Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
tututuuuu

#4626 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

dalmatinka wrote:
tututuuuu wrote:Dugo je i trajalo. :D
Prekjučer u Otvorenom je jedan tip iznio podatak da je Hrvatska u devedesetim imala 740.000 izbjeglica i da se sistem nije urušio. Ali te izbjeglice nisu tražile pogaču pored kruha i nisu ništa radili na silu. Svaka čast ženama, djeci i nemoćnima, ali velika većina nisu izbjeglice.
Ma jasno. Ovo su nasilni ljudi i bezobrazni manipulatori. Mozes misliti "izbjeglica" koje gadjaju granicne policajce kamenjem jer ne dopustaju vise ilegalan ulazak u zemlju. Sve je odavno jasno.

Ali treba reci da je i EU kriva, prije svega Merkel koja ih je zvala a sad zalupila vrata i ostavila drugima da ciste njena g*vna. Vecina medija i dalje plasira lazi prikazujuci ove ljude izbjeglicama, kad je manje vise svakome jasno sta su oni.

Orbanu kapa do poda.
Last edited by tututuuuu on 17/09/2015 19:29, edited 1 time in total.
Leons

#4627 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Međutim kolika god da je prosječna plata bila poenta je da su te države koliko-toliko bile stabilne, ljudi nisu masovno bježali iz njih, postojala je neka organizacija, standard...itd. To je poenta
Ahaa. Stabilne su svakakve pripizdine na ovom svijetu. Pogledaj Sjeverne Koreje, jaka ko beton, ono malo ljudi koji napuste taj raj na zemlji odmah postanu medijska senzacija.
Drvosjeca iz Dejcica

#4628 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Leons wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Međutim kolika god da je prosječna plata bila poenta je da su te države koliko-toliko bile stabilne, ljudi nisu masovno bježali iz njih, postojala je neka organizacija, standard...itd. To je poenta
Ahaa. Stabilne su svakakve pripizdine na ovom svijetu. Pogledaj Sjeverne Koreje, jaka ko beton, ono malo ljudi koji napuste taj raj na zemlji odmah postanu medijska senzacija.
Pa eto prosudi sam, je li bolje ovo danas ili onaj Irak sa Sadamom, Sirija sa Asadom, Libija sa Gadafijem. Eto ako ste rušili (zapad) te režime jer su bili rigidni onda nađite rješenje ove krize. :oops: To okretanje glave i izigravanje Engleza u ovoj situaciji nigdje ne vodi.
Leons

#4629 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa eto prosudi sam, je li bolje ovo danas ili onaj Irak sa Sadamom, Sirija sa Asadom, Libija sa Gadafijem. Eto ako ste rušili (zapad) te režime jer su bili rigidni onda nađite rješenje ove krize. :oops: To okretanje glave i izigravanje Engleza u ovoj situaciji nigdje ne vodi.
Pa frajeru poenta je da pola ovih nisu izbjeglice koje bjeze od razaranja. Ovo je jedna dobro uhodana ekipa koja tacno zna sta zeli i gdje da to dobije.
dalmatinka

#4630 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dalmatinka »

dalmatinka wrote:
tututuuuu wrote:Dugo je i trajalo. :D
Prekjučer u Otvorenom je jedan tip iznio podatak da je Hrvatska u devedesetim imala 740.000 izbjeglica i da se sistem nije urušio. Ali te izbjeglice nisu tražile pogaču pored kruha i nisu ništa radili na silu. Svaka čast ženama, djeci i nemoćnima, ali velika većina nisu izbjeglice.
Plakat ćete vi za Bošnjama kažem ja vama. :mrgreen:
Nećemo, ne brini. Samo sam htjela reći da bi Hrvatska mogla zbrinuti 100.000 ako je prije 20 godina mogla 7 puta više i to u relativno kvalitetnim smjestajnim jedinicama, ali ako neće nek probijaju i dalje granice na silu. Pitam se samo što će se desiti kad nakon nekoliko mjeseci u Njemačkoj da stvari baš i nisu onakve kakve su očekivali. :D
Last edited by dalmatinka on 17/09/2015 19:43, edited 1 time in total.
nosara

