BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
channel10
#4626 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A kazu da ce ga aktivirati.
- Bullet Tooth Tony
#4627 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mozda je bilo ali sam probao njihove kisele kornišone i vrh su ...

http://naturafood.ba/vijest/naturin-kor ... proizvod-5
-
BIONA
#4628 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nisam znala da je ovo domaci proizvod, super izgleda pakovanje , probat cu sigurno

- zubi
#4629 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, i meni suBullet Tooth Tony wrote:Mozda je bilo ali sam probao njihove kisele kornišone i vrh su ...
-
AS_sa
#4630 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Samo da pohvalim domaci tecni sapun, proizvodi "EZ" Busovaca .. Za cijenu od 1,40 veoma dobar 
-
Bosnjak333
#4631 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /160223121
Da napravimo paralelu izmedju okusa i kvaliteta, kvalitet nije ono sto misli nase nepce nego nas organizam. Ne daj Boze da se ovo desilo Vispaku ili nekoj drugoj nasoj firmi od kompleksasa covjek ne bi ziv ostao.
Da napravimo paralelu izmedju okusa i kvaliteta, kvalitet nije ono sto misli nase nepce nego nas organizam. Ne daj Boze da se ovo desilo Vispaku ili nekoj drugoj nasoj firmi od kompleksasa covjek ne bi ziv ostao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4632 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ko ce im raditi ovo?emirolini wrote:
- Thorgerson
#4633 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
eto ubrzo akcija cokoladica mars i milky way u pola cijene po nasim trznim centrimaBosnjak333 wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /160223121
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#4634 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sto se tice "Bajre", poslije ove afere sa turcima idu na ignore listu. Nabijem ja takve domace proizvode
- dustaban
#4635 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!AS_sa wrote:Samo da pohvalim domaci tecni sapun, proizvodi "EZ" Busovaca .. Za cijenu od 1,40 veoma dobar
Sta taj yebeni EZ proizvodi? I sta je to sto se u njegovim "proizvodima" moze zvati domace ?
- holowey
#4636 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
domaci je trud prepakivanja u manje pakovanje, stavljanje naljepnice i distribucija... sta hoces vise?dustaban wrote:Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!AS_sa wrote:Samo da pohvalim domaci tecni sapun, proizvodi "EZ" Busovaca .. Za cijenu od 1,40 veoma dobar
Sta taj yebeni EZ proizvodi? I sta je to sto se u njegovim "proizvodima" moze zvati domace ?
- dustaban
#4637 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Aham... pa ja onda "kandidujem" banane !holowey wrote:domaci je trud prepakivanja u manje pakovanje, stavljanje naljepnice i distribucija... sta hoces vise?dustaban wrote:Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!AS_sa wrote:Samo da pohvalim domaci tecni sapun, proizvodi "EZ" Busovaca .. Za cijenu od 1,40 veoma dobar
- holowey
#4638 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
moze, neka budu manje, bite-size 2-3cm recimo, na njima nova kora, nova naljepnica i eto ga, domaca bananadustaban wrote:Aham... pa ja onda "kandidujem" banane !holowey wrote:domaci je trud prepakivanja u manje pakovanje, stavljanje naljepnice i distribucija... sta hoces vise?dustaban wrote: Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!
Ima nesto sto se zove dodana vrijednost...EZ (ovdje slobodno ubaci bilo kojeg domaceg "proizvodjaca" hemije) uvezao cisternu, napravio boce od 0.3,0.5,1L, dizajnirao i stampao naljepnice, izvrsio prepakivanje, u svom tom poslu zaposlio stotinjak radnika i dodao mu vrijednost pa je litar tog deterdzenta sa 0.02KM skocio na 1.99KM
Sa druge strane imas uvoznika koji na isti nacin prepakovani proizvod uveze iz Srbije/Hrvatske i ponudi ga za 1.89KM, ali njima se vjeruje jer oni imaju Saponiju/Merimu...
