Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#4626 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Akibh wrote:...
Jedno drugo ne isključuje. Manjak logike je karakterističan za pristalice "sirijske revolucije" i "revolucionare" porijeklom iz Kine, Čečenije i roga Afrike. Ud'ri po logici, živjela "revolucija".

:thumbup:
Broj stranaca koji se bore na strani sirijskog režima je neuporedivo veći.Mislim, pomoć koja režimu stiže je milion puta ili neuporedivo veća od one koja dolazi sirijskoj opoziciji.To dvoje apsolutno se ne može porediti.

Također, što se tiče pomoći u ljudstvu ista stvar.Vojne formacije Hezbollaha, zatim desetine vojnih formacija iz Iraka i Irana, njihov broj je neuporedivo veći od broja stranaca koji se bore na strani sirijske opozicije.

Evo primjer Haleba, gdje se zadnja dva mjeseca intenzivno vode borbe.Čak i režimski mediji pišu o tome kako stranci učestvuju u tim borbama.Kasim se slika na svakom selu kojeg zauzmu.Pazi, Haleb po zadnjem popisu iz 2004. sa okolinom ima 4,6 miliona stanovnika.Znači Rusi iz zraka, Irak i Iran na zemlji, se bori za region u kojem se nalazi 4,6 miliona stanovnika.I od tih 4,6 miliona stanovnika nisu mogli sastaviti neku zvučnu brigadu koja će voditi sve ostale u ovim ofanzivama na jugu Haleba.Od tih 4,6 miliona stanovnika, pitanje je je li i jedan učestvuje u ovim zadnjim borbama u u južnoj okolini Haleba.A imaju avijaciju, imaju tenkove, imaju sve, 4 godine bili milion puta snažniji od opozicije, i nakon 4 godine rata dolazi jedna Rusija.Mislim vrhunac bezobrazluka, kukavičluka, jadi i čemera koji nikad nije zapamćen.Jedna jaka vojska koja se borila protiv daleko slabije naoružanog protivnika dolazi joj u pomoć jedna svjetska sila.I opet ni to nije dovoljno.Od tih 4,6 miliona stanovnika Haleba, niti jedan nije uzeo pušku i napravio neku šta ja znam jedinicu od stotinjak ''lavova'' koji će očistiti Haleb od terorista.Sve im odrađuju Iračani, Iranci, Afganistanci, gdje je taj legalni Asad sa legalnom vojskom? Kakav je to narod, ili kakvi su to silni milioni stanovnika koji u odlučujućim borbama ne postoje, ne pomjeraju se, čekaju šta će uraditi ruska avijacija, Iranske vojne formacije, Hezbollah, iračke vojne formacije itd.
sarajevoxxxx

#4627 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Daleko više stranaca se bori na Asadovoj strani,
:shock:

Antivladin izvor (SOHR) iznosi cifre, iznosi neumoljive statistike smrti iz kojih je jasan obim prisustva stranaca, a ti poričeš, negiraš, fantaziraš. Nisi se ti ni očešao o sirijsku realnost.

Živio.

_______
Antivladin izvor SOHR ja koliko znam, niti jedan veći portal opozicije ga ne smatra ozbiljnim izvorom.Pa ti sam pisao i ismijavao se sa ''oni iz Londona znaju šta se dešava u Siriji''.
Challenger__

#4628 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Broj stranaca koji se bore na strani sirijskog režima je neuporedivo veći.
37.000 je manje od 4.000.

Logično.
Avetinho

#4629 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
Jedno drugo ne isključuje. Manjak logike je karakterističan za pristalice "sirijske revolucije" i "revolucionare" porijeklom iz Kine, Čečenije i roga Afrike. Ud'ri po logici, živjela "revolucija".

:thumbup:
Broj stranaca koji se bore na strani sirijskog režima je neuporedivo veći.Mislim, pomoć koja režimu stiže je milion puta ili neuporedivo veća od one koja dolazi sirijskoj opoziciji.To dvoje apsolutno se ne može porediti.

Također, što se tiče pomoći u ljudstvu ista stvar.Vojne formacije Hezbollaha, zatim desetine vojnih formacija iz Iraka i Irana, njihov broj je neuporedivo veći od broja stranaca koji se bore na strani sirijske opozicije.

