BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

probook

#4626 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

avaks wrote:Mtel Moj Mix Extra je 36,5KM ako potpišeš na dvije godine koliko sam upratio.
A treba sada i on od ovog najbroja ostaviti koliko mu je minuta ostalo :lol: Jedan najbroj potpuno besplatno razgovaraš u svim Moj Mix paketima a ovaj od 3000 minuta ti dođe kao da su ti svi najbrojevi tako da je suvišno i komentarisati :mrgreen:

p.s.
BHT uveo "flat" u mreži od "samo" 1500 minuta i to na dosta skupljem paketu od ovog tako da je pljačka očigledna :lol:
36.5 KM je ako ne uzimas neki telefon.

Btw na mtel moj mix paketima mozes izabrati jedan broj iz mtel mreze sa kojim komuniciras besplatno. Mada kao sto kazes uz ove 3000 min stvarno ne treba.
avaks

#4627 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Image
Image
Image

Lokacija - Konjic - Boračko jezero. Eronet pun signal, H+ se vidi na ss, brzina sasvim zadovoljavajuća (u špici što bi se reklo) tako da istog molim da se više ne bruka s tvrdnjama koje argumentovano ne može da potkrijepi (ako nije u banovićima) :mrgreen:
Sanjarko

#4628 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ma solido za nase uslove. Volio bi da je bolje ali opet sam zadovoljan jer prije 3 godine nisam imo nista, ni net, ni komp, ni mob. Cak razmisljam da uzmem onaj mob u halu ali ne znam moze li se sa njega hotspotom hvatat net.
mirza_15

#4629 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Rekao prije 15 dana da ide na boracko i da ce postaviti slike pa se usutio. Onda postavlja u dva ujutro neke slike na kojima prvo nema dokaza da je u aparatu uopste eronetova kartica. Drugo, ja sada mogu na vremenskoj prognozi staviti Ljubljana i postaviti sliku kako 3g imam u Ljubljani. A zakacicu i neku svoju sliku iz Ljubljane, a mozda neku nadjem i na netu. Takve prevare je za ocekivati od covjeka koji je uhvacen u lazi kako mu je ko fol los internet na mojatv, a ustvari koristi telemach.
smartXL

#4630 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Pa nisi ni ti mirza nikad dokazo da na borackom telekom ima 3g a nisi ni dokazo da ostali nemaju signala. Kako onda da tebi vjerujemo na rijec a znamo gdje radis.

Ja koristim haloo i mogu reci da su sa pokrivenoscu 3g odlicni, tamo kuda se krecem samo je na jednom kracem potezu prebacilo na edge. Da sam sluso vase peice, vjerovatno broj nikad ne bih prebacio, nego sam uzeo karticu, testirao desetak dana i vidio da su samo na losem glasu od pojedinaca. Za neke vukojebine me ne zanima signal, ne krecem se po takvim destinacijama.
febo_acm

#4631 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

U moru mojih crnih postova o BHT sada ih moram malo pohvaliti. U stanu na Stupu imam 3G i oko zgrade :D Sa druga dva operatera to nisam imao. Ono izadjem da izvem cuku i mogu obaviti poziv preko Vibera il Skaypa... Jeee :D
smartXL

#4632 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

febo_acm wrote:U moru mojih crnih postova o BHT sada ih moram malo pohvaliti. U stanu na Stupu imam 3G i oko zgrade :D Sa druga dva operatera to nisam imao. Ono izadjem da izvem cuku i mogu obaviti poziv preko Vibera il Skaypa... Jeee :D
Poziv preko vibera perfektno radi i na edge. Ja to redovno koristim, 3G samo za surfanje, jer je tegobno na edge
avaks

#4633 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

smartXL wrote: Ja koristim haloo i mogu reci da su sa pokrivenoscu 3g odlicni, tamo kuda se krecem samo je na jednom kracem potezu prebacilo na edge. Da sam sluso vase peice, vjerovatno broj nikad ne bih prebacio, nego sam uzeo karticu, testirao desetak dana i vidio da su samo na losem glasu od pojedinaca. Za neke vukojebine me ne zanima signal, ne krecem se po takvim destinacijama.
A najpametnije što se može uraditi, start paket ni kod jednog operatera nije skup i lako se istestiraju navodi.
Eto ja slučajno završio na Boračkom pa sam usput i istestirao i znači notorna laž da Eronet nema signala kao što lik tvrdi.
A očigledno mu je naređeno da tako priča i širi propagandu kada već ponudom ne mogu da konkurišu :mrgreen:
Joj kako bih volio da Eru kupi Telemach pa da ih i u mobilnoj oderu kao što su uradili s internetom i televizijom :bih:
mirza_15

#4634 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:Pa nisi ni ti mirza nikad dokazo da na borackom telekom ima 3g a nisi ni dokazo da ostali nemaju signala. Kako onda da tebi vjerujemo na rijec a znamo gdje radis.

