Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prog321

#4626 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Ne govori Kifla licno o cijevima i stanju vodovoda. Ali ako ne rijesi pitanje ilegalnih prikljucaka narod ce ga sigurno drzati odgovornim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4627 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Ma to je nula od politicara. Misli povecanjem kazni nesto postici. Lave ba, i debilu je jasno da nije problem u visini kazni, nego u primanju mita od strane onih kojih ih trebaju izricati.
PM72

#4628 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Tema o vodosnabdjevanju ima na drugom mjestu.dakle,trolaš,izmišljaš i namjerno kvariš temu.Provališ se ko najveći bilmez pa onda skrećeš temu.Sarajevski vodovod ima 1500 km mreže i tvoja tvrdnja da je sve promjenjeno je klasična nebuloza i laž.
Vratimo se temi.
zateznistub

#4629 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

prog321 wrote:Ja sam dokaze dostavio za svoje tvrdnje.
Ako imaš problem sa istinom onda promjeni lijekove :-D

PS. Naravno da ima veze sa temom. Svakih par minuta Nosara postavlja tezu o nestašici vode danas a koja nije postojala za vrijeme Juge.
Pobogu,

nije to teza, nego suha činjenica...
Bodkin

#4630 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

PS. Naravno da ima veze sa temom. Svakih par minuta Nosara postavlja tezu o nestašici vode danas a koja nije postojala za vrijeme Juge.
Cuj tezu :D znaci komunisti su bili toliko jaki da su ljudima zabranili da 20 godina kasnije pricaju o tim nekim redukcijama :D
prog321

#4631 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Pa pogrešna je teza u razlozima redukcije vode.
Nije problem u starim cijevima koliko je problem u ilegalnim priključcima.

Nigdje se vodovodne cijevi ne mjenjaju svakih 20-30 godina. Sam Pariz ima cijevi postavljene prije 2 svjetskog. :-D
zateznistub

#4632 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

prog321 wrote:Pa pogrešna je teza u razlozima redukcije vode.
Nije problem u starim cijevima koliko je problem u ilegalnim priključcima.

Nigdje se vodovodne cijevi ne mjenjaju svakih 20-30 godina. Sam Pariz ima cijevi postavljene prije 2 svjetskog. :-D
I te kako...
prog321

#4633 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Cijevi u Sarajevu nisu ništa starije od onih u Zagrebu i Beogradu.
A instalacije, ventili i kontrolni uredjaji su noviji i bolji jer su svi izmjenjeni poslije rata.
JThomas

#4634 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by JThomas »

izjava dine konakovića kao dokaz.

bog te maz'o.
sinuhe

#4635 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sinuhe »

Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.
Kako se ilegalno prikljucuje na vodovod? Mora li se rezati neka cijev?
Banksy

#4636 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

prog321 wrote:
Ako si neuk ili nemas dovoljno znanja, molim da me ne kvotiras.

" TADA JE OBNOVLJENO SVE, SVE PUMPE, SVI TRAFOJI, VENTILI I TAKO DALJE" .
prog321

#4637 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Kojeg vraga postavljam video ako se ne gleda?
Citiram covjeka koji na tv to isto tvrdi.
VjecitiStudent

#4638 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by VjecitiStudent »

sinuhe wrote:Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.
Zovneš majstora iz Vodovoda, sve ostalo je njegova briga.
Pogledajte rezultate "energičnog" rada ovog smetljišta na otkrivanju bespravnih priključaka na Vodovod
Ministar nije baš zadovoljan ovim kontrolama zato što, kako kaže, timovi na terenu konstatuju stanje, ali ne poduzimaju radnje u smislu isključenja i slično.
- Ovih dvadesetak potrošača koji su otkriveni nisu ni na kakav način sankcionisani.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... setak-dana
Last edited by VjecitiStudent on 12/10/2015 09:46, edited 1 time in total.
prog321

#4639 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

sinuhe wrote:Otkud Zagreb i Beograd. Znam da u Pristini imaju redukcije.

Odvoji 5 minuta svog zivota i pogledaj tv isjecak.
Nemam volje ponavljati. :-D
kazokazo

#4640 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by kazokazo »

Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.

Prosli rezim je imao dobrih poteza ali vodovodna i saobracajna infrastruktura u Sarajevu to sigurno nisu.
madner

#4641 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

Dino bome laze. Japanci su nudili da izvrse rekonstukciju, no uslov je bio da oni biraju izvodjace. Proslo je sve nivoe, no Mujezinovic (SDA) je zaustavio ovaj projekt.

To je bilo 99.
VjecitiStudent

#4642 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by VjecitiStudent »

kazokazo wrote:Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.

