iPhone - All about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#4627 iPhone - All about
Da da 
- little_bit_confused
#4628 Re: iPhone - All about
Kako nemam vremena pregledati cijelu temu da vidim da li je neko nekad postavio slicno pitanje, ne zamjerite ako se ponavljam.
Pokvario mi se iphone (3G), tacnije tipka Home nikako ne funkcionise. Maloprije nosila u Mekline, jer su mi rekli da se tu mogu popraviti telefoni, ali tip kaze da mu nista ne moze.
Jeli znate gdje bih jos mogla odnijeti telefon (u Sarajevu) na popravku ili je tip u pravu pa se ne moze popraviti?
Pokvario mi se iphone (3G), tacnije tipka Home nikako ne funkcionise. Maloprije nosila u Mekline, jer su mi rekli da se tu mogu popraviti telefoni, ali tip kaze da mu nista ne moze.
Jeli znate gdje bih jos mogla odnijeti telefon (u Sarajevu) na popravku ili je tip u pravu pa se ne moze popraviti?
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#4629 Re: iPhone - All about
Ha ha u Meklinu prvo traže račun da si kupio kod njih pa tek onda moze razgovor inace nista od popravke ili savjeta. Vjerovatno je zato to i rekao da nema pomoci. Gledaj sto se tice popravke mozes otici u Univerzalno nalaze se u Importane centru a mozes i u ZM mobile u shoping centar na Grbavici, mozes otici u Hustel, na platou na Ciglanama itd. Vecina ovih prodavaca mobitela i popravlja to ako nije ispao ili nesto slicno vjerovatno se prasina uvukla između kontakata i to treba ocistiti.
Nadam se da sam pomogao.
Nadam se da sam pomogao.
-
febo_acm
#4630 Re: iPhone - All about
Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?
-
Chuckie
#4631 iPhone - All about
Da režu besplatno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Curve
#4632 Re: iPhone - All about
placa se 5 KM..AMD wrote:Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?
-
febo_acm
#4633 Re: iPhone - All about
Hvala, valja sad put pod noge 
- swirl
#4634 Re: iPhone - All about
Ja kad sam otisla da mi izrezu karticu (BH Telecom poslovnica kod pijace Markale), rekli su mi da je bolje da mi oni ne rezuCurve wrote:placa se 5 KM..AMD wrote:Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?
-
Vertig0
#4635 Re: iPhone - All about
Pitanje za ove sto su uzeli ovaj intelliscreenx. Kako sluzi? Jede li bateriju?
Hoce li biti ta jos jedna tura?
- Curve
#4636 Re: iPhone - All about
5 KM je zamjena kartice, a rezanje free. bar sto se u telecomu ticeswirl wrote:Ja kad sam otisla da mi izrezu karticu (BH Telecom poslovnica kod pijace Markale), rekli su mi da je bolje da mi oni ne rezuCurve wrote:placa se 5 KM..AMD wrote:Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?Otisla u BBI, dole u prizemlju ima MacLine kiosk, decko mi izrezao karticu, 5 KM kosta. Pa eto da znas.
-
Chuckie
#4637 iPhone - All about
Ja ne platih, možda se čovjek zajebao.Curve wrote:placa se 5 KM..AMD wrote:Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?
-
Chuckie
#4638 iPhone - All about
Baterija manje vise isto traje. Odlično radi.Vertig0 wrote:Pitanje za ove sto su uzeli ovaj intelliscreenx. Kako sluzi? Jede li bateriju?
- little_bit_confused
#4639 Re: iPhone - All about
Nije ispao, tu je, samo ne radi.Miro Spiro wrote:Ha ha u Meklinu prvo traže račun da si kupio kod njih pa tek onda moze razgovor inace nista od popravke ili savjeta. Vjerovatno je zato to i rekao da nema pomoci. Gledaj sto se tice popravke mozes otici u Univerzalno nalaze se u Importane centru a mozes i u ZM mobile u shoping centar na Grbavici, mozes otici u Hustel, na platou na Ciglanama itd. Vecina ovih prodavaca mobitela i popravlja to ako nije ispao ili nesto slicno vjerovatno se prasina uvukla između kontakata i to treba ocistiti.
Nadam se da sam pomogao.
Hvala na pomoci
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#4640 Re: iPhone - All about
swirl wrote:Ja kad sam otisla da mi izrezu karticu (BH Telecom poslovnica kod pijace Markale), rekli su mi da je bolje da mi oni ne rezuCurve wrote:placa se 5 KM..AMD wrote:Zna li ko da li se plaća zamjena SIM kartice u BHT i da li "režu" SIM na šalterima?Otisla u BBI, dole u prizemlju ima MacLine kiosk, decko mi izrezao karticu, 5 KM kosta. Pa eto da znas.
Nije to MacLine kiosk u BBI-u to je ZiS ili u prevodu Zvuk i slika ti su po cijenama nerealni
- swirl
#4641 Re: iPhone - All about
Moja greska, pardon. Nisam nista kupovala kod njih, samo mi ljudi izrezali karticu.