#4631 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by nosara »

hrvatskoj je neophodna svjeza krv...
Freamon Lester

#4632 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Eh heroji. Ako je iko gledao dnevnike na hr kanalima mogao je saznati onako suptilno da ce Hrvati u narednih 72 sata zatvoriti granicu prema Srbiji. Oni imaju kapaciteta za oko 13 000 ljudi, a robne rezerve za oko 50 000 da hrane mjesec dana. Ako se uzme da je do 18 sati 8600 ljudi uslo u Hrvatsku jasno je da ce Hrvatska ispucati svoje kapacitete u narednih 24-48 sati, a nakon toga zatvoriti granicu.

Poslije toga put ovih ocajnih ljudi ide prema nama gdje ce pokusati ponovo ilegalno opet uci u Hrvatsku, a poslije ce (zbog toga sto je slovenija zatvorila granicu) morskim putem pokusavati uci u Sloveniju i Italiju na sjeveru Jadrana.

E sad budite spremni za pripomoci. Da ne bi bilo kasnije nije nam niko rekao.
It_is_a_Leclerc

#4633 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvatska država naivna ko francuska sobarica.
Postali su usko grlo. Oni su ovim ljudima ne mogu nikad.

Dio izbjeglica demonstrirao abnormalan bezobrazluk.
Edin H.

#4634 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska država naivna ko francuska sobarica.

Eki :oops:

Valjda bi trebali biti zahvalni sto im uskracuju neosporivo pravo trazenja azila (prisjeti se zenevske konvencije iz 1951-e godine). Nadam se da ce naci dovoljno obrazovan azilant da tuzi Madjarsku Sudu za ljudska prava.
tandmand

#4635 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

HDZ traži da se zatvori granica. Nadajmo se izbjeglicama na savskom mostu Sremske Rače.

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#4636 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Leons wrote:
Pa frajeru poenta je da pola ovih nisu izbjeglice koje bjeze od razaranja. Ovo je jedna dobro uhodana ekipa koja tacno zna sta zeli i gdje da to dobije.
Stara mahalska odokativna metoda procjene, takvi su mi najdraži.

http://www.bamf.de/SharedDocs/Anlagen/D ... cationFile
It_is_a_Leclerc

#4637 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Edin H. wrote:

Valjda bi trebali biti zahvalni sto im uskracuju neosporivo pravo trazenja azila (prisjeti se zenevske konvencije iz 1951-e godine). Nadam se da ce naci dovoljno obrazovan azilant da tuzi Madjarsku Sudu za ljudska prava.
Kako ti nazivaš razvaljivanje centra Porin u Zagrebu i skandiranje "Srbija, Srbija", "sloboda, sloboda" i sl. nego bezobrazluk ?
Bosanac sa dna kace

#4638 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

nosara wrote:hrvatskoj je neophodna svjeza krv...
neki to ocito ne zele da shvate....
tututuuuu

#4639 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:

Ta ti je dobro. Pa sta mi ovdje pisemo. Prije ukljucivanja u temu trebalo bi nar malo procitati. Znas koliko ih je u RH do sad zatrazilo azil. 0 (NULA) - To su bar bile info. iz Siska do prije koji sat.

Problem i je sto oni ne zele da traze azil. Zele samo da ih se pusti do zemlje po njihovom cejfu, bez ikakvih papira, registracija, pa da tu traze azil. I nekako je po cudu ta zemlja uvijek Njemacka ili zemlje Skandinavije. I jos se gospoda ljuti (i prijete), molim te, sto vlak kasni koji dolazi po njih. :D

Isto se manje vise dogadjalo i u Madjarskoj. Zato su i odlucili zatvoriti granicu.
Last edited by tututuuuu on 17/09/2015 19:56, edited 1 time in total.
Edin H.