Ja koristim haloo i mogu reci da su sa pokrivenoscu 3g odlicni, tamo kuda se krecem samo je na jednom kracem potezu prebacilo na edge. Da sam sluso vase peice, vjerovatno broj nikad ne bih prebacio, nego sam uzeo karticu, testirao desetak dana i vidio da su samo na losem glasu od pojedinaca. Za neke vukojebine me ne zanima signal, ne krecem se po takvim destinacijama.
Kacio sam ja slike samo podavno na ovoj ili bh telecom temi. Kada budem imao vremena potrazim. A mogu i lazirati ko ovaj gore samo nisam od tog posla. A i on me pomjesao sa skroz drugim likom.
febo_acm

#4635 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja ne ulaz u to sto kolega Avaks radi, ja sam imao MojuTV 7dana i odjavio je. To mu je bilo najgorih 7 dana u zivotu, nista mi nije radilo kako treba. Monteri i tehnicari mi po 4h dnevno bili u stanu i pukao mi film i odnio uredjaje i raskinuo ugovor. Na Telemachu prezadovoljan.
Prenio broj u Eronet, pa u Mtel i zajebao se i vratio se anzad... Tu izgleda nemam alternativu. Giga 10 KM i nije bas najpovoljnije na trzistu, ali bitno je da je funkcionalno :D

Ja koliko se sjecam Mirza je bio uvijek koretktan na temi, cesro je ljudima pomagao. Onaj hubke, tdi i jos 15 nickova je imao je haos pravio vazda :D
avaks

#4636 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Mirza je nekada bio drugi nick i pomagao je, i sada to radi ali da je korektan daleko od toga. Zna on dobro zašto je banovan a u zadnje vrijeme je postao i ublehaš a ovo s Boračkim samo potvrđuje moje tvrdnje.
To da je većina BHT usluga preskupa a da nisu baš na nekom nivou i ptice na grani znaju, ko je okusio zna o čemu pričam.
Jedina dobra stvar kod njih u zadnjih 10 godina je bila akcija 200% koju su brže bolje ukinuli kada su navukli dovoljno raje.
A da su im uposlenici neotesani i neobrazovani to je posebna priča a evo dotični i pokazuje to iz dana u dan i samo još više blati firmu u kojoj radi :lol:
Mada doći će i njima privatnik pa će potpuno drugačije da se i ponašaju i rade.
A da sam toliki bolesnik da bilo šta lažiram, vala nisam, samo argumentovano i s dokazima raspravljam ali neki nisu sposobni da to razumiju tako da nema razloga i da se pravdam ili išta objašnjavam istima :lol: Samo ih ubodem gdje najviše boli i pokažem koliko su u glibu :thumbup:
mirza_15

#4637 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Prvo, ja sam ovdje forumas kao i svaki drugi. Nisam na radnom mjestu i za mene vaze pravila kao i za svakog drugog forumasa. Ako je neko misli da ja treba da se ponasam kao radnik na salteru kojeg mozes vrijedjati, a da te on oslovljavlja sa "gospodine" gadno se prevario. A izmedju mog nacina komunikacije i nacina komunikacije ovog koji spominje moj je citav svemir. Lik ne zna napisati normalan komentar. Sve je to puno agresije, uvreda i sa hrpom smajlija. Kontam kako lik nema vise od 15 godine jer nije u stanju da komunicira na nekom normalnom nivou. Jednostavno lik ne zna da razmjeni dva obicna komentara.

