Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#4626 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Joj evo i Kemo je poceo sa zavjerama.

Neda se to meni citat....vec sam procitao takve stvari jedno 10 puta.
KemooSA

#4627 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

jeza u ledja wrote:Joj evo i Kemo je poceo sa zavjerama.

Pokusavam te shvatiti i razumjeti tvoj stav da branis Ameriku i njihovu politiku posto zivis tamo.... jer su oni tebe prihvatili i pruzili ti mogucnosti koje sigurno neces imati u Bosni...ali pokusaj na Ameriku gledati ocima jednog afrikanca,iracanina,afganistanca,palestinca,sudanca...
Volio bi da cujem tvoje misljenje o ovom tekstu i da mi argumentovano dokazes sta je sve istina a sta nije a ne da odmah instiktivno to svrstas u nekakvu "teoriju zavjere"...

P.S
brzo ces se ti vratiti u Bosnu.. :mrgreen:
jeza u ledja

#4628 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

KemooSA wrote:

Pokusavam te shvatiti i razumjeti tvoj stav da branis Ameriku i njihovu politiku posto zivis tamo.... jer su oni tebe prihvatili i pruzili ti mogucnosti koje sigurno neces imati u Bosni...ali pokusaj na Ameriku gledati ocima jednog afrikanca,iracanina,afganistanca,palestinca,sudanca...
Volio bi da cujem tvoje misljenje o ovom tekstu i da mi argumentovano dokazes sta je sve istina a sta nije a ne da odmah instiktivno to svrstas u nekakvu "teoriju zavjere"...

P.S
Kako mislis 'branim Ameriku'?

Nista ja ne branim, ti si napisao da su sve banke u vlasnistvu jevreja. Ja sam ti pokazao da to nije tacno.
Bodkin

#4629 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Bodkin »

KemooSA wrote:

P.S
hoces da ti argumentovano pobije neke tvrdnje za koje mora biti visoko u americkoj administraciji.pa covjek se polomi da dokaze trenutno stanje u najacim bankama i FED-u a vi nista :) sa druge strane ti si samo copy/paste neciji tekst.koliko je on vjerodostojan..
KemooSA

#4630 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

MORATE SE SLOZITI DA NESTO JEDNOSTAVNO NIJE U REDU!!!!
Image
jeza u ledja

#4631 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Pa nije, npr. Gulf War im je predstavljen u osamdesetim, a desio se koliko se sjecam 91-e. :D
KemooSA

#4632 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

jeza u ledja wrote:Pa nije, npr. Gulf War im je predstavljen u osamdesetim, a desio se koliko se sjecam 91-e. :D
E jebiga ti sad..
KemooSA

#4633 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

KemooSA wrote:
jeza u ledja wrote:Pa nije, npr. Gulf War im je predstavljen u osamdesetim, a desio se koliko se sjecam 91-e. :D
E jebiga ti sad..
Samo mi reci smrdi li tebi nesto u svemu ovom !?
KemooSA

#4634 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

jeza u ledja wrote:Evo Kemo boarda FEDa

The current members of the Board of Governors are:

Ben Bernanke, Chairman
Donald Kohn, Vice-Chairman
Kevin Warsh
Randall Kroszner*
Elizabeth A. Duke
Daniel Tarullo
Vacancy*

Ova prva cetvorica su jevreji. Prije Bernanke-a glavnu rijec je dugo godina vodio alfa i omega americke ekonomije - Alan Greenspan, isto jevrej. :D
Prije njega Paul Volcker, koji je opet sada neki djavo u Obaminoj vladi, nije jevrej. Prije njega William Miller, nije jevrej. Prije njega Arthur Burns - jevrej. Prije njega William McChesney Martin (on je bio najduze) nije bio jevrej. Prije njega Thomas McCabe - isto nije jevrej. Prije njega Marriner Eccles - nije jevrej (bio mormon). Prije njega Eugene Black...dalje mi se neda.
Osnivači i vlasnici Federalnih Rezervi iz 1913 godine:

* Rothschild Banks of London and Berlin (Rothschild)
* Lazard Brothers Bank of Paris
* Israel Moses Sieff Banks of Italy
* Warburg Bank of Hamburg, Germany and Amsterdam
* Kuhn Loeb Bank of New York
* Lehman Brothers Bank of New York
* Goldman Sachs Bank of New York
* Chase Manhattan Bank of New York (Rockefeller
KemooSA

