Danasnji "feminizam"
- insomnia78
#4626 Re: Danasnji "feminizam"
Onda moraju i krofne i sladoled
-
Hakiz
#4627 Re: Danasnji "feminizam"
I muzika Erika Satiea.
- hadzinicasa
#4628 Re: Danasnji "feminizam"
ne kontam s kakvim osobama se ne petljas?insomnia78 wrote:Pa i taj problem je lako rjesiv. Ne petljas sa takvim osobama i cao. Al jok lakse kmecati o globalnoj zavjeri protiv zenahadzinicasa wrote:ne postoji lijek bez nuspojava.MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
Nije problem da sutra i ja popijem tu pilulu u eksperimentalnoj fazi... ali kad bude sigurna, uveliko isprobana i bez nuspojava.
pogotovo ne onaj koji prcka sa hormonima.
dakle ti bi radije da se prcka po njenim hormonima nego eto muku (sic!) skidanja i stavljanja kondoma.
aferim!
inace se slazem - lakse je da neko drugi se pobrine za sve, pa ako u procesu malo oboli, hej... to je samo osoba koju "volis". - jedna se otegla, druga se protegla.
i ne karikiraj - ne radi se o globalnoj zavjeri protiv zena vec samo o diskriminacijici.
p.s. za krofne i sladoled se slazem. podizem za cokoladu. cokolada bi trebala biti besplatna. hvala.
- insomnia78
#4629 Re: Danasnji "feminizam"
Pa npr sa muskarcima koji misle da je kontracepcija, zastita i posljedice koje proizilaze iz njihovog nekoristenja samo zenski problem
- Boemica
#4630 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
Nije problem da sutra i ja popijem tu pilulu u eksperimentalnoj fazi... ali kad bude sigurna, uveliko isprobana i bez nuspojava.
Pa jeste lakše i pilule su za mene najbolje sredstvo kontracepcije.
Ubiju mi svaku želju za seksom
-
Hakiz
#4631 Re: Danasnji "feminizam"
Sada razumiješ zašto muškarci ne vole kondom. Ima isti učinak kao tebi pilule.
Last edited by Hakiz on 09/10/2018 13:08, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4632 Re: Danasnji "feminizam"
Čokolada bi trebala koštati cvaju. Treba uvesti sugar tax na sve, stop debelim!
- male_okice
#4633 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
pilula u prosjeku kosta izmedju 15-30 KM/pakovanje, a moras kupiti novu kutiju svaki mjesec. Kondomi imas kod na su apoteci 3 kom - 0,70 Feninga.
pilulu moras piti svaki dan u isto vrijeme, ako pijes antibiotike ili jos neke druge lijekove moras koristiti dodatnu zastitu do 7 dana nakon uzimanja.
a da ne govorim o raznim nuspojavama - glavobolje, mogucnost pojave tromba, dlakavost, debljanje, nagle promjene raspolozenja,
a tek kad je prestanes uzimati treba ti nekih 6 mjeseci da se tijelo i ciklus vrati opet u normalu.
pa ti meni sad reci kako ovo sve lakse nego koristiti kondom? lakse je jer jebi ga ne moras ti o tome voditi racuna nego zena pa boli te briga.
- Boemica
#4634 Re: Danasnji "feminizam"
Ne volim ga vala ni jaHakiz wrote:![]()
Sada razumiješ zašto muškarci ne vole kondom. Ima isti učinak kao tebi pilule.
-
Hakiz
#4635 Re: Danasnji "feminizam"
Sve zavisi. Meni recimo trošak za kondome mjesečno nije ispod 100 KM, kako koji mjesec...male_okice wrote:MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
pilula u prosjeku kosta izmedju 15-30 KM/pakovanje, a moras kupiti novu kutiju svaki mjesec. Kondomi imas kod na su apoteci 3 kom - 0,70 Feninga.
pilulu moras piti svaki dan u isto vrijeme, ako pijes antibiotike ili jos neke druge lijekove moras koristiti dodatnu zastitu do 7 dana nakon uzimanja.
a da ne govorim o raznim nuspojavama - glavobolje, mogucnost pojave tromba, dlakavost, debljanje, nagle promjene raspolozenja,
a tek kad je prestanes uzimati treba ti nekih 6 mjeseci da se tijelo i ciklus vrati opet u normalu.
pa ti meni sad reci kako ovo sve lakse nego koristiti kondom? lakse je jer jebi ga ne moras ti o tome voditi racuna nego zena pa boli te briga.
