Molim te nemoj sad da učiš još i glagoljicu a nisi savladala ćiririlicu. I nije Krf nego Krk, to nije ostrvo u Grčkojsherbett wrote:ne, nisam čula za Krf!angelo wrote:ma baš jeste, a kojim je ono pismom pisana baščanska ploča?sherbett wrote: nije baš isto....glagoljica nije saživjela, ćirilica jeste
jesil kad bila na Krku, ako si uopće čula za taj otok
A vidim koja je tvoja opća kultura kad spminješ glagoljicu u današnjem kontekstu, nadovezujući se na bašćansku ploču
Desavanja u Hrvatskoj
- angelo
#4626 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- angelo
#4627 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Molim te nemoj sad da učiš još i glagoljicu a nisi savladala ćiririlicu. I nije Krf nego Krk, to nije ostrvo u Grčkojsherbett wrote:ne, nisam čula za Krf!angelo wrote: ma baš jeste, a kojim je ono pismom pisana baščanska ploča?
jesil kad bila na Krku, ako si uopće čula za taj otok
A vidim koja je tvoja opća kultura kad spminješ glagoljicu u današnjem kontekstu, nadovezujući se na bašćansku ploču
-
benderr
#4628 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne podilazi propagandi.Sequoia wrote: Radosni ,
Prije nego li su srbi baceni u nacinalne manjine bilo je svega . Ja cu ti pronaci jedan video klip gdje Raskovic i Milic od Macve 1990 te u Dalmatinskoj zagori drzve vrlo zapaljive govore a o dijelovima Hrvatske govore kao o srpskoj drzavi .
Meni ne smeta cirilca ali treba biti iskren i reci da su srbi praviili Veliku srbiju u Kninu i Benkovcu prije izbacivanja u nacinalnu manjinu .
Ustav iz 1974
Član 1.
Socijalistička Republika Hrvatska je država utemeljena na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi te socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.
Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
Socijalistička Republika Hrvatska je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Sadašnji ustav
Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihvaćenih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabilnost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.
Nitko nije izbačen niti su Srbi imali neku konstitutivnost.
-
benderr
#4629 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U Sarajevu i Beogradu ne mogu se okupiti zbog prijetnji koje dovode u pitanje život pojedinca. Kod ovih prosvjeda protiv ćirilice nisam stekao dojam kako je nekome bio ugrožen život.sherbett wrote:i ti sad isto prstom u ... ono sa G..a Split? zaboravio si? nije bilo tako davno ...benderr wrote:O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Nisam upoznat kako su homoseksualci razarali Sarajevo ili bombardirali Beograd.
Ipak se koriste floskule kako postoje i bitnije teme od parade.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.
Ponovno ponavljam. Vlada je morala biti fleksibilnija i sve bi prošlo bez incidenata. Ćirilčne ploče osvanule bi jednog dana bez problema u Vukovaru.
Veliš da si iz Zagreba. Mogla si se lijepo pridružiti ove godine. Vrijeme je bilo super.
-
Sequoia
#4630 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Meni je svjedno , niti sam Srbin niti Hrvat ali pogledaj u gornjem dijelu ti jasno stoji da su Srbi bili konstitutivni suvereni ili kako se vec zove ....ti ne vjerujes vlastitim ocima ili stabenderr wrote:Ne podilazi propagandi.Sequoia wrote: Radosni ,
Prije nego li su srbi baceni u nacinalne manjine bilo je svega . Ja cu ti pronaci jedan video klip gdje Raskovic i Milic od Macve 1990 te u Dalmatinskoj zagori drzve vrlo zapaljive govore a o dijelovima Hrvatske govore kao o srpskoj drzavi .
Meni ne smeta cirilca ali treba biti iskren i reci da su srbi praviili Veliku srbiju u Kninu i Benkovcu prije izbacivanja u nacinalnu manjinu .
Ustav iz 1974
Član 1.
Socijalistička Republika Hrvatska je država utemeljena na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi te socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.
j i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatsko
Socijalistička Republika Hrvatska je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Sadašnji ustav
Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihvaćenih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabilnost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.
