Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Irene Adler

#4626 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

bull21 wrote:
Irene Adler wrote: Pa, poželjno je da ideš što detaljnije, da ne bude baš puko nabrajanje imena i knjiga ili pjesama (zavisi od lekcije), već da dobije nekakav izgled eseja. Ja sam samo iščitavala njenu knjigu, tako sam zapamtila dosta detalja vezanih za određeno razdoblje ili književnu vrstu, a sva sam imena i djela prepisala na jedan papir (odnosno više papira :D ) i tako pamtila. A za svaku novu književnu vrstu sam pamtila "definciju", neke osnovne karakteristike i predstavnike, makar po 1 ili 2 ako ih je više. Ima dosta podjela i klasifikacija koje su zaista često prilično komplikovane i konfuzne. Pokušaj nekako pratiti tok njenih lekcija, pa tako spremati, ako treba napravi sebi neke teze dok čitaš, pa kasnije po tim tezama napiši esejsko pitanje. Nadam se da sam makar malo pomogla.

P. S. Nema na čemu! :-D
Pa to sam ja i mislio, svakako da bude esej ali da ne bude nešto uber detaljno da znam maltene svaki detalj. Ono da znam osnovno i da znam to napisati da ima smisla i da je kvalitetno. Ugl, ovo je baš ono što mi je trebalo, tako da hvala ti puno!

@Asim: Mislim da moraš prvo platiti pa sa uplatnicom otići po te papire.
Ma da, naravno da ne moraš napamet znati sve od riječi do riječi i do najsitnijih detalja. Upravo tako! :-D E baš mi je drago, drago mi je da sam ti pomogla! Nema na čemu, i drugi put!

@ BonJovi: šta planiraš uzeti kao drugi odsjek? Možda je veća šansa da upadneš ako upišeš nešto + anglistika... Nisam sigurna, ali mislim da te automatski primaju na jedan odsjek ako si primljena na drugi kad se predaju papiri na dva odsjeka. Svakako su oba odsjeka ravnopravna, oba su pod A, pa je svejedno koji je prvi.

@Enna: Ne, odeš u banku i uplatiš tih 40 KM, pa onda sa uplatnicom na studentsku.
saramica

#4627 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Enna_Hasecic wrote:
saramica wrote:
Asim_Brkan wrote:treba li se odmah platiti onih 40 KM kad predajem papire na konkurs?
Da. Prvo uplatis 40 KM, pa odes na studentsku sa potvrdom da si uplatio i onda ti daju papir za prijavu.
Prvo odem na studentsku i tu dobijem uplatnicu pa kad uplatim opet se vratim po papir za prijavu ili kako to ide ?
Ne moras ici po uplatnicu, mozes u svakoj banci uzeti praznu i popuniti, dovoljno da znas ziro racun (1401010000418297) , svrha je prijava na konkurs primalac filozofski fakultet u sarajevu i kad uplatis, odneses tu uplatnicu sa pecatom na studentsku i dobijes prijavu.
Afanasi_94

#4628 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Afanasi_94 »

Ne moras ici po uplatnicu, mozes u svakoj banci uzeti praznu i popuniti, dovoljno da znas ziro racun (1401010000418297) , svrha je prijava na konkurs primalac filozofski fakultet u sarajevu i kad uplatis, odneses tu uplatnicu sa pecatom na studentsku i dobijes prijavu.[/quote]

Hvala ti puno :kiss:
BonJovi_

#4629 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by BonJovi_ »

Irene Adler wrote:
bull21 wrote:
Irene Adler wrote:

@ BonJovi: šta planiraš uzeti kao drugi odsjek? Možda je veća šansa da upadneš ako upišeš nešto + anglistika... Nisam sigurna, ali mislim da te automatski primaju na jedan odsjek ako si primljena na drugi kad se predaju papiri na dva odsjeka. Svakako su oba odsjeka ravnopravna, oba su pod A, pa je svejedno koji je prvi.

Planiram upisati još germanistiku. Ali, tu još manje primaju, pa sam zato navela samo anglistiku.
Balaševićka

#4630 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Balaševićka »

Enna_Hasecic wrote:Ne moras ici po uplatnicu, mozes u svakoj banci uzeti praznu i popuniti, dovoljno da znas ziro racun (1401010000418297) , svrha je prijava na konkurs primalac filozofski fakultet u sarajevu i kad uplatis, odneses tu uplatnicu sa pecatom na studentsku i dobijes prijavu.
Hvala ti puno :kiss:[/quote]

Original uplatnicu :lol:. Mene danas vratiše zbog toga, haha.
seoBIH

#4631 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by seoBIH »

Debili...oriiginal uplatnica ide tebi. Kada bi bio neki problem poslije mozes se pozdraviti sa time da slucaj ideu tvoju korsit jer nemas original.
Mračajski proto

#4632 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

Neiskusni su.
arminem

#4633 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arminem »

jel se moze ona prijava za upis skinut sa neta popunit i ispisat kod kuce i tamo samo odnjet.. :D
saramica

#4634 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

arminem wrote:jel se moze ona prijava za upis skinut sa neta popunit i ispisat kod kuce i tamo samo odnjet.. :D
Nije ti ovo ekonomija :D
arminem

