Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jasko__

#4626 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
jasko__ wrote: OSMC
To je znači bazirano na linuxu. Haj' probaj ovu soluciju, instaliraj Gaia addon:
https://koditips.com/gaia-kodi-addon-tips-setup/

Ovaj addon je neka kombo verzija klasičnog i torrent streama. Ima pretraživač za torrent sadržaj (ono što Burst radi) ali ih reproducira preko Quasara ili Elementuma. Instaliraj i na kraju instalacije samo odaberi da ti automatski odradi postavke, inače ćeš se pola sata zajebavat s njima. Ne diraj Quasar ili Elementum, trebat će ti. Pa probaj pokrenuti neki film preko Gaia-e. Malo je spor, zato ga ne koristim, inače jako fin addon sa mnoštvom izvora. Naoružaj se strpljenjem dok ne pokrene film, nemoj u startu misliti da neće. :D
Ok hvala ti, probat cu
Mada mi nije jasno ovo REPRODUCIRA IH PREKO QUASARA ILI ELEMENTUMA...i ovo NE DIRAJ QUASAR ILI ELEMENTUM, TREBAT CE TI...jer ja nemam instalirano ni jedno ni drugo..imam samo zipove na usb-u ustekanom u rpi
irac300

#4627 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:
irac300 wrote:
jasko__ wrote: OSMC
To je znači bazirano na linuxu. Haj' probaj ovu soluciju, instaliraj Gaia addon:

Ovaj addon je neka kombo verzija klasičnog i torrent streama. Ima pretraživač za torrent sadržaj (ono što Burst radi) ali ih reproducira preko Quasara ili Elementuma. Instaliraj i na kraju instalacije samo odaberi da ti automatski odradi postavke, inače ćeš se pola sata zajebavat s njima. Ne diraj Quasar ili Elementum, trebat će ti. Pa probaj pokrenuti neki film preko Gaia-e. Malo je spor, zato ga ne koristim, inače jako fin addon sa mnoštvom izvora. Naoružaj se strpljenjem dok ne pokrene film, nemoj u startu misliti da neće. :D
Ok hvala ti, probat cu
Mada mi nije jasno ovo REPRODUCIRA IH PREKO QUASARA ILI ELEMENTUMA...i ovo NE DIRAJ QUASAR ILI ELEMENTUM, TREBAT CE TI...jer ja nemam instalirano ni jedno ni drugo..imam samo zipove na usb-u ustekanom u rpi
Gaia pronalazi torrente ali ih ne pokreće ona, nego joj treba torrent addon tipa Quasar. Mislio sam da ih imaš instalirane, pa sam zato rekao ne diraj ih. Instaliraj jedan od ta dva, Burst ti neće trebati. Samo da vidimo hoće li ovako raditi.

Edit
Ja sam danas testirao na računaru, Quasar mi pokrenuo film preko Gaia-e iako nisam imao Burst.
alibaba_i_30_godina

#4628 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

MaroonBrigade wrote:
brazzo19 wrote:Evo ovako na racunaru znaci idem na olpair uparim link kliknem i pise upareno i izbaci moju ip adresu, zatvorim stranicu olpair otvorim kodi na istom tom racunaru gdje sam upario link ( reinstalirao green addon) pokrenem green addon otvorim domace serije izaberem seriju recimo zigosani u reketu i kliknem na prvu epizodu u donjem desnom cosku mi krug zavrti 4-5 sekundi i nista se ne desava uopste niti izbacuje ista eto ....
Jesi li rijesio ovo? Da mozda ne upalis VPN prije nego sto upalis Kodi? Ja sam evo sada instalirao ovaj Green build prvi put i sve fercera kako treba.
Ma kakav VPN, misliš da on to koristi. :mrgreen:

A nije nam javio jel' riješio problem, irac i ja razmijenili par postova, a on nestao.
jasko__

