Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#4626 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

_BataZiv_0809 wrote:
sheilak wrote:ovako samo da se zahvalim vozacu crvenog taxija (vozilo br.62) koji nas je sinoc vozio iz the brew pub-a. naime, izgubila sam nausnicu u taxiju (zlatnu halku), jutros ih nazvala, nasao ju je i donio mi kuci.

hvala od srca.
Kako volim kad zene izgube nausnicu kod mene :per:
zar si ti taxista crvenog taxija m.? :shock: pa, hvala ti, bro, fakat :D

(a najbolji komentar na ovo-posto sam svim zivim ispricala-bio je od pashe solidnog: da je ovo moderna verzija pepeljuge :D )
H4v4t4R

#4627 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by H4v4t4R »

thekupus wrote:monopolisti se boje konkurencije, zato stalno sabotiraju manje taxi kompanije koje bolje rade od njih, isto sto i GRAS radi

jer ako u gradu postoji samo Sarajevo taxi, ko hoce da se vozi mora s njima, ma kakvi oni bili
doći će Uber, samo polako, ljudi imaju milione, samo treba vremena da se izlobiraju pogodni zakoni ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4628 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

sheilak wrote: zar si ti taxista crvenog taxija m.? :shock: pa, hvala ti, bro, fakat :D

(a najbolji komentar na ovo-posto sam svim zivim ispricala-bio je od pashe solidnog: da je ovo moderna verzija pepeljuge :D )
Nisam, ali je mozes kod mene izgubiti kad god hoces :lol: :per:
sheilak

#4629 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

_BataZiv_0809 wrote:
sheilak wrote: zar si ti taxista crvenog taxija m.? :shock: pa, hvala ti, bro, fakat :D

Nisam, ali je mozes kod mene izgubiti kad god hoces :lol: :per:
a nemoj, svega ti...zamalo ne umrijeh taj dan. skupe mi nausnice. :D jedino da mi ju nadjes onda i vratis... :D

a idem vidjet sta je ovaj uber.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4630 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

sheilak wrote:
a nemoj, svega ti...zamalo ne umrijeh taj dan. skupe mi nausnice. :D jedino da mi ju nadjes onda i vratis... :D

a idem vidjet sta je ovaj uber.
Ma dodjes ti po jos jednu tur....po nju :D
sheilak

#4631 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

a jel? :D pazi da mi ih ti ne bi sam trgao i skrivao :D

ergo, mene napadose taxisti sa "mog" standa jer sam sjela u taxi sa divljim taxistom. nisam znala da je divlji, zna biti na tom standu i ima firmu. no, oni meni pravo ocitase bukvicu i zaprijetise i kaznom. ako se to ponovi. zar ne bi oni to trebali rijesiti interno, kako da ja znam da je divlji taxista?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4632 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

sheilak wrote:a jel? :D pazi da mi ih ti ne bi sam trgao i skrivao :D

ergo, mene napadose taxisti sa "mog" standa jer sam sjela u taxi sa divljim taxistom. nisam znala da je divlji, zna biti na tom standu i ima firmu. no, oni meni pravo ocitase bukvicu i zaprijetise i kaznom. ako se to ponovi. zar ne bi oni to trebali rijesiti interno, kako da ja znam da je divlji taxista?
Ma sta god zelis lutko :per: :lol:

Elem pusti suplju, sta ti mogu. Celu drzavu pokrali, nigde nijednog dokaza, sto bi rekao Sojitj :D

Nelegalni taksisti nemaju pocetno TA na registarskim plocicama.
sheilak

#4633 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

:D hahhahahah

a hvala za ovo. jer kakve sam srece, mene ce globit na kraju. :(
Gabrielo

#4634 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gabrielo »

Kad si lagana zrtva. Vide kome mogu silu prosipati.
Koshpa

#4635 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Koshpa »

http://dalsivalter.com/video-pogledajte ... u-gradane/

Pljacka uzivo

Na video zapisu se jasno vidi kako je takstista prekršio zakon, jer nije uključio taksimetar, već je mušteriji “dao” cijenu od 20 KM.

Naravno, bez računa.

Ovo nije usamljen slučaj, već velika većina taksista koji se nalaze na štandu na Sarajevskom aerodromu uopšte i ne pali taksimetar, već cijenu daje “od oka”, a ona nikada ne silazi ispod 20 KM, bez obzira gdje išli.

