Jesi izglanjcao pušku, ja otkopavam tenktramvajtrojka wrote: ↑28/02/2025 16:50Al zasto vi SDA simpatizeri samo o ratu pricate niko drugi to ne spominje od vas koji spasavate otvoreno dodika zadnjig dvadesetak dana od bakirovih izjava do nizih činovnika te strankeVic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- reboot
#4626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
MMM1977
#4627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koga boli q sta oni pišu? Šta ti je više?emmir1 wrote: ↑28/02/2025 16:52 Kako je Informer već pisao, Dodik je osuđen na godinu dana zatvora i zabranom bavljenja politikom na period od 6 godina, a ovu odluku u ime nelegitimnog Visokog predstavnika Kristijana Šmita donela je sudija Sena Uzunović, kadar Alije Izetbegovića i ratnica Nasera Orića.
Emir, ratnik since 2015.Ja ću gledat da imam dovoljno municije i da je sve podmazano.
Istorija je učiteljica života.
Oper kažem, iskreno se nadam da rata neće biti i vjerujem da ga neće biti, no vjerovali smo i onomad pa skupo smo platili
-
emmir1
#4628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.
To je sada jedino sto bi Dodiku odgovaralo, da mi radikaliziramo situaciju.
Treba pustit da se urade sve procedure...apelacije, odluke Ustavnog suda.
I onda kada SIPA krene u RS, MUPRS ih mora zaustavit po nalogu Dodika
I to je oruzani napad na BH institucije koje stite Ustavnopravni poredak.
Da mi nesto uradimo, bilo bi muslimani napali RS
-
fn_x
#4629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je odlicno. Dodik se nadao da ce Smit ukinuti njegove zakone. Ovako je docekan na volej, institucije BiH rjesavaju problem i dodik je u jos vecim problemima.
- tramvajtrojka
#4630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja clan u caracalu vec dvije godine ide se redovno na žučreboot wrote: ↑28/02/2025 16:54Jesi izglanjcao pušku, ja otkopavam tenktramvajtrojka wrote: ↑28/02/2025 16:50Al zasto vi SDA simpatizeri samo o ratu pricate niko drugi to ne spominje od vas koji spasavate otvoreno dodika zadnjig dvadesetak dana od bakirovih izjava do nizih činovnika te strankeVic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.![]()
![]()
- dale cooper
#4631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovakvi se prvi razbježe kad krene sranje, a puške u ruke uzmu oni kojima nikada nije bilo do rata. I vrate se kasnije da nam pametuju i kroje politiku.MMM1977 wrote: ↑28/02/2025 16:55Koga boli q sta oni pišu? Šta ti je više?emmir1 wrote: ↑28/02/2025 16:52 Kako je Informer već pisao, Dodik je osuđen na godinu dana zatvora i zabranom bavljenja politikom na period od 6 godina, a ovu odluku u ime nelegitimnog Visokog predstavnika Kristijana Šmita donela je sudija Sena Uzunović, kadar Alije Izetbegovića i ratnica Nasera Orića.
Emir, ratnik since 2015.Ja ću gledat da imam dovoljno municije i da je sve podmazano.
Oper kažem, iskreno se nadam da rata neće biti i vjerujem da ga neće biti, no vjerovali smo i onomad pa skupo smo platili
-
upitan
#4632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da ovo nije tacna tvrdnja,al kako sam napisao u ovome belaju ne treba da upadamo u medijsko-politicko blato.
Kako bi bilo i sta bi bilo, i ko je kriv..
Vlast treba da radi svoj posao,a vidimo da trenutno nemaju odgovor.
SDA u vlasti sa opozicijom iz tzv.rs. nije imala ovih problema kao sa Dodikom.
A onda je dosao Dodik i SDA/DF nisu htjeli pristati na ovo sto je Trojka pristala a pristala je jer je projekat stranaca i jer je htjela vlast po svaku cijenu.
Vec sam pisao od 14 funkcija(Finansijski/Sigurnosnih)Bosnjak ima 2 a SNSD i HDZ imaju 12.
