Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Connaisseur Karlin

#4626 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa evo Ja sam Bosnjak, Bosnjanin i Bosanac.
Jedno ne iskljucuje drugo drugo ne iskljucuje trece.
Ono fakat. :-)
ne kuzis, danas postoje: bosanjacka politika, hrvatak politka i sprskapolitika,a ne bosanska politka ;-)

Bosanjacka politika nema cilj za pozitivan razvoj cijele drzave BiH.
Ma ja ba.
Ne kuzim zagrebcanko.
Ono Mi zlo svojoj Zemlji i Narodu zelimo. :-)
zaKaj ne kuzis :D

da,u pravu si,dansanj bosnjacka politika se ne razlikuje od srspske politike i hrvatske politike ;-)
General War

#4627 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Bradafilozof wrote:
hizo ramidovic wrote:
Bradafilozof wrote: mozda da pokusaju sa misomorom.
a ko da pokusa?
Cika doktor
Otkad je to ti Keserovic doktor? :mrgreen:
Better Man

#4628 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Better Man »

Žalosno je što se čitav popis svodi na jedno, a to je koliko je bošnjaka, srba i hrvata. Umjesto da se gleda glavna stvar,a to je ekonomska slika društva, obrazovanost, potrebe tog istog društva. Poražavajuća činjenica je ovoliki broj nepismenih. Samo što bih na tu sumu trebalo dodati i pola onih koji su navodno pismeni. Da nam je društvo zaista pismeno, ne bi se moglo desiti dan nam 26 godina vladaju, nacionalisti, kriminalci i mafiozi. Žalosno je što ljudi kad su se već izjašnjavli nacionalno nisu izjasnili kao Bosanci i Hercegovci, jer tada bi imali puno pravo da vratimo nasilno ukinutu naciju Bosanaca i Hercegovaca, a što je uradio Alija Izetbegović uz pomoć izdajnika na Bošnjačkom saboru 1993. godine,a sve u cilju podjele BiH na 3 dijela. Neko bi trebao krivično da odgovara što se skoro 3 godine nakon popisa objavili rezultati, a ne najkasnije do kraja 2013. godine. Odgovorno tvrdim da u je u BiH 70% do 90% zatucanih i nepismenih ljudi, jer samo tako se može objasniti ovo stanje u državi.
maraccana

#4629 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Koliko je samo plodno tlo nacionalizam evo kuca se neprestano po temi, ko vjecna vatra ovog podneblja...
Edin H.

#4630 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

General War wrote:
Bradafilozof wrote: Samo sloga đikane spašava.
A magarca njegova tvrdoglavost.
:lol:
hizo ramidovic

#4631 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hizo ramidovic »

GeeTnT wrote:
hizo ramidovic wrote: nebitno je sto im to smeta, ja samo pitam kako dalje? kakva je strategija i kako se misli materijalizovati ova cinjenica?
– Slika je simptomatična za Ustav BiH. Ne postoji nijedna zemlja u Evropi, u kojoj država dolazi sa tri limuzine sa tri iste zastave. To je rezultat Dejtonskog ustava. Ta greška mora biti uklonjena – rekao je Brandt.

Hizo za pocetak promjena Ustava...ono jedan predsjednik, jedna limuzina....

Usput dok su na nogama ukinut eres, jer potrosise boga oca, a ni kolateral vise ne postoji.

Dalje ide sve ko po loju....
pa ti stvarno mislis da su bosnjaci toliko jak politicki faktor pa da ce neko raspakovati ustav zbog njihovih zahtjeva i napraviti im drzavu po njihovoj mjeri?
GeeTnT

#4632 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

GeeTnT wrote:
danasnje podrazumjeva sutrasnje :)

vi Bosanjci nemate ni danas,a ni sutra planove za jedinstvenu BiH :lol:
..ne sikiraj se, ako nista zamo prepisat.... :wink:
tako je,odlicno kopirate srpsku i hrvatsku politiku :D
..ko je rekao da ce se kopirati srpska i hrvatska politika...prepisati Ustav se moze od Belgije, Svicarske...ali i od Njemacke. U cemu je problem.