Evo primjer Haleba, gdje se zadnja dva mjeseca intenzivno vode borbe.Čak i režimski mediji pišu o tome kako stranci učestvuju u tim borbama.Kasim se slika na svakom selu kojeg zauzmu.Pazi, Haleb po zadnjem popisu iz 2004. sa okolinom ima 4,6 miliona stanovnika.Znači Rusi iz zraka, Irak i Iran na zemlji, se bori za region u kojem se nalazi 4,6 miliona stanovnika.I od tih 4,6 miliona stanovnika nisu mogli sastaviti neku zvučnu brigadu koja će voditi sve ostale u ovim ofanzivama na jugu Haleba.Od tih 4,6 miliona stanovnika, pitanje je je li i jedan učestvuje u ovim zadnjim borbama u u južnoj okolini Haleba.A imaju avijaciju, imaju tenkove, imaju sve, 4 godine bili milion puta snažniji od opozicije, i nakon 4 godine rata dolazi jedna Rusija.Mislim vrhunac bezobrazluka, kukavičluka, jadi i čemera koji nikad nije zapamćen.Jedna jaka vojska koja se borila protiv daleko slabije naoružanog protivnika dolazi joj u pomoć jedna svjetska sila.I opet ni to nije dovoljno.Od tih 4,6 miliona stanovnika Haleba, niti jedan nije uzeo pušku i napravio neku šta ja znam jedinicu od stotinjak ''lavova'' koji će očistiti Haleb od terorista.Sve im odrađuju Iračani, Iranci, Afganistanci, gdje je taj legalni Asad sa legalnom vojskom? Kakav je to narod, ili kakvi su to silni milioni stanovnika koji u odlučujućim borbama ne postoje, ne pomjeraju se, čekaju šta će uraditi ruska avijacija, Iranske vojne formacije, Hezbollah, iračke vojne formacije itd.
To je za celu visa matematika. Gdje ces mu realne brojeve navoditi.
zrakomlat

#4630 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

bvcx wrote:
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:U današnjem režimskom bombardovanju Talbisah poginulo je 8 žena, među kojima dvije djevojčice, jedan dječak i dva muškarca
..................
Rahmet im duši i ne ponovilo se. Nego, kako je ovo moguće?
Zato što su svi muškarci pobjegli u Europu.
Pročitaj ponovo :) poginulo 8 žena, od kojih su 2 muškarca, jedan dječak i dvije djevojčice. Vjerovatno je mislio na ukupno 13 civila, ali obzirom da nije napisano, ta rečenica nema nikakvog smisla. A tragedija je u svakom slučaju, kako god je napisano.
Challenger__

#4631 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Njemačka nema namjeru da dijeli planove svoga djelovanja u Siriji i Iraku sa Ankarom :arrow: LINK
Avetinho

#4632 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote: Pročitaj ponovo :) poginulo 8 žena, od kojih su 2 muškarca, jedan dječak i dvije djevojčice. Vjerovatno je mislio na ukupno 13 civila, ali obzirom da nije napisano, ta rečenica nema nikakvog smisla. A tragedija je u svakom slučaju, kako god je napisano.
Fakat smijesno, ali uzas. Crni humor u pravom smislu rijeci.
Avetinho

#4633 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:- Njemačka nema namjeru da dijeli planove svoga djelovanja u Siriji i Iraku sa Ankarom :arrow: LINK
A Rusija dijeli samo sa Ankarom :pisnuo:
Challenger__

#4634 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Savo, evo ti još jedne civilne žrtve, sirijske, danas:

Image
#Latakia: Reports Jund Al-Sham commander "Muslim Shishani" KIA battles against #SAA/#NDF in Latakia countryside. #Sy
Poginuo u borbi sa SAA/NDF agresorima iz Latakije, Sirija. Do kad će sirijski agresori mučiti čečensku nejač?

Do kad??
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4635 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ruska vojna doktrina nije puno odmakla od sovjetske iz 2WW.
sarajevoxxxx

#4636 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Broj stranaca koji se bore na strani sirijskog režima je neuporedivo veći.
37.000 je manje od 4.000.

Logično.
Pa evo svi pratimo dešavanja u Siriji, svako ima priliku da vidi koliko stranaca se bori na strani sirijskog režima a koliko na strani opozicije.Sama činjenica da je Kusajr kojeg je zauzeo Hezbollah bio prekretnica govori sama za sebe.Kako jedan Hezbollah sa par hiljada vojnika može biti toliko značajan u Šamu (Damask i okolina) u kojem se nalazi preko 10 miliona stanovnika?

Zašto u Džoberu i Dariji imamo kilometre nekakvih tunela, a u Idlibu kojeg je režim izgubio nismo vidjeli pošteno iskopanog rova?

Pa taj tvoj legalni narod legalnog Asada, gradove od 100 hiljada stanovnika prepušta i padaju preko noći, dok Zabadani, Darija, Džober, ni nakon hiljada barel-bombi, hiljada zračnih udara, ostaju neosvojive tvrđave.Znači ono što narod brani to se drži i kod opozicije i kod režima.Kusajr, i svi oni gradovi, pali su u ruke opozicije ne zbog stranaca (zašto Fu'ah nije pala, zašto Kafraya, Nubl, Zehra nisu pali u ruke opozicije) već što su svi znali kakvo đubre obitava u Damasku, niti se ko bori za njega niti smo vidjeli neke ozbiljnije borbe.Preko noći skoro sve palo.I naravno, Kusajr i oni gradići oko Damaska, vraćeni su, odnosno ponovo su pali u ruke monstruma ne zbog Sirijaca vec zbog Libanonaca, Iranaca, Iračana.

