Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
prog321
#4626 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne govori Kifla licno o cijevima i stanju vodovoda. Ali ako ne rijesi pitanje ilegalnih prikljucaka narod ce ga sigurno drzati odgovornim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4627 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma to je nula od politicara. Misli povecanjem kazni nesto postici. Lave ba, i debilu je jasno da nije problem u visini kazni, nego u primanju mita od strane onih kojih ih trebaju izricati.
-
PM72
#4628 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tema o vodosnabdjevanju ima na drugom mjestu.dakle,trolaš,izmišljaš i namjerno kvariš temu.Provališ se ko najveći bilmez pa onda skrećeš temu.Sarajevski vodovod ima 1500 km mreže i tvoja tvrdnja da je sve promjenjeno je klasična nebuloza i laž.
Vratimo se temi.
Vratimo se temi.
- zateznistub
#4629 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pobogu,prog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
Ako imaš problem sa istinom onda promjeni lijekove![]()
PS. Naravno da ima veze sa temom. Svakih par minuta Nosara postavlja tezu o nestašici vode danas a koja nije postojala za vrijeme Juge.
nije to teza, nego suha činjenica...
-
Bodkin
#4630 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Cuj tezuprog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
PS. Naravno da ima veze sa temom. Svakih par minuta Nosara postavlja tezu o nestašici vode danas a koja nije postojala za vrijeme Juge.
-
prog321
#4631 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa pogrešna je teza u razlozima redukcije vode.
Nije problem u starim cijevima koliko je problem u ilegalnim priključcima.
Nigdje se vodovodne cijevi ne mjenjaju svakih 20-30 godina. Sam Pariz ima cijevi postavljene prije 2 svjetskog.
Nigdje se vodovodne cijevi ne mjenjaju svakih 20-30 godina. Sam Pariz ima cijevi postavljene prije 2 svjetskog.
- zateznistub
#4632 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
I te kako...prog321 wrote:Pa pogrešna je teza u razlozima redukcije vode.
-
prog321
#4633 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Cijevi u Sarajevu nisu ništa starije od onih u Zagrebu i Beogradu.
A instalacije, ventili i kontrolni uredjaji su noviji i bolji jer su svi izmjenjeni poslije rata.
A instalacije, ventili i kontrolni uredjaji su noviji i bolji jer su svi izmjenjeni poslije rata.
- JThomas
#4634 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
izjava dine konakovića kao dokaz.
bog te maz'o.
bog te maz'o.
- sinuhe
#4635 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.
Kako se ilegalno prikljucuje na vodovod? Mora li se rezati neka cijev?
- Banksy
#4636 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
prog321 wrote:
Ako si neuk ili nemas dovoljno znanja, molim da me ne kvotiras.
" TADA JE OBNOVLJENO SVE, SVE PUMPE, SVI TRAFOJI, VENTILI I TAKO DALJE" .
-
prog321
#4637 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kojeg vraga postavljam video ako se ne gleda?
Citiram covjeka koji na tv to isto tvrdi.
Citiram covjeka koji na tv to isto tvrdi.
-
VjecitiStudent
#4638 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zovneš majstora iz Vodovoda, sve ostalo je njegova briga.sinuhe wrote:Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.
Pogledajte rezultate "energičnog" rada ovog smetljišta na otkrivanju bespravnih priključaka na Vodovod
Ministar nije baš zadovoljan ovim kontrolama zato što, kako kaže, timovi na terenu konstatuju stanje, ali ne poduzimaju radnje u smislu isključenja i slično.
- Ovih dvadesetak potrošača koji su otkriveni nisu ni na kakav način sankcionisani.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... setak-dana
Last edited by VjecitiStudent on 12/10/2015 09:46, edited 1 time in total.
-
prog321
#4639 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
sinuhe wrote:Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.
Odvoji 5 minuta svog zivota i pogledaj tv isjecak.
Nemam volje ponavljati.
-
kazokazo
#4640 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.
Prosli rezim je imao dobrih poteza ali vodovodna i saobracajna infrastruktura u Sarajevu to sigurno nisu.
Prosli rezim je imao dobrih poteza ali vodovodna i saobracajna infrastruktura u Sarajevu to sigurno nisu.
- madner
#4641 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dino bome laze. Japanci su nudili da izvrse rekonstukciju, no uslov je bio da oni biraju izvodjace. Proslo je sve nivoe, no Mujezinovic (SDA) je zaustavio ovaj projekt.
To je bilo 99.
To je bilo 99.