- madner
#4636 Re: Danasnji "feminizam"
Veci problem, vise paze.
- Boemica
#4637 Re: Danasnji "feminizam"
E jebiga sad, čuj 100KM.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4638 Re: Danasnji "feminizam"
Bolje nikako nego s kondomom, ovo će vam reći svako zdravog razuma 
- wewa
#4639 Re: Danasnji "feminizam"
ovako kaze za Yasmine, rasprostranjenu vrstu oralnih kontraceptiva za zene:MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
Side Effects
Nausea, vomiting, headache, bloating, breast tenderness, swelling of the ankles/feet (fluid retention), or weight change may occur. Vaginal bleeding between periods (spotting) or missed/irregular periods may occur, especially during the first few months of use. If any of these effects persist or worsen, notify your doctor promptly. If you miss 2 periods in a row (or 1 period if the pill has not been used properly), contact your doctor for a pregnancy test.
Remember that your doctor has prescribed this medication because he or she has judged that the benefit to you is greater than the risk of side effects. Many people using this medication do not have serious side effects.
This medication may raise your blood pressure. Check your blood pressure regularly and tell your doctor if the results are high.
Tell your doctor right away if any of these serious side effects occur: unusual changes in vaginal bleeding (such as continuous spotting, sudden heavy bleeding, missed periods), symptoms of a high potassium blood level (such as muscle weakness, slow/irregular heartbeat).
This medication may rarely cause serious (sometimes fatal) problems from blood clots (such as deep vein thrombosis, pulmonary embolism, stroke, heart attack). Talk to your doctor about the risks and benefits of this birth control pill. Get medical help right away if you experience: sudden shortness of breath, chest/jaw/left arm pain, unusual sweating, confusion, coughing up blood, sudden dizziness/fainting, pain/swelling/warmth in the groin/calf, tingling/weakness/numbness in the arms/legs, unusual headaches (including headaches with vision changes/lack of coordination, worsening of migraines, sudden/very severe headaches), slurred speech, weakness on one side of the body, sudden vision changes (such as partial/complete blindness).
Get medical help right away if any of these rare but seriouslumps in the breast, severe stomach/abdominal pain, dark urine, yellowing eyes/skin, mental/mood changes (such as new/worsening depression, suicidal thoughts).
A very serious allergic reaction to this drug is rare. However, get medical help right away if you notice any symptoms of a serious allergic reaction, including: rash, itching/swelling (especially of the face/tongue/throat), severe dizziness, trouble breathing.
This is not a complete list of possible side effects. If you notice other effects not listed above, contact your doctor or pharmacist.
- MarlboroGold
#4640 Re: Danasnji "feminizam"
Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.Bloo wrote:1. Pakovaje kontraceptivnih tableta je 21 KM i više. Mjesečno.MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino.
Pakovanje kondoma je 3 KM. U njemu dođu 3 kondoma. Isplativije.
Kondomi te štite od STD-a. Tablete ne.
Osim tableta, za žene postoje još i: bakrene spirale, hormonalne spirale, dijafragme, ženski kondomi, spermicidi...
Primjećuješ li nešto ovdje?
Za muškarce postoji: vazektomija i kondomi.
Očito je zaštita od trudnoće - ženski problem.
2. Kontraceptivne pilule za žene imaju nuspojave, ali smo i dalje prisiljene da ih pijemo.A ti ih ne bi pio dok ne bude nuspojava.
Što se tiče nuspojava, nisu ugodne - lično iskustvo.
Također, ne možeš ih piti do početka menopauze - rizično.
@hadzinica - krivo sam se izrazio - bez ozbiljnih nuspojava.
-
Hakiz
#4641 Re: Danasnji "feminizam"
E, da, količina plus nestandardna veličina, pa ih ovdje često nema.Boemica wrote:E jebiga sad, čuj 100KM.
