Kod Dodika je "iz neba pa u rebra', a ovaj k'o lesinar kruzi okolo cekajuci svoju sansu.
Igra tako da niko, pa cak ni on, ne zna hoce li ugrabiti samo komadic ili cijeli plijen.
Daleko opasniji za BiH od Dodika.
Dacic u studiu spomenu da je u ivnicevom pismu bilo i dodatno pismo koje im je Ivanic u maju 2016 pisao ( vjerovatno kopija tog pisma).TheMule wrote:Pa sva tri pisma su ista sigurno, naravno da se zna sta je u IvanicevomKoji bilmez-djikan majko mila
Ma kumulirat ćemo sve tužbene zahtjeve i dobiti jedan postupak, dakle ... jedan veliki šou.biscanka2 wrote:Ako je Ivanic krijuci i bez icijeg znanja to pismo u Hag poslao a ujedno koristio poglavlje i pecat vlade BiH onda bi obaveznoTheMule wrote:Pa sva tri pisma su ista sigurno, naravno da se zna sta je u IvanicevomKoji bilmez-djikan majko mila
protiv njega trebala ici tuzba.
Negdje procitah kako neko rece - pa vec ima jednu tuzbu.
Pa neka ima. Svaki prekrsaj ima svoju tuzbu pa sto nebi i ovaj imao (ako je i pet prekrsaja to znaci ide i pet tuzbi) a taj cin
je i te kakva zloupotreba polozaja .
Najjače od svega je da se oni još uvijek čude, a nema s kim se više nisu zavadili.Imperatore wrote:Albanci u Makedoniji traže isto pokretanje tužbe, Hrvatska isto ima priliku za reviziju
ne znam, meni se isto tako činilo prošle sedmice da je ad hoc da mu se posrećilo da nema pojma šta radiBanksy wrote:Ma šta je smisliojao_situacije wrote:ja sam fakat u šoku kako je on ovo skontao.. ili su stranci sve smislili a on samo provodi i sluša ili je on pametniji 20 puta nego što se namjerno prikazujeBanksy wrote:
Razumijem obaveze, ali moraš imati mjere...![]()
Gačani na aparatima
meni nikako nije jasno odakle njemu ovakve ideje i potezi ovo je igra i spletkarenje na nivou pravih i ozbiljnih političara, a volio bih da mi neko kaže ko mu daje savjete i govori mu šta da radi
sebija ? erdoan ? američka ambasada ?
u stranci ne može uvesti red, a srbe zajebava zadnjih godinu dana kao veliki
evo ti dobro pratiš situaciju i seciraš poprilično precizno
ko je ovo smislio ?
nema šanse da je on sam, i nema teorije da nije unaprijed smišljeno do najsitnijeg detalja![]()
kakve bolan ideje i potezi
voda ga nosi i jedva drži glavu iznad. Zar ne vidiš da je sve suha improvizacija i ad hoc djelovanje, bez plana, bez sistema, prvoklasni šlamperaj i šibica.
Složilo mu se da on taj, u fotelji, u datumu isteka, pa je, istina, pokupio neke poene slikajući se okolo, ali šta je zaista uradio po ovom pitanju, to tek trebamo vidjeti u danima koji dolaze.
šta si ocekivo od Miloševiceve pudliceswanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...
Skoro sve komšije Srbiju žele tužiti ili su tužile. Naravno, komšije su u krivu.Sara03 wrote:Najjače od svega je da se oni još uvijek čude, a nema s kim se više nisu zavadili.Imperatore wrote:Albanci u Makedoniji traže isto pokretanje tužbe, Hrvatska isto ima priliku za reviziju
S takvom politikom i odnosom prema prošlosti, nema ni napretka u budućnosti, ni nade u kakve takve dobrosusjedske odnose.
