visili" u njoj. Nakon 2 mjesece ama bas niko ne ide :)

Ne zelim da sam sebe lazem, ne mogu i ne zelim vise od 3 puta, ali se pitam da li uopste mogu nesto postici sa tim?
Mustang1

#4643 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ma mozes napraviti nesto sto ne bi mogao .. Samo sto ce ti se tijelo umoriti vise za ta tri dana nego sto bi za 4 .. Imas dovoljno za odmor ali vise ces se trositi u danima kad treniras .. Probaj raditi 1 dan pa pauza pa opet i onda zadnji dan odradis noge i ramena i nakon njih imas 2 dana pauze pa opet
TheMule

#4644 Re: Teretana

Post by TheMule »

Kofer wrote:
TheMule wrote:
Nije idealan zbog masnoce, ali za rast misica je bolji od bilo kojeg preparata koji ne sadrzi steroide. U stvari, bolje je pojesti 25 deka bureka od vecine hrane koja se obicno jede.
Chuckie

#4645 Re: Teretana

Post by Chuckie »

TheMule wrote:Nije idealan zbog masnoce, ali za rast misica je bolji od bilo kojeg preparata koji ne sadrzi steroide. U stvari, bolje je pojesti 25 deka bureka od vecine hrane koja se obicno jede.
:D
caffeinefreak

#4646 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

TheMule wrote: Nije idealan zbog masnoce, ali za rast misica je bolji od bilo kojeg preparata koji ne sadrzi steroide. U stvari, bolje je pojesti 25 deka bureka od vecine hrane koja se obicno jede.
Kakav burek bolan, i rast misica, daj mi molim te reci kako je to povezano.. :-) :-) :-)
znas li sta ide u taj burek, ti veliki ucenjace koji treniras sto godina...burek nema veze sa zdravom ishranom ne zbog mesa pasa moj nabildani,vec zbog svega ostalog sto cini jedan burek..
i kaze neko dosao ovdje da nesto pita..oj zemljo otvori se..
onda kazes bolje burek nego nesto sto se obicno jede, evo ja obicno jedem kuhanu piletinu, ribu i teletinu, rizu, krompir, voce i povrce, i sad ti meni objasni od cega je burek bolji za mene koji treniram???
I onda one gluposti za preparat (suplement) koji ne sadrzi steroJide, a koji je to preparat koji ih sadrzi, molim te prosvijetli nas?
TheMule

#4647 Re: Teretana

Post by TheMule »

caffeinefreak wrote:
TheMule wrote: Nije idealan zbog masnoce, ali za rast misica je bolji od bilo kojeg preparata koji ne sadrzi steroide. U stvari, bolje je pojesti 25 deka bureka od vecine hrane koja se obicno jede.
Kakav burek bolan, i rast misica, daj mi molim te reci kako je to povezano.. :-) :-) :-)
znas li sta ide u taj burek, ti veliki ucenjace koji treniras sto godina...burek nema veze sa zdravom ishranom ne zbog mesa pasa moj nabildani,vec zbog svega ostalog sto cini jedan burek..
onda kazes bolje burek nego nesto sto se obicno jede, evo ja obicno jedem kuhanu piletinu, ribu i teletinu, rizu, krompir, voce i povrce, i sad ti meni objasni od cega je burek bolji za mene koji treniram???
I onda one gluposti za preparat (suplement) koji ne sadrzi steroJide, a koji je to preparat koji ih sadrzi, molim te prosvijetli nas?
EDIT:
Kad fino postavis pitanje ko neko ko je odrasto u civilizaciji, mozda dobijes odgovor, sad za sad od tog nema nista, jer nemam vremena za seljakluk i obicnu djecu koja su pobrala svu pamet svijeta nakon sto su culi par prica i procitali par clanaka na body.ba, bodybuilding.com i t-nation.com. Nastavi sa piletinom i 25g praha kad ustanes i poslije teretane i 500 kalorija iznad "odrzavanja".
Great Cornholio

#4648 Re: Teretana

Post by Great Cornholio »

Pa može i burek poslužiti kao sredstvo za izgradnju mišića, zavisno od toga koliko je u njemu mesa može imati dosta proteina, a ima i dosta ugljikohidrata, a proteini su pored ugljikohidrata, masti ( životinjskog i biljnog porijekla), vitamina , minerala i vode osnovni sastojci za izgradnju mišićnog tkiva. Čovjeku koji ne radi neki fizički posao za normalno funkcionisanje mišića je potrebno oko 0,8 grama po kilogramu tjelesne težine proteina dnevno, a onaj ko želi da mu mišići rastu mora pored te količine unijeti makar još za trećinu više. Sve potrebne sastojke koje treba unijeti putem balansiranog obroka treba čovjek unijeti sat i pol do dva sata prije treninga, jer toliko vremena treba želucu da preradi hranu pa da ona bude spremna da se ugradi u mišić u koji će "navaliti" krv prilikom treninga.

Postoje nutritivne tablice u kojima je navedeno šta koja namirnica sadrži, pa bi njih trebalo uzeti u obzir pri spremanju obroka koji ćemo uzeti prije treninga. Uglavnom, lako je unijeti dovoljno ugljikohidrata, vitamina, masti i minerala, a za dovoljno proteina trebamo gledati da pored slatkog, slanog, masnog i voća jedemo i veće količine namirnica koje sadrže dosta proteina, a to su meso, riba, jaja, mladi sir, znači normalna hrana. Grah i soja takođe sadrže dosta proteina, ali namirnice biljnog porijekla se teže probavljaju i proteini uneseni konzumiranjem tih namirnica se slabije iskorištavaju.

O suplementima ne bih, jer s njima se ne treba igrati, i prilkom uzimanja suplemenata bi se trebalo konsultovati s ljekarom, ali oni i nisu potrebni onima koji žele da se razviju normalno, potrebni su samo onima koji žele da izgledaju k'o gorile nekog mafijaša.
caffeinefreak

#4649 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

TheMule wrote:
caffeinefreak wrote:
EDIT:
Kad fino postavis pitanje ko neko ko je odrasto u civilizaciji, mozda dobijes odgovor, sad za sad od tog nema nista, jer nemam vremena za seljakluk i obicnu djecu koja su pobrala svu pamet svijeta nakon sto su culi par prica i procitali par clanaka na body.ba, bodybuilding.com i t-nation.com. Nastavi sa piletinom i 25g praha kad ustanes i poslije teretane i 500 kalorija iznad "odrzavanja".
Ciko koji sve zna, evo balavac koji trenira 12 godina i koji se bavio ovim i prije nego sto postoji taj tvoj body.ba ti kaze da nemas blage veze cim nekome mozes preporuciti da jede BUREK za misicnu masu. Tacka.
Nemam ti nikakvo pitanje postaviti jer nemas pojma i ne znam sto uopste ulazim u diskusiju s nekim ko za misicnu masu kaze da je dobar burek. Tacka. Halo ba, burek eee :D :D
Mustang1

#4650 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Dje's rec da burek nije dobar za nesto .. Burek je dobar za sve ! 8-)
Post Reply