emillio estevez wrote:prog321 wrote:Ako cemo biti iskreni, vecini vas smeta sto su oni muslimani a ne sto su uteklice iz afrike i azije.

Dobro pises .
Koliko je bradonja došlo za vrijeme rata u Bosnu i Hercegovinu ? Gledajući na broj stanovnika, njihov procent je zanemarljiv. Šta smo doživjeli 20 godina poslije ?
Doživjeli smo jebenog Bilala Bosnića kako vriši regrutaciju i lobotomiju naše djece te da ih priprema i šalje da ginu u ime globalnog džihada hiljdama kilometara od Bosne. Je li vi znate da je sa Balkana najviše Bošnjaka i Albanaca sa Kosova procentualno u odnosu na broj stanovnika uključeno u ISiS ? Više od mnogih drugih europskih država koje imaju daleko više stanovnika nego mi.
Šta je bilo sa Mevlidom iz Sandžaka, koji se identificira kao Bošnjak i koji je došao iz Srbije u naš glavni grad pucati po ambasadi Amerike zbog čega nas imaju na svojim crnim listama ?
Postoje li mjesta kao Maoča, sela blizu Bužima i Cazina u kojem žive selefije ( bili pod vodstvom Bosnića prije hapšenja ) koji otvoreno krše zakone ove države, faktički uvođenjem svojih zakona i restrikcija po kojima ljudi ne mogu tamo ni doći da ih se ne napadne ukoliko nisu u pratnji SIPA -e i policije ?
Postoje li videozapisi po You Tube - u u kojima Bosnić i ostali šire svoj klerofašizam, pozivaju na globalni jihad, rat protiv Amerike i nepoštivanja zakona in suverenosti Bosne i Hercegovine ? Zar ne postoji poligamija, koja je zakonski kažnjiva, među njihovom zajednicom ( opet Bosnić, 4 žene i 15 djece ) ?
Kad sebi daš odgovore na ta pitanja onda mi odgovori na ono najvažnije - ODAKLE JE SVE TO DOŠLO ?! Sa Bliskog Istoka, iz zemalja iz kojih su svi ti bjegunci ali i ekonomski migranti koji iskorištavaju tolerantnost EU i njihovu pomoć izbjeglicama ?
Možeš li ti meni garantovati ako se njih useli u Bosnu, recimo deset hiljada dok se ova kriza ne završi, da neće biti novih učitelja za radikalni islamizam te s tim i novih žrtava, pokušaja uvođenja njihovih pravila i načina ponašanja koji nas u najmanju ruku provociraju ? Pa mi i danas imamo problema sa Srbima zbog mudžahedina i njihovih odrubljivanja glava a ko je ikad imao priliku putovati po BI, a ja jesam, dobro zna da Arapi baš i ne cijene život kao mi.
Vidiš kako je par budala u mogućnosti napraviti veliku štetu ovoj sjebanoj državi, šta će biti kad ih bude više ? Svjedok sam toj radikalizaciji u mom grad, to sve više uzima maha i onda samo nedostaje još neki vođa kao što je Bosnić koji će im djelovati kao mentor pa kad čije dijete izmanipuliše i ovaj digne kakav bus ili tramvaj sa bombom u Sarajevu onda će isplivati sav taj maskirani fašizam kod Bošnjaka a Dodiku će to sjesti kao na volej. Onda eto uber Rvata predvođenih HDZ - om da kažu koju, čisto da se dolije ulje na vatru a mi ćemo biti izjednačeni sa radikalnim islamističkim kozojebima.
Mi, kao nosioci državnosti ove države, trebamo prvi reći da ne želimo izbjeglice i zatvoriti sve granice i rute, azile im ne davati u bilo kojem slučaju jer niti se možemo nositi s njima humano jer nemamo sredstava ni za sebe a tek s onim što će doći s određenim brojem nemamo šanse.
Nemam problem što su oni muslimani, imam problem s tim kakvi su oni muslimani, imam problem s njihovim ponašanjem i njihovom kulturom te njihovim tumačenjem islama.
Nemoj misliti da ne znam kako ovo što govorim jest desničarenje, jer je to je istina i ovaj put sam zauzeo desničarski stav jer razmišljam unaprijed šta će to donijeti sve nama u ovom buru baruta od države a mi se nismo sposobni nositi s daleko, daleko manjim problemima. A to hoće li oni živjeti u Njemačkoj, Austriji, Skandinaviji itd ... mene uopće nije briga. I trebaju se gore naseliti, glavne sile EU i Amerika su krive za sve to što se tamo događa i da bog da im se naselilo na zapad Europe i Ameriku još toliko ljudi.