Naravno, taksisti “targetiraju” strance i ljude iz bh. dijaspore, nadajući se kako oni i nemaju uvid u cijene taxija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
sabanss

#4636 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabanss »

Mi smo valjda jedini aerodrom u blizoj okolini koji nema nikakav vid organizovanog prevoza do grada. Nije bitno da li bi to bio Gras, Centrotrans ili sam aerodrom.

Dakle zakljucak je da su u tih 20 KM taksiste ugradjeni i ministar saobracaja KS (ili ko je vec nadlezan) i direktor aerodroma. Nisam sklon teorijama zavjere ali ovdje ne vidim logicnog objasnjenja.
Bodkin

#4637 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bodkin »

cuj napali te, a stoji na njihovom standu. mozda sto si zensko pa misle da mogu. ja bih poslao u tri lijepe pm. prvo, boli njih spolni organ kome ja placam da me vozi. drugo, vjerujem da i oni postuju sve zakone u drzavi :lol: i trece, lazni taksisti su kao fejk stvari koje kupujes. svako od nas nekad kupi nesto sto nije original :D
Avetinho

#4638 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Avetinho »

sabanss wrote:Mi smo valjda jedini aerodrom u blizoj okolini koji nema nikakav vid organizovanog prevoza do grada. Nije bitno da li bi to bio Gras, Centrotrans ili sam aerodrom.

Dakle zakljucak je da su u tih 20 KM taksiste ugradjeni i ministar saobracaja KS (ili ko je vec nadlezan) i direktor aerodroma. Nisam sklon teorijama zavjere ali ovdje ne vidim logicnog objasnjenja.
Jesu sigurno. Svugdje drugo to bi sjedilo u zatvorima, a ne na taxi stanicama.
Ommadawn

#4639 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

sabanss wrote:Mi smo valjda jedini aerodrom u blizoj okolini koji nema nikakav vid organizovanog prevoza do grada. Nije bitno da li bi to bio Gras, Centrotrans ili sam aerodrom.

Nema ni aerodrom Tuzla organizovani prevoz - nisam siguran za Mostar. Ali dobro, to su aerodromi u fazi razvijanja.

Imao sam priliku u nekim zemljama da odmah prije voznje sa taksistima pogodim cijenu, dakle "koliko ce me kostati do X-destinacije?" i tu se dogovorimo i nije bilo problema. Pri tome gotovo uvijek su mi davali racun na kojem stoji dogovorena cijena koju pri postignutom dogovoru ukucaju u kasu, taksimetar ili sta vec. Da li ovaj sistem postoji kod sarajevskih taksista na aerodromu, to ne znam ali vjerujem da te odokativno za sekundu procijene da li si potencijalna musterija za izraditi pa ti puknu astronomsku cijenu.

Pitanje je, koliko bi zuti, crveni ili bilo koji drugi taksi koji nije sarajevotaxi kostao od aerodroma do centralnog dijela grada? Znam da se ne smiju zaustavljati na samom aerodromu ali zato malo izvan.
sabanss

#4640 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabanss »

Ommadawn wrote: Pitanje je, koliko bi zuti, crveni ili bilo koji drugi taksi koji nije sarajevotaxi kostao od aerodroma do centralnog dijela grada? Znam da se ne smiju zaustavljati na samom aerodromu ali zato malo izvan.
Crveni do Skenderije je oko 12 KM - njih obicno zovem jer imam broj vjerujem da su i ostali u par pfeninga.

Sarajevotaxi mi je odmah rekao da je min. 20 KM + taksimetar i to posto je vidio da sam lokalac pa valjda da ne bude nesporazuma.

Meni nije problem jer sam iz Sarajeva, uvijek ima neko da dodje po mene ili znam koji taxi zvati, medjutim pitanje je koliko ogule stranca. Trebalo bi ih staviti na platnu listu turisticke zajednice :D
Paul F.

#4641 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

To je to, oko 12 KM. Crveni i žuti taksiji nemaju pravo doći na aerodromsku taksi stanicu ali čekaju okolo pozive poznavajući situaciju. Na poziv imaju pravo doći. Znaju svi, i to je nevjerovatno da aerodromski taksisti ne poštuju pravila i ljudi koji redovno dolaze neće više da se bakću sa njima. Zovu druge taksi službe. Po meni je to nevjerovatna idiotska situacija. To traje godinama i ništa nema lakše za inspekciju nego da ih pohvata i pokažnjava. Pa prvi utisak nekog stranca će biti to i onda će manje trošiti pare po gradu. Turisti nisu glupi. Uspjeli su zaraditi pare da putuju i da se zahebavaju. Zahvaljujući internetu, turisti lahko mogu vidjeti utiske predhodnih... Pa onda poslovni ljudi koji hoće da investiraju u Bosnu pa ih aerodromski taksista izlevati. Da ne pričam o poštenim taksistima koji moraju na neki način ovo breme da nose. Zaključak: Inspekcija svojim sitnim talovima pravi ogromnu štetu državi i društvu općenito.
Last edited by Paul F. on 08/05/2015 09:36, edited 2 times in total.
Adriatic

#4642 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

I to su ti "legalni" taksisti. :-)
Paul F.