Tada u vrijeme SDA/DF nije geopoliticka situacija bila povoljna za nas,nije nas EU,USA gledala ni 2% kao danas.
Trojka najavila novog Dodika,sa ciljem da ovaj kaze kriva je SDA a on nije glup politicar i brzo je odgovorio kada ih je nazvao muslimanskom a kasnije invalidnom strukturom,izvodjacima radova itd.
Rat Rusije/Ukrajine je doveo EU,Bidena na drugaciji pogled na stvari i odlucili su instalirati Trojance.
Ideja njihova(stranaca) je u konacnici napraviti BiH da nema nacionalizma i krenuli su sa izbacivanjem SDA.
Slusao sam Komsica kada kaze da su stranci nekada prije trazili da se Dodiku popusti,kao pa dajte vi njemu to sto trazi.
Dakle,sve vlasti sto su uradile ili rade je napravljeno uz podrsku stranaca u protivnom oni ne bi bili dio vlasti bas kao SDA/DF jer u konacnici nisu slusali i bas kao SBiH sa aprilskim paketom.
USAID je potrosio 250 miliona dolara u BiH,i ne mogu naci trag tome novcu i ovo mi je bas zanimljivo.
Danas je MZ odlucila da nece intervenisati jer to trebaju uraditi institucije BiH,po meni ne treba ovo cekati sedmicu a ne dva-tri mjeseca kroz US.
Ok,moze biti da bi intervencija VP napravila vece tenzije,ali nadam se da znaju sta rade.
Denis B. i Zeljko K. bi trebali sazvati sve stranke iz FBiH na razgovor o zajednickom djelovanju,mislim kada se radi o BiH tu moraju imati zajednicki stav.
-
BiBi911
#4633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoj da diras moj stan u Lukavoci, nisam ga jos otplatio.tramvajtrojka wrote: ↑28/02/2025 17:05ja clan u caracalu vec dvije godine ide se redovno na žučreboot wrote: ↑28/02/2025 16:54Jesi izglanjcao pušku, ja otkopavam tenktramvajtrojka wrote: ↑28/02/2025 16:50
Al zasto vi SDA simpatizeri samo o ratu pricate niko drugi to ne spominje od vas koji spasavate otvoreno dodika zadnjig dvadesetak dana od bakirovih izjava do nizih činovnika te stranke![]()
![]()
a vec u planu kad insallah oslobodimo istočno moja je tapija na majstoru za pivo da otvorim stab za moral
i meni dosta eto vama ostalima merhamet i ratno profiterstvo meni ostavite ceif
![]()
A nemoj zaboravit Poljine, njih treba prve pretabirit
-
emmir1
#4634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
MMM1977 wrote: ↑28/02/2025 16:55Koga boli q sta oni pišu? Šta ti je više?emmir1 wrote: ↑28/02/2025 16:52 Kako je Informer već pisao, Dodik je osuđen na godinu dana zatvora i zabranom bavljenja politikom na period od 6 godina, a ovu odluku u ime nelegitimnog Visokog predstavnika Kristijana Šmita donela je sudija Sena Uzunović, kadar Alije Izetbegovića i ratnica Nasera Orića.
Ok druze izvini.
Naredni put cu tebe pitati sta mogu da napisem.
Jel ok ?
-
LSD
#4635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo sto nisi u toku.emmir1 wrote: ↑28/02/2025 17:03Vic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.
Dodik preko skupstine RS zeli da preduhitri sve to...zeli da sto prije ukine SIPU (pored VSTV, Suda i Tuzilastva) sve zeli da izbaci iz genocidne tvorevine, SIPU prvu. A vec su pripremili te zakone...i sta cemo sad ? ko ce ga onda hapsiti ?
