Dakle, isti smo, samo sto sam ja uzeo na 0,60
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Dozer
#4626 Re: Bitcoins
Dakle, isti smo, samo sto sam ja uzeo na 0,60
- 512MB
#4627 Re: Bitcoins
Vratia se Shime
Nego znadel iko, sto na Binance uvjek neki ammount ostane na ETH wallet, 100% sam prebacio na NEO al ipak neka suma ostade 0.00012700 tako nesto
To inace na Bitfinex il Gdax nije tako...
Nego znadel iko, sto na Binance uvjek neki ammount ostane na ETH wallet, 100% sam prebacio na NEO al ipak neka suma ostade 0.00012700 tako nesto
- Kyuss
#4628 Re: Bitcoins
Imaju neko glupo pravilo da ne mozes kupiti ili prodati za tacno onoliko koliko imas, nego oni to zaokruze, tako da svaki put ostane nesto sitno coina kog ne uspijes utopit.
- 512MB
#4629 Re: Bitcoins
Dobro, to valjda mogu na moj drugi eth wallet trznut? Nedam im ni mrve 
- Salah ad-Din
#4630 Re: Bitcoins
E raja i ja sam u ovome već nekih pola godine, ovaj zadnji dip me malo uništio (izgubio sam nekih 30%), odlučio sam da ne prodajem ništa i da ne diram kriptofolio u nadi da će se povratiti cijena, al ovo tromo ide. Ja čekam pa šta Bog da.
Nego, ne znam koliko pratite ove airdropove, ja sam nedavno učestvovao u jednom ima još 20-tak dana do oficijalnog puštanja ovog koina na tržište, onako obećava mi koin, vidi se da se trude ljudi, čak su i whitepaper preveli na naš jezik što je rijetkost. Ja sam se registrovao i dobio 50 tekonea (oni kažu da to vrijedi 5$
), doveo sam još dva prijatelja i sad imam 150 tokena. Evo vam moj refferal link (https://ico.wcex.co/?ref=ZJS5h1l4) pa ako neko hoće da se priključi bujum. Inače sam protiv bacanja para na ove ICO projekte ali kad je nešto džaba što da ne probamo. Ako se registrujete preko mog linka i ja ću dobiti 50 tokena a vi ništa nećete izugubiti, pa eto pogurajte me malo ako se već odlučite za registraciju 
Nego, ne znam koliko pratite ove airdropove, ja sam nedavno učestvovao u jednom ima još 20-tak dana do oficijalnog puštanja ovog koina na tržište, onako obećava mi koin, vidi se da se trude ljudi, čak su i whitepaper preveli na naš jezik što je rijetkost. Ja sam se registrovao i dobio 50 tekonea (oni kažu da to vrijedi 5$
- Kyuss
#4631 Re: Bitcoins
Nista im ne halali. Jedini oni imaju to neko pravilo, inace su mi skroz ok.512MB wrote:Dobro, to valjda mogu na moj drugi eth wallet trznut? Nedam im ni mrve
Sto se XRB tice, u takvom je padu, cak i da dodje na binance, i potrupla se
-
sarajlija1971
#4632 Re: Bitcoins
Hvala svima koji se javljaju preko privatnih poruka.
Kako ne stizem svima da odgovorim, a 80% su ista pitanja, evo ovde jos jednom:
- BTC, ETH ili bilo koji drugi altcoin, shitcoin, kako god ih zvali, mozete kupiti na nekoliko nacina. Iz mog iskustva, najlakse je preko nekoga ili sa foruma, OLX ili preko preporuke.
- Na Binance se mozete registrovati preko slijedeceg referal linka: http://www.binance.com/?ref=18865185
- Ne mogu Vam ja govoriti u sta da ulazete, to morate sami odluciti. I ja sam trenutno malo u minusu u odnosu na ulozena sredstva.
- Kad nesto zaradite opet Vam je najlakse prodati na forumu, OLX ili preko nekoga poznatog.
- Tesko je reci koliko je optimalno uloziti. Svako zna koliko se moze "ispruziti" i samo tom logikom se treba voditi.
- Niko na svijetu ne zna koliko bi moglo ici gore ili pasti dole, da znamo, svi bi bili milioneri.
Ljudi toliko. Jos jednom izvinite sto nemam vremena svima da odgovorim. Nisam ni ja strucnjak, nego sve sto govorim, moje je licno iskustvo.
I za kraj, "u pamet", ulazite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite.
Sretno svima.
Kako ne stizem svima da odgovorim, a 80% su ista pitanja, evo ovde jos jednom:
- BTC, ETH ili bilo koji drugi altcoin, shitcoin, kako god ih zvali, mozete kupiti na nekoliko nacina. Iz mog iskustva, najlakse je preko nekoga ili sa foruma, OLX ili preko preporuke.