Ovaj nick je banovan jednom jer sam raspravljao o trzisnom udjelu mobilnih operatera na ovoj temi. Kao to je off. U isto vrijeme je lik koji je otkrio moj identitet prosao bez bana. Zbog toga oko godinu dana nisam nista ni pisao na ovom forumu.
mirza_15

#4638 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

dugonja wrote:čuj nije na radnom mjestu, a piše po forumu evo u radnom vremenu
toliko i o zaposlenosti službenika bhtelekoma
August mjesec. GO. Nisam uopste u Sarajevu. :lol:
mirza_15

#4639 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Image

Trenutna lokacija. m:tel truba. Eronet se popravio. Prije pola godine i oni su imali samo gsm
Schlauf2

#4640 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Schlauf2 »

Ne znam je li neko ovo vec radio, trebam prenijeti jedan Ultra broj sa BH Telecoma na Gofree, pitanje je da li se mora ici do BH Telecoma uzimati neki zahtjev pa onda otici do Gofree ili se moze odmah u Gofree otici?
Sanjarko

#4641 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Schlauf2 wrote:Ne znam je li neko ovo vec radio, trebam prenijeti jedan Ultra broj sa BH Telecoma na Gofree, pitanje je da li se mora ici do BH Telecoma uzimati neki zahtjev pa onda otici do Gofree ili se moze odmah u Gofree otici?
Ne sjecam se. Ali ako me sjecanje sluzi treba ti samo certifikat. Ono Pin, Puk.
avaks

#4643 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Sad će HDMI da dođe i kaže da si to ko zna gdje opuco' screenshot i kako samo BHT ima signal u republici Alpašino :D
Brzina sasvim solidna i da ostane tako dok 4G ne puste :thumbup:
Sanjarko

#4644 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nema bas svuda u Ze kupit dopuna za Halo. A sada su ukinuli duplu porciju. Jb 4G ako ostane sve ovako. Ista kolicina neta itd. Taman se naviko da imam vise neta, poceo pratit svasta nesto drugo, sad smanjen mi net. Istina jest mi neta propadalo jer nisam zahtjevan korisnik, ali nije bilo lose imat vise. Gledo crtane, filmove, utakmice. Sad evo vec potrosio na mtel-u skoro net a tek novi dolazi 3 dana sljedeceg mjeseca, dok na halu imam malo manje od 2 gige. Jbg kad nemam na sta potrosit net, hoce sve legalno, da se placa a ja nemam od cega i kako. Da se moze nekako kreditom sa mobitela sve placat, pa hajde, ali elektronsko placanje kod mene niko ne zna. Kod moje porodice je sve kesom placanje. Znam malo je of itd.
Sanjarko

#4646 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Je li ima veze net sa kvalitetom slike na linkovima sportskim itd. Ako ima kvalitetniji je na halu net nego na mtelu. Nekako mi se cini da je bolja slika kada gledam utakmice na halu.
Cupko_

#4647 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Od 1.9. u Eronetu ide redizajn tarifa i uvođenje nove tarife Super 25 Net. Izgledat će ovako:

Super 15 - 100 minuta razgovora prema svim mobilnim i fiksnim mrežama unutar BiH, 100 poruka i 500MB brzog interneta.
Super 25 - 200 minuta razgovora, 1000 poruka i 2GB interneta.
Super 35 - 350 minuta, 1000 poruka i 6GB interneta.
Super 50 - 650 minuta, 1000 poruka i 8GB interneta.
Super 80 - 1050 minuta, 1000 poruka i 16GB interneta.
Super VIP - 8000 minuta, 1000 poruka i 32GB interneta.

Nova tarifa Super 25 Net će imati:
125 minuta za razgovore prema svima,
1000 poruka
i 5GB interneta.
avaks

#4648 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Koliko ja vidim, sve mlaćenje prazne slame :D
Dva najatraktivnija paketa evo sada po tom novom tri, a ništa konkretno... 15 mjeseci sam na pretplati na Eronetu, najmanji paket i jedina promjena je s 200 na 500MB mobilnog interneta :run:
Žešće ublehe... Sve su prilike da će se operater mijenjati čim ugovor istekne.
Znači da za godinu i kusur nisu htjeli ni minute dodatne da ubace nego samo 300MB što već odavno i više imaš na bonove... Razočarali u svakom pogledu :lol:
dugonja

#4649 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

naravno da je mlaćenje prazne slame
postoji prešutni dogovor tri najveća banditska operatera da ustvari ne prave konkurenciju jedni drugima i da imaju otprilike slične cijene
nešto su malo bolji ovi virtuelni poput haloo, gofree...ali sve je to tanko
podhitno je potreban dolazak na tržište nekog giganta kao dojče telekoma, vodafona i sl. da ih protrese
Last edited by dugonja on 29/08/2017 10:38, edited 1 time in total.
febo_acm

#4650 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Tri musketira ce se boriti do zadnjeg daha da ne dodje niko kvalitetan...
Post Reply