#4640 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kako ti nazivaš razvaljivanje centra Porin u Zagrebu i skandiranje "Srbija, Srbija", "sloboda, sloboda" i sl. nego bezobrazluk ?
Komplikovano je to, ocigledno ne zele ostati u Hrvatskoj, medjutim ako ih registruju, mogu ih vratiti u Hrvatsku, jer postoji pravilo "first safe country".

Cinjenica je da oni sa kojima sam razgovarao hvale kako su prema njima ophodili u Srbiji, nasuprot Madjarske.
VCorp

#4641 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by VCorp »

emillio estevez wrote:
prog321 wrote:Ako cemo biti iskreni, vecini vas smeta sto su oni muslimani a ne sto su uteklice iz afrike i azije. :-D

Dobro pises .
Koliko je bradonja došlo za vrijeme rata u Bosnu i Hercegovinu ? Gledajući na broj stanovnika, njihov procent je zanemarljiv. Šta smo doživjeli 20 godina poslije ?

Doživjeli smo jebenog Bilala Bosnića kako vriši regrutaciju i lobotomiju naše djece te da ih priprema i šalje da ginu u ime globalnog džihada hiljdama kilometara od Bosne. Je li vi znate da je sa Balkana najviše Bošnjaka i Albanaca sa Kosova procentualno u odnosu na broj stanovnika uključeno u ISiS ? Više od mnogih drugih europskih država koje imaju daleko više stanovnika nego mi.

Šta je bilo sa Mevlidom iz Sandžaka, koji se identificira kao Bošnjak i koji je došao iz Srbije u naš glavni grad pucati po ambasadi Amerike zbog čega nas imaju na svojim crnim listama ?

Postoje li mjesta kao Maoča, sela blizu Bužima i Cazina u kojem žive selefije ( bili pod vodstvom Bosnića prije hapšenja ) koji otvoreno krše zakone ove države, faktički uvođenjem svojih zakona i restrikcija po kojima ljudi ne mogu tamo ni doći da ih se ne napadne ukoliko nisu u pratnji SIPA -e i policije ?
Postoje li videozapisi po You Tube - u u kojima Bosnić i ostali šire svoj klerofašizam, pozivaju na globalni jihad, rat protiv Amerike i nepoštivanja zakona in suverenosti Bosne i Hercegovine ? Zar ne postoji poligamija, koja je zakonski kažnjiva, među njihovom zajednicom ( opet Bosnić, 4 žene i 15 djece ) ?

Kad sebi daš odgovore na ta pitanja onda mi odgovori na ono najvažnije - ODAKLE JE SVE TO DOŠLO ?! Sa Bliskog Istoka, iz zemalja iz kojih su svi ti bjegunci ali i ekonomski migranti koji iskorištavaju tolerantnost EU i njihovu pomoć izbjeglicama ?

Možeš li ti meni garantovati ako se njih useli u Bosnu, recimo deset hiljada dok se ova kriza ne završi, da neće biti novih učitelja za radikalni islamizam te s tim i novih žrtava, pokušaja uvođenja njihovih pravila i načina ponašanja koji nas u najmanju ruku provociraju ? Pa mi i danas imamo problema sa Srbima zbog mudžahedina i njihovih odrubljivanja glava a ko je ikad imao priliku putovati po BI, a ja jesam, dobro zna da Arapi baš i ne cijene život kao mi.

Vidiš kako je par budala u mogućnosti napraviti veliku štetu ovoj sjebanoj državi, šta će biti kad ih bude više ? Svjedok sam toj radikalizaciji u mom grad, to sve više uzima maha i onda samo nedostaje još neki vođa kao što je Bosnić koji će im djelovati kao mentor pa kad čije dijete izmanipuliše i ovaj digne kakav bus ili tramvaj sa bombom u Sarajevu onda će isplivati sav taj maskirani fašizam kod Bošnjaka a Dodiku će to sjesti kao na volej. Onda eto uber Rvata predvođenih HDZ - om da kažu koju, čisto da se dolije ulje na vatru a mi ćemo biti izjednačeni sa radikalnim islamističkim kozojebima.