#4635 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arminem »

saramica wrote:
arminem wrote:jel se moze ona prijava za upis skinut sa neta popunit i ispisat kod kuce i tamo samo odnjet.. :D
Ma ja cu upisat politologiju na fpn , djabe sam isprinto kad nisam znao :D Prvi put se upisujem ipak :lol:
Irene Adler

#4636 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

saramica wrote:
Ccc... kako će onda oni znati da ste uplatili 40 KM, ako ste popunili prijavu kod kuće? Btw, gdje je nađe na netu? Nisam znala da se uopće može doći do prijave tim putem...
arminem

#4637 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arminem »

Irene Adler wrote:
saramica wrote:
Ccc... kako će onda oni znati da ste uplatili 40 KM, ako ste popunili prijavu kod kuće? Btw, gdje je nađe na netu? Nisam znala da se uopće može doći do prijave tim putem...
Pa ima prilozeno uz konkurs da se skine prijava ( ovaj moj sto sam reko da cu upisat faks).. Pa uplatit cu u banci i odnjet im potvrdu ..Pa ako ne moze dobijem od njih.
Zatamnjena stakla

#4638 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zatamnjena stakla »

Sarajevo_Grad wrote:Neiskusni su.
Tačno.
Green Velvet

#4639 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Green Velvet »

Pozdrav svima,planiram upisati historiju ove godine u Samofinancirajuce i nosim jako los prosjek iz srednje skole 2 razreda sam zavrsio dobrim,a 2 dovoljnim..Zanima me kolike su mi sanse da upadnem u samofinancirajuce? eto zamolio bi da mi pomogne neko svojim odgovorom jer se bojim da necu biti primljen..Zahvaljujem unapred :)
bull21

#4640 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Koliko vidim, prema konkursu, uopće ne primaju SF studente na historiji tj. ne postoji ta kategorija a i da postoji, sa takvim uspjehom (bilo gdje osim u vanredne) - veoma teško.
:roll:
Pisistratus

#4641 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Pisistratus »

Green Velvet wrote:Pozdrav svima,planiram upisati historiju ove godine u Samofinancirajuce i nosim jako los prosjek iz srednje skole 2 razreda sam zavrsio dobrim,a 2 dovoljnim..Zanima me kolike su mi sanse da upadnem u samofinancirajuce? eto zamolio bi da mi pomogne neko svojim odgovorom jer se bojim da necu biti primljen..Zahvaljujem unapred :)

Nemoj upisivat' historiju, to ti je moj savjet.
Mračajski proto

#4642 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

Opasna ćete generacija biti. Oborili ste server pitanjima. :mrgreen:
Green Velvet

#4643 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Green Velvet »

Pisistratus wrote:
Green Velvet wrote:Pozdrav svima,planiram upisati historiju ove godine u Samofinancirajuce i nosim jako los prosjek iz srednje skole 2 razreda sam zavrsio dobrim,a 2 dovoljnim..Zanima me kolike su mi sanse da upadnem u samofinancirajuce? eto zamolio bi da mi pomogne neko svojim odgovorom jer se bojim da necu biti primljen..Zahvaljujem unapred :)

Nemoj upisivat' historiju, to ti je moj savjet.
sta da upisem onda historija je jedini predmet koji mi ide i iz kojeg sam imao dobre ocjene? nije valjda toliko tesko?
Green Velvet

#4644 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Green Velvet »

bull21 wrote:Koliko vidim, prema konkursu, uopće ne primaju SF studente na historiji tj. ne postoji ta kategorija a i da postoji, sa takvim uspjehom (bilo gdje osim u vanredne) - veoma teško.
:roll:
nemoj me zajebavati :/
samo mi je jos to trebalo..
bull21

#4645 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Nevjerovatno jebote, čovjek bi da se upiše na fax a ni jebeni konkurs nije pogledao!
Afanasi_94

#4646 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Afanasi_94 »

Sarajevo_Grad wrote:Opasna ćete generacija biti. Oborili ste server pitanjima. :mrgreen:
hahahaahha 8) 8)
Green Velvet

#4647 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Green Velvet »

bull21 wrote:Nevjerovatno jebote, čovjek bi da se upiše na fax a ni jebeni konkurs nije pogledao!
ha ha ha ha ha jako smijesno i velikoumno :) Pogledao sam ja konkurs na netu koji je objavljen 24.og ali nigdje nisam procitao to da na historiji nema SF ove godine.
Zatamnjena stakla

#4648 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zatamnjena stakla »

bull21 wrote:Nevjerovatno jebote, čovjek bi da se upiše na fax a ni jebeni konkurs nije pogledao!
Neće ga ni pogledat' a završit' će ga :mrgreen:
Kemal Malovčić

#4649 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Kemal Malovčić »

Enna_Hasecic wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Opasna ćete generacija biti. Oborili ste server pitanjima. :mrgreen:
hahahaahha 8) 8)
našli smo te na fejsu predvidžamo ti svjetlu budučnost
Individualism18

#4650 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Individualism18 »

Kemal Malovčić wrote:
Enna_Hasecic wrote:
hahahaahha 8) 8)
našli smo te na fejsu predvidžamo ti svjetlu budučnost
Hahhahahah. :D
Post Reply