#4635 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

Image
Let me issue and control a nation's money, and I care not who writes its laws
(Mayer Amschel Rothschild, father/founder of The Bank "of" England ).
jefferson

#4636 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Uvije se zaprepastim koliko ovdje ima ljudi kojima segregacija nije uopce problem.
Kemooooooooooooooooooooooooooooooo!!! Sto se tice vijetnama napisane su hiljade knjiga (u americi) koje su davnooooooooooooooooooooooooooooooo prije nego sto si znao gdje je amerika sve to fino objasnili kao i kubansku krizu, CIA-inu ulogu itd. Niko ovdje to ne brani, ali malo popusti s necim sto smo procitali jedno milion puta davnih dana.
Drugo, ovdje niko ne brani nekoga, ja ti samo kazem da nije sve zavjera protiv svijeta, bosne, muslimana itd. To ti je isto kada ja kazem da su poslije Milosevica, karadzivca, Tudjmana i kompanije najveci zlocinci porodice Izetbegovic, Cengic itd, i odma mi kazu nevolis bosnu. Niti oni imaju pravu na BiH niti ja, tako ti je i u americi, niko nema pravo na tu drzavu, ali svi imaju!
zonbirile

#4637 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jefferson wrote:Kemo de nam reci ko ce dobiti 750 milijardi da znamo? :lol:

jadi Bosanski,malo se okopitili tamo,a tamo ste zadnje šuše.Provocirate na svakoj temi sa par engleskih fraza.Filozofe,nije pitanje ko će dobiti dolare,nego odakle dolari.Kada to odgovoriš,kazat će ti se samo.
jefferson

#4638 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

zonbirile wrote:
jefferson wrote:Kemo de nam reci ko ce dobiti 750 milijardi da znamo? :lol:

jadi Bosanski,malo se okopitili tamo,a tamo ste zadnje šuše.Provocirate na svakoj temi sa par engleskih fraza.Filozofe,nije pitanje ko će dobiti dolare,nego odakle dolari.Kada to odgovoriš,kazat će ti se samo.
hahahahahaha, bas onako balkanski!
Nego ko ce dobiti 750 milijardi. Na sve imate odgovor, pa de nam dajte i na ovo!
zonbirile

#4639 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jefferson

pitanje svih pitanja,odakle dolari i što ne uvale odmah duplo.Samo još domaće kulove mogu folirati,ostali ih prokužili.
jefferson

#4640 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

zonbirile wrote:jefferson

pitanje svih pitanja,odakle dolari i što ne uvale odmah duplo.Samo još domaće kulove mogu folirati,ostali ih prokužili.
aha, eno niko vise ne posluje sa SAD :lol:
Odkako je Iran lansirao satelit, svi skontali u kakvoj zabludi zive :D
zonbirile

#4641 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jefferson

ne mogu da skontam,da ti ne kontaš.Pa svaka zemlja ima ,svoju štampariju novca,jedino FED ima poziciju da štampa i kroz razne vidove(MMF,promet nafte i sl)eksportuje bezvrijedne dolare za realne vrijednosti.Mislim da su i u Africi skontali fol.Meni nemoj pisati na osnovi zavjere o Bosni,muslimani,četnici etc.Ja sam iznad toga,prićamo globalno,na višoj razini.
jefferson

#4642 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

ne mogu da skontam,da ti ne kontaš.Pa svaka zemlja ima ,svoju štampariju novca,jedino FED ima poziciju da štampa i kroz razne vidove(MMF,promet nafte i sl)eksportuje bezvrijedne dolare za realne vrijednosti.Mislim da su i u Africi skontali fol.Meni nemoj pisati na osnovi zavjere o Bosni,muslimani,četnici etc.Ja sam iznad toga,prićamo globalno,na višoj razini.
Stimulans koji ce biti usvojen i koji je sa Housa izasao sa 819 milijardi, u Senatu se popeo na 900, a vjerovatno ce na joint committe doci na 1 trilion, ima dosta poreskih olaksica koje su ubrojane. Trenutno poreske olaksice iznose oko 300 milijardi, ali ce doci na 400. To se isto racuna kao stimulus. Ovo ce ici pod dug, koji ce naravno biti isfinansirani kroz posudbe, znaci da ce jos vise uticaja imati kinezi i banke iz Dubajia itd. Ici ce pod federalni dug, sto ce dug dici na oko 11 triliona, medjutim, ako Obama krene politikom Clintona nakon ove krize, mogao bi za dva mandata da taj dug svede na oko 7 triliona. To nije nerjesiv problem, i Clinton i Bush stariji su to pokazali.
Medjutim, do sada, amerikanci su progurali 700 milijardi stimulans, ili oko 4% svog GDP-ja, a sad ce biti oko 1 trilion ili oko 6-7% GDP-ja. Njemacka je progurala stimulans od 674 milijarde dolara ili oko 15% svog GDP-ja. U odnosu na GDP, amerikanci se od razvijenih zemalja najmanje petljaju u ekonomiju. Naravno, gledajuci brojke najvise para daju, jer su najveca ekonomija, ali u odnosu na GDP najmanje intervenisu!
zonbirile

