Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#4626 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
prdimahovina wrote:
apsolutli. Bolja, jača, kompleksnija...od house of cards. Kelsey pojede, Gus van Sant režijski odlično zadao...Ali izgleda da je taj starz zagrizao malo veći zalogaj nego što je mogao progutati, i išli su na sve ili ništa. Nije mene iznenadila tako mala gledanost, koliko i ne baš najbolje kritike. A i taj starz se pomalo fura na dosta "slobodnijih" scena :) . I u Spartacusu (u jednoj epizodi koju sam gledao) i u Bossu svako malo sjevaju guzice&sise, pa možda kod dijela publike i to stvara neki imidž, ko će im ga znati.
Uglavnom šteta...
ima i toga da su se precijenili ocito sa ovakvim ozbiljnim i ambicioznim projektom. daleko sam od puritanca i politicke korektnosti, u prevodu ne smetaju mi sise i guzice nimalo :D, ali ovdje se par puta jeste osjetilo da su scene seksa nekako na silu umetnute. niti doprinose razvoju/objasnjenju lika, niti vuku radnju u nekom pravcu, nis...bas onako, jebacina for jebacina sejk.

vidjeh negdje da ovaj tjedan krece americka verzija the bridge (odlicne! skandinavske serije) i debelo se mislim da li uopce pogledati. sve manje imam zivaca za to americko prezvakavanje, uglavnom lose, odlicnih tudjih serija. ako pogleda neko ko je gledao original nek' javi na sta lici. da budem u miru sa svojom odlukom o negledanju. :D
Vezano za Bridge, ni mene ne interesuje to američko prevođenje preko vode ali evo vidim da ju je Soller Seitz nahvalio. Ne bi se Matt zajebav'o :D pa možda i bude valjala čemu :thumbup:

http://www.vulture.com/2013/07/tv-revie ... ridge.html
PristavilaVoduZaKafu

#4627 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by PristavilaVoduZaKafu »

KPNCTNJAH wrote:
ExNihilo wrote:A jes ofo topro :D Vazda su Britanci pravili bolje serije od Amera :D

Image
:thumbup:
počela, prvih 10 min i već mi zanimljiva :D
madFlava

#4628 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Treca sezona, prati ko jos ? :)

Image
KPNCTNJAH

#4629 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

PristavilaVoduZaKafu wrote:
KPNCTNJAH wrote:
ExNihilo wrote:A jes ofo topro :D Vazda su Britanci pravili bolje serije od Amera :D

Image
počela, prvih 10 min i već mi zanimljiva :D
Prve tri su dobre, druga sezona je vec dosta slabija.
vee-jay

#4630 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

omar little wrote:
vee-jay wrote:
Sinoc zavrsio drugu i naravno odmah krenuo po guglu da trazim kad ce krenuti treca. Druga jeste nesto malo tanja ali kvalitet je ostao na veoma visokoj razini. Samim time sam ostao zaprepascen kada sam procitao da je treca sezona (za sada) otkazana. Raja se po netu nada da ce netflix ili ko vec kupiti prava pa da naprave barem jos jednu sezonu. Po meni, ova serija bi trebala imati barem cetiri ili sest sezona.

Pravo sam tuzan radi toga :( ali nada umire... nikada :mrgreen:

SPOILER

Naravno da sam razmisljao zasto je jedna serija ovako visoke kvalitete vec nakon druge sezone otkazana. Vjerujem da se razlog moze naci u dozi negativnosti koje karakterisu sve (dakle ne samo glavne nego fakat sve) likove. Narod uvijek zeli u glavnim licnostima neke karakteristike u kojima se mogu sami pronaci, trunak ljudskosti. Imali su ih tu i tamo, na trenutke, ali na kraju uvijek pobijedi mracna strana.

