očito. čim imaš potrebu da tumačiš ono što je jasno napisano.ST11 wrote: Izvinjavam se, ako ove rijeci tumacim drugacije nego sto ih citam.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#4627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, hajmo ovako: prvo raščlani Trumpove tvrdnje od mojih teza. To nije isto.Alfons Kauders wrote:Hajmo ovako. Sta je za tebe uopste establisment?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Challenger__ wrote:Ne uvjeravam ja tebe i tebi slične ništa. Tebi Allah dž.š. ne može ništa objasniti a kamo li ja.
nek te sami estamblišment hurija povede na pravi put a anti-establišment šhejtana skloni s kolovoza...
-
zenit dozic
#4629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne zna se ko je gori.
Srbi koji misle da ce sad poteci med i mleko za svbe ili ovi "nasi" koji misle da ce smak svijeta
Srbi koji misle da ce sad poteci med i mleko za svbe ili ovi "nasi" koji misle da ce smak svijeta
- Chmoljo
#4630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
stani malo, sada ako neko ima očigledne mane, i one se ističu, to je diskreditacija?Challenger__ wrote:Kako jesu isto? Da su isto ne bi onaj drugi blok ullazio u neviđenu diskreditaciju tuđeg favorita. Da su isto, ne bi sa retorikom antagonizacije nastavili na činu inauguracije.Chmoljo wrote:a po čemu to nisu isto? žele deklarativno izgradnju mira sa Rusijom?
Rekao bih da svjedočimo dvjema različitim koncepcijama. Ova druga ekipa koja je progurala Trumpa očigledno hoće da kaže da želi više biti američka nego globalistička.
pa ako je iko diskreditirao Trumpa, onda je to bio on. tvrdnje da izbjegava platiti porez jer je "smart", hvatanje za pussy, seksistički, rasistički komentari, komentari u kojem poziva na ratne zločine...
i onda ljudi, koji sa pravom poviču car je go, dobiju etiketu satanizatora jadnog Trumpa čiji je skromni vokabular valjda pogrešno protumačen, šta li
kao što reče John Oliver, sada već jako davno... za ostale barem znamo da su budale, za Trumpa nemamo pojma. previše hirovit, bez ikakvog moralnog kompasa i bez ikakvog rezona po kojem bi ljudi mogli pretpostaviti kako će se ponašati i šta će raditi. a zašto takav sud? pa zbog samog Trumpa. toliko oprečnih izjava, evo i ovo o establišmentu što si ti pomenuo, da čovjek jednostavno ne zna šta ta čovjek uopšte misli. i što je najgore, lično moje mišljenje, neće ni njegov kabinet znati šta on stvarno misli i šta je njegova vodilja.
dakle, nije bio potreban nikakav tajni establišment, ljudi iz sjene, tajni igrači, da bi ga se diskreditiralo. on je to sam radio. vrlo predano.
a druga je stvar što činjenice više ne igraju nikakvu ulogu u percepciji običnog glasača.
- Alfons Kauders
#4631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dakle ti se zapravo slazes sa mnom?Challenger__ wrote:Ne, hajmo ovako: prvo raščlani Trumpove tvrdnje od mojih teza. To nije isto.Alfons Kauders wrote:Hajmo ovako. Sta je za tebe uopste establisment?
Jer ne mozes vjerovati u dvije suprotne stvari... Ili mozes?
- dječak sa šibicama
#4632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Leklerk dosljedno._BataZiv_0809 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Nikki Haley je zapravo Nimrata Randhaw, iz porodice Sikha. Ne vidim zašto bi iko, a pogotovo uvaženna i cijenjena ambasadorica Power bila na aparatima zbog toga ? Ako već ismijavamo bilo koga, onda makar ženu koja je tokom rata toliko toga pokušala uraditi za ovu zemlju i koja je uložila lični i svaki drugi integritet u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, treba poštedjeti. Naravno, ako ste dobronamjerni.