-
VjecitiStudent
#4642 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A ni signal mobitela nije bio kako treba.kazokazo wrote:Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.
- Banksy
#4643 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
- Banksy
#4644 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
O internetu da ne govorimo ...VjecitiStudent wrote:A ni signal mobitela nije bio kako treba.kazokazo wrote:Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.
-
John Cleese
#4645 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dakle: trafoJ, trafoJa, trafoJu, trafoJa, ('ej) trafoJE, StrafoJOm, (o) trafoJuBanksy wrote:prog321 wrote:
Ako si neuk ili nemas dovoljno znanja, molim da me ne kvotiras.
" TADA JE OBNOVLJENO SVE, SVE PUMPE, SVI TRAFOJI, VENTILI I TAKO DALJE" .
Dusa i oci bole kako je co'jek nepismen... i spreman da se time pohvali
On topic:
Ipak ce biti da si (osim sto si nepismen ili bolje - u savrsenom skladu s cinjenicom da si nepismen) "neuk" i neznalica ti, a ne tvoj sagovornik.
http://www.viksa.ba/internet/Aktuelno/D ... 2015_1.pdf-Stanje vodovodne mreže i objekata je sve lošije,gubici vode rastu,trenutno
iznose 67%.
Najurgentniji problemi, odnosno lokaliteti, gdje je potrebna hitna zamjena
cjevovoda u potpunoj dužini su u zoni rezervoara „Skenderija“ ( lokalitet
Marijin dvor - Baščaršija i potisno transportni cjevovodi PS „Alipašin
most“ - Centar ( gdje je gubitak 35 l/s ), Bojnik - Rajlovac, lokaliteti
općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar itd..
- Altsa
#4646 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
nije bilo nestasica vode ali su bile redukcije struje, nestasice benzina i drugih stvari. nikakvo cudo sto je propala.prog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
-
VjecitiStudent
#4647 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Japanci nudili da to urade za 60 miliona, grace period od 10 godina i kamatu od 1%.Banksy wrote:Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
Kanton je ponudu ocijenio kao skupu.
Deset godina poslije ...
'Mi trenutno imamo kratkoročni program za 2013.-2016. godinu gdje je planirana rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u dužini od 80 kilometara na onim dijelovima koji su najugroženiji i gdje imamo gubitke od 2 do 10 sekundnih litara vode", rekao je ministar Petrović i dodao da je planirano da se gubici vode u četiri godine smanje za oko 5% po godini.
Vrijednost ovog četverogodišnjeg projekta, po njegovim riječima, je oko 56 miliona KM. Procjena vrijednost desetogodišnjeg projekta je oko 320 miliona KM. U programu se nalaze neophodni radovi kao što su zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija mjerno-regulacione opreme i sl.
- zateznistub
#4648 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Koja mudra izjava...Altsa wrote:nije bilo nestasica vode ali su bile redukcije struje, nestasice benzina i drugih stvari. nikakvo cudo sto je propala.prog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
Nestasice benzina su bile kad je rat bio na pragu i kucao na vrata...
- Banksy
#4649 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
E, al' ovdje će se Kifle ugradit', a kod Japanaca nisu mogli.VjecitiStudent wrote:Japanci nudili da to urade za 60 miliona, grace period od 10 godina i kamatu od 1%.Banksy wrote:Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
Kanton je ponudu ocijenio kao skupu.
Deset godina poslije ...
'Mi trenutno imamo kratkoročni program za 2013.-2016. godinu gdje je planirana rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u dužini od 80 kilometara na onim dijelovima koji su najugroženiji i gdje imamo gubitke od 2 do 10 sekundnih litara vode", rekao je ministar Petrović i dodao da je planirano da se gubici vode u četiri godine smanje za oko 5% po godini.
Vrijednost ovog četverogodišnjeg projekta, po njegovim riječima, je oko 56 miliona KM. Procjena vrijednost desetogodišnjeg projekta je oko 320 miliona KM. U programu se nalaze neophodni radovi kao što su zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija mjerno-regulacione opreme i sl.
- Altsa
#4650 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
to je bila jugoslavija ili si na nekim drogamazateznistub wrote:Koja mudra izjava...Altsa wrote:nije bilo nestasica vode ali su bile redukcije struje, nestasice benzina i drugih stvari. nikakvo cudo sto je propala.prog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
Nestasice benzina su bile kad je rat bio na pragu i kucao na vrata...
Last edited by Altsa on 12/10/2015 10:14, edited 1 time in total.