"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
_Reds_

#4626 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _Reds_ »

Adias wrote:Image
Ovo Ilidza, pa tu mozes uslikati sta god hoces :D :D :D
Silent.Hunter

#4627 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Silent.Hunter »

Fis, lik je zauzeo 3 ili 4 mjesta
Image
Optimist

#4628 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Nije parkiranje ali je interesantna slika, preuzeta sa teme "Slicica dana"
Chuckie wrote:I ovo je Bosna. :D

Image
Mlad i Nevin

#4629 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mlad i Nevin »

Ovo je samo budalama smiješno....ljudi se snalaze kako moraju, valjda znate i sami koliko su visoke cijene šlepe. Meni klepili 60 KM za par kilometara što su mi dovezli auto. Zato najviše strahujem od kvara kad sam negdje dalje od kuće. Ne smijem zamisliti kako bih prošao da me ostavi 100 km dalje od kuće i sl.
citroen xm

#4630 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen xm »

Zna se tačno tarifa po kilometru. Ovo nije za zajebanciju jer ovako pričvršćeno auto na ovakvoj prikolici može spasti bilo gdje na putu i ubiti nekog, a život je mnogo skuplji od šlep službe. Rađe ga šlepati užetom nego ovako.
Optimist

#4631 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Mlad i Nevin wrote:Ovo je samo budalama smiješno....ljudi se snalaze kako moraju, valjda znate i sami koliko su visoke cijene šlepe. Meni klepili 60 KM za par kilometara što su mi dovezli auto. Zato najviše strahujem od kvara kad sam negdje dalje od kuće. Ne smijem zamisliti kako bih prošao da me ostavi 100 km dalje od kuće i sl.
Ako ti je registrovano auto, imas pravo na besplatnu pomoc Bihamka u slucaju neke nezgode, ukljucujuci i slepanje. Mislim da je slepanje besplatno do najblizeg autoservisa a ako ces negdje dalje, placas iz svog dzepa.

A na ovoj slici iznad je komicno da je na frezu od 10-ak KS i nosivosti max 500kg natovario teret od 1000kg. Zar nije bilo jednostavnije uzetom slepati makar ga vukla i freza, nego tovariti auto na istu?
O'zone
Globalni moderator

#4632 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Ni na ulici ni na trotaru i često to ona ovako

Image
photo

#4633 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photo »

ima eko policija: 125 KM po tocku na zelenoj povrsini. moj jaran je prije nekoliko godina platio 250 KM jer je parkirao dva tocka na blatnjavoj povrsini. za ovog sosona legla bi milja k'o budali samar
shiljak

#4634 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shiljak »

Evo ovog puta sam napravio jedan video i koliko vidim moja greska u voznji :D

Dakle ja na kraju umjesto da odem pravo na semaforu, ja odem desno :)
Tako da sam presao dosta auta i tako se ukljucio odma nakon semafora.

Inace ovo je onaj period kad se zaglavis odma nakon semafora kad odes desno, jer su radovi na putu.. tako da sam sigurno se spasio da ne cekam par semafora prije nego sto prodjem :D

Znaci nisam namjerno ovo uradio, cak nisam ni skontao da sam nesto pogresno uradio dok nisam pogledao ovaj video :D

--usnee--

#4635 Re: "Majstori" parkiranja

Post by --usnee-- »

shiljak wrote:Evo ovog puta sam napravio jedan video i koliko vidim moja greska u voznji :D

Inace ovo je onaj period kad se zaglavis odma nakon semafora kad odes desno, jer su radovi na putu.. tako da sam sigurno se spasio da ne cekam par semafora prije nego sto prodjem :D

Znaci nisam namjerno ovo uradio, cak nisam ni skontao da sam nesto pogresno uradio dok nisam pogledao ovaj video :D

Tu saobracajci vole stajat u zadnje vrijeme cisto da se zna
Cholina_Lokica

#4636 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

shiljak wrote:Evo ovog puta sam napravio jedan video i koliko vidim moja greska u voznji :D

Kako mrzim kad ovo neko uradi ovdje :x Pogotovo jer vecina koja to uradi haman uvijek hoce da se uvali u traku ti i onda te umal udari
chelo

#4637 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chelo »

Ja uzivam da ne dozvolim ovima iz lijeve da mi se uliju u traku :D Posviramo se dobro.
Cholina_Lokica

#4638 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

chelo wrote:

Ja uzivam da ne dozvolim ovima iz lijeve da mi se uliju u traku :D Posviramo se dobro.
:thumbup: Koliko sam se puta posvadjala sa nekim zbog toga :lol:
goran16v

#4639 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Cholina_Lokica wrote:
Kako mrzim kad ovo neko uradi ovdje :x Pogotovo jer vecina koja to uradi haman uvijek hoce da se uvali u traku ti i onda te umal udari[/quote]

Bez imalo uvijanja, glumatanja civilizovanog vozaca i foliranja da ga nisam vidio, kad god vidim da ovo neko radi ja odmah idem u lijevu traku u Radicevoj tako da moze ili da produzi u Mis Irbinu, ili da ide na trotoar, ili da stane ali tesko da ce proci, a pocesto namjerno dijagnalno stanem na sred raskrsnice, zagradim obje trake i pustam pjesake (sto sam i obavezan jer im je zeleno) tako da se nareda kolona pa se ne moze uvaliti ni onima iz mene koji su se pravilno prestrojili. Veliko finale je kad tako ostane iza kolone i ugleda drota na izlazu iz garaze kako mu mase lizalom. :D
Last edited by goran16v on 14/06/2012 10:04, edited 1 time in total.
duboka_misao