- Quaresma
#4642 Re: iPhone - All about
pa ima na netu, skines template od micro sim, i na osnovu nje, rezes sim karticu
-
febo_acm
#4643 Re: iPhone - All about
Ako fuliš proceduraQuaresma wrote:pa ima na netu, skines template od micro sim, i na osnovu nje, rezes sim karticu
- Quaresma
#4644 Re: iPhone - All about
jesi jak
hoces i meni jednu
pa eto, sto nositi onda u telekom kad mozes sam sebi izrezati, tako ces ustediti 5 km il kolko vec ako budu naplacivali
pa eto, sto nositi onda u telekom kad mozes sam sebi izrezati, tako ces ustediti 5 km il kolko vec ako budu naplacivali
- basicm
#4645 iPhone - All about
Ljudi u Hustelu izrezu bez naplate, barem meni, i jos par ljudi koji su nosili isto. Pa sekunda posla onim klijestima.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
-
febo_acm
#4646 Re: iPhone - All about
Novi SIM 5 km, rezanje free u BHT. To je to 
- shalla
#4647 Re: iPhone - All about
Ništa, probao sam i upgrade Cydije i hard reset ali se i dalje isto dešavashalla wrote:Ovako, zadnjih 10-ak dana mi se desava da se iphone jednostavno ugasi, ja onda kliknem gore on/off, on se regularno upali ali bez onog "unlock sim" tj u taskbaru vidim da ta aplikacija koja je bila pokrenuta i dalje stoji upaljena, dakle isto kao da se samo ugasio ekran (a nije jer kad ga upalim pojavi se jabucica, dakle kao da ga tek palim)...
Ne znam kolko ste me skontali, evo npr pokrenem ovaj photosynth, on se ugasi i kad ga upalim i kliknem double-klick na home dugme stoji da je photosynth pokrenut, tj kao da sam samo izasao iz photosyntha...
Mislio sam da mi je do baterije jer mi se to desavalo kad je baterija na 20-ak % al evo sad se ugasio a baterija je na 70%...
Nisam u zadnjih par mjeseci nista instalirao sa cydije ali doduse nisam ni updateovao cydiju, da nije mozda do toga. Aplikacije mahom skidam sa installousa ali evo photosynth i viber sam skinuo sa app storea pa se i na njima rusi...
Hvala unaprijed
Sent from my Siemens C-25 using Tapatalk
Jučer mi se recimo desilo da mi se ugasio na 45% baterije, kad sam ga upalio u struju stajao je ovaj znak kao da je prazna baterija i da treba da se uključi na punjenje

i onda kad se nekoliko minuta nakon toga upalio (naravno opet bez onog dijela unlock sim i sl) pisalo je da ima 52% baterije...
Izgleda da ne gine neki restore ali ne znam sad kad odnesem čovjeku da mi to odradi dal da mu kažem da mi odmah stavi iOS5 ili da ostavim na ovom 4.3.3...
-
Duge
#4648 Re: iPhone - All about
Sto ces bez veze placati da ti neko to uradi kada mozes sam. Poprilicno je jednostavno, a ako zapnes ima nas ovdje koji cemo ti pomocishalla wrote: Ništa, probao sam i upgrade Cydije i hard reset ali se i dalje isto dešava![]()
Jučer mi se recimo desilo da mi se ugasio na 45% baterije, kad sam ga upalio u struju stajao je ovaj znak kao da je prazna baterija i da treba da se uključi na punjenje
i onda kad se nekoliko minuta nakon toga upalio (naravno opet bez onog dijela unlock sim i sl) pisalo je da ima 52% baterije...
Izgleda da ne gine neki restore ali ne znam sad kad odnesem čovjeku da mi to odradi dal da mu kažem da mi odmah stavi iOS5 ili da ostavim na ovom 4.3.3...
-
febo_acm
#4649 Re: iPhone - All about
3 fajla i 20-tak klikova 
- shalla
#4650 Re: iPhone - All about
Ma joj druže sve me strah da se sam u to upuštamDuge wrote:Sto ces bez veze placati da ti neko to uradi kada mozes sam. Poprilicno je jednostavno, a ako zapnes ima nas ovdje koji cemo ti pomocishalla wrote: Ništa, probao sam i upgrade Cydije i hard reset ali se i dalje isto dešava![]()
Jučer mi se recimo desilo da mi se ugasio na 45% baterije, kad sam ga upalio u struju stajao je ovaj znak kao da je prazna baterija i da treba da se uključi na punjenje i onda kad se nekoliko minuta nakon toga upalio (naravno opet bez onog dijela unlock sim i sl) pisalo je da ima 52% baterije...
A šta ja „postižem“ tim restoreom, ono, uopšte ne znam hoće li to riješiti moj problem, možda je problem do baterije majku joj...
A i ne znam šta ću sve izgubiti, jel sve aplikacije koje sad imam, kontakte, dokumente, slike i sl? Ne kontam na koje mi se stanje telefon vraća, jel to kao neki fabrički reset ili samo radim neki backup koji imam snimljen?
Sorry ako su glupa pitanja...