#4643 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jefferson

mislim da grešiš samo u jednom,a to je izvor finansiranja.Kinezi više ne daju ni centa,aarapi naftaši,gledaju kako pobjeći i zamjeniti dolar ,eurom kao vrijednosicom u obračunu prometa naftom.Ovo za kineze je bilo jasno i prije izbora,otvoreno su rekli,a Sadam je između ostalog htjeo preći na euro i propagirao tu ideju.Fol je da SAD ima vojsku,hitmane po svim zemljama odnosno vladama,plasiran tuđi kapital u svojoj ekonomiji(usput on je sada down,ali to je pravo vrijeme da se iskoči iz voza,i to je realna pretnja),dug,koji je ogroman,ali je u osnovi virtualan.To je dug u novcu,odraz u ogledalu,takve monetarne politike 2 vijeka,koji se zadnji put riješio povlačenjem zlata,a sada se šapuće i strahuje od denominacije dolara.Pa svi diktatori to rade-imaju svoju štampariju,pa štancaju u 3 smjene lovu,onda nekog prikladnog datuma,oglase denominaciju,pa 1000 x-ova,vrijedi 10 novih y-ona.Jednostavno,samo odbiješ 2 nule,he he he,američki je problem malo veći,jer je 80% štampanog novca vani,a relna dobra su dovlačena za bezvrijedni novac.E sada ima država,kažu Kina koja bi i zapucala za lovu koju im ameri duguju.
jefferson

#4644 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

mislim da grešiš samo u jednom,a to je izvor finansiranja.Kinezi više ne daju ni centa,aarapi naftaši,gledaju kako pobjeći i zamjeniti dolar ,eurom kao vrijednosicom u obračunu prometa naftom.Ovo za kineze je bilo jasno i prije izbora,otvoreno su rekli,a Sadam je između ostalog htjeo preći na euro i propagirao tu ideju.Fol je da SAD ima vojsku,hitmane po svim zemljama odnosno vladama,plasiran tuđi kapital u svojoj ekonomiji(usput on je sada down,ali to je pravo vrijeme da se iskoči iz voza,i to je realna pretnja),dug,koji je ogroman,ali je u osnovi virtualan.To je dug u novcu,odraz u ogledalu,takve monetarne politike 2 vijeka,koji se zadnji put riješio povlačenjem zlata,a sada se šapuće i strahuje od denominacije dolara.Pa svi diktatori to rade-imaju svoju štampariju,pa štancaju u 3 smjene lovu,onda nekog prikladnog datuma,oglase denominaciju,pa 1000 x-ova,vrijedi 10 novih y-ona.Jednostavno,samo odbiješ 2 nule,he he he,američki je problem malo veći,jer je 80% štampanog novca vani,a relna dobra su dovlačena za bezvrijedni novac.E sada ima država,kažu Kina koja bi i zapucala za lovu koju im ameri duguju.
Uopce nije neka tajna da amerikanci vecinu svog novca imaju u vanjskom opticaju, medjutim, to je mroalo tako biti ako znas, a mislim da znas sta je Bretton-Woods sistem. Tada je bilo potrebno da dolar uskoci jer je bila jedina solventna valuta u svijetu. Tako se odrzalo, i mnogi bi da tako ostane, ne samo amerikanci. Populisticki potezi Ahmedinedzada, Chaveza i sl, su da ljudi koji hoce da to cuju mogu cuti, ali niti jednom niti drugom to odgovara mjenjanjem za euro jer euro je ipak dosta nestabilniji (npr. stimulans paketi evropskih vlada su vise orjentisani na socijalne programe). Jutros slusam svi vriste da ce dolar skociti, a da ce se prema kini zauzeti ostriji stav u vezi njihove devalvacije, takodje, Rusi konstantno devalviraju svoju valutu dok je kurs dolara i eura plivajuci. Medjutim, euro sam po sebi je nestabilniji iz mnogih razloga, tako da ce dolar i dalje ostati kao primarno platezno sredstvo, a razlog je ipak dosta felksibilnija americka ekonomija, i to ces vidjeti kada SAD pocnu izlaziti iz krize jer ce se to desiti u SAD prije nego u evropi. Stimulans paket ima 690 strana, ja sam dosao do 45 i extra je napravljen, ali nije zadnja verzija. Svi gledaju u SAD, i sve se vrti oko SAD jer je najveca i najbrza ekonomija, i izlazak SAD iz krize znaci i laksi oporavak evropskih trzista, vecu cijenu nafte itd,itd.
zonbirile

