REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4626 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ivanic je veci lazov i cetnik od Dodika, ali je hinjo za razliku od Dodika.

Kod Dodika je "iz neba pa u rebra', a ovaj k'o lesinar kruzi okolo cekajuci svoju sansu.

Igra tako da niko, pa cak ni on, ne zna hoce li ugrabiti samo komadic ili cijeli plijen.

Daleko opasniji za BiH od Dodika.

:bih:
Edin H.

#4627 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Koji je krkan i seljacina Dacic, nevjerovatno.

Postavi pitanje naravno sa svojim zakljuckom onom advokatu, onda ne dozvoljava covjeku da odgovori :D

Voditeljicu samo sto nije stocem postprajco :D sto je pozvala onu Tramp (koja uzgred jeste ekspert) da ponudi svoje misljenje.
asker

#4628 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Nevenka Tromp za par minuta ukljucenja iz Haga se popisha na ovo trojicu djikana :lol: :lol: :lol:

Dacic se uzjogunio, zadavio bi voditeljicu. Kao onomad kad Dodo pobudali na HRT kad ukljucise Bakira Hadziomerovica :lol: :lol: :lol:
moa

#4629 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by moa »

https://en.m.wikipedia.org/wiki/David_Scheffer

Vi zaista vjerujete da je ovaj covjek negdje pogrijesio ili nesto propustio po pitanju protokola. Cisto sumnjam a vjerujem da ne radi ni za lovu vec na poziv recimo clintona. Istina se mora znati i pise se istorija u hagu stoga ovdje nema kompromisa.
biscanka2

#4630 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by biscanka2 »

TheMule wrote:Pa sva tri pisma su ista sigurno, naravno da se zna sta je u Ivanicevom :lol: Koji bilmez-djikan majko mila
Dacic u studiu spomenu da je u ivnicevom pismu bilo i dodatno pismo koje im je Ivanic u maju 2016 pisao ( vjerovatno kopija tog pisma).
Izgleda da je to Dacicu izletilo cim se odmah potom Ivanic nekako cudno promeskulji.
Ivanic govori da je revizija samo za par nedelja sklepana a opet ovamo kako je to duze vrijeme pratio i prikupljo informacije te u maju
2016 pismo u Hag poslao (u jednoj recenici sam sebe je demantovao).
Nadlezni u Hagu su vidjeli da tu nesto nestima ustvari da je to u maju poslato pismo bez icijeg znanja ili bolje receno
samoinicijativno a vjerovatno sa poglavljem i BiH pecetom poslato .
Ja vjerujem da su zbog toga pojedinacno svakom od njh pisma poslata.
Ako je Ivanic krijuci i bez icijeg znanja to pismo u Hag poslao a ujedno koristio poglavlje i pecat vlade BiH onda bi obavezno
protiv njega trebala ici tuzba.
Negdje procitah kako neko rece - pa vec ima jednu tuzbu.
Pa neka ima. Svaki prekrsaj ima svoju tuzbu pa sto nebi i ovaj imao (ako je i pet prekrsaja to znaci ide i pet tuzbi) a taj cin
je i te kakva zloupotreba polozaja .
A onaj ciko sto je po pravnom pitanju u studiu bio - po njegovim pogledima i izrazu lica vjerujem daje konto - :roll: ova dvojica misle
da su narodi Bosne i Hercegovine nepismene budale. :cry:
Imperatore

#4631 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Imperatore »

Albanci u Makedoniji traže isto pokretanje tužbe, Hrvatska isto ima priliku za reviziju
Sara03

#4632 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

biscanka2 wrote:
TheMule wrote:Pa sva tri pisma su ista sigurno, naravno da se zna sta je u Ivanicevom :lol: Koji bilmez-djikan majko mila
Ako je Ivanic krijuci i bez icijeg znanja to pismo u Hag poslao a ujedno koristio poglavlje i pecat vlade BiH onda bi obavezno
protiv njega trebala ici tuzba.
Negdje procitah kako neko rece - pa vec ima jednu tuzbu.
Pa neka ima. Svaki prekrsaj ima svoju tuzbu pa sto nebi i ovaj imao (ako je i pet prekrsaja to znaci ide i pet tuzbi) a taj cin
je i te kakva zloupotreba polozaja .
Ma kumulirat ćemo sve tužbene zahtjeve i dobiti jedan postupak, dakle ... jedan veliki šou.

