thekupus wrote: ↑13/09/2025 21:06
konami666 wrote: ↑13/09/2025 20:32
Super, vidim da je u planu i da olakšaju strancima da udju u Bosnu, prvenstveno ovih iz EU, dok njih tamo istresaju iz gaća. Zašto nisu napisali da na aerodromima tipa Frankfurt, Amsterdam, nosioci BH pasoša ne mogu koristiti elektronsku kontrolu pasoša nego moraju na šalter dok ovi sa UK, USA, EU i ostali mogu da ih koriste.
Samo vi njima olakšajte dok vama će uskoro i da naplaćuju ulazak u EU dok za UK je viza 200 funti za jedan ulazak.
Nama je u interesu da oni dolaze nama, njima nije u interesu da mi idemo njima. Nemaš nikakve poluge koju možeš koristiti da tražiš reciprocitet. Možeš se zatvoriti skroz, reći eto ako nećete vi nas, nećemo ni mi vas, i šta onda? Spadne ti broj turista, sve
Ili misliš da će reći oj evo bosna nam uvela vize, nešto trebamo uraditi
Tako razmišljaju oni bez samopoštovanja. “Poštuj sebe, poštovat će te i drugi” - Konfucije.
Nisam rekao da se treba skroz zatvarati, treba samo uvesti reciprocitet. Dalje, EU vuče za nos BiH i zapadni Balkan već 25 godina. Naravno, ni Bosna ne radi ništa kako bi ispunila ikakve uvijete ali ako ćemo iskreno, nisu ni Bugarska a ni Rumunija bile zlatne kada su primljene u EU.
Ali šta ja imam da pričam o tome ovdje, bosnjo se najmanje o sebi brine, svi i sve mu je preče od njega samog a i obraz je strani pojam.
Evo jedan primjer samo vezano za UK: strane direktne investicije iz UK godina 2024 su iznosile 135,6miliona KM. U isto vrijeme ovo se dešava:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /250910112
Tako da novca budući da se odbija ima a u isto vrijeme UK nije vise EU. Treba im slobodno uvesti vize od 500 KM za 6 mjeseci.