Broj stranaca koji se bore na strani sirijskog režima je neuporedivo veći.Mislim, pomoć koja režimu stiže je milion puta ili neuporedivo veća od one koja dolazi sirijskoj opoziciji.To dvoje apsolutno se ne može porediti.Challenger__ wrote:Jedno drugo ne isključuje. Manjak logike je karakterističan za pristalice "sirijske revolucije" i "revolucionare" porijeklom iz Kine, Čečenije i roga Afrike. Ud'ri po logici, živjela "revolucija".Akibh wrote:...
Također, što se tiče pomoći u ljudstvu ista stvar.Vojne formacije Hezbollaha, zatim desetine vojnih formacija iz Iraka i Irana, njihov broj je neuporedivo veći od broja stranaca koji se bore na strani sirijske opozicije.
Evo primjer Haleba, gdje se zadnja dva mjeseca intenzivno vode borbe.Čak i režimski mediji pišu o tome kako stranci učestvuju u tim borbama.Kasim se slika na svakom selu kojeg zauzmu.Pazi, Haleb po zadnjem popisu iz 2004. sa okolinom ima 4,6 miliona stanovnika.Znači Rusi iz zraka, Irak i Iran na zemlji, se bori za region u kojem se nalazi 4,6 miliona stanovnika.I od tih 4,6 miliona stanovnika nisu mogli sastaviti neku zvučnu brigadu koja će voditi sve ostale u ovim ofanzivama na jugu Haleba.Od tih 4,6 miliona stanovnika, pitanje je je li i jedan učestvuje u ovim zadnjim borbama u u južnoj okolini Haleba.A imaju avijaciju, imaju tenkove, imaju sve, 4 godine bili milion puta snažniji od opozicije, i nakon 4 godine rata dolazi jedna Rusija.Mislim vrhunac bezobrazluka, kukavičluka, jadi i čemera koji nikad nije zapamćen.Jedna jaka vojska koja se borila protiv daleko slabije naoružanog protivnika dolazi joj u pomoć jedna svjetska sila.I opet ni to nije dovoljno.Od tih 4,6 miliona stanovnika Haleba, niti jedan nije uzeo pušku i napravio neku šta ja znam jedinicu od stotinjak ''lavova'' koji će očistiti Haleb od terorista.Sve im odrađuju Iračani, Iranci, Afganistanci, gdje je taj legalni Asad sa legalnom vojskom? Kakav je to narod, ili kakvi su to silni milioni stanovnika koji u odlučujućim borbama ne postoje, ne pomjeraju se, čekaju šta će uraditi ruska avijacija, Iranske vojne formacije, Hezbollah, iračke vojne formacije itd.