Pa Bakir je - meščini da je on - rek'o da rade pro bono (na Scheffera je mislio i ne znam na koga još) i dodaje:"Jel mislite da su oni odlučili ući u to s namjerom da izgube?"moa wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/David_Scheffer
Vi zaista vjerujete da je ovaj covjek negdje pogrijesio ili nesto propustio po pitanju protokola. Cisto sumnjam a vjerujem da ne radi ni za lovu vec na poziv recimo clintona. Istina se mora znati i pise se istorija u hagu stoga ovdje nema kompromisa.
ma nema sanse:palermo wrote:pretpostavka samo...temeljena na prethodnim potezima Dragana i uočenom načinu razmišljanja.....volta dzontra wrote:
okle ti to???
ne misliš tako ??
Covic ima zavidnu praksu u prezivljavanju.Maraschino wrote:Sta god Covic odluci valja mu to prezivjeti.
Od Srba nema sta ocekivati jer im je sve halalio(osim verbalne podrske od koje se ne zivi).
Od Bosnjaka moze nesto i ocekivati a ako bude umjeren i dobiti.
Sa ''suzdrzan'' nece dobiti nista. To je isto ''il bi piskio ili kakio'' a protiv revizije cisto sumnjam da je toliki hazarder.
Do jučer bahato samouvjereni, sinoć bijes iz straha, nesigurnosti i nemoći. Obećava...animals wrote:koja emisija..swanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...
bio je i lagumdzija, al je on slucajno naisaoarzuhal wrote: I ja sam bio u Hagu kada smo otvarali njegovo pismo, bio je i reis, pa onda jedan hodža iz Kladnja, bio Ramiz što ima pekaru u Roterdamu, pa Ibro hadži-Jakubov, alarahametelje, pa Subhija iz Teočaka, ona inače živi u Austriji al maksuz došla u Hag kad je čula da Bošnjaci, zajedno, otvaraju Ivanićevu kovertu...Bilo raje, ihaj...Sve Bošnjaci...Pa et', kolko nas je moglo stat...
Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.Nurudin wrote:U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
U demokratiji vecina vlada!Hafis wrote:Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.Nurudin wrote:U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
Koliko sam upratio , Bakir je ponovio nekoliko puta tokom godine da podržava to o čemu pričaš.Hafis wrote:Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.Nurudin wrote:U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
Ma bio teferic ono bas pravo .... halid , hanka gostovaoLakat Jebić wrote:bio je i lagumdzija, al je on slucajno naisaoarzuhal wrote: I ja sam bio u Hagu kada smo otvarali njegovo pismo, bio je i reis, pa onda jedan hodža iz Kladnja, bio Ramiz što ima pekaru u Roterdamu, pa Ibro hadži-Jakubov, alarahametelje, pa Subhija iz Teočaka, ona inače živi u Austriji al maksuz došla u Hag kad je čula da Bošnjaci, zajedno, otvaraju Ivanićevu kovertu...Bilo raje, ihaj...Sve Bošnjaci...Pa et', kolko nas je moglo stat...
Maraschino wrote:Ovdje se radi ''ili jesi ili nisi'' a nikakva ravna linija.
Zlaja ga majorizovao i nije valjalo pa se priklonio Dodiku u opstrukcijama. Zlaja otisao, Bakir mu ponudio fer ucesce u vlasti i opet malo, daj jos a i dalje je blizi B.Luci nego Sarajevu.
Sta da ima neku moc? Taj bi prodao i drzavu i sve radi komada vlasti ili neke materijalne koristi. Takvi su najgori.
Znaci samo to ali je bosnjackoj politici to ipak prevelik rizik (cak to i shvacam)...sto bi se odrekli dominacije kad je imaju u ruci.Nurudin wrote:Koliko sam upratio , Bakir je ponovio nekoliko puta tokom godine da podržava to o čemu pričaš.Hafis wrote:Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.Nurudin wrote:U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
Čović to stalno ponavlja...Ne znam gdje je zapelo ako to znači samo to i ništa drugo?