- Bloo
- Globalna šefica
#4642 Re: Danasnji "feminizam"
Uz Yaz dobijes omanju knjizicu ko DnD manual. 
-
Hakiz
#4643 Re: Danasnji "feminizam"
Mudro zboriš, svaka ti je Ronova.Velkoski wrote:Bolje nikako nego s kondomom, ovo će vam reći svako zdravog razuma
- MarlboroGold
#4644 Re: Danasnji "feminizam"
Tako i meni znaju kondomi.Boemica wrote:MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
- Boemica
#4645 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote: Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.
Joj porediš srčane bolesnike i nus pojave zbog tableta koji oni koriste i kontraceptivne pilule. Mislim stvarno ...
- Boemica
#4646 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam na kom to nivou ti ubiju želju, ono ne sviđa ti se, mrsko ti, smeta ti, i slično.MarlboroGold wrote:Tako i meni znaju kondomi.Boemica wrote:MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino. Nema smisla koristiti oboje - pod uslovom da su testirani i da nemaju spolnoprenosive bolesti i slično.
Pilule mnogim ženama ubiju želju za seksom kao generalnu potrebnu, nije da mi je mrsko ili da mi ide na živce pa kao ne mogu, nego jednostavno nemam apsolutno nikakve želje. K'o ženski evnuh
- Boemica
#4647 Re: Danasnji "feminizam"
A što vi koji ste u braku ili u nekih dugogodišnjim vezama koristite kondome? 
- triconja
#4648 Re: Danasnji "feminizam"
Cuj primat zenske hormone za kontracepcijuBloo wrote:Da li bi ti bio spreman ovo koristiti? Samo primjer vrste kontracepcije za muškarce koja je u razvoju.insomnia78 wrote:Kakvo izvrtanje teza. To naravno nema veze sa tim sto je kontracepcija lakse izvodiva kod zena
https://www.nhs.uk/news/medication/male ... re-common/
-
Hakiz
#4649 Re: Danasnji "feminizam"
Ma to ti je napališ se, kreneš, onda moraš stati, izvaditi kondom iz džepa ili ladice ili novčanika ili odakle već, pa ga otvoriti, pa staviti. Kada do toga dođe, ruka krene prema kondomu, pa instiktivno uhvati daljinski za TV...Boemica wrote: Ne znam na kom to nivou ti ubiju želju, ono ne sviđa ti se, mrsko ti, smeta ti, i slično.
:
A zamisli izađeš u neki bar, izvedeš iz bara "žrtvu", prisloniš je uza zid u mračnoj uličici, uzdigneš suknju, podereš gaćice (ako ih nosi), skineš se, namjestiš i onda počneš tražiti kondom. Jesam li ga ponio, gdje sam ga stavio, pa onda moraš suknju u zubima držati dok barataš sa kondomom itd. I nju će proći želja, kamoli mene.
- hadzinicasa
#4650 Re: Danasnji "feminizam"
mislim da dooooobro podcjenjujes nuspojave pilula.MarlboroGold wrote:Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.Bloo wrote:1. Pakovaje kontraceptivnih tableta je 21 KM i više. Mjesečno.MarlboroGold wrote:Lakše je da žena popije pilulu nego da muškarac non stop skida i stavlja kondom. Nije to baš ni jeftino.
Pakovanje kondoma je 3 KM. U njemu dođu 3 kondoma. Isplativije.
Kondomi te štite od STD-a. Tablete ne.
Osim tableta, za žene postoje još i: bakrene spirale, hormonalne spirale, dijafragme, ženski kondomi, spermicidi...
Primjećuješ li nešto ovdje?
Za muškarce postoji: vazektomija i kondomi.
Očito je zaštita od trudnoće - ženski problem.
2. Kontraceptivne pilule za žene imaju nuspojave, ali smo i dalje prisiljene da ih pijemo.A ti ih ne bi pio dok ne bude nuspojava.
Što se tiče nuspojava, nisu ugodne - lično iskustvo.
Također, ne možeš ih piti do početka menopauze - rizično.
btw - paralele ti bas ne stoje. ni ova sa srcanim bolesnicima.