Biće to šou uživo, samo ne znam koji po redu.

:bih:
Sara03

#4633 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Imperatore wrote:Albanci u Makedoniji traže isto pokretanje tužbe, Hrvatska isto ima priliku za reviziju
Najjače od svega je da se oni još uvijek čude, a nema s kim se više nisu zavadili.

S takvom politikom i odnosom prema prošlosti, nema ni napretka u budućnosti, ni nade u kakve takve dobrosusjedske odnose.
jao_situacije

#4634 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:
jao_situacije wrote:
Banksy wrote:
Razumijem obaveze, ali moraš imati mjere... :mrgreen:

Gačani na aparatima :lol:
ja sam fakat u šoku kako je on ovo skontao.. ili su stranci sve smislili a on samo provodi i sluša ili je on pametniji 20 puta nego što se namjerno prikazuje

meni nikako nije jasno odakle njemu ovakve ideje i potezi ovo je igra i spletkarenje na nivou pravih i ozbiljnih političara, a volio bih da mi neko kaže ko mu daje savjete i govori mu šta da radi

sebija ? erdoan ? američka ambasada ?
u stranci ne može uvesti red, a srbe zajebava zadnjih godinu dana kao veliki

evo ti dobro pratiš situaciju i seciraš poprilično precizno
ko je ovo smislio ?

nema šanse da je on sam, i nema teorije da nije unaprijed smišljeno do najsitnijeg detalja
Ma šta je smislio :lol: :lol: kakve bolan ideje i potezi :-) voda ga nosi i jedva drži glavu iznad. Zar ne vidiš da je sve suha improvizacija i ad hoc djelovanje, bez plana, bez sistema, prvoklasni šlamperaj i šibica.
Složilo mu se da on taj, u fotelji, u datumu isteka, pa je, istina, pokupio neke poene slikajući se okolo, ali šta je zaista uradio po ovom pitanju, to tek trebamo vidjeti u danima koji dolaze.
ne znam, meni se isto tako činilo prošle sedmice da je ad hoc da mu se posrećilo da nema pojma šta radi
isto tako mi se činilo oko dana rs i da je volej dodiku, a ispade da ih je gurnuo u provaliju

na prvu, šta god napravi izgleda kao glupost i nepromišljeno djelovanje a onda mi se za par sedmica čini kao da je sve smislio i da ih vuče za nos, a onda opet kontam kako je moguće da on to uradi, i budem zbunjen kao što sam i trenutno

iskreno, meni nema logike da se njemu posreći ovoliko puta i da uvijek ispliva a da pritom nema pojma šta radi
ne znam..
muha_sa

#4635 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

swanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...
šta si ocekivo od Miloševiceve pudlice :?
Haris.ba

#4636 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

Sara03 wrote:
Imperatore wrote:Albanci u Makedoniji traže isto pokretanje tužbe, Hrvatska isto ima priliku za reviziju
Najjače od svega je da se oni još uvijek čude, a nema s kim se više nisu zavadili.

S takvom politikom i odnosom prema prošlosti, nema ni napretka u budućnosti, ni nade u kakve takve dobrosusjedske odnose.
Skoro sve komšije Srbiju žele tužiti ili su tužile. Naravno, komšije su u krivu.
arzuhal

#4637 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

moa wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/David_Scheffer

Vi zaista vjerujete da je ovaj covjek negdje pogrijesio ili nesto propustio po pitanju protokola. Cisto sumnjam a vjerujem da ne radi ni za lovu vec na poziv recimo clintona. Istina se mora znati i pise se istorija u hagu stoga ovdje nema kompromisa.
Pa Bakir je - meščini da je on - rek'o da rade pro bono (na Scheffera je mislio i ne znam na koga još) i dodaje:"Jel mislite da su oni odlučili ući u to s namjerom da izgube?"
volta dzontra