-
radostan dan
#4631 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam druže iznio svoj stav po pitanju ćiriličnih tabli - ukinuti.Sequoia wrote:
Radosni ,
jel sad i to problem?
a ako su izbačeni iz ustava zbog govora milića od mačve, nek bude da je tako...
ali, ja koliko se sjećam, hdz i koalicioni su u svom programu imali tu stavku i prije dolaska na vlast.
edit -
bez obzira na opravdanu primjedbu -split-, slažem se sa ovim.Postao/la benderr dana 15/10/2013 16:04
O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.
edit 2-
a ovo će ti izbiti oči...Ne podilazi propagandi.
Ustav iz 1974
Član 1.
Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
Sadašnji ustav
Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih...
Last edited by radostan dan on 15/10/2013 17:32, edited 2 times in total.
-
Sequoia
#4632 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako je igdje bilo opasno po zivot to je bio Split . Ne uzdizi Hrvatsku i Hrvate iznad Balkanske krcme to ti Krleza ne bi oprostio ni presutio .benderr wrote:sherbett wrote:i ti sad isto prstom u ... ono sa G..a Split? zaboravio si? nije bilo tako davno ...benderr wrote:O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.. Kod ovih prosvjeda protiv ćirilice nisam stekao dojam kako je nekome bio ugrožen život.U Sarajevu i Beogradu ne mogu se okupiti zbog prijetnji koje dovode u pitanje život pojedinca
Ponovno ponavljam. Vlada je morala biti fleksibilnija i sve bi prošlo bez incidenata. Ćirilčne ploče osvanule bi jednog dana bez problema u Vukovaru.
Veliš da si iz Zagreba. Mogla si se lijepo pridružiti ove godine. Vrijeme je bilo super.
-
benderr
#4633 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gdje to jasno stoji?Sequoia wrote:
Meni je svjedno , niti sam Srbin niti Hrvat ali pogledaj u gornjem dijelu ti jasno stoji da su Srbi bili konstitutivni suvereni ili kako se vec zove ....ti ne vjerujes vlastitim ocima ili sta
Nisam pametan.
Nitko nije izbačen iz Ustava. Prestani s laganjem.radostan dan wrote: a ako su izbačeni iz ustava zbog govora milića od mačve, nek bude da je tako...![]()
ali, ja koliko se sjećam, hdz i koalicioni su u svom programu imali tu stavku i prije dolaska na vlast.
-
Sequoia
#4634 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesu . Seks je skrojio novi Ustav ! I jos nesto , Srbi imaju jednu nacinalnu drzavu ( srbiju ) i po medjunarodnim zakonima u Hrvatskoj moraju biti nacinlna manjina . Jednostavno moraju .radostan dan wrote:ja sam druže iznio svoj stav po pitanju ćiriličnih tabli - ukinuti.Sequoia wrote:
Radosni ,
jel sad i to problem?![]()
a ako su izbačeni iz ustava zbog govora milića od mačve, nek bude da je tako...![]()
-
Sequoia
#4635 Re: Desavanja u Hrvatskoj
koji ti je milokliz evo ti to si ti postavio bili su konstituvni halllllllloooooobenderr wrote:Gdje to jasno stoji?Sequoia wrote:
Meni je svjedno , niti sam Srbin niti Hrvat ali pogledaj u gornjem dijelu ti jasno stoji da su Srbi bili konstitutivni suvereni ili kako se vec zove ....ti ne vjerujes vlastitim ocima ili sta
Nisam pametan.
Nitko nije izbačen iz Ustava. Prestani s laganjem.radostan dan wrote: a ako su izbačeni iz ustava zbog govora milića od mačve, nek bude da je tako...![]()
Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatsko
j i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
-
Sequoia
#4636 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote:i ovdje je bilo prijetnji, pa jednom je moralo da se krene, i sad je sve OK.benderr wrote:
U Sarajevu i Beogradu ne mogu se okupiti zbog prijetnji koje dovode u pitanje život pojedinca. Kod ovih prosvjeda protiv ćirilice nisam stekao dojam kako je nekome bio ugrožen život.
