Naposljetku kad vam npr. zena slomi kuk, demenhtna majka-otac-djed-nana zavrse u bolnici itd.itd. vi pitajte A ko je ocistio poslije nuzde? Javice se neki tehnicar a vi mu onda dobacite Dzesi perac guzova uz
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
bleicher
#4626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Inace, iskazite malo postovanja prema medicinskim radnicima jebo ga dan. Sad vam kazem da nas covjek koji ode u Njemacku naposljetku postane medicinski radnik i to perac guzica izgleda ostaje kao nekakvo zvono. Zajeban je to posao a i da je ne znam kakav bolje nego biti socijalni slucaj u Francuskoj.
Naposljetku kad vam npr. zena slomi kuk, demenhtna majka-otac-djed-nana zavrse u bolnici itd.itd. vi pitajte A ko je ocistio poslije nuzde? Javice se neki tehnicar a vi mu onda dobacite Dzesi perac guzova uz
grimasu
- insomnia78
#4627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Samo da ne bude neki diplomant iz Lištice 
- duminjo
#4628 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To ti je isto kad pojedina dijaspora dodje na godišnji u bih pa Pisa po sirotinji. Jebiga. Ljudi smo. Prcamo se.bleicher wrote:Inace, iskazite malo postovanja prema medicinskim radnicima jebo ga dan. Sad vam kazem da nas covjek koji ode u Njemacku naposljetku postane medicinski radnik i to perac guzica izgleda ostaje kao nekakvo zvono. Zajeban je to posao a i da je ne znam kakav bolje nego biti socijalni slucaj u Francuskoj.![]()
Naposljetku kad vam npr. zena slomi kuk, demenhtna majka-otac-djed-nana zavrse u bolnici itd.itd. vi pitajte A ko je ocistio poslije nuzde? Javice se neki tehnicar a vi mu onda dobacite Dzesi perac guzova uzgrimasu
-
bleicher
#4629 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Francuskoj sumnjam, bice Pierre rodjeni francuz koji je zavrsio za medicinskog tehnicara jer je to opis posla medicinskog tehnicara. Ti ko maksum jednostavno ne razumijes neke stvari i kad ti covjek detaljno objasni. Ne znam koji ti je, kako uopste da komuniciram sa tobom.insomnia78 wrote:Samo da ne bude neki diplomant iz Lištice
- konjislav
#4630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On ti je takav od pocetka. Nema potrebe da pokusavas.bleicher wrote:U Francuskoj sumnjam, bice Pierre rodjeni francuz koji je zavrsio za medicinskog tehnicara jer je to opis posla medicinskog tehnicara. Ti ko maksum jednostavno ne razumijes neke stvari i kad ti covjek detaljno objasni. Ne znam koji ti je, kako uopste da komuniciram sa tobom.insomnia78 wrote:Samo da ne bude neki diplomant iz Lištice
-
biscanka2
#4631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
bleicher wrote:Pflegekraft (uopceno njegovatelj) kao poziv ne postoji tj. postoje 2 poziva koja proisticu iz pojma Pflegekraft.animals wrote:Doktori to ne rade..swanfilter wrote:A na koji nacin doktori gore nepokretne posluzuju? Ako na isti nacin kao i ovi nasi akademici sto ce ih provjeravati, bez cenera € ni bih ni ponude procitao. Ispade, u BiH doktor aristokrata ...
rade med. sestre u bolnicama.. a pflege kraft radi u
starackim domovima I to je tezak posao..
1. Altenpfleger tj. njegovatelj "starih lica". Radi prvenstveno u starackom domu ali nerijetko i u bolnici kao 2.
2. Gesundheits- und Krankenpfleger tj. njegovatelj "bolesnih lica" ekvivalent nasem med.tehnicaru. Radi prvenstveno u bolnici ali i u starackom domu.
Oba rade i u kucnoj njezi, ambulantnoj, Crvenom krstu...
Sto se tice balkanaca, mi idemo najprije kao pomocnici tj. Altenpflegerhelfer, GuKhelfer ali imamo mogucnost da nakon prakse/ispita postanemo dakle 1. i 2.
Opis poslova- isto kao i u BiH izuzev sto mi nemamo poziv pomocnika
bleicher wrote:Inace, iskazite malo postovanja prema medicinskim radnicima jebo ga dan. Sad vam kazem da nas covjek koji ode u Njemacku naposljetku postane medicinski radnik i to perac guzica izgleda ostaje kao nekakvo zvono. Zajeban je to posao a i da je ne znam kakav bolje nego biti socijalni slucaj u Francuskoj.![]()
Naposljetku kad vam npr. zena slomi kuk, demenhtna majka-otac-djed-nana zavrse u bolnici itd.itd. vi pitajte A ko je ocistio poslije nuzde? Javice se neki tehnicar a vi mu onda dobacite Dzesi perac guzova uzgrimasu
Samo jos da dodam i vrlo odgovoran a to najbolje znaju oni koji su teza oboljenja ili operacije imali te sve na svojoj kozi osjetili.