#4629 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Ovaj addon je neka kombo verzija klasičnog i torrent streama. Ima pretraživač za torrent sadržaj (ono što Burst radi) ali ih reproducira preko Quasara ili Elementuma. Instaliraj i na kraju instalacije samo odaberi da ti automatski odradi postavke, inače ćeš se pola sata zajebavat s njima. Ne diraj Quasar ili Elementum, trebat će ti. Pa probaj pokrenuti neki film preko Gaia-e. Malo je spor, zato ga ne koristim, inače jako fin addon sa mnoštvom izvora. Naoružaj se strpljenjem dok ne pokrene film, nemoj u startu misliti da neće. :D[/quote]

Ok hvala ti, probat cu
Mada mi nije jasno ovo REPRODUCIRA IH PREKO QUASARA ILI ELEMENTUMA...i ovo NE DIRAJ QUASAR ILI ELEMENTUM, TREBAT CE TI...jer ja nemam instalirano ni jedno ni drugo..imam samo zipove na usb-u ustekanom u rpi[/quote]

Gaia pronalazi torrente ali ih ne pokreće ona, nego joj treba torrent addon tipa Quasar. Mislio sam da ih imaš instalirane, pa sam zato rekao ne diraj ih. Instaliraj jedan od ta dva, Burst ti neće trebati. Samo da vidimo hoće li ovako raditi.

Edit
Ja sam danas testirao na računaru, Quasar mi pokrenuo film preko Gaia-e iako nisam imao Burst.[/quote]

Teoretski uspio sam.instalirati Elementum ali nece burst..tako da ima smisla sta pricas..probacu pa javim rezultate..živio
zippoo87

#4630 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

musicman80 wrote:Kakav Mobdro, V-sat je najbolji iptv app.

https://v-sat.net
meni preko bluestack emulatora ne radi dobro
live programi ne rade nikako...film pusti ali slika nije cemu
Sanjarko

#4631 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote: meni preko bluestack emulatora ne radi dobro
live programi ne rade nikako...film pusti ali slika nije cemu
Probaj drugi emulator.
semirsar

#4632 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

sto mu ne predlozi neki? :)
Sanjarko

#4633 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

semirsar wrote:sto mu ne predlozi neki? :)
Neznam koji. Nox ja jedva nekako za osnovno nastimao i da mi sliku vise nezeza jer mi je sve smanjio bio nekako, ono UI sepiu kako se vec zove od Windows-a.

Ne koristim puno vise emulator. Ali nek ga proba ako hoce. Ima i novija njegova verzija.

Valjda nije baksuz ko ja pa da mu ovo se desi.
alibaba_i_30_godina

#4634 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

semirsar wrote:sto mu ne predlozi neki? :)
:lol: :lol:

Pusti čo'jeka neka pokuša pomoći, vidiš da se načitao svega o Kodiju. :mrgreen:
Sanjarko

#4635 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ma dzaba sto citam opet sam duduk sto se tice tehnike. Jb-ga. Vi ste maheri a ne ja sto se tice toga.

Bitno je da se ima barem nesto. I to nesto je dosta meni.
beni-bu-man

#4636 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Ma dzaba sto citam opet sam duduk sto se tice tehnike. Jb-ga. Vi ste maheri a ne ja sto se tice toga.

jes probo onaj VAVOO ???
TAFKAP

#4637 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma dzaba sto citam opet sam duduk sto se tice tehnike. Jb-ga. Vi ste maheri a ne ja sto se tice toga.

jes probo onaj VAVOO ???
jel se jos uvijek mora placat?
beni-bu-man

#4638 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

TAFKAP wrote:
beni-bu-man wrote:

jes probo onaj VAVOO ???
jel se jos uvijek mora placat?
ma jok, ja to nisam nikad ni placo
TAFKAP

#4639 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

beni-bu-man wrote:
TAFKAP wrote: jel se jos uvijek mora placat?
tell me more ... :stidljiv:
irac300