- SaraFina
#4636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nego šta je već tačno. Dodik je SDF-u bio omiljeni partner u vlasti iz RŠ. Bez obzira šta je govorio ili radio. Uvjek su ga amnestirali i izvlačili. Ja nemam interesa braniti nikoga. Ali SDA je prokockala toliko naših prilika i prodala toliko interesa svog naroda da je ogavna. Meni najmrži i najgori slučaj je revizija tužbe za genocid. Ondje se svjesno i namjerno podbacilo. Da ne idem sada u detalje i demantiram uhljebljenja koja su tebi osovina dobre politike.upitan wrote: ↑28/02/2025 17:10Naravno da ovo nije tacna tvrdnja,al kako sam napisao u ovome belaju ne treba da upadamo u medijsko-politicko blato.
Kako bi bilo i sta bi bilo, i ko je kriv..
Vlast treba da radi svoj posao,a vidimo da trenutno nemaju odgovor.
SDA u vlasti sa opozicijom iz tzv.rs. nije imala ovih problema kao sa Dodikom.
A onda je dosao Dodik i SDA/DF nisu htjeli pristati na ovo sto je Trojka pristala a pristala je jer je projekat stranaca i jer je htjela vlast po svaku cijenu.
Vec sam pisao od 14 funkcija(Finansijski/Sigurnosnih)Bosnjak ima 2 a SNSD i HDZ imaju 12.
Tada u vrijeme SDA/DF nije geopoliticka situacija bila povoljna za nas,nije nas EU,USA gledala ni 2% kao danas.
Trojka najavila novog Dodika,sa ciljem da ovaj kaze kriva je SDA a on nije glup politicar i brzo je odgovorio kada ih je nazvao muslimanskom a kasnije invalidnom strukturom,izvodjacima radova itd.
Rat Rusije/Ukrajine je doveo EU,Bidena na drugaciji pogled na stvari i odlucili su instalirati Trojance.
Ideja njihova(stranaca) je u konacnici napraviti BiH da nema nacionalizma i krenuli su sa izbacivanjem SDA.
Slusao sam Komsica kada kaze da su stranci nekada prije trazili da se Dodiku popusti,kao pa dajte vi njemu to sto trazi.
Dakle,sve vlasti sto su uradile ili rade je napravljeno uz podrsku stranaca u protivnom oni ne bi bili dio vlasti bas kao SDA/DF jer u konacnici nisu slusali i bas kao SBiH sa aprilskim paketom.
USAID je potrosio 250 miliona dolara u BiH,i ne mogu naci trag tome novcu i ovo mi je bas zanimljivo.
Danas je MZ odlucila da nece intervenisati jer to trebaju uraditi institucije BiH,po meni ne treba ovo cekati sedmicu a ne dva-tri mjeseca kroz US.
Ok,moze biti da bi intervencija VP napravila vece tenzije,ali nadam se da znaju sta rade.
Denis B. i Zeljko K. bi trebali sazvati sve stranke iz FBiH na razgovor o zajednickom djelovanju,mislim kada se radi o BiH tu moraju imati zajednicki stav.
- Capajebo
#4637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je potpuno irelevantno. To sto ce Dodick "ukinuti" Sipu i Tuzilastvo je pravno nistavilo. On bi se i dalje morao silom suprostaviti toj istoj SIPI, sto bi onda bio direktan drzavni udar.LSD wrote: ↑28/02/2025 17:17Samo sto nisi u toku.emmir1 wrote: ↑28/02/2025 17:03Vic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.
Dodik preko skupstine RS zeli da preduhitri sve to...zeli da sto prije ukine SIPU (pored VSTV, Suda i Tuzilastva) sve zeli da izbaci iz genocidne tvorevine, SIPU prvu. A vec su pripremili te zakone...i sta cemo sad ? ko ce ga onda hapsiti ?
-
statixx
#4638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesi li u ovom dijelu svrsio u gace.
I posto si tako ostrouman i analitican, mozes li sad u tri recenice sazeti svoj traktat i izvesti zakljucak.