Ista stvar se ponavlja sa Rusijom.Kada režim iako milion puta snažniji opremljeniji, imaju avijaciju, tenkove, sve imaju, kada gubi grad za gradom od daleko slabijeg protivnika, dolazi Rusija i kao i Hezbollah, ponovo spašava Asada i produžava agoniju cjelog naroda.

Moje pitanje za tebe glasi:Gdje su, šta rade, ima li ih, od ovih 4,6 miliona stanovnika Haleba, možeš li mi navesti samo jednu jedinicu da se danas bori na jugu Haleba, a da je sastavljena od Sirijaca? Eto samo jednu? A ja ću tebi navesti desetine vojnih formacija iz Idliba, Hame, Haleba, koji iako daleko slabije naoružani, iako ih gazi ruska avijacija, ruska artiljerija, uspjevaju zaustaviti neprijatelja.Koliko bi se taj tvoj ''legalni narod'' držao da je neka obrnuta situacija, da opozicija tuče avijacijom, a da se sektaši brane sa tih 37 000 stranaca :-)
Danguba

#4637 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

Challenger__ wrote:- Njemačka nema namjeru da dijeli planove svoga djelovanja u Siriji i Iraku sa Ankarom :arrow: LINK
Mislim da malo lage sve dok im Ankara zadrzava nekoliko miliona izbjeglica.
sarajevoxxxx

#4638 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote: Pročitaj ponovo :) poginulo 8 žena, od kojih su 2 muškarca, jedan dječak i dvije djevojčice. Vjerovatno je mislio na ukupno 13 civila, ali obzirom da nije napisano, ta rečenica nema nikakvog smisla. A tragedija je u svakom slučaju, kako god je napisano.
Kucao sam sa mobitela.Kontam, 11 poginulih je tada bilo, od toga 8 žena, ostalo muškarci.Među muškarcima dvoje djece koliko se sjećam.To sam mislio napisati.
arzuhal

#4639 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Pa ubijte vi jednog ruskog pilota, mi ćemo ubiti 1000 civila...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4640 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak :D...prc :D

@savox, nabavi si laptop :D
salik79

#4641 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Koliko bi se taj tvoj ''legalni narod'' držao da je neka obrnuta situacija, da opozicija tuče avijacijom, a da se sektaši brane sa tih 37 000 stranaca :-)

Kakva zamjena teza, maaaaajko mila :-) :-) :-) :zid: :zid: :zid: Jebo Dodika kad pocne o genocidu nad Srbima u Srebrenici da mantra :run: :skoljka:
cbrt

#4642 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Avetinho wrote:
Fakat smijesno, ali uzas. Crni humor u pravom smislu rijeci.
11 civila...8 žena od kojih 2 devojčice, dva muškarca i jedan dečak...ajd se pravite naivni još malo...
sarajevoxxxx

#4643 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Bobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak :D...prc :D

Ma imam laptop, i njega nekad koristim heheh

Kakvi su ovo heroji, kakvi su samo ovo ljudi.

Civilna zaštita kupi tijela poginulih nakon današnjeg režimskog bombardovanja Doume herojskog naselja u okolini Damaska:

18+
https://www.facebook.com/Syriancivildef ... =2&theater
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4644 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Bobi wrote:Ruska vojna doktrina nije puno odmakla od sovjetske iz 2WW.
Ovdje je efikasna.
Challenger__

#4645 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Heroji su oni Sirijci koji brane svoju zemlju od invazije stranaca-razbojnika; heroji su oni nesirijci koji im u tome pomažu od 2013 do danas; heroji su i oni Sirijci koji se ne slažu sa vladom u Damasku pa i ako se oružano suprotstavljaju. Ali, ako je njihova ideologija "alevije u Kabur, kršćane u Liban" oni su samo copy-paste "Hail Hitler!" ideologije u arapskim uslovima.

Prekid vatre, primirje, pregovori, prelazna vlada, izbori, to je svjetlost na kraju tunela...

Ali, neće to tekfirije, neće to Hankara, neće Doha, neće Rijad...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4646 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

rusija vs pekara 2:0
jao_situacije

#4647 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Bobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak :D...prc :D

od sad si mi ti najdraži mod na forumu :mrgreen:
jao_situacije

#4648 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

japin_mutapi wrote:rusija vs pekara 2:0
nisu valjda opet
Challenger__

#4649 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Vidjeli smo da "Sirija ruši opklade zapada" (šejh Buti r.a.), a tipujem da će srušiti i "opklade istoka". Ne bih se kladio na one koji po svaku cijenu žele da vide ono malo Sirije na koljenima, a po svojoj mjeri.

Mislim da će im Sirija doći glave.
Danguba

#4650 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

japin_mutapi wrote:rusija vs pekara 2:0
ma hebe se njima. samo kazu isil i ne okrenu se.
Locked