- Na Binance se mozete registrovati preko slijedeceg referal linka: http://www.binance.com/?ref=18865185
- Ne mogu Vam ja govoriti u sta da ulazete, to morate sami odluciti. I ja sam trenutno malo u minusu u odnosu na ulozena sredstva.
- Kad nesto zaradite opet Vam je najlakse prodati na forumu, OLX ili preko nekoga poznatog.
- Tesko je reci koliko je optimalno uloziti. Svako zna koliko se moze "ispruziti" i samo tom logikom se treba voditi.
- Niko na svijetu ne zna koliko bi moglo ici gore ili pasti dole, da znamo, svi bi bili milioneri.
Ljudi toliko. Jos jednom izvinite sto nemam vremena svima da odgovorim. Nisam ni ja strucnjak, nego sve sto govorim, moje je licno iskustvo.
I za kraj, "u pamet", ulazite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite.
Sretno svima.
-
mirza1h
#4634 Re: Bitcoins
Šta je to toliko palo pa si u minusu??sarajlija1971 wrote: - Ne mogu Vam ja govoriti u sta da ulazete, to morate sami odluciti. I ja sam trenutno malo u minusu u odnosu na ulozena sredstva.
-
sarajlija1971
#4635 Re: Bitcoins
Ja sam kasno kupio TRX I XRP pa sam tu u minusu.mirza1h wrote:Šta je to toliko palo pa si u minusu??sarajlija1971 wrote: - Ne mogu Vam ja govoriti u sta da ulazete, to morate sami odluciti. I ja sam trenutno malo u minusu u odnosu na ulozena sredstva.
TRX kupovao par puta, od 0.25, 0.15, 0.07.
XRP kupio po 1.97 poodavno.
Mozda sve prebacim u BTC ako krene sad na gore, da se malo popravim
-
bosanska senzacija
#4636 Re: Bitcoins
Da li je neko ucestvovao u pre salu nekog tokena?
Cini mi se da se tu trenutno uzimaju najvece pare.
-
Luxor-Concorde
#4637 Re: Bitcoins
Tu se uzimaju najvece pare ali se u 90% slucajeva i gube najvece pare...
- Salah ad-Din
#4638 Re: Bitcoins
Kupovanje ICO koinova u njihovoj presale fazi nosi sa sobom ogroman rizik. Mjesečno na stotine takvih tokena bude pušteno na tržište, od njih jedan ili dva će postići nešto i može se zaraditi. Ostalo je totalno smeće iz kojeg nikada nećeš moći izvući pare. Ako već želiš da se okušaš u tome, evo ti savjet da smanjiš gubitke, mnogo pametnije ti je da se registruješ na neki manji exchange site, tipa Kucoin, Yobit i tako te sajtove, jer se ti koini najprije pojave na takvim sajtovima, Bitrex, Poloniex, Binance, dodaju samo koine koji su se pokazali kao dobri koini i kojima je već cijena skočila. Za ovih 6 mjeseci koliko sam u ovom svijetu, pokazalo se u 100% slučajeva da svaki, ali baš svaki koin nakon završetka presale faze i puštanja na tržište doživljava pad. Ti padovi znaju biti poveliki, pa tako ti u ICO fazi platiš koin 1$ odmah nakon puštanja u prodaju on pada na 0.4 - 0.5 $, to ti je pravilo i nemoj da se iznenadiš. To i jeste logično, nekim ljudima trebaju pare koje su tu uložili a nisu ranije mogli izvući te pare, drugi koji su bili skeptici u taj koin a ipak su ga kupili kada počne padati prodaju i to dovodi do pada. Dakle, moj ti je savjet registruješ se na manje exchange sajtove, čekaš da dodaju koin za koji ti misliš da ima potencijal, kada ga dodaju sačekaš dan-dva da mu i tu padne cijena i onda ga kupiš. Garantujem ti da ćeš ga kupiti 2-3 puta jeftinije nego u pre-sale fazi. Mnogi tvorci ICO projekata precjene svoj koin, namjerno stavljaju veću cijenu da bi više zaradili itd. Ovo ti daje vremena da vidiš kako će ljudi reagovati na taj koin kada se pojavi na tržištu, kako će se ponašati itd. Jedno je wallpaper a drugo je praksa.
Sve najbolje i samo oprezno
Sve najbolje i samo oprezno
- 512MB
#4639 Re: Bitcoins
95% ljudi koji trejdaju izgube lovu, trejdanje sa kriptovalutama ti dodje kao kad bi prosjecni Bosnjo uletio u polufinalu champions lige protiv barcelone.