Nije život nikome bio ugrožen, ali ni ne radi se o takvoj vrsti "egzibicije", kao što je Pride...
s time da je u ST ipak bilo ugrožavanja života..ajde da se ne lažemo![]()
Hvala, nemam ništa protiv, al ni potrebu da sudjelujem..
-
benderr
#4637 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U Splitu je opasno po život i mojem automobilu s ZG pločicama.Sequoia wrote: Ako je igdje bilo opasno po zivot to je bio Split . Ne uzdizi Hrvatsku i Hrvate iznad Balkanske krcme to ti Krleza ne bi oprostio ni presutio .
Ponovno prebacivanje lopte na Hrvatsku stranu da se izbjegne odgovor kako se kulturni Bošnjaci i Srbi tolerantno ponašaju prema sugrađanima homoseksualcima.
Da, i onda su jako tolerantni prema manjinama.
-
Sequoia
#4638 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sta ti nije jasno . Albanci u Jugi su bili nacinalna manjina mada ih bilo vise nego li slovenaca i Crnogoraca skupa . Zato sto su imali maticnu zemlju Albaniju .Bas kao talijani Madjari ......sherbett wrote:Ovo ti baš ne drži vodu! A Kosovo i Albanci? A Srbi i Hrvati u BiH?Sequoia wrote: Jesu . Seks je skrojio novi Ustav ! I jos nesto , Srbi imaju jednu nacinalnu drzavu ( srbiju ) i po medjunarodnim zakonima u Hrvatskoj moraju biti nacinlna manjina . Jednostavno moraju .
-
benderr
#4639 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ponovno uvećavam bitan dio.Sequoia wrote: koji ti je milokliz evo ti to si ti postavio bili su konstituvni hallllllllooooooSocijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda
i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
Ako su Srbi "izbačeni" iz Ustava tako je i s ostalim narodima i narodnostima.
Iako ni to nije istina.
-
Sequoia
#4640 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sto se tice BiH ! Bosnjaka nije bilo vise od 50 % pod jedan . Pod dva Srbi i Hrvati su u BiH pored sile u naourzanju pokazali kako se slaba drzava sa malim narodom moze politicki silovati i zayebavati do mile volje . Kada Bosnje porastu i odrastu kao drugi narodi , kada steknu drzvatvornu svijest Srbi i Hrvati moraju postati nacinalne manjine . Po medjunarodnim zakonima .sherbett wrote:Ovo ti baš ne drži vodu! A Kosovo i Albanci? A Srbi i Hrvati u BiH?Sequoia wrote: Jesu . Seks je skrojio novi Ustav ! I jos nesto , Srbi imaju jednu nacinalnu drzavu ( srbiju ) i po medjunarodnim zakonima u Hrvatskoj moraju biti nacinlna manjina . Jednostavno moraju .
-
Sequoia
#4641 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sherbet
Govorimo o Jugoslaviji zar ne . Danasnje kosovo je presedan .ovo mi nije jasno
Kako onda danas imaju još jednu? ako nije po međunarodnom zakonu?
nije ti to neki argument
- angelo
#4642 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa naravno, sve je to slično, i Albanci, kao i Srbi Hrvati imaju po dvije državesherbett wrote: A Kosovo i Albanci? A Srbi i Hrvati u BiH?
sherbett wrote: jel ti to drhte prsti pa šalješ dupli?
ne izmjenjuj mi postove dok citiraš!
-
Sequoia
#4643 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uvecao si Talijane , Madjare .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !benderr wrote:Ponovno uvećavam bitan dio.Sequoia wrote: koji ti je milokliz evo ti to si ti postavio bili su konstituvni hallllllllooooooSocijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda
i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
Ako su Srbi "izbačeni" iz Ustava tako je i s ostalim narodima i narodnostima.
Iako ni to nije istina.