Mi, kao nosioci državnosti ove države, trebamo prvi reći da ne želimo izbjeglice i zatvoriti sve granice i rute, azile im ne davati u bilo kojem slučaju jer niti se možemo nositi s njima humano jer nemamo sredstava ni za sebe a tek s onim što će doći s određenim brojem nemamo šanse.

Nemam problem što su oni muslimani, imam problem s tim kakvi su oni muslimani, imam problem s njihovim ponašanjem i njihovom kulturom te njihovim tumačenjem islama.

Nemoj misliti da ne znam kako ovo što govorim jest desničarenje, jer je to je istina i ovaj put sam zauzeo desničarski stav jer razmišljam unaprijed šta će to donijeti sve nama u ovom buru baruta od države a mi se nismo sposobni nositi s daleko, daleko manjim problemima. A to hoće li oni živjeti u Njemačkoj, Austriji, Skandinaviji itd ... mene uopće nije briga. I trebaju se gore naseliti, glavne sile EU i Amerika su krive za sve to što se tamo događa i da bog da im se naselilo na zapad Europe i Ameriku još toliko ljudi.
tututuuuu

#4642 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Komplikovano je to, ocigledno ne zele ostati u Hrvatskoj, medjutim ako ih registruju, mogu ih vratiti u Hrvatsku, jer postoji pravilo "first safe country".

Cinjenica je da oni sa kojima sam razgovarao hvale kako su prema njima ophodili u Srbiji, nasuprot Madjarske.
Nije. Jasno je. Sta fali ako ih vrate neke u RH, mislim, RH je sigurna zemlja, nije Svedska ni Njemacka, al nije ni vukojebina. U cemu je onda problem? Sta je komplicirano? Mislim da je kristalno jasno o cemu je ovdje rijec.
Edin H.

#4643 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Edin H. »

tututuuuu wrote:
Ta ti je dobro. Pa sta mi ovdje pisemo. Prije ukljucivanja u temu trebalo bi nar malo procitati. Znas koliko ih je u RH do sad zatrazilo azil. 0 (NULA) - To su bar bile info. iz Siska do prije koji sat.

Problem i je sto oni ne zele da traze azil. Zele samo da ih se pusti do zemlje po njihovom cejfu, bez ikakvih papira, registracija, pa da tu traze azil. I nekako je po cudu ta zemlja uvijek Njemacka ili zemlje Skandinavije. I jos se gospoda ljuti, molim te, sto vlak kasni koji dolazi po njih. :D

Isto se manje vise dogadjalo i u Madjarskoj. Zato su i odlucili zatvoriti granicu.
Oni koji bjeze iz ratne zone s ciljem spasavanja zivota nisu nikada i ne moraju imati nikakve dokumente, kao sto uostalo uglavnom nisu imali ni nasi azilanti devedestih.

Da, ti bi zasigurno trazio azil u Madjarskoj u toj situaciji :lol:

Kad smo isli u Budimpestu na tekmu skandiraju Benitu Musoliniju :shock:

Istina malo su se usutili kada BHF nagazi vatrogasce i policiju stolicama. :wink:
tututuuuu

#4644 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:

Problem i je sto oni ne zele da traze azil. Zele samo da ih se pusti do zemlje po njihovom cejfu, bez ikakvih papira, registracija, pa da tu traze azil. I nekako je po cudu ta zemlja uvijek Njemacka ili zemlje Skandinavije. I jos se gospoda ljuti, molim te, sto vlak kasni koji dolazi po njih. :D

Oni koji bjeze iz ratne zone s ciljem spasavanja zivota nisu nikada i ne moraju imati nikakve dokumente, kao sto uostalo uglavnom nisu imali ni nasi azilanti devedestih.