#4638 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
okle ti to??? :-)
pretpostavka samo...temeljena na prethodnim potezima Dragana i uočenom načinu razmišljanja.....

ne misliš tako ??
ma nema sanse:

1. Cova je pragmatik. Jedino sto mu bosnjacka politika nudi su price o ukidanju konstitutivnih naroda, bh katolici, selite u RH itd. Tretman bilo kakvog prijedloga s H strane je evo ga "treci entitet"....sjeti se nedavno da je HDZ poslao prijedlog za otvaranje pregovora o izbornom zakonu uz obecanje SDA da ce se ozbiljno pregovarati. Sta je bilo??? Ujutro SDA prijedlog dostavio medijima da ga patrioti pokopaju pa da SDA moze reci "eto mi bi ali javnost nece.."

2. Razina povjerenja Cova-Bake je nikakva. Ocito je da se sprema neka nova "Platforma". U tom slucaju je Covi vazno da bude dobar sa Srbima koji su mu kod zadnje Platforme sacuvali pozicije na razini Vijeca ministara.

3. Znam da je ovo lose za bosnjacko-hrvatske odnose ali jbg. Propustena je prigoda da se ti odnosi poprave prosle godine. Ova godina je izgubljena kao i kompletan period od danas do izbora. Da je Tihic na celu SDA Cova bi isao na povjerenje ali s Bakirom jednostavno ne funkcionira.

Zakljucak: SUZDRZAN
Maraschino

#4639 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Sta god Covic odluci valja mu to prezivjeti.

Od Srba nema sta ocekivati jer im je sve halalio(osim verbalne podrske od koje se ne zivi).
Od Bosnjaka moze nesto i ocekivati a ako bude umjeren i dobiti.

Sa ''suzdrzan'' nece dobiti nista. To je isto ''il bi piskio ili kakio'' a protiv revizije cisto sumnjam da je toliki hazarder.
volta dzontra

#4640 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by volta dzontra »

Maraschino wrote:Sta god Covic odluci valja mu to prezivjeti.

Od Srba nema sta ocekivati jer im je sve halalio(osim verbalne podrske od koje se ne zivi).
Od Bosnjaka moze nesto i ocekivati a ako bude umjeren i dobiti.

Sa ''suzdrzan'' nece dobiti nista. To je isto ''il bi piskio ili kakio'' a protiv revizije cisto sumnjam da je toliki hazarder.
Covic ima zavidnu praksu u prezivljavanju.

Od Srba nema sta dobiti osim podrsku za prezivljavanje Platforme na drzavnoj razini (dokazano i oprobano)

Bosnjacki politicari mu nece dati nista. Ono sto on zeli je promjena Izbornog zakona da izbjegne platforme. Bosnjacki politicari se ni u snu ne zele odreci te mogucnosti i to je postalo prilicno jasno. Zbog faking glupog kanala na BHT koji bi bio manje gledan od Animal planeta bosnjacki politicari potezu vitalni nacionalni interes

tako da je bh perspektiva tri posvadjane politike i naduravanje
Maraschino

#4641 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Ovdje se radi ''ili jesi ili nisi'' a nikakva ravna linija.

Zlaja ga majorizovao i nije valjalo pa se priklonio Dodiku u opstrukcijama. Zlaja otisao, Bakir mu ponudio fer ucesce u vlasti i opet malo, daj jos a i dalje je blizi B.Luci nego Sarajevu.