-
LSD
#4639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa vec je drzavni udar u toku. Ne treba jos i sila.Capajebo wrote: ↑28/02/2025 17:21To je potpuno irelevantno. To sto ce Dodick "ukinuti" Sipu i Tuzilastvo je pravno nistavilo. On bi se i dalje morao silom suprostaviti toj istoj SIPI, sto bi onda bio direktan drzavni udar.LSD wrote: ↑28/02/2025 17:17Samo sto nisi u toku.emmir1 wrote: ↑28/02/2025 17:03
Kad bagra izbacuje drzave institucije iz entiteta (Sud, Tuzlastvo, VSTS i SIPU) sta je drugo, nego drzavni udar. Klasican primjer obaranja drzave, sta se pravimo naivni.
A ovdje se ceka da jos krene u nasilje, jos i to treba, da izvede svoju policiju na entitetske linije.
Nije mi jasna mucka sutnja one njemacke piz.de Šmita....a znao kurchiti na noc izbora i nametati neke svoje hirove.
Last edited by LSD on 28/02/2025 17:31, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#4640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PIC pozvao domaće institucije da reaguju: OHR neće suspendovati neustavne zakone RS!
Cvijanović očekuje "pomoć" SAD-a: Nadam se da će se Trump obračunati s OHR-om
Zanimljiv period pred nama, drzava i insitucije ili kabadahija, uz podjeljene strance i ludilo Trumpa.Državno pravosuđe je godinama glavna Dodikova meta, traži li novu Catherine Ashton da ga spasi?
-
emmir1
#4641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
LSD wrote: ↑28/02/2025 17:17Samo sto nisi u toku.emmir1 wrote: ↑28/02/2025 17:03Vic Rattlehead wrote: ↑28/02/2025 16:49 de facto se radi o početku realizacije nove ideje i projekta velike srbije i tzv. srpskog sveta. i ovakvi radikalni potezi čelnika rs-a zaslužuju samo radikalan odgovor, nikakvo smirivanje situacije.
Pa upravo to.
Sve ove zakone ce Ustavni sud BIH da odbaci.
Mi cemo postupati po zakonu i SIPA ce morati da djeluje u RS.
Onda u tom momentu dolazimo do dijela kada Mile mora u praksi da provede svoje zakone.
Morat ce da izbaci SIPA silom.
I to je tada i oruzani napad na institucije BIH.
Treba pustit da to tako ide.
Naravno prije toga je moguce da ce MZ da napravi pritisak da se sve ovo zaustavi, sto se svi nadamo.
Ali kljucni momenat ce biti ako Mile krene silom da provodi zakone koje je nametnuo.
- Optimus09
#4642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prije bi na ovakve izjave Dodika,SDA dodatno pogrijala pa bi stranci Miletu udovoljili.Trojka ignorise,vidjecemo kako ce se ovo odviti.
- Capajebo
#4643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se ne nadam. Ono sto se ja nadam, i sto ocekujem jeste da drzavne institucije rade ono sto treba da rade - jebo vas vise MZ.
Ako je Dodick spreman ici do kraja, mi moramo biti jos spremniji i jaci u tome - po cijenu rata.
-
LSD
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cak i Ramo suti 
-
DonieBrasco
#4646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pometnju je napravio Truom, EU se sobom bavi, a sve to ide na ruku Dodiku i Vucicu.
Sami su nam rekli mora drzava i institucije da reaguju, Ustavni sud, tuzilastvo, sipa tim redosljedom ide.
Sami su nam rekli mora drzava i institucije da reaguju, Ustavni sud, tuzilastvo, sipa tim redosljedom ide.
-
A_A_AKCIJA
- ortodont
#4648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sdfa sendvicari se hvataju slamki at this point.
Uživanje slusati i čitati njihovo kmecanje u momentima kada najveci poslijeratni neprijatelj Bosne i Hercegovine pada.
Kakva disertacija trojke.

Uživanje slusati i čitati njihovo kmecanje u momentima kada najveci poslijeratni neprijatelj Bosne i Hercegovine pada.
Kakva disertacija trojke.
- tramvajtrojka
#4649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- no_sekirli
#4650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam kako vam se da pratiti ove cetnicke accounte. Pratili Seselja, pratili ove, isti djavo.