-
biscanka2
#4632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako uz diplomu nose i strucno znanje a i volju za rad, nemaju se cega bojati.Seyfo wrote:Da hoce popeglati ovu aferu oko diploma do 1.1.2020. Mnogi sudbinu vezu za taj datum. Ne bi valjalo da se to ugrozi.
Bice malo jace prokontrolisani i to je to.
Imali su njemci slicna iskustva sa poljacima.
-
elcaliente
#4633 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci ima junior perac pakasa i senior perac pakasa.
Kako to mozemo zamisliti, kada operes dovoljan broj pakasa onda ides na dodatnu provjeru i ako polozis onda si senior perac pakasa koji se bavi samo teskim slucajevima pranja pakasa i komandujes junior peracima pakasa.
Zasto treba skola za to ako vec ovi diplomci iz Sirokog i Gracanice to rade bez greske godinama.
Kako to mozemo zamisliti, kada operes dovoljan broj pakasa onda ides na dodatnu provjeru i ako polozis onda si senior perac pakasa koji se bavi samo teskim slucajevima pranja pakasa i komandujes junior peracima pakasa.
Zasto treba skola za to ako vec ovi diplomci iz Sirokog i Gracanice to rade bez greske godinama.
- insomnia78
#4634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al pazi. Zajeban i vrlo odgovoran pos’o
Toliko odgovoran da ga povjere ljudima sa laznom diolomom i bez znanja jezika
Toliko odgovoran da ga povjere ljudima sa laznom diolomom i bez znanja jezika
-
elcaliente
#4635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve je do postavke prsta i pokreta ruku.
-
swanfilter
#4636 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa, ko ce vas skontati kada nakon kursa njemackog zaboravite maternji. I, da, citam jos jednom i dobro sam procitao. Wink wink ...biscanka2 wrote:Malo bolje postove citaj (nigdje ne stoji da doktori nepokretne posluzuju).swanfilter wrote:A na koji nacin doktori gore nepokretne posluzuju? Ako na isti nacin kao i ovi nasi akademici sto ce ih provjeravati, bez cenera € ni bih ni ponude procitao. Ispade, u BiH doktor aristokrata ...
Al hajd, nek si ti imao sta prigovoriti
Last edited by swanfilter on 29/01/2019 23:43, edited 1 time in total.
- animals
#4637 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti pflegeri u Austriji uopce nisu medicinski radnici..
imas kurseve od godinu, dvije i tri..
nakon prve dvije si pflege asistent..
a nakon tri godine si kranke pflegerin ili njegovatelj..
a medicinske sestre imaju visu naobrazbu i rade u bolnicama..
i one rade svasta..ali imaju bolju platu..
imas kurseve od godinu, dvije i tri..
nakon prve dvije si pflege asistent..
a nakon tri godine si kranke pflegerin ili njegovatelj..
a medicinske sestre imaju visu naobrazbu i rade u bolnicama..
i one rade svasta..ali imaju bolju platu..
-
elcaliente
#4638 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kontam zasto bi neko isao na kurs 3 godine ako za isto vrijeme moze zavrsiti srednju medicinsku i imati vecu platu.
Ili uopste ici na taj kurs ako moze za 2500KM za 17 dana dobiti diplomu. I odmah ici raditi.
I wtf imas uciti 3 godine kako se pere pakas, posluzi dorucak i promjeni posteljina.
Ili uopste ici na taj kurs ako moze za 2500KM za 17 dana dobiti diplomu. I odmah ici raditi.
I wtf imas uciti 3 godine kako se pere pakas, posluzi dorucak i promjeni posteljina.
-
elcaliente
#4639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja nisam ni od jednog peraca pakasa cuo da se pozalio da je to tezak posao.
Kada pricas sa njima, svi kazu super posao, dobra plata, nocne, vikendi itd. Kazu da nisu nikada zadovoljniji bili u zivotu a ima i vocnih jogurta da se ukrade od pacijenata da se ponese kuci.
Kada pricas sa njima, svi kazu super posao, dobra plata, nocne, vikendi itd. Kazu da nisu nikada zadovoljniji bili u zivotu a ima i vocnih jogurta da se ukrade od pacijenata da se ponese kuci.
- animals
#4640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
http://www.kav-pflegeausbildung.wien/elcaliente wrote:Ne kontam zasto bi neko isao na kurs 3 godine ako za isto vrijeme moze zavrsiti srednju medicinsku i imati vecu platu.
citaj...
-
elcaliente
#4641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisu oni culi za Senada Pehlivanovica.animals wrote:http://www.kav-pflegeausbildung.wien/elcaliente wrote:Ne kontam zasto bi neko isao na kurs 3 godine ako za isto vrijeme moze zavrsiti srednju medicinsku i imati vecu platu.
citaj...
-
Suzie Q
#4642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovaj skandal s diplomama ce napraviti problem i u drugim strukama, osim medicinske. Tko ce uopce vise vjerovati u validnost nasih diploma?