Sta da ima neku moc? Taj bi prodao i drzavu i sve radi komada vlasti ili neke materijalne koristi. Takvi su najgori.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4642 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
Banksy

#4643 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

animals wrote:
swanfilter wrote:Ja, Dacica, majko mila ... Ili je na koki ili je salio tri dupla viskija prije emisije, agresivan kao da je u kafani. Mogu zamisliti sta o nama onako privatno govori ...
koja emisija..
Do jučer bahato samouvjereni, sinoć bijes iz straha, nesigurnosti i nemoći. Obećava...
Lakat Jebić

#4644 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lakat Jebić »

arzuhal wrote: I ja sam bio u Hagu kada smo otvarali njegovo pismo, bio je i reis, pa onda jedan hodža iz Kladnja, bio Ramiz što ima pekaru u Roterdamu, pa Ibro hadži-Jakubov, alarahametelje, pa Subhija iz Teočaka, ona inače živi u Austriji al maksuz došla u Hag kad je čula da Bošnjaci, zajedno, otvaraju Ivanićevu kovertu...Bilo raje, ihaj...Sve Bošnjaci...Pa et', kolko nas je moglo stat...
bio je i lagumdzija, al je on slucajno naisao
Hafis

#4645 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hafis »

Nurudin wrote:U čemu je kvaka s tim izbornim zakonom što ga stalno spominju?
Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.
BHCluster

#4646 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Hoće da sami sebi biraju člana predsjedništva i svoje zastupnike u domu naroda i to bez ičijeg uplitanja. Čisti fašizam.
U demokratiji vecina vlada! :wink:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4647 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Hafis wrote:
Koliko sam upratio , Bakir je ponovio nekoliko puta tokom godine da podržava to o čemu pričaš.
Čović to stalno ponavlja...Ne znam gdje je zapelo ako to znači samo to i ništa drugo?
mO k3

#4648 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

Lakat Jebić wrote:
arzuhal wrote: I ja sam bio u Hagu kada smo otvarali njegovo pismo, bio je i reis, pa onda jedan hodža iz Kladnja, bio Ramiz što ima pekaru u Roterdamu, pa Ibro hadži-Jakubov, alarahametelje, pa Subhija iz Teočaka, ona inače živi u Austriji al maksuz došla u Hag kad je čula da Bošnjaci, zajedno, otvaraju Ivanićevu kovertu...Bilo raje, ihaj...Sve Bošnjaci...Pa et', kolko nas je moglo stat...
bio je i lagumdzija, al je on slucajno naisao
Ma bio teferic ono bas pravo .... halid , hanka gostovao
Masa je hanku slavila cim je spomenula kako je srpskoj nejaci testise stiklama gnjecila ... ma ludnica
volta dzontra

#4649 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by volta dzontra »

Maraschino wrote:Ovdje se radi ''ili jesi ili nisi'' a nikakva ravna linija.

Zlaja ga majorizovao i nije valjalo pa se priklonio Dodiku u opstrukcijama. Zlaja otisao, Bakir mu ponudio fer ucesce u vlasti i opet malo, daj jos a i dalje je blizi B.Luci nego Sarajevu.

Sta da ima neku moc? Taj bi prodao i drzavu i sve radi komada vlasti ili neke materijalne koristi. Takvi su najgori.

Care hoces li ti da ja pisem sta je realno ili sta bi ti zelio cuti??
Bakir mu nije nista ponudio jer nesto voli Covica. Jedostavno je SDP propao i nije bilo mogucnosti da ga zaobidje u Domu naroda. Covic zadrzava dobre odnose s Banjalukom jer je pragmatik. Kad mu opet sloze zguza Platformu ostaju mu Srbi za trgovine.
volta dzontra

#4650 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by volta dzontra »

Nurudin wrote:
Hafis wrote:
Koliko sam upratio , Bakir je ponovio nekoliko puta tokom godine da podržava to o čemu pričaš.
Čović to stalno ponavlja...Ne znam gdje je zapelo ako to znači samo to i ništa drugo?
Znaci samo to ali je bosnjackoj politici to ipak prevelik rizik (cak to i shvacam)...sto bi se odrekli dominacije kad je imaju u ruci.

u prijevodu Bosnjacko-hrvatski odnosi su u tolikoj banani da nitko nikome ne vjeruje ni zere...

u prijevodu nema zajednickih politika

suzdrzan je najjeftinije. Srbima se nisi zamjerio a Bosnjaci ti isto zele i prije i poslije Revizije
Post Reply