PS: Nije za tebe poliicka diskusija, previse si otvorena.... ;-)
mO k3

#4633 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

@ Karlin stanovnistvo cetniteta je sve starije da imaju neki ekonomski bum vala nemaju . Srba u bih je sve manje i manje čitavih 300.000 unatoč tome da je dosta Srba iz hrvatske dobilo bih papire .
Vrijeme radi za bosnje jer mi nemamo rezervnu državu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4634 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

sad ko vecinski muslimanska zemlja na tlu EUrope moremo uc u NATO i u ukrajini da se shopamo sa kadirovim muslimanima... :bih:
GeeTnT

#4635 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

hizo ramidovic wrote:
GeeTnT wrote:
hizo ramidovic wrote: nebitno je sto im to smeta, ja samo pitam kako dalje? kakva je strategija i kako se misli materijalizovati ova cinjenica?
– Slika je simptomatična za Ustav BiH. Ne postoji nijedna zemlja u Evropi, u kojoj država dolazi sa tri limuzine sa tri iste zastave. To je rezultat Dejtonskog ustava. Ta greška mora biti uklonjena – rekao je Brandt.

Hizo za pocetak promjena Ustava...ono jedan predsjednik, jedna limuzina....

Usput dok su na nogama ukinut eres, jer potrosise boga oca, a ni kolateral vise ne postoji.

Dalje ide sve ko po loju....
pa ti stvarno mislis da su bosnjaci toliko jak politicki faktor pa da ce neko raspakovati ustav zbog njihovih zahtjeva i napraviti im drzavu po njihovoj mjeri?
Bosnjaci nisu neki bitan faktor, ali zahvaljujuci igrama bez granica izmedju Srbije i Hrvatske, uslov za priblizavanje EU ce biti raspakivanje Ustava BiH vjerovatno uz arbitrazu..i naravno presude...
Connaisseur Karlin

#4636 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

GeeTnT wrote:
GeeTnT wrote: ..ne sikiraj se, ako nista zamo prepisat.... :wink:
tako je,odlicno kopirate srpsku i hrvatsku politiku :D
..ko je rekao da ce se kopirati srpska i hrvatska politika...prepisati Ustav se moze od Belgije, Svicarske...ali i od Njemacke. U cemu je problem.

PS: Nije za tebe poliicka diskusija, previse si otvorena.... ;-)
pa bosnjaci upravo kopiraju srspku i hrvatsku politiku :D

A ko ce kopirati Ustav ? Mozda Sejdic-Finci :D
zenit dozic

#4637 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by zenit dozic »

hizo ramidovic wrote:ok, znaci bosnjaka ima vise od 50%.
mene zanima sta sad? kakvi su planovi za dalje? ukidanje rs-a?
60% :izet:
Connaisseur Karlin

#4638 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

mO k3 wrote:@ Karlin stanovnistvo cetniteta je sve starije da imaju neki ekonomski bum vala nemaju . Srba u bih je sve manje i manje čitavih 300.000 unatoč tome da je dosta Srba iz hrvatske dobilo bih papire .
Cekaj malo: vi,Bosanjci,se oslanjate na "vrijeme" da radi za vas :D :lol:
madner

#4639 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

L u c i f e r wrote:
madner wrote:
L u c i f e r wrote: pa onda mi nije jasno šta ima neko nekog ovde ubjeđivati da je budala ili nacionalista ili mudžahedin što se izjasnio kao bošnjak, a bio bi kao cool da je bosanac

ne fakat, ova priča je stvarno bezze

prosvijetlite brate na bl i hb forumu kojeg bh hrvata ili srbina da treba da se izjašnjava kao bosanac :zzzz:

ja vam govorim da je glupi merhametli Musliman nestao, a da je nastao vrlo jeben boošnjo koji se ne da baš tako lahko prevesti žedan preko vode, i to su rezultati popisa upravo pokazali
Kako lupate ofrlje, nacionalista bi se izjasnio kao Bosanac, mudzahedin se ne bi izjasnio. Budala ne bi znao sta koja opcija predstavlja.

Jedini nacin na koji mozes doci do tvog zakljucka jeste ako mislis da se ljudi izjasnjavaju drugacije od svog osjecaja. Sto je tvoj zakljucak.
tvoj post je hrpa nepovezanih besmislica

kladim se u stoju da ni sam ne znaš šta hoćeš da kažeš
Puno ti je to, vidim da tesko i mukotrpno moras sve steci. Pare, znanje. No naravno nije problem posto placas 100 KM da ti objasnim sa vise rijeci, kako bi imao vise mogucnosti da skontas.