- dustaban
#4639 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ma jebes safune. Ja cu se ponovo vratiti na najveci apsurd kad je rijec o domacim proizvodima - MINERALNA VODA i MLIJECNI PROIZVODI.holowey wrote:moze, neka budu manje, bite-size 2-3cm recimo, na njima nova kora, nova naljepnica i eto ga, domaca bananadustaban wrote:Aham... pa ja onda "kandidujem" banane !holowey wrote: (quote="dustaban") Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!
Sta taj yebeni EZ proizvodi? I sta je to sto se u njegovim "proizvodima" moze zvati domace ?(/quote)
domaci je trud prepakivanja u manje pakovanje, stavljanje naljepnice i distribucija... sta hoces vise?![]()
Ima nesto sto se zove dodana vrijednost...EZ (ovdje slobodno ubaci bilo kojeg domaceg "proizvodjaca" hemije) uvezao cisternu, napravio boce od 0.3,0.5,1L, dizajnirao i stampao naljepnice, izvrsio prepakivanje, u svom tom poslu zaposlio stotinjak radnika i dodao mu vrijednost pa je litar tog deterdzenta sa 0.02KM skocio na 1.99KM![]()
Sa druge strane imas uvoznika koji na isti nacin prepakovani proizvod uveze iz Srbije/Hrvatske i ponudi ga za 1.89KM, ali njima se vjeruje jer oni imaju Saponiju/Merimu...
Sto se tice vode to manje-vise, domaca voda se ipak sve vise trosi, ali, koliko cujem, i sve vise izvozi.
Ali nikako mi ne ide u glavu da mi ne mozemo napraviti nesta vise sa PRERADOM mlijeka. Naglasavam - preradom, sva prica o mlijeku se svodi samo na mlijeko. I s tim u vezi moram ponoviti pricu o Travnickom siru. Taj brend je gotovo sasvim unistem, ono sto kupujemo pod tim imenom je njesra. Ja sam se sasvim presaltao na makedonske sireve i ne ide mi u glavu zasto se ta jebena tehnelogija ne nabavi i ne pravi KVALITETAN sir od domaceg mlijeka
-
AS_sa
#4640 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne znam ja na koji oni nacin rade, ali opet na kraju krajeva bolje i njihovo kupiti nego iste cijene istog kvaliteta neko koje nikakve veze nema sa BiHholowey wrote:domaci je trud prepakivanja u manje pakovanje, stavljanje naljepnice i distribucija... sta hoces vise?dustaban wrote:Sav se osafunjam kad mi neko spomene domace safune!AS_sa wrote:Samo da pohvalim domaci tecni sapun, proizvodi "EZ" Busovaca .. Za cijenu od 1,40 veoma dobar
- AmADin_gospo
#4641 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Josip Pejaković je to jednom prije rata dobro rekao, "Na vlasicu se proizvede godišnje 80 tona vlašičkog sira, a proda 120"dustaban wrote: Ali nikako mi ne ide u glavu da mi ne mozemo napraviti nesta vise sa PRERADOM mlijeka. Naglasavam - preradom, sva prica o mlijeku se svodi samo na mlijeko. I s tim u vezi moram ponoviti pricu o Travnickom siru. Taj brend je gotovo sasvim unistem, ono sto kupujemo pod tim imenom je njesra. Ja sam se sasvim presaltao na makedonske sireve i ne ide mi u glavu zasto se ta jebena tehnelogija ne nabavi i ne pravi KVALITETAN sir od domaceg mlijeka
![]()
![]()
-
Naslovnica
#4642 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa zna li se ko je učestvovao u prevarama?!Slo Burner wrote:Sto se tice "Bajre", poslije ove afere sa turcima idu na ignore listu. Nabijem ja takve domace proizvode
Da li je i Bajra bila uključena?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#4643 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Uprava za veterinarstvo BiH za kompaniju “Bajra” iz Travnika, je zabranila izdavanje posebnih odobrenja za izvoz mesa u Tursku budući da su inspektori u toj kompaniji utvrdili da su imali krivotvorenu dokumentaciju.