Prosli rezim je imao dobrih poteza ali vodovodna i saobracajna infrastruktura u Sarajevu to sigurno nisu.
A ni signal mobitela nije bio kako treba. :oops:
Banksy

#4643 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
Banksy

#4644 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
kazokazo wrote:Prije rata pojednini periferni dijelovi grada ljeti nisu imali vode po mjesec dana. Ili dva dana ima pa pet nema.

A ni signal mobitela nije bio kako treba. :oops:
O internetu da ne govorimo ...
John Cleese

#4645 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by John Cleese »

Banksy wrote:
prog321 wrote:
Ako si neuk ili nemas dovoljno znanja, molim da me ne kvotiras.

" TADA JE OBNOVLJENO SVE, SVE PUMPE, SVI TRAFOJI, VENTILI I TAKO DALJE" .
Dakle: trafoJ, trafoJa, trafoJu, trafoJa, ('ej) trafoJE, StrafoJOm, (o) trafoJu :|

Dusa i oci bole kako je co'jek nepismen... i spreman da se time pohvali :D :lol:

On topic:
Ipak ce biti da si (osim sto si nepismen ili bolje - u savrsenom skladu s cinjenicom da si nepismen) "neuk" i neznalica ti, a ne tvoj sagovornik.
-Stanje vodovodne mreže i objekata je sve lošije,gubici vode rastu,trenutno
iznose 67%.

Najurgentniji problemi, odnosno lokaliteti, gdje je potrebna hitna zamjena
cjevovoda u potpunoj dužini su u zoni rezervoara „Skenderija“ ( lokalitet
Marijin dvor - Baščaršija i potisno transportni cjevovodi PS „Alipašin
most“ - Centar ( gdje je gubitak 35 l/s ), Bojnik - Rajlovac, lokaliteti
općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar itd..
http://www.viksa.ba/internet/Aktuelno/D ... 2015_1.pdf
Altsa

#4646 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Altsa »

nije bilo nestasica vode ali su bile redukcije struje, nestasice benzina i drugih stvari. nikakvo cudo sto je propala.
VjecitiStudent

#4647 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
Japanci nudili da to urade za 60 miliona, grace period od 10 godina i kamatu od 1%.
Kanton je ponudu ocijenio kao skupu.

Deset godina poslije ...
'Mi trenutno imamo kratkoročni program za 2013.-2016. godinu gdje je planirana rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u dužini od 80 kilometara na onim dijelovima koji su najugroženiji i gdje imamo gubitke od 2 do 10 sekundnih litara vode", rekao je ministar Petrović i dodao da je planirano da se gubici vode u četiri godine smanje za oko 5% po godini.

Vrijednost ovog četverogodišnjeg projekta, po njegovim riječima, je oko 56 miliona KM. Procjena vrijednost desetogodišnjeg projekta je oko 320 miliona KM. U programu se nalaze neophodni radovi kao što su zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija mjerno-regulacione opreme i sl.
zateznistub

#4648 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Altsa wrote:

nije bilo nestasica vode ali su bile redukcije struje, nestasice benzina i drugih stvari. nikakvo cudo sto je propala.
Koja mudra izjava...

Nestasice benzina su bile kad je rat bio na pragu i kucao na vrata...
Banksy

#4649 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Šta je infrastrukturnih ino projekata na kantonalnom nivou zaustavljeno i odbijeno tih prvih 6, 7 godina ...
Japanci nudili da to urade za 60 miliona, grace period od 10 godina i kamatu od 1%.
Kanton je ponudu ocijenio kao skupu.

Deset godina poslije ...
'Mi trenutno imamo kratkoročni program za 2013.-2016. godinu gdje je planirana rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u dužini od 80 kilometara na onim dijelovima koji su najugroženiji i gdje imamo gubitke od 2 do 10 sekundnih litara vode", rekao je ministar Petrović i dodao da je planirano da se gubici vode u četiri godine smanje za oko 5% po godini.

Vrijednost ovog četverogodišnjeg projekta, po njegovim riječima, je oko 56 miliona KM. Procjena vrijednost desetogodišnjeg projekta je oko 320 miliona KM. U programu se nalaze neophodni radovi kao što su zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija mjerno-regulacione opreme i sl.
E, al' ovdje će se Kifle ugradit', a kod Japanaca nisu mogli.
Altsa

#4650 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Altsa »

zateznistub wrote:
Altsa wrote:

Koja mudra izjava...

Nestasice benzina su bile kad je rat bio na pragu i kucao na vrata...
to je bila jugoslavija ili si na nekim drogama :? ili mislis na redukcije struje :lol: :lol:
Last edited by Altsa on 12/10/2015 10:14, edited 1 time in total.
Post Reply