A sad malo o vašem prethodnom postu... Kažete - svijet bi bio gore mjesto da je Clinton pobijedila. WRONG !, što bi rekao Donald Trump kojeg nam ovdje pokušavate prodati kao nekog univerzalnog anti-političara, veseljaka iz naroda, iskrenog patriotu i slično. Kako čovjek koji kaže - Kill their families, kad odgovora o tome kako spriječiti teroriste da prave napade; čovjek koji na pitanjem kako riješiti problem ISIL-a, odgovara sa - Nuke them all, a onda bodri publiku da to skandira; čovjek koji kaže da podržava mučenje osumnjičenih za terorizam; čovjek koji je osudio jedinu anti-izraelsku rezoluciju SAD-a u zadnjih 20 godina; koji pokreće proces prekida sporazuma o ograničavanju obogaćivanja uranijuma u Iranu, proces izlaska iz Pariškog klimatskog sporazuma, koji kaže da će ambasadu premjestiti u Jerusalem; koji negira pravo Palestincima da se brane - može biti bolji i miroljubiviji kandidat od bilo koga ?
Hoćete o Obami ? Može. Iranski nuklearni sporazum - smanjena nuklearna prijetnja na Bliskom Istoku, povučena vojska u najvećoj mjeri i iz Iraka i iz Afganistana... Ima tu i stvari koje su zabrljane, zbog kojih je svijet manje siguran, poput Libije, ali nemojte da tvrdite kako je Obama ili bilo ko iz njegove administracije kao licemjeran, dok je Trump eto miroljubiv i pošten. To jednostavno neodgovara istini.
Na temi teroristickih napada u Parizu:
It_is_a_Leclerc wrote:Haj, kad je za šamara. Još sam i dobro prošao. Moglo je biti za kame, kalašnjikova ili eksploziva u porodičnoj kući. To je ipak modus operandi ovih nad čijom smrću cmizdrite i cvilite.
Ubijati nego šta. Bez milosti, bez razmišljanja. Uništiti ih do kraja.
Ili biste vi bilateralne pregovore sa bagrom ?
Hvala bato.
-
emmir1
#4633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da Srbi prave budale od sebe nadajući se da će im Tramp potpisati veliku Srbiju.
U dosadašnjim nastupima Trampa smo mogli da vidimo da ga vanjska politika ne zanima mnogo i to bi moglo da ohrabri Srbe da krenu da ostvaruju svoje ciljeve što znači da bi nas opet sve u rat odveli.
USA je čuvar mira na Balkanu, ako se povuku moglo bi da bude problema
U dosadašnjim nastupima Trampa smo mogli da vidimo da ga vanjska politika ne zanima mnogo i to bi moglo da ohrabri Srbe da krenu da ostvaruju svoje ciljeve što znači da bi nas opet sve u rat odveli.
USA je čuvar mira na Balkanu, ako se povuku moglo bi da bude problema
- Challenger__
#4634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ulaziš u irelevantne vrijednosne sudove koji su irelevantni jer nisu tema mojih upisa.Chmoljo wrote:stani malo, sada ako neko ima očigledne mane, i one se ističu, to je diskreditacija?
pa ako je iko diskreditirao Trumpa, onda je to bio on. tvrdnje da izbjegava platiti porez jer je "smart", hvatanje za pussy, seksistički, rasistički komentari, komentari u kojem poziva na ratne zločine...
i onda ljudi, koji sa pravom poviču car je go, dobiju etiketu satanizatora jadnog Trumpa čiji je skromni vokabular valjda pogrešno protumačen, šta li![]()
kao što reče John Oliver, sada već jako davno... za ostale barem znamo da su budale, za Trumpa nemamo pojma. previše hirovit, bez ikakvog moralnog kompasa i bez ikakvog rezona po kojem bi ljudi mogli pretpostaviti kako će se ponašati i šta će raditi. a zašto takav sud? pa zbog samog Trumpa. toliko oprečnih izjava, evo i ovo o establišmentu što si ti pomenuo, da čovjek jednostavno ne zna šta ta čovjek uopšte misli. i što je najgore, lično moje mišljenje, neće ni njegov kabinet znati šta on stvarno misli i šta je njegova vodilja.
dakle, nije bio potreban nikakav tajni establišment, ljudi iz sjene, tajni igrači, da bi ga se diskreditiralo. on je to sam radio. vrlo predano.
a druga je stvar što činjenice više ne igraju nikakvu ulogu u percepciji običnog glasača.
