Ma da, naravno da ne moraš napamet znati sve od riječi do riječi i do najsitnijih detalja. Upravo tako!bull21 wrote:Pa to sam ja i mislio, svakako da bude esej ali da ne bude nešto uber detaljno da znam maltene svaki detalj. Ono da znam osnovno i da znam to napisati da ima smisla i da je kvalitetno. Ugl, ovo je baš ono što mi je trebalo, tako da hvala ti puno!Irene Adler wrote: Pa, poželjno je da ideš što detaljnije, da ne bude baš puko nabrajanje imena i knjiga ili pjesama (zavisi od lekcije), već da dobije nekakav izgled eseja. Ja sam samo iščitavala njenu knjigu, tako sam zapamtila dosta detalja vezanih za određeno razdoblje ili književnu vrstu, a sva sam imena i djela prepisala na jedan papir (odnosno više papira) i tako pamtila. A za svaku novu književnu vrstu sam pamtila "definciju", neke osnovne karakteristike i predstavnike, makar po 1 ili 2 ako ih je više. Ima dosta podjela i klasifikacija koje su zaista često prilično komplikovane i konfuzne. Pokušaj nekako pratiti tok njenih lekcija, pa tako spremati, ako treba napravi sebi neke teze dok čitaš, pa kasnije po tim tezama napiši esejsko pitanje. Nadam se da sam makar malo pomogla.
P. S. Nema na čemu!
@Asim: Mislim da moraš prvo platiti pa sa uplatnicom otići po te papire.
@ BonJovi: šta planiraš uzeti kao drugi odsjek? Možda je veća šansa da upadneš ako upišeš nešto + anglistika... Nisam sigurna, ali mislim da te automatski primaju na jedan odsjek ako si primljena na drugi kad se predaju papiri na dva odsjeka. Svakako su oba odsjeka ravnopravna, oba su pod A, pa je svejedno koji je prvi.
@Enna: Ne, odeš u banku i uplatiš tih 40 KM, pa onda sa uplatnicom na studentsku.