Državni ministar Mirko Šarović je potvrdio kako su već prikupljeni dokazi koji potvrđuju da postoji mreža koja organizira uvoz žive stoke iz država članica EU, čije se meso nakon toga s deklaracijom da je uzgojeno u BiH izvozi u Tursku.
Kako bismo informisali javnost o ovoj priči, pozvali smo i mesnu industriju "Bajra", ali su nam kazali kako sve što je vezano za javnost i medije komentarišu isključivom putem mail-a i nikako drugačije. Poslali smo mail, ali odgovor nismo dobili.
Kontaktiralli smo i Ured za veterinarstvo, kako bismo saznalli o kakvoj aferi se radi i kakvu štetu je kompanija "Bajra" nanijela, ali iz Ureda su nam kazali da o slučaju još uvijek ne mogu otvoreno govoriti.
Državni ministar Mirko Šarović je potvrdio kako su već prikupljeni dokazi koji potvrđuju da postoji mreža koja organizira uvoz žive stoke iz država članica EU, čije se meso nakon toga s deklaracijom da je uzgojeno u BiH izvozi u Tursku.
Kako bismo informisali javnost o ovoj priči, pozvali smo i mesnu industriju "Bajra", ali su nam kazali kako sve što je vezano za javnost i medije komentarišu isključivom putem mail-a i nikako drugačije. Poslali smo mail, ali odgovor nismo dobili.
Kontaktiralli smo i Ured za veterinarstvo, kako bismo saznalli o kakvoj aferi se radi i kakvu štetu je kompanija "Bajra" nanijela, ali iz Ureda su nam kazali da o slučaju još uvijek ne mogu otvoreno govoriti.
- karanana
#4644 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
mislim da i meni bajra ide na ignore.
balinjska posla.
balinjska posla.
- vješalica
#4645 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ako varaju u izvozu varaju i na domaćem najsigurnije je prestati kupovati.
Ne varaju u proizvodnji tariguza već mesnih prerađevina koje konzumiramo.
Ne varaju u proizvodnji tariguza već mesnih prerađevina koje konzumiramo.
- vješalica
#4646 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
jednom je bila rasprava na moj račun kad sam postavila sliku zvijezda kečapaČičineBrčine wrote:Ne znam da li bas u ovu temu spada, ali mi je danas ono "zaparalo" oci.
Prodaje se kao domaci prroizvod (387...) a pakuje se i puni u Aleksandrovcu koji je inace u srcu BiH.![]()
![]()
krenula su sranja na 453890539 stranica da je to strani proizvod iako sam stavila poleđinu tj. etiketu da je to iz vijake-prnjavor,iako je kod bio 385
poslije toga sam stavila i domaću tunu uvezenu iz indonezije sa 387 kodom
prema tome
imaš milijardu proizvoda iz pm koji se prodaju pod 387
-
frngla
#4647 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bajra ćao, prekriženi su i kod mene definitivno!
-
Scopio
#4648 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Moj pokojni dida koji je bio njemacki gastarbajter (3200KM penzija) imao je mačka Janka.
Uglavnom, Janko je iznimno razmažena životinja koja je isključivo navikla jesti samo svježe i kvalitetno.
Kad je dida umro Janko se k nama doselio, majka svaki puta kada kupi meso baci komadić Janku da provjeri kvalitetu.
Janko ne jede Bajrine proizvode nego odmah pobjegne iza kuća
Uglavnom, Janko je iznimno razmažena životinja koja je isključivo navikla jesti samo svježe i kvalitetno.
Kad je dida umro Janko se k nama doselio, majka svaki puta kada kupi meso baci komadić Janku da provjeri kvalitetu.
Janko ne jede Bajrine proizvode nego odmah pobjegne iza kuća
- karanana
#4649 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
stize li jos penzija? jel se to kako moglo produziti?
-
Scopio
#4650 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije, al se dobro nekad zivjelo...
Mada did posto ovisan o Top Shopu, pa samo pizdarije naručivao...
Mada did posto ovisan o Top Shopu, pa samo pizdarije naručivao...