Skidam Newsroom :)
sad sam se bas neugodno iznenadila jer je treca sezona trebala krenuti u kasno ljeto/ranu jesen. hvalila sam je i prije, osobno mi je puno bolja od americkog "house of cards" i jedna od najozbiljnijih i najjacih serija u zadnje vrijeme. mracna je i teska k'o crna zemlja (ali ja to volim), nekako dramski "klasicna" i nema bijega likovima u jeftino rjesenje, kakve god bile zivotne situacije u kojima se nalaze. puno je vjernija stvarnosti od vise-manje svega sto je na televiziji. kelsey grammer je nasutao sve zive s ovom ulogom, ubio je! kakva steta. :(

ne bih rekla da je razlog otkazivanja negativnost likova vec mala gledanost. americka publika nije masovno zainteresirana za ovakve stvari, to svi znamo, ali je problem sto je taj starz mali kanal koji se tek nedavno upustio u ozbiljniju serijsku produkciju. hbo si moze priustiti serije tipe deadwood i the wire sa smijesnom gledanoscu u usporedbi sa, stajaznam, sex and the city te koristiti financijski uspjeh takve serije da balansira produkciju i osigura snimanje nekih manje popularnih ali nenadmasivo kvalitetnijih proizvoda. starz osim spartakusa (ili kako se vec to zove, nisam nikad gledala) nema nista sto i blizu prilazi zaradi i sto traje vise od sezonu-dvije.

velika bi steta bila da se ova serija ne nastavi, valjda ce je neko od ovih vecih i jacih otkupiti i zavrsiti ovu zanimljivu pricu o chicago politics and its people.
mislio sam na razlog za manju gledanost. :-D

i btw. hvala na preporuci ;-)
PristavilaVoduZaKafu

#4631 Re: Gledate seriju - preporucite je

KPNCTNJAH wrote:
Prve tri su dobre, druga sezona je vec dosta slabija.
spoiler (možda) :

o Bože, ja bih se prije ubila nego ono uradila :( :(

Koliko mi je dugo trebalo da shvatim da to "i" u KPNCTNJAH nije "i" ( И, a ne N ) :D
KPNCTNJAH

#4632 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Koje ono ? Iz prve, druge ili trece epizode :D

sto se tice nicka, nije bilo moguce napisati cirilicna slova kad sam pravio profil :razz:
PristavilaVoduZaKafu

#4633 Re: Gledate seriju - preporucite je

***spoiler***

ova prva epizoda sa svinjom, a vidim ni ove ostale nisu normalne :shock:
Pitarrr82

#4634 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

De otvorite temu za tu seriju :wink:
KPNCTNJAH

#4635 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Cuj moderatora :D
Pitarrr82

#4636 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

KPNCTNJAH wrote:Cuj moderatora :D

Ma sve kontam neko nesto fino preporucio kad ono... :mrgreen:

Ima i PP kolega s tribine :skoljka:
ćiribiribela

#4637 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

evo i ja zavrsi sa prvom epizodom ovog black mirrora. sta je vama ondje dobro? ozbiljno? :D
KPNCTNJAH

#4638 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Pitarrr82 wrote:

Bilo ukupno 5 postova vezano za tu seriju. Na cijeloj temi od 186 stranica nije preporuceno vise od 40 serija... o cemu je bilo hiljade komentara? pa nije slika dana da se ne smije komentarisati radnja serija, nego da samo nabacujemo slike i linkove...

ovo je forum 8-) otvoris temu jednom sedmicno i onda ce sigurno biti preporucena neka serija, nemoj tako cesto :P
madFlava

#4639 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

ciribiribelaa wrote:evo i ja zavrsi sa prvom epizodom ovog black mirrora. sta je vama ondje dobro? ozbiljno? :D

nista, a tebi?
Šveđanin

#4640 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Šveđanin »

Počela je serija The Bridge, rimejk skandinavske serije Bron/Broen.

Velika preporuka svima!
ćiribiribela

#4641 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

madFlava wrote:

nista, a tebi?