Najsigurnija zarada je holdanje na godinu il duze. Tu je zarada skoro pa zagarantovana.
Najsigurnija zarada je holdanje na godinu il duze. Tu je zarada skoro pa zagarantovana.
-
bosanska senzacija
-
bosanska senzacija
#4641 Re: Bitcoins
bosanska senzacija wrote:Naravno da je najbitnije gledati tim koji stoji iza nekog projekta.
Ja trenutno pratim http://www.pangea.io iza kojeg stoji suosnivac Ethereuma Joseph Lubin i kompanija koja se naziva ConsenSys.
Tu je i video coin iza kojeg stoji Halsey Minor a cija prodaja bi trebala da se desi nekad u februaru.
- shiljak
#4642 Re: Bitcoins
Probao sam par puta da vidim kako radi. Mislim da kad se sve javno objavi da ako ne prodaš kroz par dana da ćeš imat manje novca, a tek nekad kasnije kroz par mjeseci možda se vrati i digne ako bude dobra valuta. Što u suštini znači da si mogao kupiti povoljnije kad je tek izašlo javno da svi kupe nego što si čekao par mjeseci da se objavi da svi mogu kupiti.bosanska senzacija wrote:Da li je neko ucestvovao u pre salu nekog tokena?
Dodatno, dok par mjeseci prođe nakon investiranja, možda bi Ethereum skočio više pa bi zaradio novca, a ovako ti samo stoji što što si kupio tu drugu valutu i još ćeš čekat par mjeseci da se vrati za onoliko koliko si je i kupio
Ali jest dobaro ako hoćeš da podržiš projekat i ako ti se sviđa, jer oni žele da skupe novac pa da ga ulože u svoj projekat od toga
- 512MB
#4643 Re: Bitcoins
Ripple je jos dobar za pazarit, just sayin
-
richa
#4644 Re: Bitcoins
Dijele se ETK tokeni, pa evo refer link da malo podrzite
Hvala
https://tokensale.energitoken.com/airdr ... rer=zheaeu
Hvala
- drndalo
#4645 Re: Bitcoins
ETH adresa umjesto e-maila? Siguran da nije phishing?richa wrote:Dijele se ETK tokeni, pa evo refer link da malo podrzite
Hvala
- KAMI666
#4647 Re: Bitcoins
HQX ce se zvati Token.KAMI666 wrote:Achtung: Referal Link![]()
https://www.hoqu.io/?ref_id=c32a480022b ... c6429a2891
Radi se o HOQU Tokenu , istjece prodaja za 21 sat. Ko se registrira dobije 70 tokena dzaba (vrijednost trenutna 10 Dollara). Sto da ne. Nikad se ne zna sta moze biti od njega i kolika cijena ce da bude ako se pojavi na exchangeru. Ne trebate nikakvu transakciju uraditi i nista uplatiti.
Trebace vam ETH adresa koja podrzava ERC20 tokene. Mozete sebi da napravite takvu adresu na myetherwallet.com.
Ko se bio registrovao ovdje, dobio je u svom profilu 70 tokena besplatno.
Trebaju da budu prebaceni do 30tog na vasu ETH adresu koju ste postavili prilikom registracije.
Trenutna vrijednost 1.5 $ / 1 HQX
EDIT: da bi se doslo do coina, od 26. Januara imace te mogucnost da se identifikujete, da bi ikakod osli do tokena. Kopija vozacke ili pasosa, kao i kopija racuna ili mjesta gdje zivite.
Last edited by KAMI666 on 24/01/2018 22:25, edited 1 time in total.
- HowForWhom
#4648 Re: Bitcoins
Ovdje ne bio jos neki ico koji je na eth-u i trazili su da se ima wth wallet. Mislim vitro coindrndalo wrote:ETH adresa umjesto e-maila? Siguran da nije phishing?richa wrote:Dijele se ETK tokeni, pa evo refer link da malo podrzite
Hvala
-
mirza1h
#4649 Re: Bitcoins
Ja sam objavio to za vitro coin, oni nisu trazili eth adresu.Pitar_na_motoru wrote:Ovdje ne bio jos neki ico koji je na eth-u i trazili su da se ima wth wallet. Mislim vitro coindrndalo wrote:ETH adresa umjesto e-maila? Siguran da nije phishing?richa wrote:Dijele se ETK tokeni, pa evo refer link da malo podrzite
Hvala
- HowForWhom
#4650 Re: Bitcoins
Neki jeste. Ne znam koji....
Vitro je sada iznad 11 dolara kako skontah?
Vitro je sada iznad 11 dolara kako skontah?