Kazem ti da pored toga sto je cool, elitno i nadasve superiorno se izjasniti kao Bosanac, to ujedno jeste i opcija nacionaliste. Jer se negiraju specificnosti etnickih grupa, njihove posebne zelje i pozdravi i sve svodi u jednu gradjansku ravnu. Sa druge strane je Bosnjak izbor za multikulturalnog sveckog covjeka, jer osim sto se izjasnjava kao takav i afirmira polozaj i prave druge dvije etnije.
Tako da bi bio minimalni minimum kritikovati u skladu sa onim sto se govori, umjesto da se ofrlje lupa u nadi da ce neki od pojmova slucajno biti povezan. Mada, sve u skladu sa mogucnostima.
maraccana

#4640 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

mO k3 wrote:@ Karlin stanovnistvo cetniteta je sve starije da imaju neki ekonomski bum vala nemaju . Srba u bih je sve manje i manje čitavih 300.000 unatoč tome da je dosta Srba iz hrvatske dobilo bih papire .
Narod stvarno ko stoka :lol: , samo da mu je do rasplođivanja i razmnožavanja, a to što na kraju naprave siročad i socijalne slučajeve, tišu da ko ne čuje. :lol: Uglavnom tako izgledaju te stočne kampanje "bošnjaštva, srpstva, rvatstva"... :lol:

Image
Last edited by maraccana on 03/07/2016 22:02, edited 2 times in total.
hizo ramidovic

#4641 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hizo ramidovic »

GeeTnT wrote:
hizo ramidovic wrote:
Bosnjaci nisu neki bitan faktor, ali zahvaljujuci igrama bez granica izmedju Srbije i Hrvatske, uslov za priblizavanje EU ce biti raspakivanje Ustava BiH vjerovatno uz arbitrazu..i naravno presude...
i ti, dakle, smatras da ce se zbog pristupa eu, ustav raspakovati i zbog ovih 50.11% napraviti novi, po zelji bosnjaka?
hizo ramidovic

#4642 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hizo ramidovic »

zenit dozic wrote:
taj plan je genijalan...
Edin H.

#4643 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

hizo ramidovic wrote:
zenit dozic wrote:
taj plan je genijalan...
Cak sta vise, brljantan. :P
L u c i f e r

#4644 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

madner wrote: Puno ti je to, vidim da tesko i mukotrpno moras sve steci. Pare, znanje. No naravno nije problem posto placas 100 KM da ti objasnim sa vise rijeci, kako bi imao vise mogucnosti da skontas.

Kazem ti da pored toga sto je cool, elitno i nadasve superiorno se izjasniti kao Bosanac, to ujedno jeste i opcija nacionaliste. Jer se negiraju specificnosti etnickih grupa, njihove posebne zelje i pozdravi i sve svodi u jednu gradjansku ravnu. Sa druge strane je Bosnjak izbor za multikulturalnog sveckog covjeka, jer osim sto se izjasnjava kao takav i afirmira polozaj i prave druge dvije etnije.
Tako da bi bio minimalni minimum kritikovati u skladu sa onim sto se govori, umjesto da se ofrlje lupa u nadi da ce neki od pojmova slucajno biti povezan. Mada, sve u skladu sa mogucnostima.
opet ne kontam

očito si intelektualac više kategorije
skupljac_zeljeza

#4645 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by skupljac_zeljeza »

hizo ramidovic wrote:
zenit dozic wrote:
taj plan je genijalan...
I realan. Ne mora se to desiti sve natalitetom kada se bolje razmisli. :wink:
skupljac_zeljeza

#4646 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by skupljac_zeljeza »

maraccana wrote:
Narod stvarno ko stoka :lol: , samo da mu je do rasplođivanja i razmnožavanja, a to što na kraju naprave siročad i socijalne slučajeve, tišu da ko ne čuje. :lol: Uglavnom tako izgledaju te stočne kampanje "bošnjaštva, srpstva, rvatstva"... :lol:
Po tvom metru su pravi hajvani bili osamdesetih u odnosu na danas.
Broj učenika u školama je prepolovljen. Tako je u školskoj 1988/89. u BiH bilo ukupno 534.337 učenika. Samo 25 godina poslije, broj učenika u osnovnim školama skoro je prepolovljen. Manji je za tačno 237.495
mO k3

#4647 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Cekaj malo: vi,Bosanjci,se oslanjate na "vrijeme" da radi za vas :D :lol:
51% :mrgreen:
NeenaSa

#4648 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by NeenaSa »

L u c i f e r wrote:
madner wrote: Puno ti je to, vidim da tesko i mukotrpno moras sve steci. Pare, znanje. No naravno nije problem posto placas 100 KM da ti objasnim sa vise rijeci, kako bi imao vise mogucnosti da skontas.

opet ne kontam

Nadri.
L u c i f e r

#4649 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

NeenaSa wrote:
L u c i f e r wrote:

opet ne kontam

Nadri.
ne griješi duše
Kaćunak

#4650 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Kaćunak »

ako Bog da, ubryo do 60%
Amin :izet: :) :bih: :thumbup:
Locked