-
Sequoia
#4644 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sherbett
ja ti govorim da nisu nacionalne manjine, a imaju nacionalne države. Ti tvrdiš da to ne može..
i nemoj sad da ubacuješ druge stavke. Moj komentar je striktno u okvirima tvoje teze,
Tacno . Ali Albanci su na Kosovu vecina , apsolutna vecina . Kao dvije koreje . To se ne moze porediti sa srbima u Hr
ja ti govorim da nisu nacionalne manjine, a imaju nacionalne države. Ti tvrdiš da to ne može..
i nemoj sad da ubacuješ druge stavke. Moj komentar je striktno u okvirima tvoje teze,
]da ako postoji nacionalna država neke nacije/naroda, taj je narod u drugoj državi radi toga nacionalna manjina[/quote
Tacno . Ali Albanci su na Kosovu vecina , apsolutna vecina . Kao dvije koreje . To se ne moze porediti sa srbima u Hr
-
benderr
#4645 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Napišem 2+2=4Sequoia wrote: Uvecao si Talijane , Madjare .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
Ti napišeš 2+2 ali tebi je to =5
Odustajem.
Pozdrav i ugodno gledanje tekme.
Sretno.
-
Sequoia
#4646 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Govoriti o Alabncima kada su bili u jugi i sada kada imaju drzavu su zaista dvije potpuno razlicite stvari .
-
Sequoia
#4647 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije bolan lokiga u pitanju . Samo trebas procitati sta ti pise . Ne trebas biti pametan da bi znao srpski status u Hr prije rata . Samo procitaj ono sto si postavio . Hrvati i Srbi su na ,, istom katu a ostali jedan kat nize ,,. Tako pisebenderr wrote:Napišem 2+2=4Sequoia wrote: Uvecao si Talijane , Madjare .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
Ti napišeš 2+2 ali tebi je to =5
Odustajem.
Pozdrav i ugodno gledanje tekme.
Sretno.
-
zg2
#4648 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ali više NISU, znaš li ćitati?Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
-
Sequoia
#4649 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Otkud Bosancu mozak , to samo krvati kao ti imaju .zg2 wrote:ali više NISU, znaš li ćitati?Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
-
radostan dan
#4650 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nisam stručnjak za međunarodno pravo, tako da ću prihvatiti to što si napisao.Sequoia wrote:
Jesu . Seks je skrojio novi Ustav ! I jos nesto , Srbi imaju jednu nacinalnu drzavu ( srbiju ) i po medjunarodnim zakonima u Hrvatskoj moraju biti nacinlna manjina . Jednostavno moraju .
i onda kad sabereš, na jedoj strani si imao legitimno izabranu hrvatsku vlast koja je do pobjede na izborima došla između ostalog i obećanjem da će hrvatska biti domovina svih (naglasak na - svih) hrvata i ostalih, tj manjina.
s druge strane srbe koji to nisu htjeli da prihvate, jer se za takvu hrvatsku nisu borili, ginuli, živjeli, radili...uz povremenu ndh ikonografiju u to vrijeme, od koje se ne može pobjeći ( kao ni od četničke, takođe, sa druge strane), tako da su sve pretpostavke za sukob bile ispunjene.
hrvati su dobili, srbi izgubili, previše se oslanjali na bg, nisu prepoznali z4 plan i kraj priče...
stoga moj stav o ćiriličnim tablama nije ironičan, molim lijepo, takvo je stanje stvari.
a ako je takvo, a jeste, zaista je degutantno dozvoljavati ćirilicu na jednom kraju hrvatske, a na drugom ne.
ovdje ću dati, ovdje neću...ne daj nigdje i zdravo.
no, da se vratim na ovo - i onda kad sabereš, na jedoj strani si imao legitimno izabranu hrvatsku vlast koja je do pobjede na izborima došla između ostalog i obećanjem da će hrvatska biti domovina svih (naglasak na - svih) hrvata i ostalih, tj manjina.
interesantno je kako neki ovdje na forumu a iz bih veličaju ovaj hrvatski ustav kada je riječ o tome da su srbi po istom manjina, a na taj isti ustav -pizde- kada je riječ o tome da omogućava i hrvatima iz bih da im hrvatska bude domovina.
e to je ono što izaziva podsmjeh i pitanje - šta je sa dosljednošću (ne tvojom, nego ovih -stručnjaka)?
kao i sa ćiril. tablama, prihvata se sve ili ništa.
hvala na trudu da mi objasniš, zadovoljstvo je razmjeniti mišljenje sa tobom.