Htjeli priznati ili ne, ovi izbori su raritet u američkoj historiji. Ja lično ne pamtim takav naboj, vjerujem ni drugi. Taj naboj je posljedica različitog viđenja USA i uloge USA u svijetu. Ta različita viđenja su gurali krugovi koji činom inauguracije nisu "zakopali ratne sjekire". To smo juče čuli, vidjeli i o tome pišem.
- Edin H.
#4635 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pade pici na snosaju.animus wrote:Mogla bi tebe CIA malo žik. Prica se da od juce misteriozno nestaju muskarci po USA and Slovenia. Guantanamo se ponovo puni ali sada su u modi pink i ljubicasta boja.pici wrote:
jooojjj vidim poznata mi ženska... pa ja sam svirucko po sloveniji tamo krajem osamdesetih... ljudi moji izgleda da sam ja ovo žego... yesam bogumi
- pici
#4636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma jebat ih ja im karindžo prvu damu pa ne se jebu... šHo bi reko moj El Presidente 
- Challenger__
#4637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pusti pretencioznost.Alfons Kauders wrote:Dakle ti se zapravo slazes sa mnom?
Lik juče govor počinje anti-establišment retorikom. Da li je to tačno? Jeste. Da li njegov krug, ili krug koji ga je iznjedrio, pripada establišmentu? Da, ali ne pripada dojučerašnjem političkom mainstreamu, niti su imali finansijsku, političku i medijsku snagu kao oponenti. Da su neuporedivo slabiji o tome su pisali najgorljiviji zagovornici gđe Klinton (Jež i kompanija).
A ovo sve iznosim hladne glave, bez trunke emocija, kao da pričam o hemijskoj formuli.
- pici
#4638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ćhelli jopet se gubišH... evo ovaj mirotvorni anti-establišment, pojačava proizvodnju raketa, brodova i aviona... valjda ovi stari establišmenti su bili prenagli 
- Chmoljo
#4639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da pojednostavim.Challenger__ wrote:
Ulaziš u irelevantne vrijednosne sudove koji su irelevantni jer nisu tema mojih upisa.
Htjeli priznati ili ne, ovi izbori su raritet u američkoj historiji. Ja lično ne pamtim takav naboj, vjerujem ni drugi. Taj naboj je posljedica različitog viđenja USA i uloge USA u svijetu. Ta različita viđenja su gurali krugovi koji činom inauguracije nisu "zakopali ratne sjekire". To smo juče čuli, vidjeli i o tome pišem.
ti tvrdiš da je neko uložio neviđeni napor da diskredituje Trumpa.
a ja ti kažem da je dovoljno poslušati sadašnjeg američkog predsjednika i imati dvije čiste da bi se javno protestvovalo protiv njegovih nebuloza. dakle, ništa ja ne tvrdim mimo onoga što si ti pisao.Challenger__ wrote:Kako jesu isto? Da su isto ne bi onaj drugi blok ullazio u neviđenu diskreditaciju tuđeg favorita. Da su isto, ne bi sa retorikom antagonizacije nastavili na činu inauguracije.
- Challenger__
#4640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čovječe dragi... Da citiram prethodnika (Čmolju): ništa mi nije tako odvratno kao kada mi se stavljaju nenapisane, neizgovorene riječi u usta. Daj popusti.pici wrote:...
_____
- cyprus
#4641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
WTF_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba ljudi sta filozofirate oko necega sto je prosta matematika. Ovo je iskljucivo smjena elita. Jedna zamjenila drugu.