Osim toga, pricao mi je jedan profesor, Nijemac, da su oni ostajali zateceni i sokirani kad su poceli dolaziti kadrovi iz istocne Europe, uključujući i ex yu zemlje s raznoraznim diplomama. Kod Nijemaca je diploma iskljucivo ono sto se dobije po završetku studija. Sve ostalo su certifikati, a one iz srednje skole Zeugniss. Zato su nekad i prolazile te "diplome" s kojekakvih kurseva dok nisu skuzili o cemu se radi.
Osim toga, pricao mi je jedan profesor, Nijemac, da su oni ostajali zateceni i sokirani kad su poceli dolaziti kadrovi iz istocne Europe, uključujući i ex yu zemlje s raznoraznim diplomama. Kod Nijemaca je diploma iskljucivo ono sto se dobije po završetku studija. Sve ostalo su certifikati, a one iz srednje skole Zeugniss. Zato su nekad i prolazile te "diplome" s kojekakvih kurseva dok nisu skuzili o cemu se radi.
-
Seyfo
#4643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svabe su u kamenom dobu sto se tice sticanja diploma i malverzacija sa naobrazbom u odnosu na nas. Mi smo to prekucali,mozemo im drzati kurseve. Ili fakultet otvoriti na temu malverzacija i banalizacije obrazovanja. Ima da nam se cude i dive jos godinama.
-
elcaliente
#4644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Levati.
A moze se dobar biznis napraviti sa tim diplomama.
Prodajes tursticka putovanja po Njemackoj, za 5 dana vidite ljepote Bosne i Hercegovine i usput dobijete diplomu medicinskog doktora ali to nije sve ako odmah nazovete zvanje primarijusa dobijate u pola cijene ali to nije sve ako kupite dvije diplome mi vam poklanjamo jos dvije po vasem izboru. Da, dobro ste culi, pozovite na odmah vas Bosnien Diploma Tours.
A moze se dobar biznis napraviti sa tim diplomama.
Prodajes tursticka putovanja po Njemackoj, za 5 dana vidite ljepote Bosne i Hercegovine i usput dobijete diplomu medicinskog doktora ali to nije sve ako odmah nazovete zvanje primarijusa dobijate u pola cijene ali to nije sve ako kupite dvije diplome mi vam poklanjamo jos dvije po vasem izboru. Da, dobro ste culi, pozovite na odmah vas Bosnien Diploma Tours.
Last edited by elcaliente on 29/01/2019 23:43, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#4645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Na kraju ce biti negdje clanak u novinama: U zadnje 3 godine iz BiH je u Njemacku otislo 5000 medicinara ali sam njih 44 je ustavari i zavrsilo tu skolu.
Mi smo toliko pametni da nam i ne treba skola jer smo samouki, gdje drugi idu u skolu 3 godine mi bez skole te poslove radimo bez greske.
Mi smo toliko pametni da nam i ne treba skola jer smo samouki, gdje drugi idu u skolu 3 godine mi bez skole te poslove radimo bez greske.
Last edited by elcaliente on 29/01/2019 23:45, edited 1 time in total.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da nemaš drugu opciju u životu da li bi i ti to radio ili bi se zadovoljio sa 500 maraka u Bingu do kraja života?elcaliente wrote:Na kraju ce biti negdje clanak u novinama: U zadnje 3 godine iz BiH je u Njemacku otislo 5000 medicinara ali sam njih 44 je ustavari i zavrsilo tu skolu.
Mi smo toliko pametni da nam i netreba skola jer samouki, gdje drugi idu u skolu 3 godine mi bez skole te poslove radimo bez greske.
-
swanfilter
#4647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto je najgore, navuci ce i Njemce neradnike da dođu ovamo preko vikenda odraditi te diplome ... 
-
swanfilter
#4648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije u tome point. Konacno doslo do nekakve liberalizacije politike zaposljavanja, a sada ovo. Jos gore, zadesice i druga podrucja rada. Pa nas nece biti nigdje, ne samo u Njemackoj ...Jimmy McNulty wrote:Da nemaš drugu opciju u životu da li bi i ti to radio ili bi se zadovoljio sa 500 maraka u Bingu do kraja života?elcaliente wrote:Na kraju ce biti negdje clanak u novinama: U zadnje 3 godine iz BiH je u Njemacku otislo 5000 medicinara ali sam njih 44 je ustavari i zavrsilo tu skolu.
Mi smo toliko pametni da nam i netreba skola jer samouki, gdje drugi idu u skolu 3 godine mi bez skole te poslove radimo bez greske.
- duminjo
#4649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ismijavaju se ljudi koji u bosni Nesto ostvare i rade pa imaju.
Sad se ismijavaju ljudi koji odu preko grane i pošteno rade da zarade
Ismijava se švabo kako je levat
Neka izetbegovic, dodik i covic vladaju Jos Pesto godina. I zlatni su svi politicari, kakve pojedini pametnjakovici i moralne velicine zaslužuju.
Neka izetbegovic, dodik i covic vladaju Jos Pesto godina. I zlatni su svi politicari, kakve pojedini pametnjakovici i moralne velicine zaslužuju.
-
swanfilter
#4650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesmo li Nadrealisti ili nismo ...duminjo wrote:Ismijavaju se ljudi koji u bosni Nesto ostvare i rade pa imaju.