Istina malo su se usutili kada BHF nagazi vatrogasce i policiju stolicama. :wink:
Ha? Sta, ovi znaju za nekakva skandiranja Musoliniju u Madjarskoj, i kao zato nisu tamo htjeli traziti azil. U RH isto vjerovatno ne zele azil zbog Ante Pavelica i zbog tog sto uklanjaju cirilicne natpise iz Vukovara. :lol:

A tako i u Grckoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Turskoj...

I na moraju imati dokumente, ali se moraju registrirati kad ulaze u neku zemlju. To ovi ocito ne zele.
celava_dlaka

#4645 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by celava_dlaka »

Edin H. wrote:
tututuuuu wrote:

Bhf veliki bosnjaci branitelji ljudskih prava sa guzicama usidrenim diljem evrope
Steta sto ih nisu pohapsili sve do jednog
tututuuuu

#4646 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

E da, to zaboravih odgovoriti. Sto je to uopce relevantno za temu?
Freamon Lester

#4647 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Slovenci su pustili voz koji je bio zaustavljen da udje u Sloveniju.
Drvosjeca iz Dejcica

#4648 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Evo jedan dobar plastičan primjer reakcije nekih sa ove teme a boga mi i u Evropi. :mrgreen: Vrijedi pogledati, neki će se prepoznati. :mrgreen:

Ahmed has a clock!

Banksy

#4649 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Banksy »

...

Kod Libije potonuo brod sa stotinama izbjeglica

Brod sa više od 220 izbjeglica potonuo u Egejskom moru

Grčka: Potonuo brod sa 150 sirijskih izbjeglica

Potonuo još jedan brod: Na obalama Libije poginulo 7 izbjeglica

Turska: potonuo brod s izbjeglicama, 22 mrtvih

Nedaleko od grčkog otoka potonuo drveni čamac, utopilo se 28 izbjeglica

Potonuo brod s 950 ljudi, krijumčari im nisu dali da iziđu

...
Reći da ovi očajnici, koji u bijegu, svakodnevno, ovako riskiraju svoje živote i živote svojih najmilijih, i tako na dnevnoj bazi u gumenim čamcima i drvenim barkama ginu kao muhe, reći za njih da nisu izbjeglice, to zaista može samo kompletan idiot ...
tututuuuu

#4650 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Banksy wrote:
...

Kod Libije potonuo brod sa stotinama izbjeglica

Brod sa više od 220 izbjeglica potonuo u Egejskom moru

Grčka: Potonuo brod sa 150 sirijskih izbjeglica

Potonuo još jedan brod: Na obalama Libije poginulo 7 izbjeglica

Turska: potonuo brod s izbjeglicama, 22 mrtvih

Nedaleko od grčkog otoka potonuo drveni čamac, utopilo se 28 izbjeglica

Potonuo brod s 950 ljudi, krijumčari im nisu dali da iziđu

...
Reći da ovi očajnici, koji u bijegu, svakodnevno, ovako riskiraju svoje živote i živote svojih najmilijih, i tako na dnevnoj bazi u gumenim čamcima i drvenim barkama ginu kao muhe, reći za njih da nisu izbjeglice, to zaista može samo kompletan idiot ...
Dobar broj njih nije. Svako je idiot ko god misli da nesto sto tebi nije normalno po automatizmu to i nekom drugom nije normalno. No to nije tako. Ljudi su razliciti. Ti hoces reci da su u Turskoj zivotno ugrozeni pa prisiljeni u nekom camcu ploviti do Europe? Toliko da riskiraju zivot? A vidjeli smo tragediju s onim djecacima. turska potpuno sigurna zemlja. Djeca su mrtva zbog neodgovornog ponasanja roditelja.
Locked