Hilari je ispusila izbore jer je narodu vec pun racqu elite kojoj ona pripada, de nesto novo, nesto prijemcivije, nesto zapakovano u ljepsu foliju. I voila-Donald Trump.
- Challenger__
#4642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si pisao o ličnosti a ja o atmosferi. Atmosfera je bila kontaminirana kao nikada do sada. A to ne kažem zato što nekoga branim (potpuno sam nezainteresovan za ličnosti, za oba kandidata) već da ukažem na OČIGLEDNE ANTAGONIZME ta dva bloka.Chmoljo wrote:da pojednostavim.Challenger__ wrote:
Ulaziš u irelevantne vrijednosne sudove koji su irelevantni jer nisu tema mojih upisa.
ti tvrdiš da je neko uložio neviđeni napor da diskredituje Trumpa.
a ja ti kažem da je dovoljno poslušati sadašnjeg američkog predsjednika i imati dvije čiste da bi se javno protestvovalo protiv njegovih nebuloza. dakle, ništa ja ne tvrdim mimo onoga što si ti pisao.Challenger__ wrote:Kako jesu isto? Da su isto ne bi onaj drugi blok ullazio u neviđenu diskreditaciju tuđeg favorita. Da su isto, ne bi sa retorikom antagonizacije nastavili na činu inauguracije.
Do sada nezapamćene antagonizme.
- pici
#4643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Challenger__ wrote:Čovječe dragi... Da citiram prethodnika (Čmolju): ništa mi nije tako odvratno kao kada mi se stavljaju nenapisane, neizgovorene riječi u usta. Daj popusti.pici wrote:...
_____
samo sabur sad će anti-establišment da uredi sve... eno i ukaz prvi kojim se osuđuje izrael se poništava... tVumpe samo deri
- pici
#4644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
cyprus wrote:WTF_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba ljudi sta filozofirate oko necega sto je prosta matematika. Ovo je iskljucivo smjena elita. Jedna zamjenila drugu.
Hilari je ispusila izbore jer je narodu vec pun racqu elite kojoj ona pripada, de nesto novo, nesto prijemcivije, nesto zapakovano u ljepsu foliju. I voila-Donald Trump.
stvarno i ovaj batica ko curica na ringišpilu
- mO k3
#4645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Protesti u Portland , zapalili svoju zastavu
- Chmoljo
#4646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ama briga me koga braniš. tvrdio si da je neko uložio napor da ga diskredituje. ja tvrdim da je on to SAM SEBI radio. nikakvi prstići iz sjene koje pominješ.Challenger__ wrote:Ti si pisao o ličnosti a ja o atmosferi. Atmosfera je bila kontaminirana kao nikada do sada. A to ne kažem zato što nekoga branim (potpuno sam nezainteresovan za ličnosti, za oba kandidata) već da ukažem na OČIGLEDNE ANTAGONIZME ta dva bloka.
Do sada nezapamćene antagonizme.
što se tiče antagonizama, on ih je potpirivao i, na kraju, profitirao na njima. problem sa tim je što bi mu se to moglo obiti o glavu (za tumače mojih postova - moglo znači može, a ne mora, postoji mogućnost) tako što će kritična masa biti protiv njega i što postoji šansa da se ona uveća kako se prevelika obećanja ne budu ispunjavala, a politički establišment koji je sada uz njega, kada osjeti da je ugrožen, prešaltaće se protiv.
čovjek je pobijedio zahvaljujući podijeljenosti, a ne zbog toga što ima stvarni plan. da bi se ispunila obećanja potrebno je imati kakav takav konsenzus, politički i društveni. u startu je time sebi odmogao. "make america great again" je za svakog ko ima soli u glavu šarena laža, ali za njegove glasače stvarnost koja će ih jebeno lupiti preko leđa. osim ako se ne bude i dalje radilo na podjelama i potenciranju toga.
zvuči poznato?