#4645 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jefferson wrote:

Uopce nije neka tajna da amerikanci vecinu svog novca imaju u vanjskom opticaju, medjutim, to je mroalo tako biti ako znas, a mislim da znas sta je Bretton-Woods sistem. Tada je bilo potrebno da dolar uskoci jer je bila jedina solventna valuta u svijetu. Tako se odrzalo, i mnogi bi da tako ostane, ne samo amerikanci. Populisticki potezi Ahmedinedzada, Chaveza i sl, su da ljudi koji hoce da to cuju mogu cuti, ali niti jednom niti drugom to odgovara mjenjanjem za euro jer euro je ipak dosta nestabilniji (npr. stimulans paketi evropskih vlada su vise orjentisani na socijalne programe). Jutros slusam svi vriste da ce dolar skociti, a da ce se prema kini zauzeti ostriji stav u vezi njihove devalvacije, takodje, Rusi konstantno devalviraju svoju valutu dok je kurs dolara i eura plivajuci. Medjutim, euro sam po sebi je nestabilniji iz mnogih razloga, tako da ce dolar i dalje ostati kao primarno platezno sredstvo, a razlog je ipak dosta felksibilnija americka ekonomija, i to ces vidjeti kada SAD pocnu izlaziti iz krize jer ce se to desiti u SAD prije nego u evropi. Stimulans paket ima 690 strana, ja sam dosao do 45 i extra je napravljen, ali nije zadnja verzija. Svi gledaju u SAD, i sve se vrti oko SAD jer je najveca i najbrza ekonomija, i izlazak SAD iz krize znaci i laksi oporavak evropskih trzista, vecu cijenu nafte itd,itd.

jeste Bretton W. je bio fol da se pređe sa zlatnog pokriča da bi se moglo neograničeno štampati uz kamatu još. Raji otimali zlato,skidali prstenje uz pretnju zatvorom.Pa svima je jasno,da onaj ko je nametnuo dolar,a sam ga štampa je hađija.Dolar sada ne vrijedi,papira i boje na sebi.
jeza u ledja

#4646 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote: Dolar sada ne vrijedi,papira i boje na sebi.
Vrijedi bogami ja maloprije sebi cigare uzeo za 6 zelembaca.
:D
zonbirile

#4647 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

pa dalje od cigara ne možeš ni dogurati.Jadno je to sa tvoje strane,svi već znamo da si tamo,ali znamo da bi te mogao i crnac.Joj samo mi ne pričaj da ih nemaš u kvartu
jefferson

#4648 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

zonbirile wrote:pa dalje od cigara ne možeš ni dogurati.Jadno je to sa tvoje strane,svi već znamo da si tamo,ali znamo da bi te mogao i crnac.Joj samo mi ne pričaj da ih nemaš u kvartu
hehehe, bogami zonbrile ja honorar koji dobivam iz BiH sve manji i manji, jer ga dizem u dolarim, sto znaci da dolar jaca!
jefferson

#4649 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

B. Woods sistem je relativno napusten kada je Nixon prebacio dio troskova rata iz Vijetnama na resto svijeta tako sto je napustio zlatni sistem. De Gaule ga je htio upucati zbog toga, ali kako ono bjase, najjaci uvijek vedri i oblaci, a Francuze su podjsetili ma narsalov plan pa su se ucutali, tada im je dolar bio svetinja!
KemooSA

#4650 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by KemooSA »

jefferson wrote:
zonbirile wrote:pa dalje od cigara ne možeš ni dogurati.Jadno je to sa tvoje strane,svi već znamo da si tamo,ali znamo da bi te mogao i crnac.Joj samo mi ne pričaj da ih nemaš u kvartu
hehehe, bogami zonbrile ja honorar koji dobivam iz BiH sve manji i manji, jer ga dizem u dolarim, sto znaci da dolar jaca!
Image

:lol:
Post Reply