#4640 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Nisi ni veci ni manji duduk od nas ostalih. :D U pitanju je samo praksa. Ti bar citas, trazis... Vidjet ces kako lagano udje u krv sve, poslije ti bude smijesno.
beni-bu-man

#4641 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

TAFKAP wrote:
beni-bu-man wrote:
TAFKAP wrote: jel se jos uvijek mora placat?
tell me more ... :stidljiv:
pa napiso sam i ranijim postovima u opcijama u bundle promjenis sa vavoo.tv na vavoo.to

a imas i ovaj Bundle Url : bonus.umsonst-zocken.de
TAFKAP

#4642 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

beni-bu-man wrote: pa napiso sam i ranijim postovima u opcijama u bundle promjenis sa vavoo.tv na vavoo.to

Znam ja to sve, al kad pokrenem program nakon updatea mi trazi da instaliram naku pro verziju koja nije besplatna.
Kad si zadnji put koristio?
beni-bu-man

#4643 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

TAFKAP wrote:
beni-bu-man wrote: pa napiso sam i ranijim postovima u opcijama u bundle promjenis sa vavoo.tv na vavoo.to

Znam ja to sve, al kad pokrenem program nakon updatea mi trazi da instaliram naku pro verziju koja nije besplatna.
Kad si zadnji put koristio?
na telefonu upravo gledam

edit ovo ti je ispravan url za bundle: umsonst-zocken.de :mrgreen:
Sanjarko

#4644 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote:

jes probo onaj VAVOO ???
Jesam. Dobar je. Ali ja nemam VPN pa se bojim da ga neblokiraju radi mene ili nesto tako.
beni-bu-man

#4645 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote:

jes probo onaj VAVOO ???
Jesam. Dobar je. Ali ja nemam VPN pa se bojim da ga neblokiraju radi mene ili nesto tako.
Druze puno se ti sikiras u zivotu :mrgreen:
Sanjarko

#4646 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

irac300 wrote:

Nisi ni veci ni manji duduk od nas ostalih. :D U pitanju je samo praksa. Ti bar citas, trazis... Vidjet ces kako lagano udje u krv sve, poslije ti bude smijesno.
Ma problem je sto neprimjenjuju Kiss pa sve teze i teze skontat. Evo ovaj Nox ukino da mu se launcher nemoze vise rijesiti promjenom imena njegova. On mi je mislim sliku i pokvario nekako.

Sad kontam Memu instalirati.

A dobar je i Kodi. Imam sad barem gdje anime gledat. :D
Sanjarko

#4647 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: Druze puno se ti sikiras u zivotu :mrgreen:
Ma ne bas. Naravno da cu ga koristit dok moze. Kad nemogne valjda neko ponovo dohaka. :D
diablobih

#4648 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Vizionar 1985 wrote: Jesam. Dobar je. Ali ja nemam VPN pa se bojim da ga neblokiraju radi mene ili nesto tako.
VPN ti sluzi da sakrijes svoju IP adresu, to je bitno za privatnost i kad si negdje u inostranstvu.
Sanjarko

#4649 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

diablobih wrote:
Vizionar 1985 wrote: Jesam. Dobar je. Ali ja nemam VPN pa se bojim da ga neblokiraju radi mene ili nesto tako.
VPN ti sluzi da sakrijes svoju IP adresu, to je bitno za privatnost i kad si negdje u inostranstvu.
Ma znam ali nema ih besplatnih za Windows. A IP adresa zna letat, cas Mostar cas negdje drugo. A upitno bi li i znao nastimati.
diablobih

#4650 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Vizionar 1985 wrote:
diablobih wrote:
Ma znam ali nema ih besplatnih za Windows. A IP adresa zna letat, cas Mostar cas negdje drugo. A upitno bi li i znao nastimati.
Poenta je da ti ne treba. I ne leta tebi nigdje IP adresa :D
Post Reply