#4640 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

niko ne gleda sta pishe na ulici imaju nake strelice, to ko biva pokazuje neki smjer pozeljnog kretanja
chelo

#4641 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chelo »

goran16v wrote:

Bez imalo uvijanja, glumatanja civilizovanog vozaca i foliranja da ga nisam vidio, kad god vidim da ovo neko radi ja odmah idem u lijevu traku u Radicevoj tako da moze ili da produzi u Mis Irbinu, ide na trotoar, ili da stane ali tesko da ce proci, a pocesto namjerno dijagnalno stanem na sred raskrsnice, zagradim obje trake i pustam pjesake (sto sam i obavezan jer im je zeleno) tako da se nareda kolona pa se ne moze uvaliti ni onima iz mene koji su se pravilno prestrojili. Veliko finale je kad tako ostane iza kolone i ugleda drota na izlazu iz garaze kako mu mase lizalom. :D
Takodje :thumbup: Tada onaj u lijevoj vec dobije lice djeteta na tuti.
Cholina_Lokica

#4642 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

chelo wrote:
goran16v wrote:

Bez imalo uvijanja, glumatanja civilizovanog vozaca i foliranja da ga nisam vidio, kad god vidim da ovo neko radi ja odmah idem u lijevu traku u Radicevoj tako da moze ili da produzi u Mis Irbinu, ide na trotoar, ili da stane ali tesko da ce proci, a pocesto namjerno dijagnalno stanem na sred raskrsnice, zagradim obje trake i pustam pjesake (sto sam i obavezan jer im je zeleno) tako da se nareda kolona pa se ne moze uvaliti ni onima iz mene koji su se pravilno prestrojili. Veliko finale je kad tako ostane iza kolone i ugleda drota na izlazu iz garaze kako mu mase lizalom. :D
Lako je vama, ja kao zeMsko moram ocjeniti da me kreten u autu nece namlatiti kad mu to uradim :D
goran16v

#4643 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

chelo wrote:
Ne samo to, nego oni koji ovo rade namjerno, pa ascare ostanu nasukani, na sljedecem semaforu na Titovoj (buduci da tamo ceka crveno svjetlo) obicno ne smiju pogledati ni lijevo, ni desno, nego zamisljeno gledaju pravo ispred sebe ili saraju pogledom u nebo iznad nebodera u Trampinoj!
goran16v

#4644 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Cholina_Lokica wrote: Lako je vama, ja kao zeMsko moram ocjeniti da me kreten u autu nece namlatiti kad mu to uradim :D
Ajd, sta je malo batina zarad' visih ciljeva i vece soc. i saobr. discipline! :-D
duboka_misao

#4645 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote: Lako je vama, ja kao zeMsko moram ocjeniti da me kreten u autu nece namlatiti kad mu to uradim :D
posudim ti ja cekic ionako imam dva u autu , da vidis njezniji spol kad ga zavitla svi se kljucaju .
Cholina_Lokica

#4646 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote:
posudim ti ja cekic ionako imam dva u autu , da vidis njezniji spol kad ga zavitla svi se kljucaju .
Meni na ruku stoji protivpozarni aparat za ne daj boze :lol: Al opet pazim :D
shiljak

#4647 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shiljak »

Cholina_Lokica wrote:

Kako mrzim kad ovo neko uradi ovdje :x Pogotovo jer vecina koja to uradi haman uvijek hoce da se uvali u traku ti i onda te umal udari
Ma naravno. Samo sto je ovaj video ubrzan jedno 3-5 puta pa se cini brzo, inace sam vozio u prvoj, odnosno drugoj :D Cak tek kad pocinjem da brojim auta ovaj ispred mene jos uspori i skloni se desno.. ja mislio da je to neki parking.. a nakon semafor kad sam se "uvalio" samo su dva/tri auta mozda prosla posto je bila guzva naprijed, a nisam nikome zasmetao jer se i nije moglo odma u tu moju, odnoso lijevu traku od velike guzve, ili sto se potrefilo da svi idu u desnu..

Uglavnom ja postujem pravila i ne vozim brzo i ne uvaljujem se, osim ako pogrijesim pa mi je bas ovo cudno ispalo kako se uvali a nisam planirao :D
testovi

#4648 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi »

nisam uspio ulovit penjanje na travu dok sam pripremio mob vec su izasli a neke slike sam lose usliko al vidi se sve

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Melami

#4649 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

testovi wrote:nisam uspio ulovit penjanje na travu dok sam pripremio mob vec su izasli a neke slike sam lose usliko al vidi se sve

otkud infiniti u BiH?!?!? pa ovaj ce da ga parkira gdje stigne, ne brini, ovakvi se ne boje ''zakona''.
zateznistub

#4650 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

testovi wrote:nisam uspio ulovit penjanje na travu dok sam pripremio mob vec su izasli a neke slike sam lose usliko al vidi se sve

Novi stanovnici kruga su od istog napravili selo da valja! :x
Locked