Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Neće ljudi više da plaćaju skupo, a ponuda ista ili gora.
Moraju se malo potruditi Dalmatinci, inače mrka kapa.
Tacno, mora se nesto promijeniti, pa makar i "store" u apartmanu...
Od nečeg krenuti.
Ponuda je debelo zapela u bivšoj Jugi.
Ok, ima novih objekata, međutim kontaju ljudi i dalje da je dovoljno imati plažu i borovu hladovinu.
Prošla su ta vremena, realno.
Još ko vidi da ima bolje od toga, teško da se vraća na to ako ne mora.
RagibUzoriti wrote:Ja bio totalno nesiguran ove godine gdje,sta i kako. Generalno gledao sam da dobijem sto vise od usluge za neku XY cijenu. Ono sto sam imao na umu,pocetkom sezone bilo jako skupo i bio odustao od toga.Konto za CG i ako je ne volim.Medjutim jedan dan sasvim slucajno udjem na hotels kad neko ludo snizenje upravo tamo sto je bilo kao najaktuelnije.
Uglavnom da skratim,Bol-Hrvatska,hotel Elaphusa 9 dana,porodica,all inclusive 1200 eura.
Narucio bio brzinom vjetra i oluje
Stvarno odlicna cijena, posebno za BOL i ipak je all inclusive, a plaze cijelom setnicom su vrhunske...posebno ima ona jedna prije Zlatnog rata gdje se nagrdis na kamenje spicasto jedno 10-15m, a onda mozes cak i stajati, ispod je BIJELI pijesak...predivno i cisto
Meni za 2 osobe, 7 nocenja preko 3000KM sa doruckom nudi
Last edited by Nisrin on 16/07/2019 11:41, edited 1 time in total.
Ja sam ove godine imala dobra i jedno naročito predivno iskustvo sa smještajem u Dalmaciji. Rezervacije sam obavila i u potpunosti platila mjesecima ranije nakon detaljnog čitanja recenzija i pregleda jako puno detalja o raznim ponudama. Cijene su bile u skladu sa smještajem u kojem su sve opremili novim, kvalitetnim i lijepim namještajem i sadržajima.
Iz najljepšeg od tih smještaja su par dana ranije slali poruke na Viber da daju detalje o najboljim besplatnim parking opcijama, slali poruke nakon što smo otišli iz apartmana da provjere da li je sve bilo u redu i kakvi su nam utisci nakon što smo otišli. U tom apartmanu nas je pored besprijekorne čistoće i istinske svježine svega u apartmanu dočekala korpa sa slatkišima, sokovi u frižideru, nov gel za tuširanje, šampon za kosu, mlijeko za sunčanje i brojne druge higijenske sitnice i detalji. Ljudi su bili neviđeno ljubazni za sve standarde.
Kad sam bila mlađa nije mi bilo strašno staviti ruksak na leđa i nasumično i bez ikakve rezervacije otići bilo gdje u bliža mjesta po Dalmaciji. Nisu me bolila leđa i nije mi smetala bijeda soba nalik na ćelije sa starim škripavim kaučima i Isusom iznad glave u kojima si se osjećao kriv što uopšte koristiš i tu bijedu za novac koji si platio. Danas radije neću ići na more ako ne isplaniram i ne odvojim novac za to puno ranije.
Ne bih nikad vise preko bookinga narucio,pa da me neko puskom tjera.
kakvu nezgodnu situaciju sam imao prosle godine,to je za rubriku "za ne povjerovati".
Uglavnom od korisnicke podrske,bukvalno nikakve koristi nije bilo.Bitno je da oni uzmu svoju proviziju i ko te yebe. To gdje ides,da li ces biti prevaren,apsolutno ih ne zanima
kakvu nezgodnu situaciju sam imao prosle godine,to je za rubriku "za ne povjerovati".
Uglavnom od korisnicke podrske,bukvalno nikakve koristi nije bilo.Bitno je da oni uzmu svoju proviziju i ko te yebe. To gdje ides,da li ces biti prevaren,apsolutno ih ne zanima
Booking za sad 100% uspješan kod mene...vrlo mali procent je losih utisaka.
Sta se tebi desilo?
Ja prosle godine bio na Sardiniji, spica sezone (8. mjesec), u prosjeku je sve za oko 20% jeftinije nego u HR... Najskuplja pizzu sam platio 10 EUR, i to je bila neka specijalitet kuce sa 5 velikih skampi. Samo te skampe bi u HR platio najmanje 150 kuna... Piva u prosjeku 2-3 EUR, zavisi koja... A ipak se radi o Italiji i visem standardu nego HR. Da ne govorim o ljubaznosti, sadrzajima, kvaliteti itd. Ne moze im HR u tome ni prismrditi... Komsije su malo dobro izgubile kompas
Ja prosle godine bio na Sardiniji, u prosjeku je sve za oko 20% jeftinije nego u HR... Najskuplja pizza koju sam pojeo je bila neka specijalitet kuce sa 5 ogromnih skampi na njoj i to je kostalo 10 EUR. Samo te skampe bi u HR platio najmanje 150 kuna... A ipak se radi o Italiji i visem standardu nego HR. Da ne govorim o ljubaznosti, sadrzajima, kvaliteti itd. Ne moze im HR u tome ni prismrditi... Komsije su malo dobro izgubile kompas
Priča se o tome već godinama, međutim komšije su se vrijeđale na to uz komentar ''idi tamo gdje je bolje''.
Sad to dolazi na naplatu.
Svugdje u svijetu kupac/mušterija je epicentar i prilagođavaš mu se, samo je kod nas (kad kažem kod nas, mislim na Balkanu) kontra.
Tako te konobar u ćevabdžinici osekne, ona na kasi u Bingu/Konzumu pomnoži sa nulom, a Josip i Mare kažu ''ća'', pa ti kako hoćeš
To se mora mijenjati ili ode sve u Njemačku/Irsku/Skandinaviju.
Mapa svijeta (mog) za istraživanje i putovanja ide do granice sa Turskom i onda nema ništa (uključujući Tursku) sve do Mijanmara, odakle se opet pojavljuju razne zanimljive zemlje dalje prema istoku
Na zapadu mi se mapa proteže sve USA, a na jugozapadu završava na Gibraltaru
klixoris wrote:Mapa svijeta (mog) za istraživanje i putovanja ide do granice sa Turskom i onda nema ništa (uključujući Tursku) sve do Mijanmara, odakle se opet pojavljuju razne zanimljive zemlje dalje prema istoku
Na zapadu mi se mapa proteže sve USA, a na jugozapadu završava na Gibraltaru
Ne znam, ne bih da kazem da je do tebe...ali...iz ličnog iskustva, kada sam imao problem sa smještajem booking mi je našao drugi, dosta skuplji, naravno bez ikakve doplate. Još sam im tražio da razgovaram sa agentom na našem jeziku