ZMBT :D
Pitarrr82

#4642 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

KPNCTNJAH wrote:
Pitarrr82 wrote:

Bilo ukupno 5 postova vezano za tu seriju. Na cijeloj temi od 186 stranica nije preporuceno vise od 40 serija... o cemu je bilo hiljade komentara? pa nije slika dana da se ne smije komentarisati radnja serija, nego da samo nabacujemo slike i linkove...

ovo je forum 8-) otvoris temu jednom sedmicno i onda ce sigurno biti preporucena neka serija, nemoj tako cesto :P
Ovo forum? :o :mrgreen:

Ma mozda i ja pocnem gledati tu seriju a vi mi tu pricate, hajde eto oprosteno ali nemoj vise :mrgreen:
PristavilaVoduZaKafu

#4643 Re: Gledate seriju - preporucite je

Kako je krenulo gdje god počnem pisati prebacit će temu na BC, nego meni je serija dobra, neobična. Istina, nije svaka epizoda jednako dobra, al Bože moj :D

edit:
za ove koje su odustali nakon prve epizode, svaka epizoda je za sebe :D
BJB

#4644 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

madFlava wrote:Treca sezona, prati ko jos ? :)
Image
I zahvaljujuci forumasici registrovana onako, poceh hronoloski gledati Trinaestog apostola..
Black mirror sam gledala 5 mins i iskljucila, ne svidja mi se.
omar little

#4645 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
omar little wrote: ima i toga da su se precijenili ocito sa ovakvim ozbiljnim i ambicioznim projektom. daleko sam od puritanca i politicke korektnosti, u prevodu ne smetaju mi sise i guzice nimalo :D, ali ovdje se par puta jeste osjetilo da su scene seksa nekako na silu umetnute. niti doprinose razvoju/objasnjenju lika, niti vuku radnju u nekom pravcu, nis...bas onako, jebacina for jebacina sejk.

vidjeh negdje da ovaj tjedan krece americka verzija the bridge (odlicne! skandinavske serije) i debelo se mislim da li uopce pogledati. sve manje imam zivaca za to americko prezvakavanje, uglavnom lose, odlicnih tudjih serija. ako pogleda neko ko je gledao original nek' javi na sta lici. da budem u miru sa svojom odlukom o negledanju. :D
Vezano za Bridge, ni mene ne interesuje to američko prevođenje preko vode ali evo vidim da ju je Soller Seitz nahvalio. Ne bi se Matt zajebav'o :D pa možda i bude valjala čemu :thumbup:

http://www.vulture.com/2013/07/tv-revie ... ridge.html
e, jebiga, nisi mi pomogao da s mirom ne gledam. :D izgleda da ima ima mana, ocekivanih i predvidljivih, ali i da nije bas toliko lose. ajd, sacekacu par epizoda da se nakupi pa skinem.
migulica

#4646 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by migulica »

Homeland :thumbup:
Irm@

#4647 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Irm@ »

Scandal moram preporuciti odlicna :thumbup:
ćiribiribela

#4648 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

PristavilaVoduZaKafu wrote: za ove koje su odustali nakon prve epizode, svaka epizoda je za sebe :D

eto treca epizoda nije losa, priznajem. :D
PristavilaVoduZaKafu

#4649 Re: Gledate seriju - preporucite je

ciribiribelaa wrote:
PristavilaVoduZaKafu wrote: za ove koje su odustali nakon prve epizode, svaka epizoda je za sebe :D

eto treca epizoda nije losa, priznajem. :D
Meni idu ovako :D

2.2.
1.2. i 1.3.
1.1. //nadala sam de da neće ono uraditi :(
2.1.

i ova 2.3. je nekako najdosadnija :D
ExNihilo

#4650 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ExNihilo »

@ciribiribelaa

Nije, bona, ova serija za tebe. :D Drži se ti izlizanih američkih safunjara koje su, po broju klišea, tek nešto zanimljivije od gledanja u plafon, a po umjetničkoj vrijednosti ravne koridi :D :P

Sad ozbiljno - Najmanje zadnjih 10 godina nema (ili ja ne znam da ima) serije koja je dala snažniju društvenu kritiku od Black Mirror. Naravno, ako osoba gleda seriju čisto da bi ubila vrijeme, upratila intrige među likovima, bacila drkicu ili se smijala imbecilima poput Barney Stinson-a tada su neminovna pitanja "Šta vi vidite u ovoj seriji?". E pa evo odgovor: Vidim sve ono što nema u serijama za kojima ti bališ po ovoj temi (i što je generalno postalo rijetkost u tv serijama) - poruku i inovativnost.
Post Reply