- Challenger__
#4647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Inauguracioni govor je bio idealna prilika da se okonča antagonizacija. Umjesto toga lik navalio na "establišment", što je jasna poruka da lik nema namjeru da spušta loptu. Kako on, tako njegov krug.
Ovo je prvorazredna politička činjenica i ne treba da bude predmet nerazumjevanja ili histerije.
Ovo je prvorazredna politička činjenica i ne treba da bude predmet nerazumjevanja ili histerije.
-
ST11
#4648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, nego stoj iza onoga sta pises, ne da se izvijas kada te neko pita odakle tvoje tvrdnje.Chmoljo wrote:očito. čim imaš potrebu da tumačiš ono što je jasno napisano.ST11 wrote: Izvinjavam se, ako ove rijeci tumacim drugacije nego sto ih citam.
- Challenger__
#4649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Poznato?Chmoljo wrote:ama briga me koga braniš. tvrdio si da je neko uložio napor da ga diskredituje. ja tvrdim da je on to SAM SEBI radio. nikakvi prstići iz sjene koje pominješ.
što se tiče antagonizama, on ih je potpirivao i, na kraju, profitirao na njima. problem sa tim je što bi mu se to moglo obiti o glavu (za tumače mojih postova - moglo znači može, a ne mora, postoji mogućnost) tako što će kritična masa biti protiv njega i što postoji šansa da se ona uveća kako se prevelika obećanja ne budu ispunjavala, a politički establišment koji je sada uz njega, kada osjeti da je ugrožen, prešaltaće se protiv.
čovjek je pobijedio zahvaljujući podijeljenosti, a ne zbog toga što ima stvarni plan. da bi se ispunila obećanja potrebno je imati kakav takav konsenzus, politički i društveni. u startu je time sebi odmogao. "make america great again" je za svakog ko ima soli u glavu šarena laža, ali za njegove glasače stvarnost koja će ih jebeno lupiti preko leđa. osim ako se ne bude i dalje radilo na podjelama i potenciranju toga.
zvuči poznato?
03/06/2016 23:37
Challenger__ wrote:Da uđe u zapisnik:
Tipujem da za USA postoji teoretska šansa da osvanu u egipatskom scenariju. Na kladionici bih, na ovaj ishod, za sada stavio vrlo visok kladionički koeficijent* koji će sa vremenom padati...
Očekivano, Čmoljo, očekivano.
- Alfons Kauders
#4650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako se ono moze nazvati retorikom, jer ono je cisti populizam. Nisam cuo ni P od politike.Challenger__ wrote:Pusti pretencioznost.Alfons Kauders wrote:Dakle ti se zapravo slazes sa mnom?
Lik juče govor počinje anti-establišment retorikom. Da li je to tačno? Jeste.
Pa naravno da ne pripada "dojucerasnjem" mainstreamu kada je kandidat druge stranke. A o tome koliko je Trump imao koristi od medija i velikih donatora je suvisno govoriti. Covjek je pljujuci po medijima dobio vise medijskog prostora od ikog. Zato je i pobijedio, jer je znao manipulisati medijima.Da li njegov krug, ili krug koji ga je iznjedrio, pripada establišmentu? Da, ali ne pripada dojučerašnjem političkom mainstreamu, niti su imali finansijsku, političku i medijsku snagu kao oponenti.
Ta medalja ima dvije strane. Ako te podrzava CNN, ta podrska te cini samo omrazenijim gledateljstvu Foxa, a vrijedi i suprotno. Ako recimo u BiH imas kandidata kojeg pljuju Avaz i FTV... Guess what - to je vjerovatno kandidat koji ce zanimati one koji nisu za SBB i SDA. To pljuvanje ce ga uciniti boljim u njihovim ocima.
Ne bih bas rekao da si u stanju biti objektivan kada je rijec o Americi...Da su neuporedivo slabiji o tome su pisali najgorljiviji zagovornici gđe Klinton (Jež i kompanija).
A ovo sve iznosim hladne glave, bez trunke emocija, kao da pričam o hemijskoj formuli.