#4643 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Adriatic wrote:I to su ti "legalni" taksisti. :-)
Ma ti si najpametniji :run:
Adriatic

#4644 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

Paul F. wrote:
Adriatic wrote:I to su ti "legalni" taksisti. :-)
Ma ti si najpametniji :run:
A ti si taxo garant.
"Legalni" :lol:
nellismo

#4645 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nellismo »

Ommadawn wrote:

Nema ni aerodrom Tuzla organizovani prevoz - nisam siguran za Mostar. Ali dobro, to su aerodromi u fazi razvijanja.

Imao sam priliku u nekim zemljama da odmah prije voznje sa taksistima pogodim cijenu, dakle "koliko ce me kostati do X-destinacije?" i tu se dogovorimo i nije bilo problema. Pri tome gotovo uvijek su mi davali racun na kojem stoji dogovorena cijena koju pri postignutom dogovoru ukucaju u kasu, taksimetar ili sta vec. Da li ovaj sistem postoji kod sarajevskih taksista na aerodromu, to ne znam ali vjerujem da te odokativno za sekundu procijene da li si potencijalna musterija za izraditi pa ti puknu astronomsku cijenu.

Pitanje je, koliko bi zuti, crveni ili bilo koji drugi taksi koji nije sarajevotaxi kostao od aerodroma do centralnog dijela grada? Znam da se ne smiju zaustavljati na samom aerodromu ali zato malo izvan.
Meni sarajevo taxi uzeo od aerodroma do viječnice 15KM. Nije palio taximetar ali sam mu dao do znanja da sam iz Sa.
Rijetko se vozim taxijem, samo jednom sam imao prepirku sa Sa taxijem kad su na poziv poslali auto a relacija bila Medrese-Mahirova pekara. Planuo lik kad je čuo odredište.
A kolegica priča imala vožnju i cijena oko 2,5KM i da taxisti sve sitno u pfeninzima. Izašla iz auta, taxista otvori prozor i gađa je sa tom sićom uz komentar kako on nije fukara da uzima pfeninge. Isto Sa taxi
azdralovic

#4646 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

Kolegici iz firme su uzeli 30 maraka sa aerodroma do Colors Inna - kosevska ulica...
Ista voznja u suprotnom pravcu je bila 14...

Nije iz SA pa nije znala :run:
thekupus

#4647 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

azdralovic wrote:Kolegici iz firme su uzeli 30 maraka sa aerodroma do Colors Inna - kosevska ulica...
Ista voznja u suprotnom pravcu je bila 14...

Nije iz SA pa nije znala :run:
mojim prijateljima iz portugala naplatio po 20 eura od autobuske stanice do dalmatinske ulice

njih cetvero bilo sa koferima, pa kontali da su dobro prosli
thekupus

#4648 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

nellismo wrote: A kolegica priča imala vožnju i cijena oko 2,5KM i da taxisti sve sitno u pfeninzima. Izašla iz auta, taxista otvori prozor i gađa je sa tom sićom uz komentar kako on nije fukara da uzima pfeninge. Isto Sa taxi
A onda je iducoj musterij za voznju od 7,20 KM rekao da nema sitno da joj vrati, i uzeo 10 KM, garantujem :D
mahalas505

#4649 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

nellismo wrote:Meni sarajevo taxi uzeo od aerodroma do viječnice 15KM. Nije palio taximetar ali sam mu dao do znanja da sam iz Sa.
Rijetko se vozim taxijem, samo jednom sam imao prepirku sa Sa taxijem kad su na poziv poslali auto a relacija bila Medrese-Mahirova pekara. Planuo lik kad je čuo odredište.
A kolegica priča imala vožnju i cijena oko 2,5KM i da taxisti sve sitno u pfeninzima. Izašla iz auta, taxista otvori prozor i gađa je sa tom sićom uz komentar kako on nije fukara da uzima pfeninge. Isto Sa taxi
Zar nije lakse bilo pjeske, poprijeko :D .
nellismo

#4650 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nellismo »

Bila zima a starija žena samnom, oduži se očaktanum :)
Post Reply